Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Merhabalar;
    Bugün çalıştığı şubenin müdürü olan dostumu ziyaret etmişken kendisinin raflarından yüklenip geldiği Zara parfümlerini detaylıca inceledim.
    Şişe tasarımları ve kapak detayları Giorgio Armani Privee serisini andıran seri gerçekten çok hoş. Aralarında yeni kutu ve bahsi geçen şişesine girmiş Musk ve günün sürprizi Bois de Vanille şaşırtıcı işler. Musk, eski versiyonu gibi eski-tatlı beyaz çiçekler ile şipre açılışı yaptıktan sonra sabunsu ve daha ziyade nostaljik pudra tabanlı misk düzleminde ilerliyor. Bu noktanın başında misk hayvansal nüanslar net şekilde verirken daha sonrasında temiz bir kimliğe bürünüyor. Performansı Zara standardının çok üzerinde.
    Bois de Vanille ise takip ettiğim kadarıyla piyasayı son zamanlarda domine etmeye çalışan öd ağacı, deri, vetiver ve dumanlı vanilya kombinasyonu. Materyaller her iki parfümde de yine Zara standartlarının üzerinde, belli bir derinlikleri olan tarzda ancak Bois de Vanille’nin performansı fiyat performans efsanesi olacak türden. Son olarak fiyatlar 90₺. (89.90 tribine girmeyi sevmiyorum).
    Şiddetle tavsiye ediyorum.

    Yorum


    • dewnew
      dewnew Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Zara Bois de Vanille konusunda size katılıyorum.. Zara Oud da önceden kullandığım JM Velvet Rose&Oud’a oldukça benziyor. İkisini de beğendim, hatta ikisini de alabilirim bile. Aynı serideki Roses Elixir,Musk vesaireyi ise sentetiklikleri nedeniyle hiç beğenemedim..

  • Bugün uzay exclusive de jeroboam ları test ettim .
    Insulo , tozlu vanilya kokusu bana verdigi his ben sevdim kokusunu.
    Hauto , tuberose genel beğeniye uygun bir nota herkes sevecek bu kokuyu,mesala nishane tuberoze den daha kaliteli olmuş .
    Oriento, gul ve safran birazda paculi ben buradayım deyince guzel güçlü gul kokusu ortaya çıkıyor , mesala montale black oud ve bond no 9 ny oud ve FM poal gibi gul tarzı yok daha cok bana uzaktan da olsa Tf noir de noir i hatırlattı ve oldukça hoş koku .performasn da tatmin edici. Diger origino hoş koku ama bana göre değil
    Benim sıralamam şu şekilde olurdu jeroboam.

    1 hauto
    2 oriento
    3 insulo

    SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • Bois 1920 Vento Nel Vento. Baharatlı,odunsu,dumansı tarzda bir koku. Çok lüks bir hava aldım. Bu anlamda Jubilation ile aynı kulvarda gördüğüm bir koku oldu.Şişesi Türkiye’de bulunmuyor galiba.

      Yorum


      • JOVOY Incident diplomatique, sample si var test ettim ve çok beğendim almayı düşünüyorum.

        SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • murrjm
          murrjm Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Pearl Oud,Royal Leather deneyecektin

      • Sol kol Merchant of Venice Vinegia. Sağ kol Rundholz 03 Apr 1968. Vinegia’da biraz metalik,yapay bir hava aldım. Bir de oud,paçuli,kunduz baskın notalar olarak görünmesine rağmen zor bir koku değil. Kötü bir koku değil ama niş gibi de değil bana kalırsa. Notalarına bakınca çok umutlanmıştım ama ortalama bir koku profili var. Rundholz’daki dumansı karakter gerçekten çok iyi gidiyor şimdilik. Kullanılan meyve ve çiçek notaları galiba bana pek hitap etmedi ama. Yani ilk görüşte bir aşk yaşamıyorum ama 2. şansı Vinegia’ya göre daha çok hakettiği kesin. Nasıl bir tarzla uyumlu olur diye baya düşündürüyor hatta beni. O derece sıradışı bir parfüm.

