Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Rogue | Mousse Illuminée
    Yemyeşil ferah sakızsı temiz bir yosun ile açılıyor. Ortaya doğru gelindikçe hala yemyeşil fakat artemis ile daha taze otsu; defne ile daha kafurik terpenik pürüzlü bir yeşile dönüşüyor. yine bu aşamada toprak ve mantarsı bir akor ile Chpyre Mousse'dan bir iz taşımakla birlikte onun kadar aykırı değil. Sona girildiğinde ortada da kendini alttan hissettiren beyaz misk ve önceki terpenik dokunun neredeyse oje kıvamına evrilmesiyle keskin beyaz çiçeksilerle kapanış yapıyor. ortadan itibaren ara ara sabunsu yeşil çay gibi bir hissiyat da veriyor. Genel olarak yeşil, otsu misk, kafurik, temiz topraksı yosun denilebilir.

    Yorum


    • Initio Psychedelic Love: Uzun zamandir arayip bulamamistim,en sonunda deneme firsati buldum.Ciceksi-yanik seker hissini aldim daha cok,Cok begendim,serideki diger parfumlerin golgesinde kaldigini dusunuyorum.
      Amouage Interlude Black Iris:Bu tarz karanlik recineli parfumleri cok sevemiyorum.Klasigini denemedigim icin karsilatiramayacagim.
      Amouage Meander:Klasik amouage cizgisinden uzak ama benim cok begendigim degisik bir parfum olmus.
      Amouage enclave: Tam anlamiyla naneli enigma havasi aliyorum acilisinda ama benim cok hosuma gitmedi o hava enigmayi cok sevmeme ragmen.Begenemedim.
      Kilian Love/Love extreme: Ikisini karsilastirmali denedim,extreme versiyonunu cok begenemedim.Klasik siyah sise love daha guzel daha iyi kokuyor.
      Kilian Intoxicated: Yogun kahveli acilis a men e goz kirpsada bence kesinlikle tam anlamiyla kopya degil.(Hissettirdigi hava cok benziyor)A menin burun tirmalayan havasi intoxicatedda yok ve daha kullanilabilir buldum.
      Creed Aventus Cologne: Cok yogun meyveli batch aventuslara benziyor.Guncel batchlere nazaran daha yogun daha guzel kokuyor kesinlikle.
      Clive Christian Cosmos Flower: Bu tur ciceksi-tatli kokulari cok seven biri olarak,asiri begendim.Kadin parfumu olarak gecsede kesinlikle unisex bir parfum.Benim icin 10/10.
      Clive Christian C for Men: Tuscan leather havasinda ama kullanilan esanslar daha kaliteli ve daha begenilebilir buldum.Yinede tercih etmem.
      Clive Christian Rock Rose:Aromatik ferah diyebilecegim bir koku,bu tarz kokular beni cok sasirtmiyor nedense.
      Puredistance M : Kullanilan esanslar cok kaliteli ama asiri baharatli eski kafa havasi beni rahatsiz etti.Kaliteli ama benim kullanabilecegim tarzda bir koku degil.
      Puredistance Black:Adi gibi karanlik dumansi bir parfum,bu tarz parfumlerle aram yok ama koku gercekten kaliteli.
      Nishane ege: Basarili bulmadim.Ferah bir parfum ama basit geldi bana.
      Nishane Nanshe:Bunu egeye gore daha basarili buldum ama nishanenin diger cikarttigi kokularin epey gerisinde bir seri olmus.Benim icin hayal kirikligi.
      Frederic Malle French Lover: Spice and wood havasinda yesil ve odunsu hava bastan sona hakim.Benim begendigim bir tarz.

      Yorum


      • uncle-benjen
        uncle-benjen Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Hocam müsadenizle, önce alıştırdınız sonra mazeret sunmayınız lütfen..

        Yarın dinlenin, çarşamba 20 yorumu forumda istiyoruz..

        Yaparsınız, aslansınız, kaplansınız..

        Biraz gayret sadece..

