Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Puredistance Black kalite hissiyatı mükemmel
    Son Düzenleme Kosovic; 10-12-17, 01:06. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • imanpower
      imanpower Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      kalite hepsinde cok yuksek ama performans berbat iyikide berbat yoksa banka hesabi aglardi

    • Kosovic
      Kosovic Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hocam hoşgeldin uzun süredir yoktun galiba. Haklısın Puredistance markası baya kaliteli ve kesinlikle şişeli almak istiyorum bir kaç parfümünü. Hocam 50 yıllık parfüm stoğunuz var maşallah bu da olmayı versin. Parfümlerinizi iyi günlerde kullanmanız dileğiyle

    • imanpower
      imanpower Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      black te prformans olsa gozum kapali alirdim koku guzelligi cok ileride fiyati uygun olsa performansada bakmazdim ama bu fiyatlara insan performans bekliyor..

  • Chanel Coco Extrait Vintage, müthiş bir şey, Chanel antaeus vintage ye çok benziyor, onun biraz daha kullanılabilir hali diyebilirim. Dün öğleden sonra elimin üzerine sadece 1 fıs sıktım. Akşam elimi yüzümü yıkadım, sonra yatmadan duş aldım, parfümü sıktığım yerden halen kokusunu rahatlıkla alabiliyordum. Süper bir şey And olsun, Evdeki parfümlerime şöyle elimle vurup hepsini deviresim geldi.

    Yorum


    • Merhabalar.
      Bugün kendi tarzları altında göreceli olarak başarılar yakalamış ve büyük hayran kitlelerine sahip iki marka olan Amouage ve Creed’in Figment Man ve Viking adlı kokularıyla beraberdim.
      Amouage Figment’i affınıza sığınarak şu şekilde özetlemeliyim: Kedi sidiği, ıslak toprak, kedi sidiği, acı erkeksi çiçekler, kedi sidiği, ıslak talaş, kedi sidiği, kafuru, kedi sidiği, kuru toprak, kedi sidiği ve tıraş kremi. Civet notası her nüansın arkasına yerleştirilmiş ve misk ile sarmalanmış. Amouage Gold Man’in hayvansı taraflarının maskülen çiçekler ve ağaçlar ile sentezi diyebilirim. Katmanlı, dolgun, güçlü ancak çok sıcak günler haricinde her daim kullanılabilecek karakterde nostaljik bir şipre/fujer.
      Creed Viking ise çok kaliteli ve çarpıcı bir açılışa sahip. Kekremsi sertlikteki yeşil yosunların biber, nane ve fesleğen ile olan sucul başlangıcı enfes. Sonrasında baharatların devreye girişi ve bunların sıradan ahşaplar ile olan bağlantısını sağlayan metalik gül de iştah açıcı fakat genel toplamda yeni Sauvage varyantı gibi. Yüksek beklentileri büken nötr zihinleri de düşündüren, geçmişe selam edip günümüzde takılıp kalmış ve üzerinde çok durulması gereken ilginç bir çalışma.

      Yorum


      • Roja Reckless denemiş oldum şipre sevenlerin muhakkak denemesi gerekir.

        Yorum


        • Bugün Harvey ziyaretinde tekrar Oud Satin Mood Extrait ve Baccarat Rouge EDP denedim.
          Satin Extrait, EDP'e göre daha baskın öd ve gül bazında ilerliyor.EDP daha vanilya sarmalında.2si de ayrı kokular olarak elimde bulunsun isterim
          Elimde ne varsa gönderip Satin Mood EDP ya da Extrait ve Baccarat EDP ile ömrümü geçireceğimi düşünüyorum.

          Yorum


          • The Vagabond Prince - Land of Warriors.. Deri hükmünde meyve yaprakları ve biraz da mor çiçeklere yakın bir tatta açılıp sonrasında hayvansallık kazanan bir değişik koku. 2-3 saat süreden sonra devreye hafif tütsümsü ve daha eskitilmiş bir deri kokusuna dönüşüyor. Sonrasında ise taze yeşilli deriye dönüşerek halkı selamlayıp, tene yaklaşıyor. Geriye lavantamsı bir koku bırakıyor. Kalıcılık muazzam, 14-15 saati çok rahat gördü. Yayılım da ortalama üstünde. Kompleks ve dikkate değer bir parfüm olduğunu düşündürdü ama beğeni ve düzenli kullanımda nasıl hissedeceğim konularında kararsızlıklarım var.

            Beğeni: 7/10
            Kalıcılık: 10/10
            Son Düzenleme cornelius; 10-12-17, 00:45. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Bugün nezleden yeni kurtulmuş olarak zaman bulup birkaç kokuyu deneme fırsatım oldu:

              -MAC Velvet Teddy; Tobacco Vanille'in benzeri olarak duymak, beni meraklandırmıştı. Açılış notalarını alınca hiç alakası yokmuş diye düşündüm, fakat drydown'a geçince gerçekten Tobacco Vanille'e dönüştü. Tek farkı, klasik TV daha buruk meyveler ve vanilya ekseninde ilerlerken VT, biraz daha tatlı olarak hissettiriyor, bunu da bal notası sağlıyor sanırım. TV severler düşünebilir, gerçi 30 ml 175 tl fiyatıyla ne derece uygun, tartışılır...

