Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Smell Bent - North by Northwest - Werewolf Lumberjack (Discontinued)

    Click image for larger version  Name:	375x500.10284.jpg Views:	9 Size:	33.5 KB ID:	213301

    Açılışında hafif bir duman ve kimyon vardı ama hızlıca kayboldu. Bu kısmı Anatole Lebreton Grimoire'e oldukça benziyor. Sonrasında oldukça kirli paçuli-civet ikilisi ekleniyor ve pek bir değişim göstermiyor. İşte burası tam olarak Mazzolari Lui'nin açılışı ve kısaca bayıldım diyebilirim. Nereden/nasıl bulunur bilmiyorum ama 10/10'luk bir parfüm. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



    Smell Bent -Attack of the Killer Smellies - Bewitched, Bothered & Bewilderness (Discontinued)

    Click image for larger version  Name:	375x500.10281.jpg Views:	9 Size:	16.0 KB ID:	213300

    Açılışı biraz yeşil ve topraksı kıvamda. Bu kısmı Aksum'un açılışına baya bir benzettim. Orta ve son kısımlarına doğru ise baharatlar ön plana çıkıyor ve hatta kış çaylarına konulan baharatları andırıyor. Daha çok karanfil ve tarçını seçebildim. Zevkli bir çalışma. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

    Ekli Dosyalar
    Son Düzenleme Abbathdoom; 16-12-22, 02:27. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Thomas de Monaco - Raw Gold

      İris-deri birlikteliği eski şişe Dior Homme Parfum ile oldukça benzer olsa Raw Gold biraz daha bal kullanımından dolayı tatlı ve bir de deriye eklenen safran ile az da olsa kahve bu parfümü farklı bir noktaya taşımış. Aşırı derecede hypelanmasına ve fiyatına anlam veremedim. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



      Thomas de Monaco - Eau Coeur

      Son zamanlarda denediğim en güzel çiçeksi parfümlerden birisi. Odunsu zemin üstüne eklenen çiçekler gayet hoş ve gül kullanımı gerçekten çok zarif. Genel olarak beğensem de fiyatından dolayı şişeli alımda bulunmam.



      Thomas de Monaco - Grand Beau

      Market ile designer parfümlerinin arasında kimliksiz/ne olduğu belli olmayan bir parfüm. Yeşil bir atmosfer ve biraz da vetiver hissettim. Genel beğenisi yüksek olabilir. Benim için çok gereksiz ve zorlama bir parfüm. Hiç beğenmedim.

      Yorum


      • Valentino, Valentino (vintage, 90'lar)

        Valentino modaevinin ilk parfümü Valentino Valentino for Women. 1978 tarihli parfüm Givudan firmasınca tasarlanmış.

        Pek çok dönemdaşı gibi EdT formunda üretilmiş olan parfüm için "ilkbaharda bir çiçek bahçesi" demek pek yanlış olmaz. Açılış meyve ve yeşil notalarla, ana omurgasını sümbül, yasemin, müge, karanfil gibi çiçekler oluşturuyor, diplerde ise meşeyosunu, civet, misk ve sedir gibi bazılarının doğal kullanımının yasaklandığı materyaller oluşturuyor.

        Valentino dipteki sert görünüşlü katmana karşın çok hafif, ışıltıı, aydnlık bir parfüm. İçerikte bahsedilen çiçek akorlarının hiçbiri tek olarak hissedilmiyor, öğle sıcağında çiçek ve ağaçlardan gelen, havada polenlerin uçuştuğu bir izlenim sunuyor. Bu haliyle birkaç ortak notası bulunan L'Air du Temps ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum, sanki ondaki baharatların ve karanfilin azaltıldığı bir flanker gibi.

        Koku yerleştikçe daha tanıdık bir profile benzemeye başlıyor, ıhlamur çiçekleri. Çiçek açmış bir ıhlamur ağacının altında, çiçekli bir bahçede, güneşin parıldadığı güzel bir gün gibi Valentino. Ve bir yanıyla da çok tanıdık, çocukluğumdan hatırlıyor olabilirim, ya da dönemin çiçeksi parfümleriyle ortak bir paydaları var.