      • mlsbrn
        mlsbrn Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        uncle-benjen Siz istersiniz de yapmaz miyim Calismalara basliyorum o zaman.Carsamba olmasa da cuma olabilir

      • uncle-benjen
        uncle-benjen Yorumladı
        Yorumu düzenleme

    • Creed Aberdeen Lavender. Anlatmaya başlamadan önce şunu belirtmeliyim ki denediğim Creed parfümlerinden Creed'in yaratmaya çalıştığı "imaj"a uygun yapılmış tek parfüm sanırım bu. Creed'in diğer çoğu parfümü fiyatına göre beklenileni veremeyen,, Kalıcılık-yayılım olarak da güçsüz kokular. Ama Aberdeen Lavender öyle değil. Açılışında ekşimsi-ahırımsı bir hava var. Tarz olarak bana Pekji Eaumer'i hatırlattı. Onun sanki biraz daha hafif hali gibi. Birkaç saat sonra ise ahırımsı hava gidiyor, ekşi turunçgiller biraz daha geri plana çekiliyor ve sahneye lavanta çıkıyor. Buradaki lavanta tarz olarak tam Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme'daki gibi. Yani eski kafa lavantalar gibi değil de biraz daha kremsi tarz bir lavanta. Yazının başında belirttiğim gibi kalıcılık ve yayılımı aşırı iyi olmasa da benim için gayet tatmin edici. Bu parfümü La Nuit severlere şiddetle tavsiye ediyorum ama açılışında parfüm tecrübesi olmayanları rahatsız edebilecek animalic bir hava olduğunu sakın unutmayın.
      ​​​​​​
      Son Düzenleme Myrkur; 08-03-21, 14:42. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Strangers Perfumerie - Burning Ben. Deneme fırsatım oldu Çikolata kahve tütün fakat yanmış bir biçimde. Oldukça beğendim keşke elime daha erken geçseydi soğuk havalarda çok güzel olabilirdi.

        Yorum


        • Anonim | Black Ambergris
          bol tereyağlı, tuzlu karamelli, kakao. başları tereyağlı misbonu andırırken sonlara doğru daha reçineli gotik, absolute kalitede bir kakaoya dönüşüyor. tütsü hafif, hayvansal bir yapı ise hissetmedim. Burning Ben ile bir kısmı benzer denebilir. Black Ambergris'de kahve-kakao ikilisine, tereyağı ve karamel eşlik ederken, Burning Ben'de samansı ferah bir yapı bu ikiliye eşlikçi. yine Burning Ben'in gotik yapısı arka plandaki huş benzeri bir yanıklık ile verilmişken, burada orta aşamada iyice belirginleşen yoğun kullanılmış kakao ile verilmiş, yine de zorlayıcı değil gayet sevilebilir şekilde sunulmuş. Burning Ben'in kokusunu da çok sevmekle birlikte kalıcılığı başarısızdı. Black Ambergris kalıcılık ve yayılım konusunda tenimde iyi seviyede.
          Son Düzenleme Asaid; 09-03-21, 02:17. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • teafortwo
            teafortwo Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Kompozisyon içeriğini gördüğümde ilgimi çekmişti Black 3 lü içinde, betimlemeniz bu sefer epey yardımcı oldu bana.Detaylar için teşekkür ederim ☘️

          • Asaid
            Asaid Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            ne demek 🙂

        • Serge Lutens | Le Participe Passé
          Chene'nin hafif ölmez otlu, tozlu tonkalı meşe odunu altyapısına tamamen sahip olmakla birlikte başlangıçta otsu sabunsu meyveli bir yapı buna eşlik ederken ortaya doğru neredeyse yanık koyu bir karamele ek olarak ölmez otu da oldukça yoğunlaşıyor. Chene'deki huş'un az düzeyde tutulması ona kimyon ve ölmez otundan gelen koyu baharatları ile tonka benzeri tatlı tozlu meşe kerestesinin dengede kalmasını sağlamışken; burada hem kavurucu koyu baharatlar hem de yanık karamel akorunun yoğunluğu ile özellikle ileriki safhalarda denge tamamen karanlığa kayıyor. oldukça sevsem de topluluk içinde kullanımı mümkün olmayabilir. terapi niyetine ancak bireysel kullanımda iş görür.
          Son Düzenleme Asaid; 11-03-21, 20:31. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Tauer - Une Rose de Kandahar

            ​​​​​​Burnum için amber ve gülden ibaret, başka bir şey hissedemiyorum, piramide bakıyorum gayet zengin içerik ama yok hissedemiyorum.Çok da pudralı.. Gerçekten hayal kırıklığı yarattı, güvenilir bir yerden gelmese bu koku başka bir koku diyeceğim.

