Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Van cleef arpels Bois D'iris.. Soğuk havanın hissedilmediği, odunsu, yumuşak, tatlılığı yerinde kremsi ve sıcak iris yorumu.

    Yorum


  • Bugün volcanolover hocamdan aldığım dekantları denedim. Hepsini tek tek paylaşmak istiyorum.

    1- Yves Saint Laurent Kouros 2011: Çok eski kafa bir parfüm bence. Kaliteli hissiyat veriyor ama 40 yaş altındaki bir insanda hayal bile edemedim. English Laundry Windsor parfümünü de andırdı biraz bana. Yaşım genç olduğu için uzak duracağım bir parfüm.

    2- Profumum Roma Fumidus: Hayatımda denediğim en kötü parfümlerden birisi. Hatta muhtemelen en kötüsü. Tarif etmesi çok zor, pis bir asfalt mı desem, yanık plastik mi desem. Böyle bir parfüm neden var, kim neden kullanır merak ediyorum.
    ​​​​​​
    3- Profumum Roma Sorriso: Çikolata kokusu ama sanki bir olmamışlık var parfümde. Kötü diyemem ama parfümde istediğim çikolata havasını bana veremedi.

    4- Kilian Straight to Heaven: Patchouli bombası. Patchouli kullanımı aynı Chanel Coromandel'deki gibi. Alttan alttan meyveler de hafif geliyor, tozlu havayı buram buram hissediyorsunuz. Romumsu bir hava hiç gelmedi bana. Parfümü beğendim ama fiyat çok tuzlu, özellikle extreme versiyonuna o paralar verilir mi bilemedim.

    5- Serge Lutens Un Bois Vanille: Çok çok çok güzel. Hindistan Cevizi'nin vanilya ile harmanı bu kadar güzel olabilirdi. Yumuşacık bir hissiyatı var. Şişeli listeme Mancera Vanille Exclusif'in yerine kafadan giriş yaptı. Markadan da denediğim ilk parfüm, bu tecrübeden sonra diğer parfümlerini de mutlaka deneyeceğim.
    ​​​​​​
    ​​​​​
    ​​​​​​
    Son Düzenleme Myrkur; 28-04-20, 18:15. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Myrkur
      Myrkur Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Fumidus'un 2 saat kadar beklemiş hali daha tahammül edilebilir hale gelmiş ve viskimsi bir hava ortaya çıkmış. Ama boozy-viskimsi bir parfüm kullanacak olsam hiç bununla uğraşmam, sorar soruşturur Kilian Single Malt bulur bir yerlerden onu kullanırım.

    • mizansen035
      mizansen035 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Un bois vanille çok severim ben. Zamanında iyi ki şişeli almışım diyorum. Vanilya ve badem uyumu süper şekilde ilerliyor parfümde.

    • Myrkur
      Myrkur Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben de umarım bir yerde şişeli denk getirip alırım.

  • LM Patchouly Boheme kullandım.
    Sert açılışı, tatlı paçulisi ve tütünü benim algılayabildiklerim, ama çok daha fazlasını barındırdığı derin imajından belli. Orta bölümdeki belli belirsiz baharatlı odunsu hava dışında, kafamda herhangi bir akora oturtamıyorum bu kokuyu. Şişesini alınca yüz yüze konuşup meseleyi çözmeyi umuyorum.

    Yorum


    • Amouage Beach Hut forte

      Yorum


      • Enigma parfum cologne

        Yorum


        • Serge Lutens Borneo

          seni de özleyeceğim eğer bir gün bitersen.

          Yorum


          • Gece için HDP Ambrarem kullandım. Kunduz yağından kaynaklandığını düşündüğüm yoğun bir hayvansallıkla açılıyor koku. Hemen ardından kokuya yoğun olarak amber ve daha az hissedilmekle beraber öd ekleniyor. Açıklanan daha fazla notası olsada benim ekseriyetle algıladığım bu notalar. Ha bir de reçinemsi, balzamik bir havası da var kokunun. Ben kokuyu beğendim. Performansı muazzam. Kesinlikle kapalı ortam kokusu değil, daha ziyade sonbahar kış aylarında açık havada kullanılacak türden bir parfüm. Ben beğenmekle beraber genel beğeniye çok da hitap etmeyeceğini düşündüğümden kör alisa kesinlikle uygun olmadığını düşünüyorum.

            Yorum


            • Sevgili Libra'dan özendim, epeydir kullanmadığım, aslında kullanmaya kıyamadığım Chloe Love'dan minik bir fıs sıktım. Pudralı, tertemiz mor çiçekler.

              Parfümlerle bu kadar içli dışlı olmamın sebebi tükenecek Love yerine başka bir parfüm keşfetme isteğiydi ama bugüne kadar bana böyle iyi hissettiren başka bir koku bulamadım. Chloe ne düşünerek klasik olacak bu parfümünün üretimini durdurdu akıl alır gibi değil.

