Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • AtelierPMP - Perfume Mayr Plettenberg - Concrete Flower

    Narenciyeler ve zencefil açılışında oldukça baskın. Orta ve son kısımlarına geçerken baharatlar ve beyaz çiçekler öne çıkıyor ama bazı yerleri bana az da olsa eski tarz kolonyaları anımsattı diyebilirim. Biraz daha ilerlediğinde ise sandal ağacı ekleniyor ve iyice tene yaklaşıyor. Bahar ve yaz aylarında güzel gider. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



    MPeG - Parfum d’Habit (Kırmızı şişe)

    Yeni şişe ile açılışları farklı. Kırmızı şişedeki açılış bana biraz daha sert ve keskin geldi. 15-20 dk sonrasındaki kokusu, yeni şişe ile benzer denebilir.

    İçeriğinde gösterilmeyen iris dokunuşları, paçuli-deri ikilisine eklenen hafif dumansılık/tütsü… Benim için “anlatılmaz yaşanır” tarzında bir parfüm ve bununla birlikte MPeG koleksiyonumu tamamladım.

    Yorum


    • Panettone Milano Fragranze

      İlk nefeste ölmezçiçek burukluğu çarpıyor, hızla yumusuyor. Bende bir miktar Jeux de Peau hissiyatı uyandırdı açılış. Yarım saat içinde belirgin bir çiçeksilik oturaklı hâle geliyor, parfüm ömrünü bu evre ile tamamlıyor. Hafif şampuanlarda alışageldiğımiz aromaları da andirmiyor değil ama derinlerde tahıllı mamül etkisi sürüyor. Yayılım 5,6 spreyde kâfi gelir birçok kişi için tahmin ediyorum. Kalıcılık da pek kötü sayılmaz.

      Yorum


      • G.Armani | Sable Nuit
        Bois d'Encens'in sahip olduğu aynı yoğun biberli kuru texas sedir talaş tütsülü yapı muhafaza edilmiş. üstüne çok hafif pudralı köşesiz vanilya eklenerek nisbeten yumuşatılmış. böyle bile somali buhurunu sonuna kadar hissettiren çoğu kişinin bence gereğinden fazla baharatlı, kuru ve bir süre sonra rahatsız edici bulacağı basit yapılı ama klas bir çalışma. yan yana koklanmasa Bois d'Encens'den ayırt edilemeyebilir. kalıcılık iyi, yayılım orta.

        Yorum


        • Le Frag - Genesis

          Nergisin başrolde olup buna biraz meyveler ve birkaç çiçeğin eklenmesiyle oluşturulmuş aşırı sıkıcı bir parfüm. İndolik bir kirlilik, meyve şöleni ve dengesizlik… Hiç çekici değil ve performansı da oldukça yüksek olduğu için beni baya yordu. Matos ne yapmak istedi de bu parfüm ortaya çıktı? Gerçekten çok merak ediyorum.



          Le Frag - Pippilotta

          Beyaz çiçekler ve erik genel olarak baskın ve biraz daha alttan deri hissediliyor. Pudra ile karışmış sakız kokusuna deri eklenmiş de denebilir. Bence bu parfümü erik kurtarmış. Genesis’e göre daha çok beğendim. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



          Yorum


          • Richard Lüscher Britos - 04°N 74°W Columbia

            Bu markayı ilk kez Vilnius’ta görüp denemiştim ve oldukça da etkilenmiştim. Koku kalitesi, doğallık ve parfümörleri ile çok güzel bir çizgi yakalamışlar.

            Click image for larger version

Name:	90843EB2-9724-433B-B98D-0AD9DADF293F.jpeg
Views:	471
Size:	1.67 MB
ID:	212820

            Açılışında az da olsa kahve ile gül birleşimini seçebildim ve buna sonradan çiçeklerle kremsi bir hava ekleniyor. Zaman geçtikçe biraz daha tozlu bir hale geliyor ve gül hiç gücünü kaybetmiyor diyebilirim. Genel olarak bana vintage tarzda bir parfüm gibi hissettirdi. Çok ama çok keyifli bir çalışma. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın altında.