            Yorum


            • Anka Kuş - Los Vientos de Santa Ana

              Benim için son splitin yıldızıdır artık.Önce kâğıtta denedim, barbekü dumanı havası kağıtta çok yoğun, o hâlini de beğendim, narenciye kağıtta asılı kalmadı fazla.Sonra bileğe 2 fıs ile devam ettim, tende çok daha güzel açılıyor, sitrus tazeliği daha belirgin, floral etki dumansılığın hiç de gölgesinde kalmadan varlık gösteriyor, kapanışa dek böyle keyifle sürüp gidiyor.Cok sevdim.Denedigim 4 Anka arasından çok net sıyrılır, tek sorun kalıcılık, tenimde çok hızlı silikleşti.

              ekleme: Ali Erkekli nin bir röportajını okudum, oldukça çok yönlü birine benziyor.Parfümün sadece yaratım süreci değil hikayesinin paylaşılması ve pazarlama aşamasına da epey hakim olduğunu fark ettim bu söyleşi vesilesiyle. Santa Ana Rüzgarları için sunduğu tabloyu buraya da bırakmak istedim, buyurunuz:

              "I aimed to create an evocative fragrance to transport the user to a locale that is sun-bleached, sweeping, inviting and awe-inspiring.
              I intended to contrast this idyllic setting with the disquieting, destructive force of nature as an almost mythical and malevolent ‘entity’.
              The unpredictability of this phenomena has been known to jangle nerves, causing uneasiness and dread.
              The creative direction of this fragrance was to blend natural woods, earthy greens with salty marine notes and burnt hues of birch. By combining a slightly crisp component, giving it an airy, windswept feel, results in a dry coastal dream -however there exists within it, a veil of foreboding melancholy lurking in the distance
              ."

              Dumanlar ve ferah narenciye/floral notalar arasındaki zıtlık özellikle hedeflenmiş.
              Son Düzenleme teafortwo; 16-03-21, 14:44. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Myrkur
                Myrkur Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bence de en başarılı Anka Kuş parfümü Los Vientos de Santa Ana. Ben bu parfümü ne kadar dumansılık içerse de yaz mevsimine yakıştırdım. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz teafortwo cantona8

              • cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hepsini denemedigim icin en basarilidir diyemem ama kulvarinda degerlendirince ben de begendim. Pek benzeri olmayan bir yazlik goruntusunde.

              • teafortwo
                teafortwo Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Myrkur ben de yazın rahatlıkla kullanılabileceğini düşünüyorum, baharlara da yakışacaktır. cantona8 performans konusunda şunu fark ettim, çok çok tene yakın kalıyor, ama uzun süre varlık gösteriyor.Kolum hareket ettikçe marteniçka bilekliğime sinmiş kokusu hafifçe yükseliyor üzerinden 1 gün geçmesine rağmen..

            • Robert Piquet | Oud Divin
              Cilalı ahşap ve gerçekçi koyu bir kahve akoru ile başlıyor. Reçineler oldukça sert kullanılmış öyle ki ara ara deri hissiyatı da alabiliyorum. Kirlilik hissetmedim. Tatlılık genele bakıldığında oldukça az olmakla birlikte özellikle ortadan sonra tonka'dan çok peru balsamını andırır şekilde var. keskin bir değişim sergilemeden, kahve ortaya doğru kendini arka plana çekiyor, cilalı ahşap ise hafifçe yumuşayıp dozunu azaltarak sona kadar devam ediyor. belirgin bir paçuli ve vetiver hissetmedim. tek düze sayılsa bile çok severek kullanacağım bir gotik reçine yorumu.

              Yorum


              • Medea
                Medea Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                İlk 15-20 dakikası beni oldukça etkilemişti Oud Divin'in ama sonrasındaki değişim, ilgimi kaybetmeme neden olmuştu.

              • Asaid
                Asaid Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                benim tende baş kısmı yaklaşık 1,5 saat kadar devam etti. orta kısımda kahve çıkıp tatlılık yerine girse de, baştaki kadar keskin olmadan güzel bir ahşap akoru o kısmı da sevdirdi. son kısım benim de çok ilgimi çekmedi. herşeye rağmen splitteki fiyatına baktığımda f/p'de tavana oynuyor benim için.

