Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Liz Claiborne Spark Man
    https://www.fragrantica.com/perfume/...-Men-4202.html
    Beğeneceğimi düşünen bir abimin hediyesi sağolsun 😊 Gerçekten çok beğendiğimi buradanda belirteyim.
    Bal, rom ve konyak karışımı hafif tatlı odunsu bir parfüm.

    Ralph Lauren Polo Explorer
    https://www.fragrantica.com/perfume/...orer-1955.html
    Başlangıçtaki citrus ve sandal ağacı çok kaliteli. L Humaniste ve Hermes Terre karışımı bi parfüm diyebilirim.

    Gattinoni Pret a Porter Woman Vintage
    https://www.fragrantica.com/perfume/...rter-4240.html
    Beni şaşırdan diğer bir bombada bu parfüm oldu. Tam anlamıyla meyveli parfüm böyle olur dedirten cinsten. Malzeme kalitesi ve kalıcılığıda beni çok şaşırttı.

    Mystique de Michael Jackson Limited Gem Perfumes 1989 Vintage
    https://www.fragrantica.com/perfume/...son-38904.html
    Daha öncede Erkek versiyonu olan Legende yü çok beğenince uzun uğraşlar sonucu Serinin kadınlar için diğer parfümünede ulaştım.
    Malzeme kalitesi süper. Gerçek meşe yosununu hissetmek ayrı bir zevk. O yıllarda ki kadın parfümleri gibiÇiçeksi ama maskülen bir havasıda olan bir parfüm. İki parfümlük bu serinin koleksiyonda olması mutluluk verici.



    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • Jubilation. Çok sevdim.

      Yorum


      • Bugün birkaç koku denedim sağ olsun buluşmamızda getirdi Ugur adamsın !

        By Kilian - Criminal of Love: Benim tenimde parfüm açılışında paçuli ve kakule ile oldukça sert bir boozy açılış gerçekleştirdi. Bu açılışın arkasına yerleşen hafif kekremsi meyvemsi yapıdaki gül ve tütün ile boozy bir halde yayılan bana oldukça maskulen gelen bir gül tütün birlikteliği harika hissiyatı ile yayılımına devam etti Kakuleden gelen hafif tatlılık ve gülden gelen meyvemsi hava ile paçuli ve kuru tütün ile bence bir başyapıt. Şişesi her daim alacaklarım arasında olacak. 9/10

        ELdO - "Hermann" A Mes Cotes Me Paraissait Une Ombre: Tarif etmesi oldukça zor. Benim bildiğim notalardan tek hissettiğim ambroxan oldu diğer notaları biraz topraksı bir su kokusuna benzettim. Göl kenarlarında olan tatlı su kokusuna benzer bir his. Yağmur ormanlarında sonbaharda tüm yaprakların dökülmüş olduğu ağaçlar arasında gibi hissettim. Biraz da meyvemsi geldi bana. Farklı bir işti. 7/10

        Nishane - Wulong Cha: Şeftali aromalı soğuk çay kıvamında bir parfüm. Genel beğenisi yüksek. Başka bir şey diyemem. Giyside oldukça iyi bir kalıcılığa sahip. 7/10

        Yorum


        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Criminal of Love cok zarif bir kokuya donusuyor tütün gül kucaklasmasindan sonra.

        • protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bu arada... Hermann'da da gül var; ama çok iyi gizlenmiş gül. Criminal of Love ve Wung Cha tabii güzel parfümler; ama Hermann kadar mistik-freşliğe sahip değiller. 2006'da Tdh neyse 2016'da Hermann o. Yani minimalist, transparan, topraksı koku. Freş-topraksı. Ölüm ve yaşam gibi..aynı yerdeler.

