Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Rosendo Mateu | No.7

    sevdiğim tip paçulolü yüksek kopkoyu bir paçuli üstüne vanilya ve maalesef band-aid efektli ud ve gül. gül çıksa daha iyi olurmuş zaten sade olan kompoziyonu bir de klişeleştirmiş. arkada bir yerde bergamot-safransı bir doku da mevcut. sanki Profumum Roma-Montale işbirliği. zaman geçtikçe medikal havanın azalması bir artı. sondaki kısmı yine de çok iyi. Montale Patchouli Leaves'in daha az tatlı olanı gibi düşünülebilir.

    ud kısmından kendileri doğal gibi bahsetmiş fakat pek emin değilim veya gül-ud birleşiminden doğan medikalliğe karşı hassasiyet geliştirdim. Ottoman Empire i, ii gibi az sayıda iyi örnekleri var ama Triad da bile bu birleşim iticiydi.

    Yorum


    • F. Malle | Monsieur
      başlarda kafurlu medikal sonradan abanoz efektli, toprağı az soğuk temiz paçuli ve kararında ekşili amberi ile güzel sade bir odunsu. tatlı odun tarafı afganogillere dahil olacakken sınırdan dönmüş.


      Pd.Forte | Ambra Mediterranea
      bulut gibi hafif tozlu yumuşak reçineli bir amber fakat yine dipte hafif bir kirlilik ve tatlı tarafta çilek-muzlu ciklete yakın saydam bir aroma var. fragranticadaki çoğu benzer bulunan ile pek alaka kuramadım. bütünde en çok Dev#4 ile yakın yumuşak bir amber akoru.

      Yorum


      • Olfactive Studio | Vanilla Shot
        ince tarçın tozlu kuru meyveler bolca vanilin ve diplerde tozlu amber. tatlılık şurupsu tarafta. tozlu olsa da ferah dokulu. kötü değil ama yeteri kadar denenmiş artı basit hissettiren bir kurulum. seleflerine göre pek bir yenilik veya ekstra bir kalite de bulamadım. bir parça daha havadar olmak üzere Helium, Close Up, Dolcelisir, Tonka Majestic ile yine benzer kalite ve mevkide. M.Ravageur'a da pek bayılmam ama ondan sonrası hep nafile denemeler. kendi adıma üstüne konulmuş, geliştirme diyebileceğim bir koku varsa da denk gelmedim.

        Yorum


        • Papillon | Salome

          eski kafa maskulenleri andıran sabunlu aldehitli fesleğen paçuli ve kustlu kirli bir açılış sonrası üzerine eklenen karanfilli bergamotlu kıvamlı bir yasemin ve yosun dokunuşu ile bütünde daha çok çiçeksi topraklı sabunlu yarı kirli kocaman bir misk. özellikle uzak yayılımda daha iyi hissedebildiğim çiçeksi aroması şahane. citrus kısmında asitli keskin veya ışıltılı bir yapı yok. eskitilmiş paçulisine ek AlD. Antiquity ile benzer derecede koyu ve antika kokan tahtamsı rutubetli sağlam dozda ve alışılmadık bir bergamot etkin. kopya/özgün tartışılabilir ama tek başına çok güzel ve de çarpıcı bir karışım. yine de yakın mesafe ve sık kullanımda bunaltıcı olabiliyor. ara ara kullanımda ise terapatik etkiye sahip sağlam bir koku.

          Yorum


          • Tauer | Lonestar Memories

            yumuşak kastorlu deri, tatlı amber plastiksi mür ve çok az otsu tütsü. mür gittikçe kompozisyonu domine ediyor. bütünde de biraz basit gözükmesine yol açmış. harmanı dengelenmiş olsa bile benzer temada bir Salamanca boyutu ve özgünlüğü yok.


            Tauer | Incense Extreme

            yeşil otsu, sedirli olibanum. yeşilli tütsü tarafında birçok benzerinden pek sıyrıldığını söyleyemem. RP. Casbah kadar yeşili kasvetli değil buhur kısmı da daha az yakıcı. LV. Incensi kadar yoğun ekşisi yok. vinilli olsa da Zagorsk kadar değil. Grimoire gibi yine sedir tütsüsü yanına özgün baharat-yağlı miskli kirliliği vs. de yok. en yakın benzetme RP. Ashes'a minimal amber eklemekle olur gibi.

