Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Comme des Garçons’un son çıkan 3lüsünü denedim.
    Concrete - initio magnetic blend 8 ile hemen hemen aynı kokuya sahip onun seyreltilmişi diyebilirim. Sütte kaynamış baharatlar, sandal ağacı, tütsü. Chai tea latte gibi kokuyor ama onun tarçınsızı, içenler bilir. Initio’da tütsü efekti daha yoğunken bunda daha az. 80ml’ye 130 Euro fiyatıyla açıkçası böyle bir parfüme çok da satacağını düşünmem. Ben beğendim mi? Evet. Ama zor bir parfüm.
    Floriental - Başta 2 EDP’ye benzettim ama çok çabuk sararıp soldu uçuk floral bir koku kaldı. Kadın kullanımına daha uygun gibi. Kokusu güzel ucuz bulunursa hunharca kullanılası. Benim gördüğüm fiyat 130 Euro. Alır mıyım? Almam.
    Blackpepper - Black zaten mevcuttu ve o da karabiber kokuyordu diyenler olacaktır. Black daha dumanlı bir yandan da yanmış lastik gibi kokuyordu. Bu daha doğal bir parfümken, performans konusunda sınıfta kaldı. Yarım saat bir saatte tene indirgeneceğini söyleyebilirim. Black sevenler orada kalsın Blackpepper bir basamak aşağıya doğru bir hamle olmuş. Fiyat 110 Euro.
    Not: Tüm fiyatlar Hamburg - Douglas

    Yorum


    • Hacivatı denedim. Başarılı buldum.

      Yorum


      • Ormonde Jayne taif--- ormonde man ve womanın daha otsu aromatik hali gibi geldi. Bence kadın kullanımına daha yakın bir koku. Ormonde woman da taif de pek benzeri olmayan kadın kokuları en azından kokladıklarım arasında.

        Ormonde jayne isfarkand---Başlangıcınde kumkat wooda çok benzedi, 1 saat devam eden bir benzerlik. Sonrasında baskın ve net bir vetiver kokusuyla elimde uzunca süre kaldı. Vetiver kullanımı da guerlain vetivere çok benzettim. Vetiverle arası iyi olanlar için güzel seçenek.

        MFK Baccarat rouge Extrait---Normal baccarat rouge göre daha erkeksi diyebilirim. Harman olarak aynı. kokudaki tatlılık oranı biraz daha azaltılmış. Ama o yanık şekere benzettiğim koku bunda da var. Performans olarak efsane diyebilirim .Bu tarz bir kokuyu sevmem ama bu kokuda alt notaları sevdim.
        Son Düzenleme Drekoo; 01-03-18, 17:30. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Olfactive Studio - Woody Mood. İçeriğini değil bana ne hissetirdiğini aktarmaya çalışacağım.

          Ufakken Çatalca daki evimizde soba yakardık. Her sonbahar girişinde de yakmak için odun alırdık, kömür hiç kullanmazdık. Odunlarda babamın tanıdıkları sayesinde Çatalca köylerinden gelirdi. Ortalama 4 ton odun alırdık ve kapımızın önüne yığarlardı daha sonra adam tutup onları kömürlüğe taşıtırdık. Bir zaman sonra biraz daha büyüyünce tahminen 4 veya 5. sınıfa giderken odunları ben taşıyacağım kömürlüğe diye atılmıştım. 2 gün boyunca o ufak ellerimle odunları kucaklayarak kömürlüğe dizmiştim. Her günün sonunda o taze kesilmiş meşe ve dişbudak ağaçlarının hafif yosunlu gövdelerindeki koku üstüme sinerdi. İşte o taze ve geniz yakan kuru odunsuluğu bu parfümde yakaladım. Beni aldı o zamanlara götürdü yüzümde bir tebessüme neden oldu. Gerçekten bir parfüm bu kadar odunsu olabilir çok başarılı

          Yorum


          • Drekoo
            Drekoo Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Şişe tam bir odun severe gitti Altuğ hocam kokuyu önerdiğiniz için teşekkürler

        • DHI ve Man in Black denemekte ayrı bir zevk.