              Yorum


              • Libra
                Libra Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Gerçekten benim de aklım almıyor😔İnşallah hatalarını farkedip tekrar üretime geçerler🙏🏻

            • Orjinal yazı sahibi: Rayiha View Post
              Sevgili Libra'dan özendim, epeydir kullanmadığım, aslında kullanmaya kıyamadığım Chloe Love'dan minik bir fıs sıktım. Pudralı, tertemiz mor çiçekler.

              Parfümlerle bu kadar içli dışlı olmamın sebebi tükenecek Love yerine başka bir parfüm keşfetme isteğiydi ama bugüne kadar bana böyle iyi hissettiren başka bir koku bulamadım. Chloe ne düşünerek klasik olacak bu parfümünün üretimini durdurdu akıl alır gibi değil.
              Hala satışta var sanırım?! Hangi yaş aralığına uygundur?

              Yorum


              • Rayiha
                Rayiha Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bence her yaşta kullanılabilecek bir parfüm. Üretimden kalktıktan sonra uzun süre, hatta birkaç ay öncesine kadar parfümerilerde görebiliyordum ama son zamanlarda internette bile rastlamamıştım. Fragrantica'da epey tartışılmıştı, Chloe sitesinde yok, üretimden kalktıysa piyasadakiler nedir diye. Üretimi durduruldu diye duyup Douglas'tan yedeklemiştim, 2015 diye hatırlıyorum çünkü Douglas Türkiye'den 2016'da çekilmişti.
                Son Düzenleme Rayiha; 28-04-20, 23:13. Tarafından yapıldı.

            • Dior sauvage edp

              Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum


              • Lalique Encre Noire

                Bahara göz kırptığımız şu günlerde havalar daha da ısınmadan kullanayım dedim. Zaten severek kullanabildiğim yegane vetiver parfümlerinden biri

                Yorum


                • Sabahtan terre d'hermes eau tres fraiche ile ferahlık.

                  Yorum


                  • xerjoff star musk

                    Yorum


                    • Jovoy Incident Diplomatique.Açılış mükemmel bir odunsu ve antik mobilya cilası.
                      Son Düzenleme doors; 29-04-20, 10:21. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • Sculpture pour Homme, Nikos.

                        Hafif pudralı, tatlı, çiçeksi, temiz, berber dükkanı efekti veren bir parfüm. Sanırım bu berber dükkanı havasını burada vermesini sağlayan en önemli nota portakal çiçeği. Tabi kuşkusuz bu, parfümdeki salt portakal çiçeğinin değil bir akordun ya da belli bazı notaların birlikte verdiği bir hava. Ama şu net olarak söylenebilir; portakal çiçeği bu parfümün kalbinde yer alıyor ve en fazla hissedilen notalardan bir tanesi…

                        Yorum


                        • Aryan
                          Aryan Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Kalıcılık konusunda beni tatmin etti. Sabah 8:30'da bileğime sıktım, halen kokuyu alabiliyorum. Yani; fiyatım belli, tabi kolonya gibi uçup gidicem! kafasında bir parfüm değil. İyi niyetli bir parfüm.

                        • Rayiha
                          Rayiha Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Aryan, "iyi niyetli parfüm" mü, çok güzel bir tanım olmuş bu Bence fiyat-performans açısından dengeli parfümlere böyle diyelim. Hatta fiyatını haketmeyen nişlere de "kötü niyetli parfüm" diyelim

                          Frag'daki nikosculpture adlı üye aklıma geldi şimdi, her iletiye BONJOUR ile başlayan 'Carpe Diem' diye bitiren, iyi niyetli biri o da Ben bu kokuyu merak edip bitik bir şişeden koklamıştım, temiz, tıraş kolonyası tarzında, ferah bir şeydi diye hatırlıyorum.
                          Son Düzenleme Rayiha; 30-04-20, 00:11. Tarafından yapıldı.

                        • Aryan
                          Aryan Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Bahsettiğiniz arkadaşa baktım da Rayiha, profil fotoğrafı, yorumları olsun, Sculpture sevgisi ve ona bağlılığı olsun gerçekten orjinal, iyi niyetli bir arkadaşa benziyor. "Hayalim; bir parfüm mağazası açarak insanların, kendileri için doğru parfümleri bulmalarına yardımcı olmak..." yazmış

                          Bu arada Sculpture'ın atlanmaması gereken bir özelliği tatlılığı... Ultra Zest gibi tatlılık sınırını zorlayan bir bahar-yaz parfümü. Bir de bu, parfümün çiçeksi yönüyle birleşince uniseks bir kokuya dönüşüyor. Yani en azından bu parfümü koklayan çevremdeki bir kaç hanımefendinin yaptığı yorum bu yöndeydi.
                      İşleniyor...
                      X