Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Gabriella Chieffo - 1,2,3, Stella!

    Hafif tuzlu açılış sonrasında ağırlıklı olarak beyaz çiçekler ve misk ağırlıklı ilerliyor. Nota geçişlerini pek hissedemedim ve Mark Buxton - Sexual Healing ile benzer hatlara sahip denebilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

    O'Driu - Alexander Platz

    Angelo Orazio Pregoni'nin Alexanderplatz Jazz Club'daki bir konser sırasında sadece 2 adet tasarladığı ve birisini mekan sahibine hediye ettiği ilginç bir çalışma. Diğer denediğim O'Driu'lardaki baharatlı ve/veya hayvansal vurgular yerine daha çok laktonik ve çiçeksi bir yapı gözlemledim. Angelo'dan aldığım bilgilere göre içerik olarak konserdeki dinleyicilerin yemek ve içkilerinden ilham aldığını ve bunlardan bazılarının da manolya, ylang ylang, zencefil, vanilya vs. olduğunu belirtti. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

    Yorum


    • O'Driu - GPS

      Hayvansallık ve dumansı atmosfer çok güzel işlenmiş. Bazı kısımlarında dumanla karışmış deri ve oud hissettim. Değişken yapısı olmamasına rağmen kullanımı zevkli bir parfüm. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.

      O'Driu - Madonnina

      Hindistan cevizi ile karışmış mimoza ve ek olarak sabunsu bir yapısı var. Tam bir hayal kırıklığı... Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



      O'Driu'nun son dört parfümü için sıralamam:

      GPS > Capite > 42 > Madonnina

      Yorum


      • uncle-benjen
        uncle-benjen Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        O'Driu Fan Club Global zamanı geldi artık hocam Piştin sen..

      • Abbathdoom
        Abbathdoom Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ahahahah. Hayırlısı bakalım hocam. 😁😁😁


    • Yorum


      • Click image for larger version

Name:	bbb.jpg
Views:	172
Size:	1.51 MB
ID:	214359

        Yorum


        • Duftanker MGO Duftmanufaktur - No. 27(Attar)

          Oud-sardunya birlikteliği oldukça baskın ve orta kısımlarında deri ekleniyor. Deri kullanımı kısmen hayvansal denebilir. No.7 ve Homage Oud'dan parçalar taşıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



          Duftanker MGO Duftmanufaktur - No. 32(Attar)

          İndolik yasemin ile karışan oud ve reçineler gerçekten çok güzel kullanılmış. Orta ve son kısımlarındaki dumansı atmosfer ile bana biraz Palladium'u anımsattı. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.

          Yorum


          • Apoteker Tepe | After the Flood
            acımsı okaliptus-mentollü açılış sonrası incir kabuklu-menekşeli yeşil bir tatlılıkla karışık ıslak toprak, mantar, muhtelif ot ve yapraklar. ismini gayet iyi yansıtmış. paçuli tarzı bir küf veya rahatsız eden bir kirlilik yok. başlarda kirli porçini ve toprak sonlarda şifalı ot karışımı etkin. bence elementleri temadan ödün vermeden olabilecek en iyi şekilde dengelenmiş. ismi ile uyumlu. benzer temada Chypre Mousse'dan daha bile ciddi. onun kadar da estetik.

            Apoteker Tepe | Brother Night
            ilk planda umman buhuru ve huş benzeri fakat dengeli bir is ile birlikte tatlı reçineli yumuşak tütsülü. ilerledikçe artan, After the Flood'un çoğu nüansına sahip soluk yeşil ot karışımlı ıslak bir doku da buna ek.

            Apoteker Tepe | Holy Mountain
            labdanum, çam reçinesi, meşe odunu benzeri tozlu bir yapı ile başlayıp vanilya-sakız-çilek ile tatlanarak ilerliyor. temaya yakın olanlar için bilindik bir kurulum. fragrantica'da benzetilen Norne, H. Fume, Mississippi Medicine den birkaç nüans haricinde oldukça farklı. Murkwood-Cotswold arası ciddi başlıyor fakat bütünde Cape Heartache a çok daha yakın yumuşak bir aromaya evriliyor.

            Prissana | Chetyre
            yoğun çam katranlı, tatlı hayvansal miskli yabanî otlu Onthamara benzeri ormansal bir yapı ile bir müddet devam edip huşlu derili, meşe yosunlu, amberli, sabunsu kompleks bir dokuya doğru ilerliyor. ortadaki yapı otu azaltılmış haliyle Or Black'i anımsattı. Lomros'un koyu gotik temalarda çokça kullandığı ud-ot karışımlı kirli imzası burada da var. durdukça yumuşayıp vintage havasına bürünüyor.