          Yorum


          • Olfactive Studio Woody mood : Sevdiğim tarzda bir koku ile karşılaştım.Ne çok kuru ve odunsu,tütsülü ve kararında tatlılık içeren güzel bir çalışma olmuş.İsmini bilmesem Arabian Oud ya da Asaq tarafından üretilmiş olduğunu düşünürdüm.
            Mazzolari Africa : Beklentimin olduğu koku hayal kırıklığı oldu benim için.Benzerinin fazla olduğunu düşündüğüm,farklı birşey bulmadığım ve aşırı yeşil kokan tarzıyla tat vermedi.
            Goldfield&banks Desert Rosewood : Başlangıcı için bu da mı gol değil dediğim koku 2-3 saat sonrasında koklamaktan keyif aldığım bir hale büründü.Oldukça doğal ve geçişlerin hissedilir olduğu katmanlı kokuda vanilya kullanımını çok beğendim.Bağırmayan bir tarzda olduğunu,kalıcılığını başarılı buldugumu da söyleyebilirim.

            Yorum


            • LM Parfums Veleno Doré. Marka bir ara güzel işleriyle beni kendine hayran bırakmıştı. Daha sonradan çıkarttıkları abuk sabuk parfümlerle kendisine biraz mesafeli yaklaşmaya başlamıştım. Geçtiğimiz yıl çıkarttıkları Veleno Doré isimli parfümünüde hiç bir beklentim olmaksızın denedim. Ama ne yalan söyleyim beni başından itibaren vurdu. Mükemmel bir tütün rum birlikteliği. Araya katılan meyveler, muscat, amber, paçuli, vanilya ortaya müthiş bir iş çıkartmış. Kremsi ve soft bir yapısı var kadife gibi pürüzsüz insanın kokladıkça koklamak istediği türden bir parfüm. Performası çok iyi olmasada sizinle olduğu vakitler bir şiir gibi. İçinizi ısıtacak bambaşka bir çalışma. Uygun bir fiyata denk getirebilirsem mutlaka splitini yapacağım parfümlerin başında geliyor.

              Yorum


              • Serge Lutens Datura Noir. Günümüz bayan parfümlerine yol gösterdiğine inandığım bir parfüm. 2001 yılında Serge Lutens in başparfümörü Christopher Sheldrake tarafından tasarlanmış ve zamanının çok ötesinde bir parfüm. Günümüz tatlımsı şekerli çiçeksi kokularının ilham kaynağı olmuş olan bir yapıt. Ama notalar öyle ustalıkla harmanlanmış ki hiç biri ön plana çıkıpta sırıtmıyor. Hepsi birbirine saygılı ama onlara öncülük eden nefis bir sümbülteber ve ona tatlımsı bir hava kazandıran badem ve hindistan cevizi. Ne diyebilirimki? Günümüze ışık tutan zamansız bir parfüm. Hatta bir parça Nishane Fan your Flames bile etkilenmiş bu güzellikten

                Yorum


                • Bugün Frederic Malle The Night ile tanışma şerefine eriştim
                  Oud gül birlikteliğinden bıkıp usanan kesimin bile takdirini kazanacak bir iş yapmış Dominique usta.Orta Doğu pazarına oynadığı çok açık ama altta alta da fransızım diye fısıldıyor kulağınıza koku.
                  Sıcak tatlımsı amber cinsiyetsiz bir gül ve olabilecek en iyi oud .
                  Nereye harcayacağımı bilmediğim bir 6600 liram olsa hiç düşünmeden alırım

                  Yorum


                  • Areej Le Dore - Russian Oud.. Ciddi anlamda sert ama benim hoşuma giden bir hayvansalllık ve oud ile açılıp, sonrasında devreye tatlılık girmesiyle -sanıyorum indian oud- nispeten sakinleşiyor. Sonrasında iniş-cıkışlı bir halde hayvansallık, kuru kakao ve nispeten etkisi hafifletilmiş oud ile ilerliyor. Belli bir süre sonra mür de oyuna katılıyor, hepsi zaman içinde öne çıkarak -ve nispeten de hafifleyerek- kendi aralarında bir geçiş sağlıyorlar. Kapanırken ise geriye sadece tatlı bir oud ve törpülenmemiş kakao kalıyor. Çok özel diyemem ama dikkate değer. Kalıcılık iyi, yayılım ortalama üstü ama belli bir süreden sonra tene yakın ilerlediğini söylemek lazım.