            Yorum


            • P. Particulière | Type Writer
              melek otsu yeşil paslı efekt üstüne bolca mineral ve hafif motor yağı ile koyu yeşil fakat havadar bir deri akoru oluşturulmuş. asidik tarafında bergamot-elemi arası ekşi-tatlı reçineli bir kısım da hissediliyor. Moon Dust ile yeşil mineral yapısı oldukça benzer. orada daha soluk ve soğuk bir yeşil katman varken burada yeşilin aromatik yapısı daha belirgin ve sıcak keskin tutulmuş. hayvansallık hissetmedim. koku yapısı endüstriyel tarafı yansıtsa da basit sentetiklik hissedilmiyor. Mogao'daki gibi bir mürekkep efekti de yakışırdı. bu hâli de konsept için gayet yeterli. Moon Dust kadar kullanışlı olmasa da şahsen koklaması onun kadar keyifli.

              edit: baştaki motor yağı yapısından anlamak zor olsa da özellikle son aşamada kirletilmiş kısım azaldığında aromatik yeşil yapı deri akoru ile birleşince Bel Ami'yi oldukça anımsatıyor.
              Son Düzenleme Asaid; 30-10-22, 15:40. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Acemiburun
                Acemiburun Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Gecen yıldı galiba bunun spliti hatırlıyorum , yanlis hatirlamiyorsamda hem moon dust hemde typewriter mustafa beyin sayesinde dolmustu.
                Ikisininde benzer yanları vardı evet hatırlıyorum.
                Ama kaptan jack sparrow ikisi arasında kalsaydı bende typewriter ı seçerdi. Ve ona çok yakışırdı

              • Asaid
                Asaid Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                plastik efektini sevmediğimden çekimser kalmıştım o zaman. oraya hafiften göz kırpsa da beni rahatsız etmeyecek şekilde. konsepte göre gayet dengeli tasarlanmış bir koku. uçuk kaçık değil, çekimser hiç değil.

            • Duftanker MGO Duftmanufaktur - No. 5 (Discontinued)

              Açılışında yoğun şekilde oud hissediliyor ve zamanla hafifleyip biraz daha amber/ambergris ekseninde ilerlemeye başlıyor. Orta ve son kısımlarında kakao ve çiçeklerin de eklenmesiyle daha sıcak bir parfüm oluyor. Kalıcılık ve yayılımı ise oldukça yüksek.

              Genel hatlarıyla bana MPeG Ambre Doré'yi anımsattı ama onun yerini alamaz. No. 5'in bulunması zor ve ml fiyatı da yüksek olduğu için AD daha iyi bir seçenek.

              Yorum


              • April Aromatics - Calling all Angels

                Açılışından sonuna kadar dumansılık hakim olsa da buna eklenen reçineler, vanilya ve gül ile muhteşem bir denge kazanıyor. Yakından koklandığında yoğun olarak odunsu notalar ve tütsü hissediliyor ama uzaktan gelen yayılımında ise labdanum oldukça belirgin diyebilirim. Son zamanlarda denediğim en iyi parfümler arasına çok rahat bir şekilde girdi. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



                Mad et Len N°. II - Ecorce Cortex

                Açılışındaki çiçeksi notalar geçtikten sonra 95% Black Afgano benzerliği ile devam ediyor. 5% farklılık ise kullanılan odunsu notalar ve baharatlar BA’ya göre biraz daha parlak denebilir. Genel olarak bakıldığında BA ile Fortis arasında bir yerde ama şişesinin peşine düşülmez. Kalıcılık ve yayılım ortalama üstü.