        • Azzura
          Azzura Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          protectedsugar Ölüm ve yaşam gibi. Kesinlikle bu koku için güzel bir betimleme

      • Orjinal yazı sahibi: Azzura View Post
        ......ELdO - "Hermann" A Mes Cotes Me Paraissait Une Ombre: Tarif etmesi oldukça zor. Benim bildiğim notalardan tek hissettiğim ambroxan oldu diğer notaları biraz topraksı bir su kokusuna benzettim. Göl kenarlarında olan tatlı su kokusuna benzer bir his. Yağmur ormanlarında sonbaharda tüm yaprakların dökülmüş olduğu ağaçlar arasında gibi hissettim. Biraz da meyvemsi geldi bana. Farklı bir işti. 7/10......
        hermann i ben de cozemedim. Hissettirdigi duygular cok karisik. Bir bu, bir şu, bir o... eldo artik bu parfumle hafizamda kalacak yillarca
        Son Düzenleme cantona8; 10-10-18, 22:07. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bence son zamanların en transparan-ozonik-topraksı kokusu; huzur verici bir freşliği var.

      • BeauFort - Vi Et Armis.. Açılış bombardıman. Ağır huş ağacı ve derinlikli, hafif tütsülü siyah çay bolca hissediliyor. Sonrasında ise viskinin de devreye girmesiyle koku bir şeyleri çağrıştırmaya başlıyor. Hava, Profumum Roma'nın sağlam işlerinden Fumidus'u oldukça hatırlatıyor. Ama kıyas yapacak olursak, Fumidus biraz daha köşeli ve çaydan yoksun iken, Vi Et Armis daha kolay kullanılabilir ve oldukça törpülenmiş hali diyebiliriz. Belli bir zaman sonra ise kuru tütün, huş ve tütsünün yanında yerini alıyor. Bu halden sonra koku sakinleşmeye başlıyor. Kalıcılık oldukça iyi, yayılım ortalama üstü. Daha soğuk havalarda can alabilir, bir de öyle denemekte fayda var.

        Beğeni: 8/10
        Kalıcılık: 9/10

        Yorum


        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Huş agaci kullanimi cok acayip...

      • Chanel 31 Rue Cambon. Chanel’in no 32 parfümünü çok beğenmiş fakat kalıcılık ve silaj açısından oldukça zayıf bulmuştum. 31 rue cambon aynı tarzda fakat kalıcılık olarak daha başarılı ve daha pudramsı. 1950’li yılların Hollwwood filmlerini çok severim. Oradaki zarif ama çok da ön plana çıkmamış kadın kahramanlara bir parfüm düşünsem bu olurdu herhalde. Çok iddialı değil ama temiz,pudramsı,çiçeksi ve çok zarif.

        Yorum


        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Hoşgeldin Audrey

      • Hoş buldum teşekkürler 🙏

        Yorum


        • Serge Lutens - Fille an Aiguilles
          Kışlık, ferah olmayan, reçineli bir çam kokusu. Her denememde daha çok hoşuma gidiyor. Kalıcılık çok iyi.

          Yorum


          • Act.I

            French Kiss;
            Pembe, yumuşak, neşeli, genç ve acemi dudaklar hepsi bu. Fransız öpücüğü bu değil.

            Bois d'Armenie;
            Guerlain'in klasikleşmiş balzamları ve tonka - süsen ikilisinin sarıp sarmaladığı yumuşak odun(su)lar kokusu. Gayet oturaklı, sofistike ve kaliteli bir kompozisyon.

            Chene;
            Oldschool döneme saygı duruşu niteliğinde yeşil ve maskülen baharatlı tınılar barındıran talaş kokusu. Sedir ağırlıklı sert meşe odunu ve yosunu çalışılmış ama adından biz bunu meşe olarak yutalım. Saygımız büyük. Özel seridir diye efendim nasıl ulaşalım diye de ağlamaya gerek yok düzenli seriden aynı kodları barındıran Vetiver Oriental veya The Tragedy of Lord George ile devam.

            A City on Fire;
            Yeni bir şey yok ve farklılık vaadetmiyor. Habire yanan otlar, odunlar ve reçineler...
            Bois d'Ascese ve Grimoire bir yana; Black Tourmaline, La Liturgies des Heures, Zefiro, Bois d'Encens ve 2 Man varken hiç gerek yok.

            Sensei aka. Shihan;
            Kuru, dengesiz, köşeli ve ayarı kaçmış bir çalışma. Kuru kahve, kuru kakao, kuru karanfil, kara toprak ve yeşil alkollü afyon katranı ile bitter bir hayalkırıklığı.

