Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Konyada'da yemiştim ama nerede tam emin değilim bir de biraz farklı tabi.Bunun anavatanı İstanbul'da Fatih.Birçok alternatifi var,Şeref Büryanı tavsiye ederim,iyidir.
O zaman bir tiryaki lezzeti ifşa etmek şart oldu.Büryan Kebabı
ankara'ya açıldı büryancı. turan güneş'e paralel bi sokakta. yalnız biraz pahalı ankara standartlarına göre.
istanbul'da da itfaiye meydanı kadınlar pazarında var yan yana bi kaç yer. gayet iyi yapıyorlar. şerif'ti sanırım benim sevdiğim.
Benim Karacabey'de asıl bir Tavacım var.. Aman Yarabbi. Hatta ismini de vereyim buralara yolu düşen gitsin yesin. (Bkz: Tavacı Refik) Akşam yol mol demeyip gitmişliğim çok.. Canım çekti şu başlıktan sonra yine..
Son Düzenleme Umut Kurtoğlu; 12-02-17, 00:31. Tarafından yapıldı.
Şerbetli tatlılardan bir tek baklavayı seven ben, sütlü olan tüm tatlılara aşığım. Ama bir tanesi var ki hayır diyemediğim şeylerin başını çeker o da sütlaç... Allahım yazarken bile yemek istiyorum 😢
Ankaralılar bilir geçenlerde kazım karabekir'deki sanayiye gittim. Ara sokakların birisinde ciğerci sadi diye bir yer keşfettim. Çevik kuvvetler'in hemen arkası. vesna üstadın bilmesi kuvvetle muhtemel. Ciğeri pek sevmem ama Ankara'da yediğim en güzel ciğerdi diyebilirim
Şerbetli tatlılardan bir tek baklavayı seven ben, sütlü olan tüm tatlılara aşığım. Ama bir tanesi var ki hayır diyemediğim şeylerin başını çeker o da sütlaç... Allahım yazarken bile yemek istiyorum 😢
Tatlıya fazla düşkün değilim ama üstü tamamen yanık fırın sütlaç benim de kendimi engelleyemediklerimden. Restoran işletirken, şefe, portakal kabuğu rendeletip içine katarak hazırlatırdım, bir de portakal kabuklarını şerit olarak kestirip şekerde karamelize ettirdikten sonra sıvı çikolataya batırtıp sonra soğutturur ve onları yani orangette'leri sütlaca saplardım. Beynimde patlamalar yaratan bir lezzet çıkardı ortaya.
Yorum