        Yorum


        • Jovoy Incident Diplomatique.. İşte budur! Ben son 1 yılda denediğim tüm Jovoy Private Label'ların reformülasyon geçirdiğini düşünüyordum. Çünkü daha eski kokladıklarım kaba, sert, bıçkın, madeni bir havayla başlıyor ve maço bir imaj veriyordu. Son zamanlarda denediklerim ise (hatta edindiğim) bariz bir şekilde hafif tütsülenmiş, yarım madeni bir havayla bildik vetiver temalı parfümlere farklı bir bakış açısı gibiydi. Vetiver o kadar baskındı ki! Amaa sonunda özlem bitti. Jovoy bunu planlamış sanırım Incident Diplomatique, Private Label'ın tüm köşelerinin törpülenmiş hali gibi. Bana göre hiç bir hareketi insana batmıyor. Tahammül sınırlarına pek yaklaşmıyor. Olmuş bir Private Label gibi adeta. Paçulinin kuru ama hafif yağlı havası, vetiverin madeni kısımlara katkı verişi.. Evet evet, madeni bir koku hissi verdi bana. Ama gres yağı gibi bir etki değil tabii ki. Bu parfümde, ilk Private Label'lardaki bende huzursuzluk yaratan maçoluk, biraz daha eksiltilmiş ve hani derler ya "kadın eli değmiş gibi" Tabi buradan feminen bir koku algısı çıkmasın sakın. Bir kadının üzerinde bu kokuyu düşünemiyorum bile. Evet maskülen. İçinde sadece sandal ağacı kullanılmış. Belki de olay tamamen bunda gizli Private Label'da da olduğu söyleniyor ama benim burnum algılayacak kadar iyi değil ya da bildiğim sandal ağacı değil. Her neyse... Koklaması inanılmaz keyif verdi. Zevkleri tabii ki tartışmam ama kral öldü! Yaşasın yeni kral!

          Kalıcılık, farkedilirlik mi? Birçoğumuzu ihya eder

          Yorum


          • Tom Ford London. Sadece kağıtta test ettim önceden belirteyim. Leather Oud tarzı bir koku ama daha kullanılabilir versiyonu. Ud,tütsü,kimyon en belirgin olarak aldığım notalar. Bu kimyon da baharat olarak geçiyor ama kunduzdan daha hayvani kokuuyor bence : )

            Yorum


            • Orjinal yazı sahibi: cantona8
              Jovoy Incident Diplomatique.. İşte budur! Ben son 1 yılda denediğim tüm Jovoy Private Label'ların reformülasyon geçirdiğini düşünüyordum. Çünkü daha eski kokladıklarım kaba, sert, bıçkın, madeni bir havayla başlıyor ve maço bir imaj veriyordu. Son zamanlarda denediklerim ise (hatta edindiğim) bariz bir şekilde hafif tütsülenmiş, yarım madeni bir havayla bildik vetiver temalı parfümlere farklı bir bakış açısı gibiydi. Vetiver o kadar baskındı ki! Amaa sonunda özlem bitti. Jovoy bunu planlamış sanırım Incident Diplomatique, Private Label'ın tüm köşelerinin törpülenmiş hali gibi. Bana göre hiç bir hareketi insana batmıyor. Tahammül sınırlarına pek yaklaşmıyor. Olmuş bir Private Label gibi adeta. Paçulinin kuru ama hafif yağlı havası, vetiverin madeni kısımlara katkı verişi.. Evet evet, madeni bir koku hissi verdi bana. Ama gres yağı gibi bir etki değil tabii ki. Bu parfümde, ilk Private Label'lardaki bende huzursuzluk yaratan maçoluk, biraz daha eksiltilmiş ve hani derler ya "kadın eli değmiş gibi" Tabi buradan feminen bir koku algısı çıkmasın sakın. Bir kadının üzerinde bu kokuyu düşünemiyorum bile. Evet maskülen. İçinde sadece sandal ağacı kullanılmış. Belki de olay tamamen bunda gizli Private Label'da da olduğu söyleniyor ama benim burnum algılayacak kadar iyi değil ya da bildiğim sandal ağacı değil. Her neyse... Koklaması inanılmaz keyif verdi. Zevkleri tabii ki tartışmam ama kral öldü! Yaşasın yeni kral!

              Kalıcılık, farkedilirlik mi? Birçoğumuzu ihya eder
              Hocam su orta kısımlar sanki bana ursa daki paculi kullanımı gibi geldi biraz benziyor orta kısımlar sanki ama cok beğendim bu kokuyu.

              SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum


              • Zoologist Camel. Yogun civet altinda basliyor. Ilk 1 dk lik kismina oyle guzel bir hayvansallik yerlestirilmis ki. Gercekten etkileyici. Ama Civet gibi Camel de baslangic kismini atlattiktan sonra hizlica tatli bir parfum havasina bürünüyor. Degisim cok basarili. Gunluk kullanima acik bence. Cunku uc noktalarda bir parfum degil Bat gibi Rhinoceros gibi. Tatlilik baymayacak kadar var. Hafif tütsülü bir tatlilik gibi geldi bana. Performansi Civet e kiyasla dusuk geldi bana. Tene yaklasti orta kisimlarindan itibaren. Zoologist markasi farkli isler yapmaya devam etmis. Denemeye deger kesinlikle. Tarzi benim sevdigim cizgide degil ama cok da uzak sayilmaz.

                Koku guzelligi (goreceli); 6/10
                Performans (goreceli); 6/10
                Son Düzenleme cantona8; 11-02-18, 12:50. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Profumum Roma Sorriso. Her zamanki Profumum Roma kalitesi ve yogunlugunda. Kuru bir cikolata eksenli gurme cizgisi, vanilya ile yumusatilmis, karamelize turunclar ile tatlandirilmis, hemen her ortama girip cikabilecek, bu tarz parfumlerden hoslanmayanlar haricinde herkesin kolaylikla sevebilecegi, cok fazla ozgun olmayan ama benzerlerinden de kalite ve performans olarak siyrilan bir koku olmus Ozellikle unisex olduğunu vurulamaliyim. Hatta bana gore feminene biraz daha yakin. Guzel kombinlerle yerinde ve zamaninda kullanilirsa vov dedirtebilir. Not: benim esim bayildi buna mesela

                  Koku guzelligi (goreceli); 6
                  Performans (goreceli); 9

                  Yorum


                  • Fort&Manle Fatih Sultan Mehmed... Fort&Manle markasiyla ilgili inanilmaz beklentilerim varken, ozellikle de ceddimin buyuk devlet adamlarinin isimlerini koleksiyonlarinda gorunce tabi ki merak ve akabinde bolusturme yapip inceleme kacinilmaz olmustu bu markayi. Neticesinde hallice ilk denedigim Fatih Sultan Mehmed isimli calisma oldu. Parfum cok kaliteli ve yogun materyallerden bir araya getirilmis. Ilk fistan itibaren kaliteli oldugu anlasilan bir kompozisyona sahip. Acilisi degisik yesilimsi meyve tadinda biraz tarcinli biraz ciceksi falan degisik bi sekilde. Sonra kurumaya basliyor ve yarim saat icinde amber ve ambergris ile yumusak bir vanilya devreye giriyor. Gul eslik ediyor. En cok en baskin gelen notalar bence bunlar ve evet zengin hissettirir denecek cinsten bir koku ortaya cikiyor. Tam bir keyif. Hafif boozy bir tarafa da kayiyor ve icerisinde herhangi bir icki notasi barindirmiyor bildigim kadariyla. Tatlilik cok sevilesi ve cok az baraonda ayarinda bir tatlilik gibi. Tende yine bu notalar karisiminda ve muhtesem bir koku iziyle son buluyor. En buyuk elestirim performansina. Gercekten de ten kokusu oluyor 1 saat icinde. Ara ara yuzume vuran muhtesem kokusu da olmasa gercekten husran olacakti Buna ragmen gecisleri cok guzel. Baslangicindan bu asamaya evrilmesi bana Baraonda'yi hatirlatti

                    Koku guzelligi (goreceli); 9
                    Performans (goreceli); 5

                    Yorum


                    • Kemi - Hayat

                      Oud'un (öd) nasıl kokması gerektiğinin güzel bir çalışması. İlk sıktığınız an dumansı isli bir öd ile başlıyor. Bu açılışa safran da dahil ancak tamamen dumansı öd baskınlığında ilerliyor. Ben çok net tefarik (paçuli) hissiyatı aldım. Açılışı çok benzemese de kafanızda bir şey oluşması için TT - Ursa'ya benziyor diyebilirim. Sonrasında bu öd geri plana çekiliyor ve sedir ağacı, acı portakal, safran ve geri plana çekilmiş bir öd kokusu ile tene yakınlaşıyor. Kalite hissiyatı gerçekten var fiyatı kullanılan malzeme ile doğru orantılı ancak performansı düşük hemen tene yakınlaşan utangaç bir koku. Ancak bas bas bağırsaydı da çevreden olumsuz dönüşler olabilirdi. Ancak sedir ve acı portakalı çok beğendim ben. Öd kullanımı da hoşuma gitti. Fiyatı dolayısıyla şişeli almam ancak kesinlikle 5-10 ml her zaman kenarda bir dekantım durmasını isteyeceğim kokulardan. Açıkçası ben beğendim.