            • Project Renegades - Geza Schoen

              Açılışta birkaç saniye boyunca bana enfes gelen çok gerçekçi ve taze bir pembe biber yoğunluğu var.Beni epey heyecanlandırdı, limonda eşlik ediyor bu evrede, yeşillikler de var.Sonra kapanışa kadar yabani otsu/çiçeksi bir akor sürüp gidiyor.Metil Dihidrojasmonat (hedione) kaynaklı olduğunu düşündüğüm (bu arada MD-hedione yasemin benzeri kokan bir sentetik bileşikmiş, benim kalın derili diye tarif ettiğim beyaz çiçeklerin kokusunu da andırıyor gibi) ağır floral bir boyutu da var.Yeşil-floral-taze baharatlı bir temada.Pembe biberin ilk saniyelerdeki hali hızlı dönüşünce biraz üzdü.Epey unisex çizgide iki uçtan bir yana meyil yok.Yalnız şu dikkatimi çekti; Renegades projesi 3 parfümörün (Geza Schoen, Bertrand Duchaufour ve Mark Buxton) piyasanın beklentilerini dikkate almadan son derece bağımsız bir biçimde çalıştıkları hatta 'çılgın attıkları' kompozisyonlar sunuyor diye lanse edilmiş ama hiç değilse Geza Schoen in işinin -diğerlerini denemedim- çok sıradışı bir havası varmış gibi gelmedi bana.Tamam, kitle memnuniyeti getirmez belki ama keskin hatlarına rağmen kolay kullanılabilir olduğunu düşünüyorum.Yayılım da kalıcılık da normal düzeylerde.

              Yorum


              • Strangers | Gheorghe
                Boozy aromatik tatlımsı bir gardenya ile yumuşak beyaz çiçeksi olarak açılıyor. ortaya doğru boozy yapı azalıp tatlılık heliotrope yardımıyla tozlu koyu vanilya'ya doğru çekiliyor. orta kısmın ana yapısı Les Annees 25 Bis'dekine benzer aynı pastelimsi armut-pudralı çicek ilişkisine ek olarak kompozisyonu biraz daha koyulaştıran toprak akoru ve saman akoruna sahip. Les Mauvais Garçons'da en beğendiğim şekilde olsa da Strangers'ların birçok kompozisyonunda belirgin ölçüde samanı kullanması kokuya çok hoş yaşlı bir hava katıyor. Orta kısımdan sonra benzoin ön planda olmak üzere arkasında karanfilin de hissedildiği bir takım çiçeksiler ve bal kıvamında bir tonka ve galbanumsu acı otsularla kapanış yapıyor. oldukça kompleks ve katmanlı olsa da sadece baş kısmı ilgimi çekti, ortadan sonra Les Annees 25 Bis altyapısı üstüne ekstra benzoinli kompleks topraksı çiçeksiliği fazla tatlı geldi. Yine de özgünlük ve sanatsal açıdan yine Lomros'a yakışan bir iş olduğu kanaatindeyim.

                edit: tende 6.saatin sonunda, kıyafette bahsettiğim yoğun benzoinli topraksı çiçeklerin tatlılığı ve pudrası sıfıra yaklaşmakla katmanlı yapı daha belirgin. bu aşamada yine orta kısmın artık iyice yumuşamış çiçek yapısına sandal eşlik ediyor. tatlılığın düşmesi sevindirici olsa da bu kısmın renksiz ve sade yapısı ile diğer kısımlarına nisbeten sözü edilebilirliği az.
                Son Düzenleme Asaid; 18-03-21, 13:22. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Mini yorumlar:

                  nu_be - Carbon.. Nemli -hatta ıslak- sandal ağacı ve bolca tatlı baharat. Pek değişim göstermiyor, sadece ilk yarım saat içinde taze çekilmiş karabiber kokusu aldım, o da geçti gitti. Yoklukta gider. Performans ortalama.

                  nu_be - Hydrogen.. Portakal, portakal yaprağı ve başlarda kendini çok derinden hissettiren kabak kavun. Pek ısınamadım ve performansını da oldukça zayıf buldum.

                  nu_be - Helium.. Daha zayıf ve derinliksiz Ambre Narguile. Ama fiyatına göre başarılı. Yine de bir klon kullanacak olsam Dolcelisir'i tercih ederdim. Performans fena değil.

                  nu_be - Lithium.. Çok bilindik bir kombinasyon, gül-safran-paçuli. Safran biraz fazla basılmış, gül de çarpıcı değil genelgeçer olunca tatlılığı fazla geldi. Günlük kullanımda beğeniye göre gider, bence feminen tarafa daha yakın. Performans eh.


                  Genel olarak denediğim nu_be'ler split fiyatlarına göre gayet yeterli ve günlük kullanımda hunharca sıkılabilecek parfümler gibi görünüyor.