            Toscanello;
            Burgaz karışık meyve likörü ve tonka, kızıllık süt ile açılmaya çalışılmış ve dibine de güncel Tabarome'den nefret etmemi sağlayan içi çörek otu ile doldurulmuş ve ateşe atılmış siyah dandik naylon poşet akoru yerleştirilmiş. Rezalet bir parfüm. Ben bu satırları yazarken muhtemelen Toscano - Toscanello purolarının üreticisi, Profumi del Forte'yi dava ediyordur.

            Yorum




            • Sergio Tacchini tarafından Sergio Tacchini erkekler için aromatik koku. Sergio Tacchini , 1987 yılında piyasaya sürüldü. Koku, bergamot, kireç, sedir, sandal ağacı ve strafor özellikleri taşıyor.

              Parfüm tam anlamıyla maskülen ve füjer bir koku. Çoğu platformda unutulmuş bir hazine ve Gucci Nobile in en büyük rakibi olduğu konusunda çok net yorumlar yapılmakta.
              Başlangıçta sona kadar çok değişkenlik gösteren bir parfüm değil. İlk sıkışta çok net ve doğal olarak sandal, sedir ve bergamot karışımı eskilerin füjer kokularını sevenler için harika bir haz..
              Alttan çok hafiften baharatlarda güzel ve sıcak bir parfüm ortaya çıkmasına sebeb vermiş. Bu eski füjer sabunsu sıcak yapı drydown ve tene yaklaşma süreçlerindede hep yanınızda..

              Kalıcılık : 9-10 saat
              Yayılım : 4 saat
              Genel Puanım : 9/10

              Okuduğunuz için teşekkürler 😊
              Cüneyt Akçetin


              Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

              Yorum


              • Act. II

                Resina;
                Anason ve meyan önderliğinde kuru kahvenin de desteğini esirgemediği az dumanlı, biraz ilaçlı ve çokça pudralı hafif tatlılı reçineler geçidi. Zaman zaman beyazlatıcı diş pastalarını veya tozlarını andıran havasına katlanabilirseniz gideri var.

                Marcello;
                Designer kafasında bol alkollü ve kalitesiz meyveli tütün kompozisyonu. Turkish Leather gibi bir parçadan sonra bu çok hafif kalmış.


                Saint Julep;
                Rengarenk ve kıvır kıvır kıvrılan yılanlı, solucanlı ve sempatikli jelibonlar...

                Slow Explosion;
                Safran, mürekkep, çamaşır suyu, hafif labdanum ve gül ile piyasada 385.869 benzeri olan bizim buraların parfümü.

                Yesterday Haze;
                Ceviz ve incir ağaçları arasında dalları ve kınalı / sütlü yaprakları koklarken... Benim için acı dolu bir flashback fakat kabul etmeliyim ki sağlam bir iş.
                Son Düzenleme Makedon; 19-10-18, 15:55. Tarafından yapıldı.

                Yorum




                • That Man 1958'de başlatılan Revlon'dan erkeksi bir parfümdür . Parfümün adı, Elizabeth Arden'ın Charles Revson'a (" o adam " olarak anılacaktır) atıfta bulunduğu tavırdan sonra isimlendirilir ve erkeksi kokusunu bu şekilde adlandırmaya karar verdi.
                  Üst notalar: limon, bergamot ve küçük tahıl. Kalp: Sardunya, karanfil ve sedir. Baz: meşe yosunu, tonka ve misk.

                  Parfüm 82 yıl üretimli ancak ilk çıkan dökmeli formül ile hiçbir farklılık yok.
                  Parfüm başlangıçta gerçek misk, gerçek meşeyosunu ve narenciye ile olgun erkeğin eski füjer maskülen kokusu olarak bizlere merhaba diyor.
                  Meşeyosunu okadar kaliteliki gerçek meşeyosununu benim gibi sevenleri eminim can evinden vuracaktır.
                  Genel hatalarıyla aromatik bi fujer olarak hissettiğim parfüme bu aromatikliğe meşeyosunu ve misk in sertliğini kıran tonka fasulyesinin katkısı çok büyük.
                  Orta notalarda parfüm biraz yumuşayıp, biraz çiçeksi biraz baharatlı birazda tatlı hal alıyor.
                  Drydown da ise hafif yeşil bir hava ile parfüm ile vedalaşıyoruz.