        Valentino'yu çok sevdim, 78 yılında üretilmiş olmasına karşın ne o dönemin fazlasıyla güçlü, maskülen, hayvansal notalarla bezeli parfümlerine, ne de şimdinin meyveli-çiçeksi kokularına benziyor, ama bir o kadar da tanıdık. İlk anda sentetiklik hissetsem de, bu birkaç saniye sürdü, bunda parfümün 30 yaşında olması ve olası bozulmalar da etkili olabilir tabii. Ama sonrası çok doğal, çok zarif. Giyside kalıcı, yayılımı orta-az. Spreyleme mekanizması muhteşem (modaevlerini bıraktım, nişlerde bile bir sertlik, ayarsızlık. Şöyle yumuşacık, bulut gibi parfüm püskürten spreylere ne oldu acaba.).

        Kokladıkça daha çok seviyorum. Keşke bu haliyle üretimde olsa.

        Yorum


        • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Amber Oud

          Açılışından son kısımlarına kadar oud aşırı derecede baskın denebilir. Açılışındaki hafif çiçeksi tarafı geri çekildiğinde ise reçinelerle duman ekleniyor. Palladium ile orta-son kısımları oldukça benzer. Kalıcılık ve yayılımı ortalama. Tek kötü yanı ne yazık ki fiyatı. 30 ml 144€ ve 50 ml 185€…



          Mabra Parfums - Fleurs Encensées

          Açılışında gerçekçi acı badem ve çiçeklerle karışmış kayısı net şekilde hissediliyor ve bunların biraz daha altında ise dumansı oud mevcut. Orta ve sonlarına doğru tatlılık azalıp oud, tütsü ve reçineler öne çıkıyor. Tek korkum aşırı tatlı ve/veya çiçeksi bir parfümle karşılaşmaktı ama sonuç benim için gayet güzel.

          Yorum


          • Rancé 1795 - L'Aigle de la Victoire (Reformülasyon öncesi)

            Açılışı Hard Leather ile oldukça benzer ve sonrasında deri ve hayvansallık öne çıkıyor. HL’deki beklenilen hayvansallığı L'Aigle de la Victoire gayet karşılıyor ve az da olsa Dior Leather Oud’un eski şişesindeki kirli kısımları barındıran bir yapısı var. Bu tarzı sevenler için bir başyapıt olabilir ama eski şişesini bulmak cidden zor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



            Solstice Scents - Parlor Trick (Perfume Oil)

            Dumansı yönü daha ağır basar şeklinde bir beklentim vardı ama konyak-tütün ikilisi temeli oluşturmuş. Hafif baharatlı gül, odunsu dokunuşlar (oud çok çekingen davranıyor), çay ve minimal dumansı atmosfer birleşimi ile keyifli anlar yaşatıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



            Solstice Scents - Private Eye

            Paçuli ve kahve birleşimi oldukça belirgin. Nota geçişleri çok net hissedilmese de paçuli ile kahveye eklenen kakao, tonka ve az da olsa reçineler bana pek uyumlu gelmedi. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

            Yorum


            • dewnew
              dewnew Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Ege, indie deneyimlerini yeni okuyorum, Solstice’ler benim de uzun süredir radarımda. 👌

            • Abbathdoom
              Abbathdoom Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Seveceğini düşünüyorum Şebnem abla. 😊

          • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Honey Oud

            Bal kullanımı dengeli ve aşırı tatlılık barındırmıyor. Oud-bal birlikteliğine gül ve paçuli eklenip derinlik katılmış. Orta ve son kısımlarına doğru ortaya çıkan dumansı atmosfer ise gayet güzel. İlk denediğim zamanlarda daha çok Arabik esintiler ile dengesiz hayvansallık algılamıştım ve bundan dolayı da pek etkilenmemiştim ama sonradan çok hoşuma gitmeye başladı. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



            Yosh - König (Discontinued)

            Dumansı vetiver ve kırmızı elma uyumu gerçekten ilgi çekici. Meyveli, dumansı ve odunsu dokunuşlarla keyifli bir kompozisyon oluşturulmuş. Yorumlarda tatlılığı hakkında olumsuz konuşulmuş ama bana normal geldi. Bahar ayları ve yaz akşamlarında gayet iyi gider. Kalıcılık ve yayılımı ortalama. Behind the Rain sonrasında beni heyecanlandıran bir diğer vetiver parfümü König oldu. Keşke üretimin devam etseydi...

