Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Menage à Trois - Christine

    Dengesiz hayvansallık ile aşırı tatlı meyvelerin karışımı gerçekten çok kötü. Zamanla eklenen gül ve iris de bu durumu ne yazık ki düzeltemiyor. İlk saatlerde uzaktan gelen yayılımında T-Rex’i andıran kirli bir duman bulutu var ama yakından koklandığında tatlılaşıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



    Menage à Trois - Anne

    Acı bademin bir kompozisyonu nasıl mahvedeceğini resmen şişelemişler. Genel olarak öksürük şurubunu anımsatan koku yapısı sonlarına doğru az da olsa toparlanıyor. Tütsü ve hayvansallığın eklenmesi beni biraz heyecanlandırsa da alttan gelen tropikal meyve salatası ne yazık ki iştahımı kaçırdı. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

    Yorum


    • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Mystik Oud

      Oud ve safran yoğunluklu açılış sonrasında hafif bir kilise tütsüsü hissediliyor. Temelinde hayvansallık barındırıyor ama dengeli verildiği için yorucu olduğunu düşünmüyorum. Sonlarına doğru eklenen vanilya ile biraz tatlılaşıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

      Gazelle miskinden dolayı rahatsız olanlar olmuş ama bana kötü gelmedi. Bu misk türünün kokusunu bilen varsa yorumlarını bekliyorum.



      Duftanker MGO Duftmanufaktur - Dry Magnolia

      Açılışında baharat-çiçek birleşimi çok kuru şekilde verilmiş. Hafifledikçe gül, vanilya ve biraz ölmez otunu seçebildim ve sonlarına doğru oud ve tütsü ekleniyor. MGO’dan beklenmeyecek bir kompozisyon ve gayet zevkli. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

      Yorum


      • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Coming Home

        Oud ve güle eklenen hayvansallık ile balzamik yapı gayet güzel ve dengeli ama bazı kısımlarda hissedilen üzümün verdiği tatlılık pek hoş değil. Sonlarına doğru ise sabunsulaşıyor. Genel olarak beğensem de üzüm olmasa daha iyi yerlerde olabilirdi. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



        Duftanker MGO Duftmanufaktur - Just Black

        Açılışında nane çok belirgin ve onun etkisi azaldıkça oud ve reçineler beliriyor. Sonlarına doğru eklenen vanilya ile daha da çekici oluyor. Yeşil başlayıp siyah ile sonlanıyor. Bu tarzı sevmeyenler lastik ve/veya yağ kokusu aldıklarını söyleyebilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.

        Yorum


        • Menage à Trois - Giovanni

          Bol narenciyeli açılış sonrasında eklenen ozonik notalar ve mango sanki çamaşır deterjanı/yumuşatıcı kokusu efekti veriyor. Genel olarak pek bir değişim göstermiyor ve zaman geçtikçe de bayıcı bir hal alıyor. Tam bir hayal kırıklığı. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.



          Duftanker MGO Duftmanufaktur - Homage Oud

          Sardunya ve gülün ön planda olup oudun biraz daha arkada kaldığı hoş bir çalışma. Kullanılan oudlar, deri ve tütsü biraz daha baskın olsa çok güzel olabilirdi ama bu haliyle de zevkli ve zarif bir parfüm benim için. Fiyat-performans ilişkisinde (50 ml 230€ ve 30 ml 179€) ise sınıfta kalmaya yakın. Kalıcılık ve yayılımı ortalamaya yakın.

          Yorum


          • Cristian Cavagna - Boa Madre

            Açılışı oldukça yeşil ve muz yaprağı kokusu da çok belirgin. Orta ve son kısımlarına doğru dumansı ve biraz da hayvansal yönleri öne çıkıyor. Yayılımından gelen kokusu Edward Bess'in Last Night adlı çalışmasını andırıyor. Genel olarak beğendim ama şişesinin peşine düşmem. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın üstünde.