                  Kalıcılık : 9-10 saat
                  Yayılım : 4 saat
                  Genel Puanım : 8,5/10

                  Okuduğunuz için teşekkürler
                  Cüneyt Akçetin


                  Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                  Yorum




                  • Fragrantica açıklaması;

                    Sagamore by Lancome , erkekler için bir Chypre kokusu. Sagamore 1986 yılında başlatıldı. Sagamore Calice Becker ve Pauline Zanoni tarafından yaratıldı. Üst notalar lavanta, adaçayı, petitgrain, bergamot ve limondur; Orta notalarda karanfil, zencefil, tarçın, yasemin, zambak, gül ve sardunya; Baz notalar sandal ağacı, amber, paçuli, misk, benzoin, vanilya ve strafordur.

                    Parfüm yorumum;

                    Parfümümüz dökmeli ve ilk çıkan formülasyon. Parfüm bence çıktığı 80 li yıllardaki akıma yenilik ve farklılık getirmiş füjer ve şipre işbirliği.
                    Hatta o kadar ileri gidebilirm ve kullanılan çiçekler ve bitkiler ile elde edilmiş iyi şiprelerden.
                    Parfüm başlangıçta bu nasıl şipre dediten şekilde o yılların klasik füjer etkileri ile başlıyor. Bu his için o yıllarda sıklıkla kullanılan lime limonu, adaçayı, sandal ağacı ve lavanta tamamen doğal. Özellikle adaçayı ve lavanta baskın.
                    Asıl şaşırtan nokta bu keyiften sonra geliyor. Bir anda parfüm orta notlardan itibaren kadınsı olmayan çiçeksi ve sıcak baharat notaları ile seksi ve çekici bir hal alıyor. Bu geçiş gerçekten insanda sanki aynı anda iki parfüm kullanmış hissi veriyor. Drydownda misk, amber ve vanilya ile hafif tatlı ve keyifli bir hal alıp, koku bize veda ediyor.
                    Not: Parfüm doğal notalar sebebiyle açık renk giysilerinizde ufak bir leke bırakabiliyor.

                    Kalıcılık : 8-9 saat
                    Yayılım : 3-4 saat
                    Genel Puanlama : 9/10

                    Okuduğunuz için teşekkürler
                    Cüneyt Akçetin



                    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                    Yorum


                    • Dunhill Blend 30 denedim. Nefis bir meşeyosunu kiraz ile hafif tatlılaştırılmış meşeyosunu merkezli bir koku olarak beğenimi kazandı. Şişeli bulursan ilk fırsatta alacağım bulamazsam da en azından dekant edineceğim harika bir parfüm. Meşeyosunu sevenler bunu kaçırmasın

                      Yorum


                      • Molinard Patchouli Intense;

                        Molinard, beklentilerin cok cok uzerine cikmis. Bastan sona doyurucu, performansli, sofistike bir paculi yorumu. Vanilya tatliligi cok dengeli. Paculiye eslik eden recinemsi bir amber ortaya cikiyor ortalardan itibaten. Hafif kremsi oluyor. Sandal agaci veriyor bu etkiyo sanirim. Cok elegant. Cok luks bi paculi. Baslangicindaki turuncgil efekti de cok guzel. Parlak ve temiz. Yuzeysel gelip geciyor sadece. Cok cabuk ikinci katmana geciyor parfum ama ilk sikildiginda etrafa yayilan turuncgil kokusu da cok lezzetli. Tek handikabi inanilmaz kisa surmesi. Doyurucu kelimesinin her harfini hak eden bir calisma. Ben hic beklemiyordum bu kadarini. Şaheser olarak bakmamak lazim tabiki. Fiyatina gore bir designer markadan beklenecek parfum degil. Yumusak, sicacik bir kis kokusu. Kokladigim en risksiz paculilerden diyeyim hatta. Ambre lumiere den cok daha ust sinif bi parfum olmus bu.

                        Bravo diyelim Molinard a bir parfum yiyicisi olarak.

                        Edit: Korktugum sey basima gelmedi misk notasinda. Bu kismi da ayri tebrik ediyorum.
                        Son Düzenleme cantona8; 23-10-18, 21:09. Tarafından yapıldı.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X