            Yorum


            • Amouage | Figment Man
              rutubetli hafif üriner gerçekçi bir geyik miski akoru. rutubet yapısı geosmin ile birebir. balkrishnan bahsettiği gibi keçi yünü tincture olduğunu düşünmüyorum. keza lanolin veya kust köksü bir kirlilikten ziyade animalis benzeri bir molekül ile tek boyutlu bir kirlilik var. Kiehl's Org. Musk'ındaki misk yapısındaki gibi, sadece çiçekler yok. akor olarak oldukça iyi ve animalik sevenler için koklamaya değer ama istenen fiyat da düşünüldüğünde tek başına biraz basit bir yapı.

              Yorum


              • Herkese iyi forumlar..Uzun süre Form sitelerine giriş yapmadığım için bir hevesle buraya tekrar girdim.. Eski mail adresimi kullanmadığım için yeni bir hesapla devam edicem inşallah..
                Bugün kullandığım parfümüm Unique Luxury nin yeni gözdesi Mashumaro oldu..
                Sevdiğim bir arkadaşımızın şişesin den kullanma şansı buldum..
                Mashumaro Crash On Me nin Karameli ne Marşmelov tatlılığı eklenmiş ve Paçulisinin alınmış hali gibi koktu.. İçerik kalitesi mutlu edecektir.. Çok doğal içeriği var.. Ten parfümü sevenleri mutlu edecektir..

                Yorum


                • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Sweet Agarwood

                  Açılışında yoğun şekilde peynir efektli oud mevcut ve 2-3 saat içerisinde biraz geri çekildiğini söyleyebilirim. Vanilya ve reçinelerin eklenmesiyle az da olsa normalleşiyor. Koku profili olarak bana Fidelis’i anımsattı ve onda da hafif bir kirlilik mevcut ama sanki onun equalizerıyla oynanmış ve ortaya SA çıkmış. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü. Oudseverler denemeli.



                  Duftanker MGO Duftmanufaktur - Mekka Kaaba

                  Açılışından sonuna kadar gül ile devam ediyor ve şimdiye kadar denediğim en zarif oud-gül parfümlerinden birisi olabilir. Açılışında baharatlı gül ve reçineler hissediliyor. Orta ve sonlarına doğru oud ve amber öne çıkıyor. Tütün biraz geride kalsa da bence güzel bir doku katmış. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

                  Yorum


                  • Pryn | Marcello
                    L'Art de la Guerre'nin ferah yeşil baharatlı kereviz tohumu-ölmez otu önde olmak üzere Chene'nin vanilik tozlu gerçekçi meşe odunu ve üstüne biraz tütün biraz fermente meyveler. Lomros'dan denediklerim içinde nisbeten normal denebilecek bir çalışma yine de jenerik olmaktan çok uzak.

                    Yorum


                    • Matière Première - Oud Seven

                      Açılışında hafif kirli bir oud kullanımı mevcut ve sonrasında hafifliyor. Kuru tütün, minimal vetiver ve yeşil hatlara biraz reçineli deri eklense de ben pek beklediğimi bulamadım. Yeşil hatları bana biraz keneviri anımsattı. Çok büyük değişimler göstermeden oud-reçineli deri-tütün ekseninde ilerliyor. Biraz daha hypelanması lazım. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



                      Mabra Parfums - Absolu Fawaki

                      Tropikal meyve kokteylinin şişelenmiş hali ve bir tık tatlı. Şeftali ve hindistan cevizi oldukça baskın ve sonrasında hafif bir gül ekleniyor. Keşke oud bir tık daha önde olup dumansılık eklenseydi... Çok sıkıcı ve tatlı bir parfüm. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