            Yorum


            • Pdm layton

              Yorum


              • Angelos CO.
                ___

                | Eau De Vertu

                canlı yeşil otlar, sulu taze zencefil + heliotrope, kumarin, biraz sümbülteber, biraz ozon biraz da odun. pudralı kadifemsi flu beyaz çiçeksi çok güzel bir fujer. Invasion Barbare'ı Guerlain tasarlasaydı sanırım bu olurdu.



                | Fougèriste

                bolca bergamot, linalool-.l.acetate, lavanta ve ozon ile başlayıp portakal çiçeği ve birçok küçük detayın hissedilebildiği yaklaşık 4711'si kolonya aroması sonrası zayıflayarak kumarinli tozlu tipik tabana oturuyor. bazen rahatlatıcı, çok defa sıkıcı olabilecek bir tür fujer.



                | Irida

                kartonsu, köşeli, topraksı ve yeşil köksü ve çok az meyvemsi cırtlak bir iris. soliflore olarak görevini layıkıyla yerine getirmiş ama bir l'Attesa estetiği benim için daha ilgi çekici.



                | L' œillet

                jelli, meyveli sütlü sümbülteber-gül-ylang alt tonlarında kızgın ve sıcak, yoğun ve yorucu bolca karanfil. kullanması Irida'dan daha zor sert bir soliflore. Grace d'Orient estetiği benim için daha ilgi çekici.



                | Figue De Vertu

                bol sütlü tropik hindistan cevizi-incir, kremsi sandal, biraz menekşe, yosun, ot ve sakız. hafif pudralı çok zevkli bir meyvemsi. Eau de Vertu'nun halefi olsa da yeterince farklı bir yöne gitmiş.



                | Cuir Fleurissant

                solgun yapraklı çürümeye yüz tutmuş leylak-menekşeli yapraksı bir açılış sonrası ekşi bergamot, gıcır plastik deri ve sıcak kasvetli ince tozlu mimosa-gül-irisli solarik pastoral. kompleks ama pek zevk alamadım. buradaki benzer tınılardan iki dala ayrılıp yeterince farklılaşan Danse Lascive ve Yloud-Yloud'u başarılı geliştirmeler olarak kabul ediyorum.



                | Danse Lascive

                gül yağı ağırlıklı başlayıp ahududulu, gıcır, katranlı, kastor ve civetli, hafif terli ve kirli hisli bir deriye doğru iniyor. gül yağı oranını merak ettim Malik el-Taif'ten beri hiç bu kadar yoğun hissetmemiştim.
                yakınsamalar:
                kirletilmiş Fidelis+Cuir Garamante. veya daha az medikal/cırtlak, kalın derili, TurkishLeather/Anatolia+Slow Explosions+Hard Leather.



                | Yloud-Yloud

                az kirli deri efektli ud, balzamlar ve y.ylang ile başlayıp polenli tozlu kirli bir pastorale dönüşüyor. başlarda L'Heure Exquise anımsattı. lHEx.'in amberi daha güçlü, balsam tarafı daha acı ve deri tarafı cilalı odun hisli devam ederken, Y-Yloud deri ve balzam tarafını yumuşatıp sonda ylang tarafı silgili, balmumlu nergissi bir yapı kazanıyor. bu kısım Cuirelle'nin waxlı sonuna benzer şekilde sıcak ve samimi fakat oldukça kasvetli.



                | Salon dt

                başlangıç kireçli, buruk citruslu koyu demli bir çay. normalde kullanışsız bulduğum elimdeki limonotu ile çok benzer kısım baskın olmasına rağmen bir şekilde çay illuzyonuna katkı sağlayacak şekilde birleştirilebilmiş. ilerledikçe nisbeten başta sert ve yüze vurur şekilde keskin tentürvari posalı siyah-yeşil çay kısmı, az tatlı kırmızı meyveler ile iyice yumuşayıp kremsileşiyor. orta-sonda özellikle tende gözüken sandal-tereyağ-iris birleşimi çok hoş. sondaki kremli kırmızı meyveli kısım Alterra'nın Nar ve Shea yağlı nemlendiricisini andırdı.



                | Grâce D' Orient

                vinilli, silgili menekşe-y.ylang-iris, bolca karanfil ve sinamik benzoin. başta keskin köşeli devam edecek gibi davranıp aromalarını kabetmeden yeterince yumuşuyor. l'œillet kadar değil fakat yine çok güçlü olsa da benim için sevilebilir birçok nüansa sahip muhteşem bir karanfil. gül-yasemin etkinliği az. arka planda misk karışımı ve vanilya törpüde önemli rol oynamış.



