Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Gallagher | Behold, Patchouli

    oldukça gerçekçi tatlı portakal jöleli eriyik sıcak sütlü çikolata kokusu. yakın koklamada hafif acı kartonsuluk ve yağlı iris efekti de var. paçulisi ince tozlu, nisbeten temiz ve kremsi miskli. içinde sıcaktan erimiş olan portakal dolgulu pralinlerin bulunduğu hediye kutusu açıldığındaki o koku. keyifli bir iş. soğuklar haricinde yorar.

    Yorum


    • Acca Kappa
      | Black Pepper & Sandalwood


      kereviz tohumu-melek otsu, tozlu bulgursu, karabiberli, isli baharatlı, yemeksi bir yeşilliği tatlandırıp yumuşatan sütlü vanilya-sandal ile bir müddet devam edip pürüzsüz bir geçişle yavaş yavaş yeşilli baharatının yerini pudralı miskli hafif bir güle bırakıyor. nota skalasındakilerin çoğunu hissedemedim. yeşilli vanilya-sandal tarafı Mona Vanille tarzını hafiften andırıyor ama başlarda yeşili daha önde, baharatlı, isli. baharatlar yemeksi his verse de koyu değil yeterince sandal-vanilya ile açılıp saydamlaşmış. Acca Kappa B&S daha değişken bir yapıya sahip olsa da baş tarafındaki kremsi ot-baharat-is kurulumu Basilica'ya da ilham vermiş gibi. hepsi güzel çalışmalar.

      Yorum


      • Puredistance | Black


        meyveli amberli tütsülü reçineli odunsu. tatlı kısım tarçın-kiraz-gül-elma arasında yarı şeffaf kırmızımsı. odunlar yarı sentetik kıvamda yumuşak tütsülü sakızlı abanoz-kereste arasında, plastiksi mürlü, deri efektli ve dibi vetiversi yeşilli. Black Gemstone - Wazamba - M.Gerakinis Quintessence arasında bir yerlerde güzel bir amber-odun.

        Yorum


        • Caron | Parfum Sacre vint.

          mimosa-gül-karanfilli sıcak baharatlı balmumlu çiçeklere eşlik eden sentetik kirli hisli yumuşak deri-reçineli bir koku. çiçeksi tatlılık ilaçsı ve yağlı. bütünde oldukça garip, melankolik bir çiçek buketi. kullanımı zor bir koku.

          Yorum


          • PdE | Eau Suave

            sulu şeftali, safran, gül-meşe yosunlu, samanlı, çok az derili güzel bir meyvemsi. fujer mi şipre mi karar veremedim ama sonları fujersi. başlarda hacı yağı yaftası yiyebilecek bir profili var ilerledikçe gülünü bırakıp frambuaz tozlu ve ekstra samansı F.Bengale'i anımsatan bir yapıya bürünüyor. değişken bir yapısı olduğundan bütünde benim için benzersiz bir koku. baş-orta kısmının ormansal ferah miskle kirletilmiş daha sulu şeftalili versiyonu Naruemit. daha fazla güllü sıcak şurupsu versiyonu Kintsugi.
            Son Düzenleme Asaid; 15-02-24, 15:21. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Pdm Herod
              Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.

              Yorum


              • Olivier Durbano

                | Rock Crystal

                baş-orta turunç ve aromatikleri azaltılıp, sedirine tütsü eklenmiş Versilia Vintage Boise. ortadan itibaren daha tatlı, tozlu miskli, sandal ve yeşil vetiver-yosun efektli çok güzel bir odunsu.


                | Black Tourmaline

                nitelikli bir tütsü-reçine çalışması. Rock Crystal'e benzer ferah baharatlarına ek, odunu da daha sert ve yanık. reçine tarafı çok kuvvetli. mür biraz daha baskın olmak üzere buhur, labdanum ve az katransı bir doku var. birkaç sene önce denediğimden biraz daha plastiksi ve yumuşak hissettirdi. rengini de değiştirmişler.

                | Quartz Quantic 17:8

                müthiş ekşi greyfurt kabuklu, bol citruslu taze yeşil, canlı bir başlangıç. yavaşça ekşi citruslarını geri atıp ferah beyaz çiçeksilik ve temiz misk dokusu öne çıkıyor. çiçek tarafında manolya, hanımeli, gardenya, zambak benzeri nüanslar etkin, gül az. 4711 beyaz çiçek-citrus yapısını anımsattı. güzel, güçlü bir kolonyamsı.


                | Pyrit Ana Tra

                başlangıç çöp kokusu. sıcakta bozulmuş gül sulu, çok az ferah baharatlı ve rahatsız edici. bu doku 1 saat içinde azalıp çok az yanık ferah reçineli, az tatlı, kuru bir tütüne iniyor. maalesef arkada da olsa baştaki bu kokuşmuşluk hissi veren doku hep hissedilir seviyede.


                | Labradorite

                sabunsu ferah bir açılışın hemen ardından meyvemsi, sütlü, kirli miskli ve gittikçe daha da karamsarlaşan basık bir sümbülteber. soliflore olarak bakılırsa iyi yoksa basit kalmış gibi.