            Yorum


            • Charenton Macerations - Eye, Hatshepsut:

              Markanın Christopher Street adında öyle bir parfümü var ki, onu yapan markanın acaba diğer parfümleri nasıldır? diye merak etmemek elde değil. Eye, Hatshepsut maalesef beni yere yığdı. Tatlımtrak odunsu misk gövdesi ile sağlam ve plastiğimsi ve derinde pudramsı nüans ile garip bir nostalji yaratan, biraz farklı bir yorum. Performans kısmında, kol mesafesinde bir yayılımı var. Öyle buram buram kokan bir koku değil. Naif ve çekingen. Koku olarak uzaktan gelen kısımlarında plastiğimsi detay hiç yok ve gayet pudralı tatlımsı çiçek, hatta ambere yakın bir parfüm havasında. Hoş parfüm yani. "Eye, Hatshepsut, tarihin en önemli toplumsal cinsiyet isyancılarından birine, Mısır Firavunu Hatshepsut'a hoş bir saygı duruşudur." diyor bir açıklamada. Bu tarz bir parfümü üzerinde koklamak isteyebileceğiniz bir sevdiceğiniz varsa şans verebilirsiniz.

              Bir sürü numuneyi uzak diyarlardan bana ulaştıran, çok kıymetli bir kardeşim var sağolsun. Numuneler belki parfümlere dönmeme vesile olurlar, bitik ve sürekli kendini taklit ve tekrar eden Türkiye piyasası içinde. Son iki senedir iç piyasada denediğim yüzlerce kokudan belki iki, belki üç tanesinden etkilenmiş olmam beni baya soğutmuştu çünkü parfüm sevdasından. Bıktım tek amacı uzun süre kokmak ve insanları boğmak için performans canavarı olarak dünyaya getirilmiş kimliksiz, kopya kokulardan...

              Yorum


              • Parco 1923:

                İlk kez denediğim bir marka. Luca Maffei favori parfümörlerim arasında yer almıyor öncelikle. Denediğim parfümlerinin hiçbiri bende ortalama etki üzeri bir duygu yaşatmamıştı. Ama tabi parfüm denemek için özellikle tasarımcısına baktığım da söylenemez. Biraz topraksı, biraz çiçeksi bir yosun ile başlıyor. Yumuşak bir karakter çizmesi ve bence yayılımındaki kokunun Min New York Dune Road ile Profumum Roma Acqua di Sale karışımına aşırı benzemesi inanılmaz ilgi çekici. Deniz yosunu gibi kokan orta kısım, kolumu burnuma yaklaştırdıkça daha topraksı, eski kafa meşe yosunu gibi kokuyor. Gerçekten ilginç. Bugün ikinci enteresan deneme. Bu tarz parfümler tabiki denemiştim ama alıştığım Maffei tarzının dışında bir parfüm olması güzeldi. Yayılımı ortalama, kalıcılık biraz daha iyi. Keyifli bir kirli deniz yosunu hissiyatı çok yüksek oldu bende ve hafızamda da öyle kalacak. Yeşil temalı bir parfüm kesinlikle. Hatta yeşil ile koyu mavi karışımı gibi... Tarz olarak benzer gördüğüm Creed Bois du Portugal gibi parfümler gibi belirli bir giyim tarzı ile yaş veya olgunluk isteyen bir tip kokudur kendileri diyerek bitiriyorum.

                Yorum


                • Ah Aventus, resmen başarının kurbanı oldun, Rebul bile seni klonlayıp BİM'lerde satıyor Click image for larger version

Name:	IMG_20230812_183513.jpg
Views:	136
Size:	1.30 MB
ID:	214372

                  Yorum


                  • Henry Jacques - Celima (Extrait de Parfum)

                    Açılışındaki rom etkisi azaldıkça karanfil öne çıkıyor ve biraz daha alttan reçineler hissediliyor. Orta ve son kısımlarında ise hafif bir vanilya ekleniyor. Sabunsu ve eski tarzda bir yapıya sahip. Denediğim en güzel karanfil parfümlerinden birisi olsa da fiyatı biraz yüksek olduğu için şişeli alacağımı düşünmüyorum. Kalıcılık ve yayılımı gayet iyi seviyelerde.



                    O'Driu - Il Vangelo Secondo Gay

                    Pathetique ve Italian Angel'ın karışımına bol miktarda kimyon eklendiğide her halde Il Vangelo Secondo Gay ortaya çıkmış. Açılışında sınırları zorlayabilecek seviyede kimyon patlaması mevcut ve sonrası belirttiğim iki parfümden izler taşıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.