                | Tabac Libre

                baharatlı, sulu meyveli, talaşlı odunlu bence gereğinden fazla tatlı kaçmış yorucu bir tütün. Tabac Aurea tarzı labdanumlu tütün absolu + Fire Side Intense/Fume davranışında nisbeten daha az kirli baharatlı odunlar + Arabie/Desert Suave tarzı tozlu kuru meyveler. sanki 2-3 parfüm birden kokluyormuş gibi yoğun.



                | Yassemi

                ilk patlama keskin jöleli bir yasemin-neroli. sonrasında galbanum, hanımeli, müge, gardenya ile Mito-vari beyaz çiçekler, aldehitler ve hafif ekşilik ile ferahlıyor. ilerledikçe biraz daha tozlanıp tatlı odunsu amberli tarafa kayıyor. iki saat içinde ne ararsam o illuzyonu görmekte kendimi kandırabileceğim şekilde kompleks bir pudra-çiçek-sakız-amber-misk-odun iksirine dönüşmekte. çeşitli aşamalarında Anubis, Mito, Chypre Palatin'i akla getiren nüanslara sahip. sanırım Balamis'in zirvesi.


                | Angeliki

                kağıtta çok farklı ve düzensiz davrananlardan. ekşi citruslu, karanfilli ve Vetiveria Animalis'i çağrıştıran kirli-temiz aldehidik derili beyaz çiçekli yoğun başlayıp çok geçmeden deri-karanfil kısmının yumuşamasıyla sulu ama kalın şeftali püresi, gül ve yosun ile meyveli şipre yapısın bürünüyor. Mitsouko ile benzer bulunması anlaşılabilir fakat çeşitli çiçek - baharat akorları ziyadesiyle farklılık katıyor. beyaz çiçek yapısı ortadan itibaren sütlü, yumuşak ve ferah. tende birkaç saatin sonunda indiği yer kirletilmiş sakızlı yosun-amber. Yassemi ile yarışabilecek kapasitede farklı açılardan bakıldığında aldatabilecek, özellikle çiçek tarafında takip etmesi zor çok fazla çağrışım ve başkalaşım var.

                Yorum


                • Chanel | Sycomore EdP
                  pişkin köksü yeşil, keskin biberli vetiver. Encre Noire ve özellikle EN. à l'extreme benzetmeleri gayet yerinde, keskin tozlu tarafta aynı "bug spray" tabir edilen hava var. fiyat farkına değme ihtimali varsa bile bu, koku kalitesinden ziyade kalıcılık noktasında olacaktır.

                  Yorum


                  • Chanel | Beige EdP

                    beyaz miskli - çiçek ballı parlak aldehidik yapı çok kuvvetli. tene iyice oturduktan sonra pudralı anasonlu beyaz çiçeksi hafif otsu bir yapı da buna ek. bütünde mevcut olan duş jelsi yapı ile duştan yeni çıkmış gibi bir ferah temizlik hissi oluşturan bir koku. yakından koklaması yorucu.

                    Yorum


                    • Jean Patou | Moment Suprême pc.

                      törpülü çiçeksi lavantalı açılışı takip eden vanilin-kumarin. çok geçmeden bolca iç ısıtan karanfil ve yine bunu soğutup yumuşatan pastelli iris-amber-misk. başta aklım Jicky'e gidip geldi. dipte kalan kısım ise L'Origan'ı çağrıştırdı. Grâce D'Orient'in esin kaynaklarından sanırım birini daha yakalamış oldum. baştaki mügevari ferahlığı ve bütündeki iris dokusunu saymazsak çiçek tarafını pek algılayamadım. 10-15 dk. içinde oldukça pofuduk ve konforlu.

                      Yorum


                      • Prin | Varuek

                        yanan bir çam ormanı içinde dişleri kanlı bir kurt. lav, fosil amber, çam katranı, kunduz-iris, bitter çikolata, demir, deri... Arsalan, Aksum, Homa'nın ud-hayvansal dna'sı burada da hissedilir. olabildiğine sıcak, hayvan postlu, yağlı, yünlü kısım çok başarılı. hayvansallara aşina olup sevme şartı ile, kirlilik ile sevilebilirlik arasında kurulmuş muhteşem denge farkedilecektir. sadece lomros imzalılar içinde de değil bence Oryantal (yada Mongolian) amber-deri sınıfında bir başyapıt en azından bir başkaldırı.