                Yorum


                • Aura of Kazakhstan | Wind of the Great Steppe

                  ilk patlamadaki asetatsı keskinlik geçtikten sonra mineralli, az asitli mango-kayısıyı çağrıştıran meyveler, biraz saman, safran ve yumuşak derili, ferah yeşilli bir kokuya evriliyor. omurgası Ganymede ile yakın. hafif plastiksi bir tarafı da var ama rahatsız edici değil.

                  Yorum


                  • Atelier des Ors | Cuir Sacre

                    başta yoğun kakule-vanilyalı kısmı biraz geriye attıktan sonra bolca vetiver, tozlu misk ve safranlı yumuşak deri. baştaki baharatlı şurupsu tatlı kısım Lune Feline ile çok benzer. vetiverli bileşim hafifçe yanık olsa bile Encre Noire'lardan çok Bleu Noir tarafına eğiliyor.

                    Yorum


                    • Lanvin | My Sin EdL. vint.

                      çiğ sümbül-maydanoz-galbanumsu yeşil vegetal ferah bir başlangıç sonrası yeşilini azaltıp sümbül'e ek tatlı-çiçeksi soğuk irisli bir yapı kazanıyor. tatlı-çiçek-aldehit kısmı Arpege ile benzer olsa da o kadar waxlı, sıcak ve renkli değil; Chamade ile biraz daha yakın, dörtte biri derecesinde tatlı. koku ilerledikçe yapıyı soğutup kasvetsi olarak da hissedilebilecek bence sükunetli, kartonsu irisli, yakından epeyce Vol de Nuit'i andıran soğuk, tozlu, beyaz vanilik ve hafifçe kirli. aldehit kısmında no.5 cinsi gibi çarpıcı bir parlaklık ve temizlik hissi yok. tatlılık-çiçek kısmının miktarı kartonsu soğukluğa nazaran oldukça arka planda yine de yapı olarak kırmızı meyvemsi rujlu. citrus namına birşey hissetmedim.

                      Yorum


                      • Masque Milano

                        | Lost Alice

                        bolca sütlü, kremsi yağlı sandal dokusu üstüne az tatlı vanilya, azıcık fındık-ekmeksi pastane tozluluğu ve minimal sıcaklık katan anason-çay ile yumuşacık nahif bir koku. Jeux de Peau'nun tozlu kereste ve ekmeğinin çoğu alınsa bu olur. Basilica, AK. Blackpepper & Sandalwood ve Mona Vanille'si ile benzer düzlemde, aromatikleri üçünden de daha beyaz ve sade.

                        | Madeleine Le Donne di Masque

                        başlangıç tozlu fındıklı keresteli hind. cevizli ekmeksi. oturunca bu yapı geri planda hafif hissedilmek üzere bolca meyvemsi sütlü sümbülteber, bal ve acı bademli. ilk birkaç dk. Jeux de Peau açılışı ile tıpatıp, sonrası %70 Tyger Tyger %20 Lost Alice.

                        Yorum


                        • Guerlain | Mitsouko EdP
                          pek ümitli olmayarak güncel versiyonu denedim fakat umduğumun epey üstünde bence çok iyi şekilde reformule edilmiş. vintage'deki o koyu şeftalili, pudralı az çiçekli kısım; burada meyvesi azalmış ve daha az sulu olmakla birlikte daha sıcak tozlu, yumuşak, canlı ve sevimli. onun kadar demirsi yosun dokunuşu yok fakat bu sefer yeşilli yüzeysel bir deri ve baharatlar ile farklı bir perspektiften bu soyut orman havası yakalanmış. biraz baharat karışımından ve biraz da taze oluşundan kaynaklı olarak bence daha kompleks hisli. yayılımı hızla azalsa da eskisinden çok daha iyi. Wasser'a bir kez daha saygı duydum.

                          Yorum


                          • Herkese merhabalar öncelikle foruma yeni katıldım.Aynı zevke sahip olduğumuz insanlarla bir şeyler paylaşmak ve yeni şeyler öğrenmek çok keyifli. Ben sospiro vibratoyu denedim fazlaca övgü adığını duyuyodum. Bence yayılım ve kalıcılık konusunda gayet iyi dikkat çeken bi yapısı da var unisex olarak geçiyo ama sanki erkeğe daha yakın gibi duruyo gayet ferah ama tatlı bi havası da var.Tabi daha tecrübeli bi burun tarafından denenirse daha faydalı yorumlar gelir.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X