                      Yorum


                      • Atelier Flou, Paradis Paradis

                        Canlı ve taze bir iris yorumu olarak epeydir ilgimi çekiyordu Paradis Paradis. 2014 tarihli parfümün tasarımcısı J.F.Cabos görünse de, bir incelemede ünlü bir firmanın parfümörü ile çalışmış olduğu bilgisini okuduğumu hatırlıyorum. Parfümün üst notaları yasemin, bergamot, baies roses (bu içeriği özellikle Fransızca orijinalinden aldım, çünkü hem kuşburnu, hem de pembe biberle karıştırılan bir tür baharat adı yerine kullanılıyor bu terim); orta notası iris, dip notaları ise vanilya ve sedir olarak belirtilmiş.

                        Paradis Paradis, gerçekten de karşılaştığım en canlı ve çiçeklerle bezeli iris parfümü. Öyle ki ilk anda bir iris parfümü olduğunu anlayamıyorsunuz. İçerikteki irisin, Japonya'ya has bir tür olan ve Japonya'da parfümeri, meditasyon ve ecza alanlarında kullanılan değerli bir tür olan "hanashōbu" olduğu bilgisine ulaştım geçenlerde. Bu iris türü, Japon Ukiyo-e sanatında da sıklıkla resmedilmiş... (Masaüstü görüntümün uzun zamandır Kobayashi'nin iris resimlerinden biri olmasının cevabı gibi oldu Paradis Paradis'yi edinmiş olmam. Ya da Hermes Iris Ukiyoe'yi denemem için bir bahanedir...)

                        Parfüm oldukça taze, hafif ekşimsi, meyveli bir tonda açılıyor. Özellikle bu aşamayı sürpriz bir biçimde üretimden kaldırılan (çok da yazık edilen) Gucci Envy ile çok benzer buldum. Alabildiğine temiz, hatta kısa süre sonra deterjan temizliğine varan bir ferahlık duygusu veriyor. İris hafif pudralı bir ton verse de, Paradis Paradis, pudralı olarak nitelendiremeyeceğim, daha çok çiçeksi sabunsu olarak adlandırabileceğim bir zeminde ilerliyor. Parfüm zaman içinde bir miktar evrilse de, Envy'nin hayaleti hep benimle kalıyor. Sadece diplerde sedir ve vanilyanın etkisiyle parlaklık kısılıyor ve hafif bir kremsilik ortaya çıkıyor.

                        Paradis Paradis tipik iris parfümlerinden farklı. Prada Iris gibi artık nerede ise mihenk taşı noktasına gelmiş, soğuk tonlu, köksü bir iris bulma beklentisi içinde olanları hayal kırıklığına uğratabilir. Ama yazın en sıcak günlerinde bile ferahlık hissi verecek, canlı, parlak ve zarif bir iris yorumu arayanlar (ve Gucci Envy'yi özleyenler) Paradis Paradis'ye bir şans verebilirler.

                        Bu arada sişesi malzeme ve işçilik açısından rastladığım en iyi şişe olabilir. Fotoğrafta görünenden çok daha şık bir rengi ve dokusu var. 19. yüzyıl taşınabilir mürekkep hokkalarından esinlenilmiş. Sitesindeki çizimler de çok zarif, naif. Kutudan da kart olarak çıkıyorlar.
                        Son Düzenleme Rayiha; 02-02-23, 00:06. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Desperado

                          Açılışında reçineler ve baharatlar karıştırılıp yakılmış gibi diyebilirim. Hiç şakası olmayan bir açılış ve sonrasında hafif çiçeksilik hissedilse de kullanılan oudlar resmen çoğu notanın önüne geçip dengeyi sağlıyor. Kimisine göre at kokusu gibi olabilir ama 10/10 bir parfüm benim için. Dumansı atmosfer, hafif hayvansallık, kirli reçineler vs. bu tarzı sevenler için baya bir keyifli olacaktır. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



                          Duftanker MGO Duftmanufaktur - No. 6

                          Hafif kirli ve narenciyeli bir açılışa sahip ve biraz daha altlarda ise gülü seçebildim. Orta ve son kısımlarına doğru ise dumansı ve hayvansal tarafları ortaya çıkıyor. Bunlar biraz göz korkutucu olsa da kullanılan çiçekler ve baharatlar çok dengeli. Kısacası kompleks bir parfüm. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

                          Yorum


                          • Createur 5 d'Emotions - Perfume de Făt Frumos

                            C5dE uzun zamandır listemdeydi ama samplelarını bulamadığım için hep ertelemek zorunda kalmıştım.