                    Yorum


                    • TRNP | Kafka
                      kremsi indolik champaca, tozlu topraklı nergis, kirli ambergris-misk. ambersi tatlılık labdanumdan ziyade ambergris tentürü çağrışımlı. animalik floral doku MEM tarzında fakat parlak neşeli çiçek cümbüşü yerine sade, kasvetli, mat topraksı ve tereyağlı. sona doğru topraksılık ön planda. bütünde storax'lı sert reçineli veya tütsülü bir yapı hissetmedim. kirlilik ile floral tatlı elementlerin dengesi iyi kurulmuş. toplum içinde kullanımı zor terapatik bir koku.

                      Olympic Orchids | Sonnet XVII
                      ananas-kayısı-ylang tarzı ballı parlak meyveli, ağır indolik sarı çiçekli biraz yeşil biraz topraklı kompleks bir karışım. tarzı hyrax'a kayan kirlilik akoru meyve-çiçekler ile çok iyi dengelenmiş. yine de birçok kişi anlaşılabilir olarak aşırı bulmuş. bütünde deterjanlı indolik çiçekleri MEM'e, ekstra olgun tropikal meyvemsi karışım Onda tarafına eğiliyor.
                      Son Düzenleme Asaid; 14-08-23, 20:43. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • Nishane Hacivat Oud

                        Dumanı üstünde tüten kirli, yeşil bir Hacivat.

                        Dominique Ropion tarafından Oud notası üzerine inşa edilen, yeniden yorumlanan bir Hacivat.

                        Açılış klasik hacivattan izler taşısada orta notalardan itibaren paçuli ve Oud ekseninde ilerleyen daha topraksı, dumanlı ve yeşil bir tabana oturtulan odunsu bir parfüme evriliyor.

                        Sonbahar ve kış aylarında şık bir giyimle lüks bir ortama adapte olacak üst düzey kalitede bir parfüm.

                        Parasını hakediyormu orası tartışılır. Daha ucuz alternatif olarak Orion göz önünde bulundurabilir. Keza Orionun içine Ursa paçulisi eklerseniz sonuç Hacivat Oud olacaktır

                        Yorum


                        • Lorenzo Pazzaglia Adam & Eve's Dress

                          Tüm semavi dinlerin ortak noktası Adem ile Havva veya Adam & Eve
                          Onlar ilk insanlar ve bizde onların soyundanız.

                          Onların resmedilmesini çoğunlukla rönesans tablolarından aşina olduğumuz kadarıyla biliyoruz. Üzerlerinde giysi diye tabir ettiğimiz şey sadece mahrem yerlerini örten incir yaprağı.

                          Parfüm de aslında tam olarak bu. Bir incir yaprağı parfümü. Yabani, doğal, tozlu ve yemyeşil bir incir yaprağı. Onu süsleyen yine doğallığından ödün vermeyen meyveler ve beyaz çiçekler. Sentetikliğin hiç hissedilmediği ve gerçekten Havva ile Adem zamanından gelen evcilleştirilmemiş ve melezleştirilmemiş notaların bir harmanı. En basit ve doğal metaryellerle yapılmış olağanüstü bir gerçekçiliğe sahip saf bir incir parfümü. Bu tarz indie parfüm tutkunlarına şiddetle tavsiyedir.

                          Yorum


                          • uncle-benjen
                            uncle-benjen Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Kralın Dönüşü...

                            Ama tabii Minas Trith biraz tozlandı..

                            Osgiliath az bişey yıkıldı..

                          • matrai
                            matrai Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Tozları alır yıkılan yerleri kaldırırız ☺️


                        • Yorum


                          • Dior Cuir Cannage

                            Prive serisinin Leather Oud ile birlikte en sivri parfümü.

                            Cuir Cannage da parfüme hakim olan animalik ama aynı zamanda şehvetli ve sıcak bir deri notası hakim. Bu kirli yapısı onu kendine çeken yönü oluyor parfümseverler için. Çünkü bu salt bir kirlilik değil, animalik notaların dior kalitesi ile çiçeklerle ustaca harmanlanıp derinleştirilmesi. Tabaklanmış rafine bir derinin üzerine sürülen koyu vintage ruj gibi. Gizemli ve karanlık yapısı onu hep çekici kılıyor. Artık üretimi olmayan Dior Prive efsanesini animalik tarz parfüm severlerin mutlaka denemesini tavsiye ediyorum.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X