                    Beğeni: 8/10
                    Kalıcılık: 8.5/10
                    Son Düzenleme cornelius; 04-03-18, 02:41. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Merhabalar;
                      Bugün Pure Tonka ve Sauvage EdP denedim.
                      Mugler Pure Tonka; imza etil maltol ekseni etrafında dönen yani çokça A*Men, biraz Pure Wood ve lezzetli kahvesi ile hiç yabana atılmayacak bir parfüm olmuş. Karışık meyveli fondü, boozy Irish Creeme ve etrafta dolanan kuru kahve kokusu ile sağlam performanslı dolu bir gurman.
                      Dior Sauvage EdP ise EdT’sinden farklı olarak metalik ve sucul tarafları alınmış, EdT’sindeki anasonik lavantası lavantadan arındırılıp anasonu bırakılmış ve tüm bunlar sıcak ve dolgun reçineler ile sıcaklaştırılmış idi. Anason, amber ve vanilya başrolde ek olarak Edt’deki bergamot, biberler ve lavanta ise burada yardımcı oyuncular. Kısacası izlenen yol Eau Sauvage ve Eau Sauvage Parfum doğrultusunda. Son olarak bu da sağlam bir flanker olmuş ve galiba orta vadede yeni bir Eau Sauvage Parfum kitlesi Sauvage EdP için de oluşacak gibi görünüyor.

                      Yorum


                      • Areej Le Dore - Russian Musk.. Keskin limon ve yoğun portakal çiçeği ile açılıyor. Pırıl pırıl, sentetiklikten uzak. Yarım saat sonra o limon ve getirdiği parlak hissiyat geriye çekiliyor, portakal kokusu biraz daha baskınlaşıyor ama yanından reçinemsi yoğun bir çam ağacı kokusu geliyor. Reçine hissiyatı yapış yapış değil. Üstünden 1 saat daha geçtikten sonra karanfil, tarçın ön planda olmak üzere baharat kokuları ve hafif tatlı, adını koyamadığım odunsu bir hissiyata bürünüyor. Finalde de bu karışımda amberin kendini göstermesiyle koku tenden ayrılıyor. Koku açılış hariç köşesiz. Kalıcılık yaklaşık 5-6 saat, yayılım ise ortalamanın biraz altında kalıyor. Kokuyu beğendim ama yüksek fiyatına -385 $- değer mi sorusunun cevabı benim için olumsuz tarafa daha yakın gibi görünüyor.

                        Beğeni: 8/10
                        Kalıcılık: 6.5/10
                        Son Düzenleme cornelius; 05-03-18, 13:15. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Areej Le Dore - Indolis.. Oldukça yoğun yasemin ve beyaz çiçeklerle açılış yapıyor. Sümbülteber tatlılığına fazlasıyla benzer bir sıcaklık hissettirdi. Arka planda acı olmayan ama yoğun bir yeşil çay hissiyatı da var. Yaklaşık 1 saat sonra ortaya çıkan lavanta ve yasemin birbirine geçerken hafif tozlu ama baştaki sıcaklığından hiçbir şey kaybetmiyor. Yeşil notalar yine arka planda ama çay kokusu geriye çekilirken bu sefer başka bir floral altyapı baskınlaşıyor. Belli bir süre sonra bu floral altyapı yaseminin de üstüne çıkıyor ve sümbülteberin de devreye girmesinin ardından tene yaklaşıp yavaş yavaş geri çekiliyor. Bu şekilde de tenden ayrılıyor. Kalıcılık yaklaşık 9-10 saati buldu ama 5-6 saatten sonra tene yakınlaşıyor. Yayılım ise gayet iyi, özellikle ilk 2-3 saat koku sürekli olarak kendini hissettirdi. Benim kullanabileceğim bir parfüm değil ama kalite ve kompozisyon anlamında beğendim. Feminen tarafa çok daha yakın.

                          Beğeni: 8.5/10
                          Kalıcılık: 9/10

                          Yorum


                          • Bugün Michael Kors White Luminious Gold'u denedim ve inanılmaz derecede Dune' a benzettim. Dune zamanında en, en, en sevdiğim kokulardan biriydi.

                            Yorum


                            • Versace Eros denedim ve beğenmedim.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X