              -Tom Ford Black Orchid EDP; arada bir tekrar koklayarak kafamda bir yere oturtmaya çalıştığım bir koku. Hem çekiyor, hem rahatsız ediyor, tarifleyemiyorum. Bileğimde denediğimde uzaktan gelen kokusuyla cezbedici, fakat orta notalara doğru rahatsız eden bir şey var, tuber-paçuli ikilisi mi anlayamıyorum, mide bulantısı yaratıyor. Birşeyler çürümüş, küflenmiş gibi bir koku... Belki de yakından koklamamak lazım.

              -Chanel Coco EDP; rastgele bakınırken keşfettiğim bir koku, kremsi ve sıcacık kokuyor. Bu mu demode denilen koku? Beni de demode severler arasına katın. Karanfil ve tonka ile açılıp sıcak bir gül-amber ikilisiyle devam ediyor, başından beri hissedilen o kremsi havayı alt notalarda sandalağacı devam ettiriyor. İnanılmaz... Fiyatı o kadar yükseklerde olmasa koleksiyonuma mutlaka katmak isterim.

              -Bottega Veneta Eau de Velours; klasik Bottega Veneta kadın ve erkek versiyonlarını beğenmeme rağmen deri-şipre türü olmaları ve olgun-ciddi bir hava vermeleri beni uzak tutmuştu. Fakat bu versiyonu deri notasına gül ve eriği katarak beni tavladı diyebilirim. Kokunun başından sonuna dek kendini hissettiren deri notasına açılışta erik eşlik ederken, ileride gül kendini göstermeye başlıyor ve derinin oluşturduğu o soğuk hava dağılıyor. Bu da Coco EDP gibi dolgun,lüks hissiyatı veriyor, gözüme kestirdim diyebilirim.

              Yorum


              • KARALARIN_CEMAL
                KARALARIN_CEMAL Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bottega Veneta Eau de Velours benimde radarıma girdi notaları çok güzel görünüyor, bir denemek lazım ama nasıl?

              • Tuberose
                Tuberose Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Mac VT (TV nin tersi olmuş enterasan ) , TF BO ve Coco hakkında yorumlarınıza aynen katılıyorum...Coco demode mi olur hiç Channel in en özel parfümlerinden biri...bir şişesine sahip olmak için can atıyorum, kısmet...Bottega V hiç denemedim ilk fırsatta denemek istiyorum.

              • Frozenwings
                Frozenwings Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bottega Veneta, sephoralarda bulunuyor, herkesin denemesini öneririm.

            • Zoologist - Elephant.. Pasif bir hindistan cevizi ve darjeeling çayı denilen türle açılıyor. Alttan da hafifçe vuran taze yapraklar buraya katılıyor. Ben çayla arası pek olmayan biri olarak bu kokuyu Philosykos - Figuier Eden arası bir incir kokusuna benzettim ama çaya ilgi duyanlar farklı yorumlayabilir. 1 saatin sonunda o çay hali geri çekilirken biraz daha tropik ağacımsı bir koku öne çıkıyor, bu şekilde de zamanla tene yaklaşıyor ve sonunda mini bir yeşil incir kokusuyla tenden ayrılıyor. Kalıcılık zayıf, tende 4-5 saatlik ömrü var. Yayılımı da vasat buldum, 2 saatin sonunda tene fazlasıyla yakınlaşıp, hissedilmez oluyor. Beğenmesi ve kullanması gayet kolay ama performansından dolayı soru işaretleri yaratmıyor değil.

              Beğeni: 7/10
              Kalıcılık: 5/10

              Yorum


              • Fathom V BeauFort London

                Birbirine saygılı, yeşil notalar geçidi…

                2017’nin ödüllü kokularından birisi olan Fathom V; rahatsız etmeyecek şekilde, adeta geniz yakarak açılıyor. Canlı ve benzersiz. Etkilendim. Yeşillikleri çıkarmaya çalışmadan tadını çıkarıyorum. Zaten tek tek çıkaramayacağım kadar kaynaşmışlar. Zambak ve kekik belirgin, özellikle zambak çok yakışmış. Yeşil aura taze; içerisinde hiç kuru ot veya acılık yok. Tam bahar havasında. Floral tatlılığıyla her iki cinse de göz kırpıyor. Zengin harman içerisinde yeşil omurga her daim baskın. Özellikle yeşil ve enerjik kokulardan hoşlananların mutlaka denemesi gereken bir çalışma. Çok zengin ve buna rağmen uyumsuzluk yok. Performansı da tatmin edici…

                Koku Güzelliği: 8/10
                Kalıcılık: 7,5/10
                Farkedilirlik: 7/10

                Yorum


                • Dün Sephora da Giorgio Armani armani mania yı gördüm şişesi yenilenmiş ekru opak bir şişeydi hemen denedim eskisinden farklı geldi. Bol pudralı tatlı olmayan taze bir koku...internette ne görselini ne haberini bulamadım. Bilen gören varsa yazabilir mi?