                Yorum


                • Asaid
                  Asaid Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Callin All Angels tütsü konseptinde listemdeydi uzun süredir yapılan referans ve yorumları dikkatimi çekmişti. deneyip beğendiğinizi görmek güzel. darısı başımıza.

              • TMoV | Mystic Incense
                bilindik afrika buhuru üstüne sedirsi odunsuluk ve hafif ekşi reçineler. gittikçe buruklaşan fakat tütsüsü de yumuşayan bir yapısı var. aynı konseptte birçok benzeri olsa da en çok Zefiro'ya benzettim.

                TMoV | Patchouli Vintage
                paçuli kullanımı baskın bir citruslu aromatik. aromatik paçuli kullanımı Zegna'nın Javanese Patchouli'sindeki ile yakın. kirlilik ise Ajmal Patchouli Wood tarzı 4 de bir oranında. tür olarak farklı olmasa da yetişen bölge, damıtım tekniği, olgunlaştırılma süreci gibi etkenler ile farklı nüanslara sahip paçuli yağları mevcut. Burada, Nuka'nın hint menşeili paçulisinin kuruduktan sonraki hali ile daha yakın. bazı paçuliler gibi kafurik, naneli veya yeşil otsu yapısı yok. bu tür kirli nüansa sahip paçulilere citrus değil de misk ve amber gibi tatlı reçineler, tozluluğu arttırıp gövdeyi daha da kalınlaştıran ve bazen kirliliği arttıran notaları daha çok yakıştırıyorum. denediklerim içinde Lui bu işin son aşamasına yakın en cüretkarı. Battaniye tatlılığı fazla olmakla birlikte kirliliği diğer elementleri ile en dengelenmişi. PR. Patchouly, Mea Culpa, Psychedelique ise en sadeleri.

                Dior | Eau Noire
                medikal lavanta-kekik ile ferahlatılıp kıvamı açılmış ölmez otu ile başlıyor. ilerledikçe vanilya ve meyan kökü de hissedebiliyorum. kahve koklamadım ama sadece bu birleşimler olamayacak şekilde kompleks ve özgün bir yapısı var. anlaması anlamlandırması güç. garip ama zevkli bir koku.
                Son Düzenleme Asaid; 11-11-22, 16:57. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • cantona8
                  cantona8 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Dior eau noire i ilk kokladigimda bu nasil bir cemen kokusu demistim. Simdilerde ise sanatsalligindan bahsediyorum. Zaman ve tecrube boyle bir sey iste

              • Molinard | Patchouli Eau de Parfum
                hacı şakir beyaz sabun efektli misk adaçayı-ıtır-limonlu Lauder for Men benzeri ferah otsu bir açılış sonrası yavaş yavaş koyu kıvamlı süssüz sade topraksı bir paçuliye geçiş yapıyor. misk adaçay'sı otsu bir burukluk son ana kadar azalarak devam ediyor. Aynı markanın Patchouli Intense'i de paçuliyi iyi veriyor. fakat bence buradaki sabunlu buruk otsuluk oradaki ballı yapış yapış portakaldan bir parça daha şık. başka bir artısı ise Patchouli Intense'in bende yaptığı burun akıntısını yapmaması.

                Yorum


                • Havaların serinlemesiyle canım biraz daha vanilyalı ve tatlı kokular çekiyor. Sabahları Lancome Iris Dragees sıkıp çıkıyorum. Hafif buruk badem şekeri ve irisi ile çok sevdiğim, "gurme pudra" olarak adlandırabileceğim, maalesef üretimi duran bir parfüm. Öğleden sonraysa az kalıp devamını da almayacağım için ofise götürdüğüm parfümlerden Guerlain Bloom of Rose ile tazeleniyorum. EdT'sini yazlık olarak severek kullandığım ama devamını EdP olarak alıp açılıştaki baygın tatlı meyve akorları yüzünden çok da ısınamadığım parfüm. Soğuk havada biraz toparlanıyor sanki. Orta ve diplerdeki buruk lavantalı vanilyasını seviyorum. Üstümdeyken çok kuvvetli hissetmesem de mantoma sinmiş, portmantonun yanından geçerken kokusu burnuma çarpıyor şu saatte.

