Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #76
    Mete Abi, ozellikle Uden icin ayni fikirde oldugumuza gercekten sevindim.

    Yorum


    • #77
      Ne zamandır denemeyi es geçtiğim Memo French Leather'ı denedim bugün. Birbirinin benzeri bir yığın ana akım parfümden pek bir farkı olmayan sıradan, kişiliksiz, biraz metalik bir çiçeksilik ve sentetikliği fazlaca hissedilen temiz miskle cilalanmış yapay bir meyvemsi, odunsu, derimsi gereksizlik.

      Yorum


      • #78
        -Histoires parfumsThis Is Not A Blue Bottle 1.3

        -nicolai parfums ambre cashmere
        - tom ford vert ences
        - jo malone myrhh tonka
        hepsini ayrı ayrı beğendim) jo malone histoires, nicolai alacam sanırım)

        Yorum


        • #79
          Histoires boynerde %30 indirimde bugün ben de haftasonu aldım. Jo Malone denemedim ama diğer ikisini ben de beğeniyorum.

          Yorum


          • #80
            Jo malone sen denemeden denetim ozaman hocam .
            dhi denemis ve kullanmışsındır diye düşünüyorum,
            jo malone dhi nin tonka lı hali gibi geliyor bana yani iris yerine tonka at tamamdır. dhi bu yüzden benim icin bitmiştir niş hali jo malone myrhh tonka hayatıma giren koku olmuştur. Dhi niş hali olmuş resmen

            Yorum


            • #81
              Penhaligon's Portraits serisini denedim. Roaring Radcliff tütün ve bal kullanımı ile en sevilesi olanıydı bence ama 75ml ve 800 civarı fiyatı düşünülürse çok popüler olacağını zannetmiyorum bu serinin. Viktor Rolf Flowerbomb deneyip hiç çiçek kokmadığını şaşkınlıkla fark ederek hediye olarak aldım. Elie Saab Le Parfum Resort Coll. (mavi olan) ile yeni çıkan La Femme Prada denedim ikisi de hafif çiçekli yazlıklar benzeşiyorlar ama oyum Prada'ya.

              Yorum


              • #82
                Dün denediklerimden biri de yeni hali ile Tom Ford Bois Marocain oldu.
                Eski yeni kıyaslamasına girmeden değerlendirecek olursam tütsülü çamlı sedirli acı sert bir odun kokusu.
                Zihnimde canlanan manzara ise ; nemli,karanlık bir ormanda pastırma doğrayan bir doğa adama

                Yorum


                • #83
                  Slumberhouse - Kiste.. Çok doğal, karakterli bir koku. Başlarda fazla tatlı gibi gelmiş olsa da sonrasinda geldiği hal çok hoşuma gitti. Slumberhouse u denediklerime göre Serge Lutens konseptinin daha kalitelisi olarak görüyorum. Kullanabilir miyim tarafi 2 gundur deniyor olmama rağmen muamma ama, o ayri. Denediğim tüm Slumberhouse'lar gibi.

                  Yorum


                  • #84
                    Kadın parfümü denedim dior jadore

                    Yorum


                    • #85
                      Daha önce ayaküstü öylesine denemiş olduğum Nishane Spice Bazaar'ı uzun uzadıya denedim... Başları hafif bir kimyon ve arka planda kalan safran eşliğinde bolca hissedilen kremsi ferah limonumsu bir koku (yuzuymuş o arkadaş). Sonra hafif bir karabiber dokunuşuyla yumuşak bir aromatik odunsuluk da eklenip sonlarda muhtemelen biraz vanilya ve tarçınla tatlılığın ve sıcaklığın seviyesi artıyor. Adının hissettirdiği gibi bir baharat parfümü olmaktan ziyade aromatik odunsu bir parfüm. Kesinlikle ağır bir parfüm değil, bu bakımdan 4 mevsim kullanılabilir göründü bana. Belki sonları yazın biraz fazla kaçabilir. Çok boyutlu olduğu, ortaya yeni bir şey koyduğu söylenemez. Kokusu erkeğe daha yakın. Performans ortalama. İlgimi çekmedi, sıkıcı geldi.