                      Jovoy - Incident Diplomatique

                      İlk sıktığım an portakal ve vetiver ile birlikte acı bir açılış sağlayan biraz karanlık bir açılışa sahip bir parfüm ile karşılaştım. Sonrasında bu kokuya eklenen nutmeg ve çok hafif tefarik ile devam ederken sandal agacı ile tatlılaşması kokuyu kullanılabilir kılıyor. Vetiver dumansı ancak ferah bir yapıda. Portakal ve sandal agacı da bu ferah yapıyı desteklemiş. Kışın özellikle çok soğuk günlerde açık ortamlarda dikkat çekici ve beğeni alabilecek bir maskülen. Ancak günün 8 saatini kapalı ortamlarda geçiren kişiler için ben ideal bulmadım. Performansı beğendim. Kalıcılık ve farkedilirlik çok iyi. Fiyat/performans ürünü diyebilirim. "Şişeli alınır mı?" derseniz 15 - 20 ml bulabiliyorsanız alınır bulamazsanız dekant şeklinde 10 ml bence kışı çıkarttırır.

                      Yorum


                      • RİYAFES
                        RİYAFES Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Kalemine sağlık Kürşat Hocam, bende şimdi Incident Diplomatique deniyorum, abisi Private Labelin dnasını koruyor ondaki cilalanmış parlaklık hissi bunda yok , performansıda bence epey azaltılmış gibi geldi, 2 fısla rahatlıkla ofistede kullanım yapılabilir sanki.

                      • Azzura
                        Azzura Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Üstad beğenmene çok sevindim odada iki fıs sıktım elime baya bi farkeden oldu benim tenimde ancak iki fıs sıkılırsa çok boğmaz dediğin gibi. Öyle boğucu bir havası yok. Ancak açık havada 3-4 fıs ile kullanana ve çevresine daha çok keyif verir gibi geldi bana..

                    • Diplomatique için aynı fikirdeyim. Ofis ortamında ağır gelir. Kışın açık havalarda ise mükemmel.

                      Yorum


                      • Orjinal yazı sahibi: Azzura View Post
                        Kemi - Hayat

                        Oud'un (öd) nasıl kokması gerektiğinin güzel bir çalışması. İlk sıktığınız an dumansı isli bir öd ile başlıyor. Bu açılışa safran da dahil ancak tamamen dumansı öd baskınlığında ilerliyor. Ben çok net tefarik (paçuli) hissiyatı aldım. Açılışı çok benzemese de kafanızda bir şey oluşması için TT - Ursa'ya benziyor diyebilirim. Sonrasında bu öd geri plana çekiliyor ve sedir ağacı, acı portakal, safran ve geri plana çekilmiş bir öd kokusu ile tene yakınlaşıyor. Kalite hissiyatı gerçekten var fiyatı kullanılan malzeme ile doğru orantılı ancak performansı düşük hemen tene yakınlaşan utangaç bir koku. Ancak bas bas bağırsaydı da çevreden olumsuz dönüşler olabilirdi. Ancak sedir ve acı portakalı çok beğendim ben. Öd kullanımı da hoşuma gitti. Fiyatı dolayısıyla şişeli almam ancak kesinlikle 5-10 ml her zaman kenarda bir dekantım durmasını isteyeceğim kokulardan. Açıkçası ben beğendim.