                            Açılışında kuru reçineler ve deri belirgin olsa da zamanla hafif tatlı, dumansı ve gourmand yönleri öne çıkıyor. Orta ve sonlarına doğru ise paçuli ile topraksı doku kazanıyor. İyi/güzel/hoş ama designer-niche arasında bir çalışma olmuş. Patlamış mısır kokusunu sevenler kesin denesin. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın bir tık üstünde.




                            pernoire - Masar

                            Oldukça kuru ve yoğun bir açılışa sahip denebilir. Biraz hafifledikçe tütün-bal-reçine eksenine kayıyor ve alttan gelen minimal hayvansallık ile süper olmuş demek isterdim ama kullanılan ozonik notalar kompozisyonu resmen öldürmüş. YS Uzac - Quantum Charge in an Ice Palace'taki gibi plastikle karışmış salatalık kokusu alıyorum. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın üstünde.


                            Yorum


                            • D.S. & Durga - Leatherize

                              “I Don’t Know What” ile aynı amaçla çıkarılan “Leatherize” dumansı bir deri kullanımına sahip ve hatta biraz da kızartma kokusu var bile denebilir. Açılışı tokat etkisi (bu tarza uzak olanlar için) oluşturacak kadar dumansı deri ve reçineler barındırıyor. Orta ve son kısımlarına doğru yoğunluğu bir tık azalsa da değişim gösterdiği söylenemez. Herhangi bir deri parfümü ile layerlamayı deneyeceğim ve belki o zaman daha zevkli olabilir.

                              Yine D.S. & Durga’dan Sir, Siberian Snow ve eski şişe Bowmakers ile devam etmeyi düşünüyorum.



                              Yosh - Sombre Negra (Discontinued)

                              Açılışı, Lush Breath of God ve Jorum Studio Medullary-ray’in açılışları ile benzer yapıda olsa da bu durum sadece 15-20 dk sürüyor. Baharatlar, tütsü, ince yeşil detaylar ve vetiverin birleşimi güzel bir kompozisyon oluşturmuş. Bu söylediğim içerikleri bir kamp ateşine atsak belki çok yakın bir koku oluşturabilir. Anlatması zor ve kompleks bir parfüm.

                              Naomi Goodsir Bois d’Ascese, Olivier Durbano Black Tourmaline ve Imaginary Authors A City on Fire gibi parfümleri hiç düşünmeden satmışlığım olsa da Sombre Negra her zaman benimle kalacak. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın bir tık altında.

                              P.S.

                              Arte Profumi Fumoir bence NG BdA, OD BT ve IA ACoF’dan daha zevkli gibi. Küçük bir öneri.

                              Yorum


                              • Asaid
                                Asaid Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                BdA ve CoF'a katılıyorum ama Black Tourmaline tadı damağımda kalmıştı, 1-2 ml bitirince. ama maalesef birçok kokuda az miktar denemek de cidden yanıltıcı oluyor çok sevdiği algısına kapılabiliyor insan. büyük miktar alınca farkına varılıyor çok kokuda ben de yaşadım bunu. Fumoir ile de daha denk gelemedik hayırlısı.
                                Son Düzenleme Asaid; 04-02-23, 16:57. Tarafından yapıldı.

                              • Abbathdoom
                                Abbathdoom Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                Fumoir kısaca BdA ve Fumidus'un karışımı gibi Asaid hocam. Seveceğini düşünüyorum.

                              • cantona8
                                cantona8 Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                Bowmakers, bir ara elimizde patlayan yurt dışı splitlerinden birinde son şans olarak listelenmişti. Ama keşke kendim alsaymışım full şişe diye de hayıflanmıştım.
                            İşleniyor...
                            X