                  Yorum


                  • Frozenwings
                    Frozenwings Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Merhaba, fragrantica'da yeniden üretime geçildiği ile ilgili bir haber okumuştum. Koku hakkında pek bilgim yok, ama şişe değişikliği varsa reformülasyon da sıklıkla oluyor.

                  • Tuberose
                    Tuberose Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Merhaba , evet kesin yeni formül , çünkü Armani Mania nın üretimi durmuştu kokusunu hayal meyal hatırlıyorum, bu yeni formül epey farklı.

                • Shiseido Basala deneme imkanım oldu, Kokuyu yaşamak gerekiyor, bir defa sıksanız da yeterli chypre ailesinden olsa gerek. casamorati 1888 in ultra lüks hali, Harikulade bir başyapıt diyebilirim, Shiseido çok duyulan bir marka değil ama geçmişi baya kendinden söz ettiriyor. Shiseido Basala satıştan kaldırılmış artık üretilmiyor, Bulunmaz Hint Kumaşı diye bir söz vardır, işte bu Basal'nın adı olsa gerek. Gerçekten tüm samimiyetimle söylememeliyim, Şişeli alıp bir 10 - 15 yıl saklanacak bir parfüm.

                  Yorum


                  • Umut Kurtoğlu
                    Umut Kurtoğlu Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Aynen. Benim koleksiyonun nadidesi

                • D.S. Durga Foxglove. Açılışındaki turunçgil patlamasının hemen ardından devreye giren beyaz çiçekler kokunun hemen rengini belli etmeye başlıyor sabunsu ve temizlik hissiyatı veren bu çiçeklere olgunlaşmış ve tozlu bir ayva notası eşlik etmeye başlıyor birazda diplerden gelen bir odunsuluk bu kısımda ön plana çıkıyor. Orta notalara geçtiğimizde lezzetli ve sulu bir şeftali kendini gösteriyor onu saran iris ile güzel bir ikili oluşturuyor. Diplere doğru ölmezotu, süet ve temiz kullanılmış bir amber ile parfüm son buluyor. Bu parfümde en dikkat çeken şey geçişlerin pürüzsüz ve çok belirgin olması. Bence katman kalitesi harika. Parfüm yeşil olarak başlıyor orta notalarda beyaza dönüyor sonlarda ise krem rengine bürünüyor. Erkeklerinde üstünde çok fazla sırıtmasa da bence bayana yakın bir unisex. Kalıcılığı ve farkedilirliği tenimde ortalama oldu

                  Yorum


                  • matrai
                    matrai Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Kesinlikle tam senlik Hanımeli elimde sample var onu sana göndereyim bir dene yorumla

                  • Tuberose
                    Tuberose Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Çok sevinirim Altuğ bey

                  • Tuberose
                    Tuberose Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Hatta geçen gün oğlum demişti ki ayva kokusu çok güzel ayva notalı bir parfüm var mıdır diye...varmış çok merak ettim doğrusu ... turunçgiller , şeftali , iris , ölmezotu hepsi çok güzel notalar...

                • Dün Garuda,Hard Leather,Hayat,Smoke For the Soul denedim. Garuda’yı çok başarılı buldum. Hayat fazla ud koktu ama kalitesi belliydi. Hard Leather fazla ekşiydi sanki. Arkadaşım Private Label’ı çok beğendi ve almak istedi ama Harvey’de yoktu. Diğer arkadaşıma da Ursa denettim ama hiç beğenmedi. Hatta b.k gibi kokuyor diyerekten kurtulmaya çalıştı kokudan

                  Yorum


                  • Orjinal yazı sahibi: caliban View Post
                    Dün Garuda,Hard Leather,Hayat,Smoke For the Soul denedim. Garuda’yı çok başarılı buldum. Hayat fazla ud koktu ama kalitesi belliydi. Hard Leather fazla ekşiydi sanki. Arkadaşım Private Label’ı çok beğendi ve almak istedi ama Harvey’de yoktu. Diğer arkadaşıma da Ursa denettim ama hiç beğenmedi. Hatta b.k gibi kokuyor diyerekten kurtulmaya çalıştı kokudan
                    arkadaşınızla ursa konusunda hemfikirim
                    İnsanın ruhu kokularıdır...

                    Yorum


                    • Kısa kısa özet geçeyim.
                      paçuli imperial : baskın bir paçuli var uzun süreli kullanımda sıkıcı olabilir.
                      blessed baraka: niş parfümcülük bu olmamalı. kolay beğeniye oynayan şekerli piyasa kokusu.
                      lyric man: gül sevmememe rağmen beğendiğim bir koku oldu. en azından kalite hissiyatı yüksek.
                      santal royal: dengeli bir kokuya benziyor üstelik çok da arabik bulmadım. şans verilebilir.
                      eau noire: köri soslu tavuk.
                      hepsini kağıt üzerinde denedim tende daha farklı olabilir tabi.
                      ambre nuit ve ambre sultanı tenimde denedim. ambre sultan daha dolgun bir parfüm ve açılışını da opus 6 ya benzettim. ambre nuitin sonlarını çok beğendim.

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X