                        Jovoy - Incident Diplomatique

                        İlk sıktığım an portakal ve vetiver ile birlikte acı bir açılış sağlayan biraz karanlık bir açılışa sahip bir parfüm ile karşılaştım. Sonrasında bu kokuya eklenen nutmeg ve çok hafif tefarik ile devam ederken sandal agacı ile tatlılaşması kokuyu kullanılabilir kılıyor. Vetiver dumansı ancak ferah bir yapıda. Portakal ve sandal agacı da bu ferah yapıyı desteklemiş. Kışın özellikle çok soğuk günlerde açık ortamlarda dikkat çekici ve beğeni alabilecek bir maskülen. Ancak günün 8 saatini kapalı ortamlarda geçiren kişiler için ben ideal bulmadım. Performansı beğendim. Kalıcılık ve farkedilirlik çok iyi. Fiyat/performans ürünü diyebilirim. "Şişeli alınır mı?" derseniz 15 - 20 ml bulabiliyorsanız alınır bulamazsanız dekant şeklinde 10 ml bence kışı çıkarttırır.
                        Kursat hocam Kemi Hayat bende yarim fis ile tum gun elimden kokuyu almama neden oldu. Ben bu kadar inatci bu kadar performansli bi parfum uzun zamandir denememistim. Sende tene yakin tepki vermesi cok enteresan oldu benim icin bu parfumun de ten secebilecegini pek dusunmezdim incelemeler icine agzina saglik. Jovoy ile ilgili dusuncelerim benim de benzer.

                        Yorum


                        • cantona8
                          cantona8 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Zaten oud vs çok sağlam notalar var içinde. Ten seçmesini beklemememin nedeni de oydu

                        • Azzura
                          Azzura Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Koku olarak gerçekten güzel bir parfüm.. Elimin üzerinde hissediyorum kokusunu ama çok çekingen kaldı nedense. Kullanılan oud gerçekten güzel kompozisyon olarak da oldukça başarılı bir iş umarım akşam performansı daha iyi olur kumaş ve tende tekrar deneyeceğim..

                        • cantona8
                          cantona8 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Aynen.. Oud şimdiye kadar kokladığım en farklılar içinde ilk 3 e girer Ten seçtiyse eğer kesinlikle kumaşta canavara dönüşecektir diye umuyorum

                      • Ayagının tozuyla denedim Jovoy Diplomati bu kadar ovguden sonra beklemek olmazdı. Uzatmadan cok begendigimi, hatta bond sandalwood'un birebir aynısı oldugunu soyleyebilirim. Yeri geldiginde bond sandalwood'un da oldukça populer olması gerektigini soylerken tam da bundan bahsediyordum. Tabi milimetrik farklar var mesela jovoy cok az daha sıcak ve yine cok az cikolatavari bir tatlilik soz konusu. Bu arada tekrar teşekkürler sana da bu parfümleri bizlerle bu kadar hizli bulusturdugun için cantona!




                        Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post
                        Jovoy Incident Diplomatique.. İşte budur! Ben son 1 yılda denediğim tüm Jovoy Private Label'ların reformülasyon geçirdiğini düşünüyordum. Çünkü daha eski kokladıklarım kaba, sert, bıçkın, madeni bir havayla başlıyor ve maço bir imaj veriyordu. Son zamanlarda denediklerim ise (hatta edindiğim) bariz bir şekilde hafif tütsülenmiş, yarım madeni bir havayla bildik vetiver temalı parfümlere farklı bir bakış açısı gibiydi. Vetiver o kadar baskındı ki! Amaa sonunda özlem bitti. Jovoy bunu planlamış sanırım Incident Diplomatique, Private Label'ın tüm köşelerinin törpülenmiş hali gibi. Bana göre hiç bir hareketi insana batmıyor. Tahammül sınırlarına pek yaklaşmıyor. Olmuş bir Private Label gibi adeta. Paçulinin kuru ama hafif yağlı havası, vetiverin madeni kısımlara katkı verişi.. Evet evet, madeni bir koku hissi verdi bana. Ama gres yağı gibi bir etki değil tabii ki. Bu parfümde, ilk Private Label'lardaki bende huzursuzluk yaratan maçoluk, biraz daha eksiltilmiş ve hani derler ya "kadın eli değmiş gibi" Tabi buradan feminen bir koku algısı çıkmasın sakın. Bir kadının üzerinde bu kokuyu düşünemiyorum bile. Evet maskülen. İçinde sadece sandal ağacı kullanılmış. Belki de olay tamamen bunda gizli Private Label'da da olduğu söyleniyor ama benim burnum algılayacak kadar iyi değil ya da bildiğim sandal ağacı değil. Her neyse... Koklaması inanılmaz keyif verdi. Zevkleri tabii ki tartışmam ama kral öldü! Yaşasın yeni kral!

                        Kalıcılık, farkedilirlik mi? Birçoğumuzu ihya eder

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X