            Duftkumpels - Black Sumatra Rain

            Açılışındaki oud çok inatçı ve yaklaşık 15-20 dk baskın diyebilirim. Oud hafifledikçe java vetiveri ve biraz hayvansallık hissediliyor. Buradaki vetiver kullanımı biraz çikolatalı gibi geldi bana ve reçineler ile de derinlik artırılmış. Güzel ve sıra dışı bir vetiver deneyimi sunuyor. Fiyatı pahalı (9,5 ml 129€) ama uyguna bulunursa alınabilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

            Yorum


            • Duftkumpels - Oud au Chocolat

              Açılışındaki yoğun madeni yağ efektli oud ilk yarım saat oldukça baskın ve sonrasında kakao belirginleşiyor. Orta ve son kısımlarına doğru benzoin ile vanilya ekleniyor. Ek olarak reçinelerle karışmış hafif bir hayvansallık da mevcut ama çok düşük bir düzeyde denebilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



              Duftanker MGO Duftmanufaktur - No. 19 Sultans Hommage Attar

              Hayvansallık ile karışmış oud, tütsü, reçineler ve vanilya mükemmel bir uyum içinde. Geçişleri biraz zaman alsa da ilk başta oud ve tütsüyü seçebildim ve daha sonra hafif bir tatlılık ile gül ekleniyor. Verilen hayvansallık ve tatlılık gerçekten harika benim için. Kalıcılık ve yayılımı gayet iyi seviyelerde. 10/10 bir çalışma ve yedeklemeyi düşünüyorum.

              Yorum


              • Memo Iberian Leather

                Kısaca özetleyecek olursam Ombre Leather’ın törpülenmiş versiyonu gibi. Bir deri parfümünden ne bekliyorsanız o. Gerçek bir deri yorumu ama piyasada benzeri bulunabilir. Oldukça maskülen bir koku

                Memo Argentina

                Parlak ve hareketli bir gül yorumu. Açılışında beni yoğunluğu korkutsa da oturdukça gülün daha taze ve cezbedici yönü ortaya çıkıyor. Daha çok feminen bir koku.

                Yorum


                • TSVGA - Mellifera

                  Açılışı resmen bal patlaması ve gayet doğal kokuyor. Balın her halini (bal mumu, reçinesi vs.) hafif hayvansallıkla beraber hissetmek mümkün. Beklentim daha tatlı bir eksende ilerleyeceği yönündeydi ama dengeli bir kompozisyona sahip. Genel olarak beğensem de şişesinin peşine düşmem. Kalıcılık ve yayılımı ortalamaya yakın.



                  Yorum


                  • Asaid
                    Asaid Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    APLS'de kuruduktan sonraki hali çok iyi ama başlangıcı çok sert geliyor bana. Hard Leather tarzı fecal bir kirlilik. bu tarz dokuda The Dark Side ve Lui benim sınırım

                  • Asaid
                    Asaid Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    2 yılın ardından tekrar döndüm Hard Leather'a, hâlâ bir tık fazla ama önceki gibi çarpmadı. Dark Side'a da baktım, aslında benzer oranda aynı tip kirlilik var ama baharatlar ve yanıklık ile daha maskeli. buradaki nisbeten sade bir tatlılık ile sunulmuş o yüzden çok ön planda kalıyor parfüm iyice oturana dek. bu sınır koklayana göre çok değişir ama sanırım tarzın en dengelisi APLS.

                  • Abbathdoom
                    Abbathdoom Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Asaid hocam Hard Leather’ın yeni şişeleri daha törpülü gibi ve özellikle açılışını cantona8 bir tık hafif bulmuştu diye hatırlıyorum.

                    Lui‘deki kirlilik de muhteşem cidden. Şimdi özlediğimi farkettim açıkçası.

                    APLS benim bal kullanımındaki favorim. Gerçi son zamanlarda birkaç yerde gördüm de çok yüksek fiyatlara satılıyor. Uyguna bulunursa stok yapılabilir ve boca edilerek kullanılabilir. 🤓

                • Christèle Jacquemin - Memory Lane

                  Reçineli, odunsu ve gourmand… Yeşil öğelerle süslenmiş hoş bir çalışma. Karanfil baskın ama cypriol-oud birlikteliğine eklenmesiyle dengeli ilerliyor. Sonlarına doğru ise tatlılık bir tık artsa da baymıyor. Ustaca işlenmiş bir parfüm. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın bir tık altında.



