Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bvlgari Man Rain Essence

    Bu net bir yağmur veya yağmur sonrası kokusu mu? Pek sanmıyorum anımsatan bir durum söz konusu değil. Peki bunu ismi ile nasıl bağdaştırabiliriz?

    Güneydoğu Asyanın yağmur mevsiminde ağaçlarla çevrili bir ormanın tam ortasında durup yağmurun altında sabunla duş yapmak gibi ☺️ Evet nemli bir havaya ve sabunsu bir hissiyata sahip. Temiz ve berrak bir maskülen diyebiliriz.

    Yorum


    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Beğenmiştim ben bunu

    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Oldukça iyi bende beğendim ama ismini taşımıyor bence. Clean Essence ismi daha bi yakışırdı

    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Aynen ama bir niş parfum kadar yagmur temasi da beklemek haksizlik olur. Clean essence e katiliyorum 👍

  • OSM | 15 - Foreverness
    oldukça rutubetli fazla olgun sulu meyveler ile havadar çarpıcı kirli bir başlangıç sonrası meyveli kısım azalarak yaş orman zemini, mantar, yeşil yaprakları andırır biraz daha somut bir yapıya evriliyor. gittikçe temizlenerek bitiş vintage yeşil chypre'leri andırır tatlı-acı yumuşak galbanum yoğunluğunda misk-meşe yosunu bileşimini çağrıştırır şekilde. baştan sona evrimi çok iyi ayarlanmış. en çok anımsattıkları başta Sloth, ortada Chypre Mousse, sonda Le Sillage Blanc.

    Yorum


    • Etat Libre d'Orange Je Suis Un Homme

      Napolyon anısına yapılmış bir parfüm. İsmini dilimize çevirdiğimizde ‘Ben Erkeğim’ anlamına geliyor.

      Komutanlığında dünyaya hükmeden ordusu, Avrupa’yı titreten askeri dehası ve kendine has karizması ile Napolyon bir döneme damga vuran tarihi bir kişilik.

      İşte böyle bir kişiliğe yakışır ve onu anlatan bir parfüm Je Suis Un Homme. Sert, keskin ve güçlü karakteri onu bir alfa erkek parfümü yapıyor. Onun olduğu ortamda lider belli.

      Yorum


      • Chabaud | Île Mythique
        yanık şekerli ölmez otu, lavanta, bolca anason ve meyveli parlak amber. sona doğru iyice yumuşamış olan medikal yeşil baharatlar üstüne meşe - tonka tozu. Eau Noire'den üç, Le Participe Passe'den iki, Chene'den bir parça alınıp ambroxan'la saydamlaştırılmış. kullanımı daha rahat fakat hâlâ garip ve çarpıcı.

        Yorum


        • Hermes Un Jardin Cythere

          Egenin, limon ve zeytin bahçelerini, ıssız kumsallarını, güneşini, rüzgarını ve eşsiz tatlarını parfüm yapıp şişelemiş Hermes.

          Gourmand eğilimli nemli ve eğlenceli bir çiçeksi olarak tanımlasak sanırım parfümü net olarak anlatmış oluruz. Kalıcılığı ve farkedilirliği ile de Un Jardin serisinin açık ara en iyisi

          Yorum


          • Sospiro Basso

            Nemli, keskin ve koyu yeşil notaların ferah aynı zamanda karanlık tonlarının bir yansıması. Gölgeli, sisli ve gizemli bir ormanın silüeti. Bir erkeğin üzerinde imza kokusu olabilecek tüm özelliklere ve referansa sahip nefis bir kompozisyon.

            Yorum


            • Agatho Giordinodiercole

              Reçineli ve bol tütsülü bir odunsu. Kor halindeki bir metalin eritilerek taze kesilmiş odun parçasına dökülmesi gibi. Erkeksi lavantanın ve Ardıç’ın parfümü parlatıp ferahlattığı adaçayı ve biber notalarının parfüme metaliklik kattığı derin bir kompozisyon. Sert mizaçlı, karizmatik bakışlı metropolit bir erkeğin aurasını yükseltecek nefis bir tamamlayıcı.

              Yorum


              • DSH | Cuir et Champignon
                isli demirli java vetiveri - huş katranı - mantar - karanfil - sandal bileşimi olarak hissediyorum. diğer bazı elementleri de kompleks akorlar içinde seçilebilir düzeyde. seviyeli kirli tatlılığı çok kompleks. hissettiklerimden katkısı olan kunduz - mysore sandal yanısıra tanımlayamadığım tozlu az fermente bazı hint ud yağlarını andırır bir illüzyon da var. ilerledikçe baş-ortadaki sertliği özellikle sandal yardımı ile giderek kırılıyor. en son tende kalan kısım LvD.Profumo Hindu Kush'u andırır yeşil vetiver, sedir ve tatlı yağlı bir sandal. bütünde A. Zworykina Cuir de Russie ile kalite ve tarz olarak aynı segmentte fakat bence daha iyi kurgulanmış.

                Yorum


                • Bvlgari Falkar

                  Deri görünümlü bir oud parfümü.