                  Yorum


                  • cantona8
                    cantona8 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Lithium un daha safranli olmasi beni kendine cekti hocam. Noir de Noir vari bi koku ve ben bunu tuttum.. 👍

                • Prissana | Ma Nishtana
                  mürekkep, yeni bahar ve kimyonun, tütsülü odunsularla bezenmiş hali. kimyonun sebep olduğu baharatsı bir kirlilik mevcut. hayvansal bir yapı ise hissetmedim. kıyafette mürekkep ve odunsu toprak yapısı baskınken; tende yenibahar-karabiber ikilisi ile oldukça baharatsı bir odunsuluk hakim, tütsü daha ön planda ve portakal çiçeği yapısında citruslu bir kısım da hissedilir şekilde var. açılışta hafif beyaz çiçeksi aromatik tatlı bir yapı hissedilirken ortaya doğru yerini yumuşak şekilde labdanuma devrediyor. her aşamada tütsü hissedilir şekilde ama baharat ve oduna nazaran ikinci planda kalacak şekilde ayarlanmış.
                  mürekkep, tütsü, kimyon üçlüsüne ek olarak açıklanmamış citruslu bir çiçeksilik Mogao Dna'sını anımsatan cinsten. kıyafetteki halinin mürekkep ve topraksı odunsu baskınlığı daha çok hoşuma gitti. tendeki taze baharatsı keskin tütsülü odunları kafur ağacı tütsüsü ile benzer davranışta. fragrantica oylamasında ambersi yapısı ön plana çıkmış fakat baharat ve odunun gerisinde, ikinci plandaki tütsü ile birlikte hareket ediyor ve sadece hafif bir tatlılık ile katkı sağlıyor; kıyafette o kadarını da hissedemedim.
                  Son Düzenleme Asaid; 18-03-21, 17:35. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • caliban
                    caliban Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Çok merak ettim bu parfümü. Kaleminize sağlık hocam.

                  • cantona8
                    cantona8 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Prin elinden cikan parfumlerin neredeyse hepsi birbiriyle bağlantılı birisinin bir yerinde digerinin baska bir yerini hissedebilirsiniz.

                  • Asaid
                    Asaid Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    oluşturduğu akorlar oldukça kompleks olsa da özellikle benzer temaya sahip parfümlerinin bazı bölümlerinde aynı karışımı kullanıyor olması mümkün. yine de dna'ları andırsa da özgün denecek kadar önemli ölçüde farklılık da ekliyor. hatta şimdi apayrı konseptlerdeki Rosuerrier'i düşündüm, bunla bile birkaç yönden bağlantı kurulabilir hakikaten 😅 oysa ki özgünlükte sınırı zorlayan bir parfüm o da.

                • Hermes H24 : Performansı olukça tatmin edici, skalada unisex ile maskülen arasında değerlendirilebilir.Açılıştaki floral/otsu hava oldukça parlak, bu bölüm yavaşça solarken tende kuruyuşta iyice ön plana çıkan metalik akor bana içi boşken ısıtılmış çelik sütlük/tencere hissiyatı verdi -ya da parfüm kokusu sinmiş bir kumaşı ütülerken oluşabilecek bir koku-söz ettiğim bu etki hiç sönmüyor, koku silinene dek sürüyor.Sevmedim diyemem ama bayılmış da değilim.

                  Jo Malone Scarlet Poppy Intense: Zaten limited seriden beri tanıdıığım Poppy&Barley havasına benzer bir şey bulmayı bekliyorum.Nitekim öyle de oldu, yalnız Scarlet Poppy de bana net olarak hissedilebilir gelen floral bir bölüm de var var etkisini hep muhafaza ediyor.Olgun ve kuru tahılımsı hissiyata belirgin de bir tatlılık eşlik ediyor.Ambrette ile hem hafif çiçeksi hem de nutty bir hava gelmiş kompozisyona.Galiba beğendim,düzenli olarak kullanmak ister miyim emin değilim.Kötü bir çalışma olduğunu düşünmüyorum.Kalıcılık ve yayılım ortalama düzeyde.
                  Son Düzenleme teafortwo; 18-03-21, 21:12. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Mont Blanc Legend Edp. Dekant olarak öylesine aldığım bir parfümdü. Notalarına bile bakmamıştım. Bugün deneyeyim dedim, sıkar sıkmaz çok tanıdık bir koku hissettim. Bence bu parfüm Chanel Platinum Egoiste'e çok yüksek oranda benziyor. Hafif acımsı aromatik bir parfüm. Platinum Egoiste'e göre daha yapay bir hissiyat var. Ama onun yerine tercih edilirse çok da üzmez bence. Platinum Egoiste arayıp bulamayanlar, ya da pahalı olduğunu düşünenler bu parfüme bir şans verebilir.
                    Son Düzenleme Myrkur; 19-03-21, 00:03. Tarafından yapıldı.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X