                      Yorum


                      • #86
                        Bugün gün içinde bir çok parfümeri gezdim Roma'da. Bunlardan biri de Amouage butiği oldu. Görür görmez atladım tabi ki. Yeni çıkan Figment'i denedim ilk olarak. İsminden andırsa da içinde incir yok parfümün. Biberli, animalic, sandal ağaçlı. Beklentimin çok dışında olduğunu söylemeliyim. Myths kadar yüksek sesli değil ama tarz olarak onun yatıştırılmışı diyebilirim her ne kadar notaları benzeşmese de. Bu tarz parfümlere kontenjanı olanlar düşünebilir. Dolgun bir parfüm olduğundan uzun süre kullanılabileceğini tahmin ediyorum. Opus serisinden IV, pazardan taze kişniş almıştım güzel bir kokusu vardı ama neye koysam herşeyin tadını bastırdı tatlı narenciyeleri andırıyordu zaten burda da onlarla desteklenmiş alttan alta bir musk ve tütsü desteğiyle geliyor. Dolabıma alır mıyım? Pek sanmıyorum. Opus VI, bunu daha önce dekant olarak kullanmıştım aslında ama tekrar hatırlamak istedim. Bu kokunun bana anımsattığı tek şey Sandal Ağaçlı Tütsü, ama en kalitelisinden. 330 EU olmasa şu an sadece bileğimde değil bavulumda olan da bu parfüm olurdu. Journey ve Gold'dansa ikisini birbirinden çok da ayrı tutmadan Gold diyeceğim ama bana bir şişe Journey armağan eden olursa da almam demem. İkisi de tatlı hafiften çiçekli, Journey tütünlü ancak çok da maskülen tarafı ağır basmayan kadınların bile kullanabileceği bir parfümken, Gold biraz daha erkeğe yatkın animalik ama çok da kirli olmayan tüm diğerleri gibi tütsülü parfümler.

                        Yorum


                        • #87
                          O`Driu satyricon denedim bugün. Oldukça farklı nüansları içinde bulunduran bir hayli farklı ve katmanlı yapısıyla oldukça güçlü bir parfüm. Açılışındaki adaçayı notası oldukça baskın ve yeşil hissiyatlı papatya kullanımı slumberhousedan alışılageldik yoğun kıvamda açılışı bile hayli zorlayıcı fakat çok kaliteli. Orta notaları tam bir cümbüş neler yokki kimyon, karanfil ve adını sayamadığım çeşitli baharatlar bu kısımda ortaya çıkan şarap kokusu o kadar başarılı ki sanki yıllanmış bir şarabı açtığınızda üzerindeki mantarın altına yapışmış olan şarabın o nemli ve keskin kokusu gibi çok doğal ve sentetiklik hiç yok. Ara ara burna gelen sanki kurutulmuş bir ananas kokusu var. Oldukça farklı bir şekilde kullanılmış ilk defa bu şekilde bir ananas kullanımına denk geliyorum beni çok etkiledi. Kapanışa doğru ortaya çıkan vanilya ve yanık bir amber kokusu ile şölen saatler sonra sona erdi. Ve bende oldukça büyük bir iz bıraktı. Sürekli kullanılacak bir parfüm kesinlikle değil ama arada sırada sıkıp koklamak oldukça keyif verecektir.

                          Yorum


                        • #88
                          Comme des garçons 8 88.
                          başlangıcı güçlü baharatlar
                          ortası aa bu kadın parfümü dedirticek kadar çiçeksi
                          sonu ise keyifli bir tatlılık.
                          bahar için bir şişe daha Cdg 2 alacaktım ama 8 88 gönlümü çaldı.
                          benimsin kaçarın yok.
                          Sadece garçons.

                          Yorum


                          • #89
                            Frederic Malle Superstitious: Nostaljik öğeler üzerine kurulmuş birazcık hayvansal bir çiçeksi parfüm. Oldukça feminen, Performansı da kötü ayrıca çok pahalı, değmez.
                            Frederic Malle Outrageous: Dünyanın en kaliteli çiklet kokusu, miskli meyveli Big Babol. Çok beğendim, pahalı ama değer. Üzmeyecek farklı bir yazlık.
                            Serge Lutens Dent de Lait: Pudralı metalik misk. Hafif bir tütsü de kullanılmış ve amber tatlılığı var. Çok zorlanırsa sütlü bebek nefesi kokusu arada da çürük diş tadı geliyor amberden dolayı. Yeni 100'lük şişeler de çok hoş olmuş. Koleksiyondaki bazı parfümler özel seriye kaydırılmış ancak özel seriden bu tarafa kaydırılması planlanan kokular raflara düşmemiş.

                            Yorum


                            • harunozkan89
                              harunozkan89 Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              gecen siz sorunca bikaç yorum yapmıştım hocam Outrageousla ilgili, begendınız dmek sız de. ben de begenıyorum sanırm artık)

                          • #90
                            Creed Spice and Wood: Sedir, limon ve misk. Başlarda biber ve elemi ancak elemi veya sedir kullanıldığında zaten bu limoni geçişler doğal olarak ortaya çıkıyor. Yani bu saydıklarımdan biri olmayabilir de... Temiz, zayıf ve kazık.
                            Orlov Serisi: Dayanıklılığı, performansı ve kalitesi arttırılmış birkaç moda markasının parfümleri gibi. Hepsinde ortak olan parlak ve tatlı bir nota var amber veya tonka olabilir. Beğenmedim.

                            Yorum


                            • harunozkan89
                              harunozkan89 Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              ''Hepsinde ortak olan parlak ve tatlı bir nota var ''
                              orlov da birebir ben de bunu hissetmiştim hocam düşünceme tercüman oldunuz
                          İşleniyor...
                          X