                  Charenton Macerations - Eye, Hatshepsut

                  Açılış ve orta kısmı tamamen iris üzerine kurulu ve hafif baharatlı. Sonlarına doğru ise dumansı yönü ortaya çıkıyor. Bana babaannemin eskiden kullandığı saç spreyini hatırlattı. Çok derin bir parfüm beklerdim ama üstüne konuşulacak pek bir şey bulamadım. Kalıcılık ve yayılımı düşük.

                  Yorum


                  • cantona8
                    cantona8 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Sana Charenton'ın Christopher Street'ini denetmiş miydim abbeeyyy?

                  • Abbathdoom
                    Abbathdoom Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Evet senden denemiştim ama bir türlü denk getiremiyorum. 🥲😁

                • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Oud Imperial

                  Oud kullanımını biraz kuru ve çekingen buldum. Sardunya-oud birlikteliğine eklenen amber ve reçineler oldukça dengeli ve bu parfümü çekici ve sıcak hale getiriyor. Son kısımlarında vanilyanın verdiği tatlılık ile sonlanıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama denebilir.



                  Duftanker MGO Duftmanufaktur - Oriental Luxury

                  Açılışında oud ile karışmış çiçekler mevcut. Çiçeklerden daha çok gül hissedilse de Arabik bir kullanıma sahip değil. Orta ve sonlarına doğru hafif hayvansallık, reçineler ve duman ekleniyor. Gayet zevkli ve yeterli bir performansa sahip. Biraz da genel beğeniye uygun.

                  Yorum


                  • Toskovat' - Empty Wishes Well

                    Yeşil metalik bir ton ve nemli toprak kokusu baya bir hakim ve altlarından az da olsa vetiver hissediliyor. Bazı kısımları bana Oliver & Co. Gincense’yi anımsattı. Kalıcılık ve yayılımı ortalama altında.



                    Toskovat' - Pining Dew 2

                    Ananas ve lavanta açılışında oldukça baskın. Orta ve son kısımlarına doğru sentetiklik tavan yapıyor. Hafif nemli bir atmosfere sahip ve vetiverin eklenmesiyle de güzelleşmiyor. Kalıcılık ve yayılımı düşük.



                    İkisi de fiyatını kesinlikle haketmiyor. 60 ml 265€ ile şaka yapıyorlar her halde.

                    Yorum


                    • Asaid
                      Asaid Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      garip nota dizilimlerini araştırırken Anarchist A- rastgelmiştim sonra yavaşça geri çıktım 😅

                    • Abbathdoom
                      Abbathdoom Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Onun hakkındaki görüşlerimi de paylaşacağım Asaid hocam. 😁

                    • Asaid
                      Asaid Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      yorumlarda pek tutulmamış gibi ama merakla bekliyorum incelemenizi. ben tamamen sentetiklerle de olsa tematik çalışmalardan yanayım. CdG Garage gibi. Gerçi anarşi de bir tema olabilir belki ama biraz paradoksal bir durum. ismi ile tutarlı olsa bir dert olmasa ayrı dert.

                  • Toskovat' - Génération Godard

                    Açılışı tereyağlı şekerleri anımsatıyor. Orta ve son kısımlarında gourmand yönü daha da baskınlaşıyor. Patlamış mısır, kola vs. içerik listesinde gösterilmiş ama genel olarak bayıcı bir tatlılık mevcut ve her şey karman çorman edilmiş. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



                    Bahfamsn Fragrance - My Village and Siberian Musk (Discontinued)

                    Başlangıcından sonuna kadar idrar ve ıslak/nemli toprak kokusu hakim. Biraz daha alttan hissedilen narenciye ve meyveler de hayvansallığı törpüleyememiş. Bu tarz parfümleri sevenler için güzel bir macera sunabilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü. Hikayesi ile de güzel bir bağ kurulmuş. Şu şekilde:

                    The inspiration by the smell of place the where I go every weekend to my grandma’s house. You can get this smell when you do road trip to Telipok, Tuaran, Tamparuli and Kundasang. Combination buffalo poop on the road, dog, goat, muddy soil, and fruits (dusun kampung). This airy and light smell we turn it to perfumery.