                  Yorum


                  • Milano F. | Basilica
                    temelde algıladığım yapı tütsü - biberiye - süt. basit gözükse de ortaya koyması zor bir fikir ama bence altından kalkmışlar. süt akoru yeterince iyi ele alınmış. rahatsız eden bir sentetiklik hissetmedim. tabi her ne kadar gittikçe yumuşasa da tütsülü şifalı baharatların bu derece etkin hissedildiği bir kokunun genel beğeni alması zor gibi. yine sütlü fakat daha yumuşak ve tatlı odunsu olan Penhaligon's Agarbathi'yi de anımsattı. bir nişden beklentimi karşılıyor.
                    Son Düzenleme Asaid; 08-12-22, 01:31. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Bugün son günlerin popüler parfümleri History markasının Swedish Forest ve Colombian Cacao parfümlerini denedim
                      SWEDİSH FOREST karanlık bir açılışa sahip bahsedilen yeşil notalar başlangıçta beliriyor kısa sürüyor Orta bölümde parfümün tamamına hakim olan duman veya is kokusu beliriyor Kuruduğunda ise odunsu notalar oturuyor Bu kısmı idare eder Kullanımı zor bir parfüm genel beğeniye uygun değil Benzer açılışa sahip parfümler var Orto Paris’i Cuoium Afnan Supremacy Encens İssey Miyake pour Homme or Encens 4/10
                      COLOMBİAN CACAO baştan sona laktonik yağlı bir kakao notu hakim Parfüm lineer tekdüze devam ediyor Ama sillage ve performans fena değil Bu parfümü kadın kullanımına daha çok yakıştırdım ama erkeklerde kullanabilir Swedish Forest kolleksiyonluk ama bu genel beğeniye uygun 6/10 Tabii her ikisine @alghabra_parfums ün 1. ve. 2. serisindeki parfümlerin eline su dökemez Bu örnekler sağlayan@basco ya teşekkür ederim#parfüm#nişparfüm#alghabraparfums#historypar fums


                      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                      Yorum


                      • Elixir Attar - Cohiban Coffee Oud Extreme

                        Dekant şişesinin dibinde çok az kalmıştı ve soğuk bir günde tekrar denemek istemiştim. Bugün de hava -4°C (hissedilen -8°C) olduğu için güzel bir elveda oldu.

                        Açılışında çikolata (bitter denebilir) oldukça yoğun olsa da korkutucu düzeyde bir tatlılık barındırmıyor. Zamanla kahve, tütün, oud ve bal ile birlikte hayvansallığın birleşmesi sonucu muhteşem bir koku profili ortaya çıkıyor. İçeriğine bakıldığında çok zalim veya kaba bir parfüm beklentisine girilebilir ama gayet dengeli ve zevkli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.

                        Yorum


                        • Alkemia - Caffaeum

                          Açılışındaki yoğun kahve çekirdeği kokusu hafifledikçe vanilyalı latte eksenine kayıyor ama tatlılık dengeli şekilde verilmiş. Strangers Parfumerie SM Café'deki kahve kullanımına yakın buldum ve onunla karşılaştırıldığında daha canlı bir parfüm denebilir. Aşırı değişim göstermeden ilerliyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

                          Malbrum - Tigre du Bengale

                          Açılışı kolayı anımsatıyor ve zamanla baharatlarla deri ekleniyor. Bana göre oldukça dengesiz bir parfüm. Verilen hayvansallık, duman, tütün ve baharatlı deri hiç uyumlu değil ve zamanla çok sıkıcı/bayıcı bir hale geliyor. 30 ml'lik şişesi 120€... Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X