                        Lomros her ne kadar bir deha olsa da son zamanlarda biraz fazla üretken ve maalesef vasat ve vasat altı işlerini ve tekrara düşmesini arttırdı. bence bir parça bekleyip eskilerdeki bu gibi ilham dolu işlerine veri biriktirmesi gerek. gariptir ki gotik temaların tasvirlerinde hâlâ pek ıskası yok.
                        Son Düzenleme Asaid; 24-11-23, 02:36. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Guerlain


                          | Cuir Beluga

                          siyah erik nüanslı pudralı pastelli vanilya. meyve aroması Arabesque ile benzer fakat özellikle başlarda biraz fazla olgun. deri minimal, ölmez otu belki ama çok saydam, melaslı çemeni yok. tipik kumarin/heliotrope/iris/vanilinli Guerlain konforu hep etkin.

                          | Spiritueuse Double Vanille

                          başlarda likörlü, citruslu, çöktüğünde sandal-sedir dokulu, biraz kremsi, biraz odunsu, az pudralı yine oldukça konforlu çoğunlukla renksiz bir vanilya.

                          | Tonka Imperial

                          baş ortadaki pofuduk pastelli taraf Cuir Beluga'ya yakın yalnız erik çıkmış daha keskin ve acımsı, yağlı bir acıbadem gelmiş. çöküş Guerlain'den ziyade N.Rodriguez tozlu miski ile oluyor. özellikle For Him Bleu Noir'ın iris-vetiveril asetat dokusunu aklıma getirdi. diğer ikisi de iyi, bu muhteşem.
                          Son Düzenleme Asaid; 24-11-23, 21:54. Tarafından yapıldı.

                          Yorum


                          • Bogue | LiTA

                            sabun, bolca aldehit, börtü böcekli sütlü beyaz ve sarı çiçekler, saman, çemen ve hepsinin üstünü kaplayan meşum demir kaynak dumanı.

                            T-Rex efekti var ama onu floral güzelliğinden yoksun. yanıklık burada tütsüden ziyade metaliğe daha yakın, çok tozlu ve bence rahatsız edici. T-Rex sevmeyen yanına yaklaşmamalı. seven de dikkatli olmalı. Perverso ile benzer bulunması da anlaşılabilir fakat yanık tarzı orada yine dengesiz ama odun talaşlı ve koyu karamelliydi. Lita'daki gibi baharat, çiçek ve aldehitleri yok ve o kadar zengin de değil ama daha sevimli. benzer tarzın daha sıradışı değil belki ama yeterli özgünlük ile daha güzel ele alınmışı Le Mat.

                            Yorum


                            • Bortnikoff | Musk Khabib

                              hafifçe indolik çiçeksi, tropik meyve şuruplu, ince tozlu amber-vanilya ve yarı saydam misk. geyik miski tarafı beklediğimden yüzeysel. oryantale kaçmayacak şekilde ince reçineli bir amber ile birleşik. kirli tarafı miskinden ziyade ylang'ın indolü kaynaklı.

                              kirliliği benzer tarzdaki meyveli indollü çiçeklerden T.o.Capricorn, Maai, Sonnet xvii kadar yoğun olmasa da alışık olmayanları rahatsız edebilecek düzeyde. parlak aldehitleri yok, meyve tarafı da sulu sayılmaz. çiçek-meyve hissinin çoğu tek başına ylang'a atfedilebilir. bütünde bu üçü kadar boyutlu değil ama nisbeten temiz, pürüzsüz ve daha konforlu.

                              Yorum


                              • Guerlain | Vol de Nuit EdT

                                soğuk menekşe, heliotrope, vanilin, iris ve az bir gül ile tatlı pudralı bir gövde. hafifçe yeşil buruk otsuluğu ve kartonsuluğu; baskın olmayan tatlı pudralı meyvemsiliği ile dengelenmiş. dipte ise miktarı fazla olmasa da zift kıvamında koyu bir meşe yosunu ile birleşik. kapaktan biraz daha ferah limon-galbanum nüansı yakalanabiliyor ama sıktıktan hemen sonra kayıp. muhtemelen geçirdiği uzun zaman içinde gücünü ve parlaklığını kaybetmiş.

                                benzer bulunan Dryad'ın aromatik yeşili, ekşi galbanumu ve buruk çalı çırpısı ön planda, taze ama hırçın. sonrasında gelen tatlı meyvemsi iris yapısı ise biraz daha fermente. katmanları daha net seçilir ama VdN'nin genelinde bulunan Guerlinade yumuşaklığı ve konforu pek yok.

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X