                  Mentollü diye tabir edeceğim yeşil ve aromatik bir açılışa sahip. Bu mentollü yeşil akorlar metalik-mineralik bir hissiyat uyandırıyor. Safranın keskin kokusu oudun karanlık ve animalik etkisini aydınlatırken metalik hissiyat ile oldukça şaşırtıcı bir ahenk uyandırıyor. Oldukça sivri ve köşeleri olan bir parfüm. Bu sivri uçlar onun karakterini oluştururken asi, boyun eğmez ve güçlü bir kişiliği simgeliyor. Onun olduğu ortamda lider belli figüranları dışarı alalım.

                  Bu parfümü Louis Vuitton Ombre Nomade tarzını sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum.

                  Yorum


                  • Liquides İmaginaires Dom Rosa Millesime

                    Üstünde ruj lekesi dibinde tortulu bir kırmızı şarabın olduğu bir kadeh. Gül yaprakları süslenmiş ve kırmızı bir mumun loş bir ışık kattığı melankolik bir ortam. Arkada hafif bir jazz ve birazda tütsü kokusu. Gecenin sonunda tenha bir sahilde tamda deniz ile kumun birleştiği yerde yürüyerek güneşin doğuşunu izlemek.

                    O bir aşk şiirinin en duygusal mısraları. Sevgilinin yaptığı serenad. Dudaktaki ıslak öpücük.

                    O bir parfüm değil. Romantik bir aşkın tam olarak betimlemesi.

                    Aşkın parfümü olurmu, olsaydı nasıl olurdu diye soranlara sırılsıklam bir aşk parfümü.

                    Yorum


                    • Olympic Orchids | Mardi Gras
                      kirli tozlu topraklı civet, bolca vanilya ve az biraz neroli. sonrası yağlı kakao - hindistan cevizi sütü ile kayda değer arınma çabası. iki oran Lui, bir oran Molinard Patchouli Intense. oylandığı kadar beyaz floral bulmadım. oldukça keyifli.

                      Olympic Orchids | Salamanca
                      yosunlu sıcak balçığa gömülü saman - kırsal çalı çırpı. gittikçe üste çıkan deve derisi kuppi'lerde bekletilen vetiverleri anımsatan sert bir deri. ve tüm bunları sarmalayıp daha da ısıtan waxlı polenli plastikli bir mimosa. eser miktarda tatlılığı içinde mimosa ve saman abs. katkısı haricinde labdanum - ölmez otu daha az. fevkalade acayip bir birleşim. ancak sert deri severler için kullanılabilir çok iyi bir tematik.
                      Son Düzenleme Asaid; 27-08-23, 16:14. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • Kloon Ken Atelier Castana: İlk kez denediğim bir marka. Genel olarak yumuşak amberimsi odunsu bir parfüm. Performansı ortalama. Kokusu ELdO Bijou Romantique ile Frederic Malle Dries Van Noten arasında geziyor. Bolca kestane ve vetiver algılıyorum. Aromatik kısmı ise yaseminden geliyor. Güzel ve zarif bir dokunuş. Çok enteresan bir parfüm değil. Benzer/yakın hisler yaşatacak birçok parfüm var piyasada

                        Yorum


                        • Pierre Guillaume Coze Verde 2.1: Bu markanın gerçekten çok boş işleri de var, çok enteresan işleri de... Coze'yi de denemiştim. Coze Verde baya bir farklı olmuş. Yeniden yorumlanmış gibi. Parfüm genel olarak erkeksi, hafif berber dükkanı havasında ve epey güçlü bir açılışa sahip. Çok ferah hissettiriyor ama bu ferahlığın ortasına yerleştirilmiş biraz yırtık bir odunsu var. Neymiş diye merak ettim, baktım, incir ağacı imiş. Şimdi bu yönüyle bakınca olaya biraz daha oturmaya başladı. Kırılmış incir dalını biraz daha ezip yüzüme doğru sallasam sanırım odunsu kısmını tarif etmiş olabilirim. Neyse, genel olarak parfüm erkeksi ferah bir odunsu diyelim. Çok özel bir tarafı olmasa da bence başarılı. Performansı da yeterli. Bu kadar yorum da yeterli

                          Yorum


                          • Olympic Orchids | DEV #4: Reprise
                            genel olarak saydam çilek aromalı sakızlı labdanum. Foreplay gibi yine Olympic Amber bazı ile Woodcut'ın çilekli sakızını akla getiriyor. ekstradan afrika buhuru hissi var. DEV #1'in zaten az olan yemek baharatları ve hayvansal dokunuşu tamamen çıkarılsa yaklaşık bu olur. güzel yine de serideki diğerlerine göre basit. yumuşak bir kapanış.

                            Yorum


                            • Esential Parfums Divine Vanille

                              Yumaşacık, sıcak ve pürüzsüz bir vanilya. Hafif dumanlı ve gizemli görünümü reçine ve tütsü birlikteliğinden geliyor. Bu tam olarak bir tütün ilüzyonu yaratıyor ama parfümde tütün yok. Balzamik tabana oturtulmuş son derece keyifli ve kaliteli bir sonbahar-kış parfümü. Fiyat performans olarak verdiği kalite hissiyatının çok ötesinde

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X