                    Yorum


                    • F.Boclet | Ashes
                      limonî melek otu + çıra. oldukça depresif basit ve bilindik bir kurulumun pek yorumlanmamış hali. diplerden beyaz sabunsu tatlı bir efekt de var. kül efekti pek yok. Casbah ile benzer. odunu daha belirgin. tütsülü yeşillik ve karabibersi buhur kullanımı kısmı üçte bir.

                      M.Milano | Mandala
                      kayısı kıvamında meyvemsi bir amber akoru üstüne miktarı az tutulmuş diplerden gelen yeşil bir tütsü-elemi efekti. nisbeten özgün ama vurucu bir taraf da pek yok.

                      Ephemera by Sound | Bass
                      ekşi limonî melek otsu yeşillik, motor yağsı aldehidik deri. Type Writer, Moon Dust arası bir yerde. Moon Dust'tan daha aromatik nisbeten sıcak yeşilliğe sahip. Type Writer ile deri akoru hemen hemen aynı fakat T.Writer'ın neredeyse Bel Ami'ye doğru sönen aromatik çeşitliliği yok. ekstra olarak çok hafif bir akuatik fazı var. Bazı oylamaların aksine hayvansaldan ziyade endüstriyel tarzda bir kirlilik daha baskın.

                      L.Mazzone | Veleno Doré
                      vişne şuruplu plastik odun efektli sona doğru etkisi artan bir tütün. tatlılık benzer tarzdan Qom Chilom'a göre daha dengeli olsa da bir iki saatin sonunda bu tatlı sentetik efekt yine bıktırıcı. Q.Chilom gerçi baygınlık geçirtebilecek düzeyde tatlı olsa da daha lezzetliydi. nota kurulumları farklı olsa da bu tarzdan beklediğim hissi yaşatan Black Gemstone içlerinde en şık bulduğum.
                      Son Düzenleme Asaid; 04-03-23, 21:41. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • cantona8
                        cantona8 Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Qom Chilom daki tatlılığa eklenen kırmızı makyaj efekti beni nedense çok sarıyor

                      • cantona8
                        cantona8 Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ayrıca Ashes, isminden ötürü gazlandığım ve hayal kırıklığı yaratan bir parfümdü benim için.

                    • Bvlgari - Le Gemme - Rubinia

                      Açılışındaki mandalina hafifledikten sonra kremsilik öne çıkıyor. Balzam ile birlikte verilen mandalina ise gerçekten çok hoş ve dengeli ama bu parfüm bana SHL 777
                      Khôl de Bahreïn'i anımsattı. Genel olarak beğensem de fiyatından dolayı şişeli almayı düşünmem. KdB'yi uygun bir fiyata bulup rahatça kullanmak bana daha mantıklı geliyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.



                      Adi ale Van - Mioritic

                      Zayıf bir tütsü ile yeşil temanın birleşimi güzel ve buna ek olarak kullanılan meyveler de hoş bir hava katmış. Açılışında fesleğen ve greyfurt çok net hissediliyor ve sonrasında tütsü ve incir ekleniyor. Jazmin Saraϊ Ma'ré ile benzer yönleri çok fazla. Ma'ré'deki yoğun narenciye ve anason kullanımı onu biraz farklı kılıyor diyebilirim. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.






                      Yorum


                      • Elie Saab | E. No°3 Ambre
                        kekremsi fakat yumuşak zencefil/limon arası bir amber akoru ile başlayıp Ambrarem'in tarzında üç de biri yağlı dokuda olmak üzere vegetal, odunsu ve ince pudralı özellikler de sergileyen pek alışılmadık balzamik bir amber akoruna doğru sönüyor. orta-son aşamasındaki bu ekşi balzamik karakter bir parça daha yağlı ve kirli olmak üzere Dreckig Bleiben ile çok benzer.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X