Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Amouage | Opus VI
    meyveli yumuşak bir amber başlangıcından sonra biber-karanfil tarzı baharatlar ile gıcırdayan Montale/Mancera tarzı ud-gül kullanımlarına benzeyen, hatta bir parça dişçi mekaniklerini dahi anımsatan bir akor baskın hale geliyor. sona kadar etkin olan bu yapı bence rahatsız edici. yayılımda uzaktan koklandığında notalar daha ahenkli ve yumuşak; arkasındaki tütsü ve hafif meyvemsi amber de hoş gelse de üstümde kullanımı benim için rahat değil. bu tarz ud kullanımları ile çoğunlukla anlaşamasam da yine benzer ud-meyve kurulumlarından en hoşuma giden her ne kadar Opus'a göre benzerleri çok da olsa Guerlain Oud Essentiel.

    Yorum


    • Der Duft - Canvas

      Meyan kökünü parfümün her evresinde hissetmek mümkün. Açılışında biraz elma ve ravent katılmış meyan kökü, orta kısımlarında ise bal ve anason ile harmanlanmış meyan kökü ve son kısımları ise daha çok baharat ağırlıklı denebilir. Güzel parfüm ama hangi sıklıkla kullanılacağı belirsiz… Kalıcılık ve yayılımı gayet iyi.



      Duftanker MGO Duftmanufaktur - Vetiver Man (Discontinued)

      Açılışındaki narenciye patlaması geçtiğinde ortaya çıkan dumansı ve biraz da köksü yönleri belirgin vetiver kullanımı ile beni baya bir heyecanlandırdı. Orta ve son kısımlarında ise meşe yosunu ve baharatlar ekleniyor. Açılışı bana biraz Sammarco Vitrum’u anımsattı. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

      Yorum


      • Amouage | Opus VII
        yumuşak tütsülü amberin eşlik ettiği baskın melekotu ile açılıyor. French Lover tarzı referans seviyede bir melekotu fakat özellikle başlarda bir parça daha koyu ve kasvetli. tütsü-melekotu ikilisi Casbah'daki kilise tütsüsü tarzı baharatlı ve vurucu (bkz. boswelia carterii) değil gayet yumuşak. umman buhuru izleri var. sona doğru bu kasvetli melekotu ve tütsü kısmı dinip amber dokusu meyvemsilikle daha da yumuşamakla beraber castoreum tarzı bir doku ile de hafifçe kirleniyor. kaliteli bir çalışma.

        Yorum


        • Amouage | Opus V
          sprey boya efektli keskin pudralı bir iris-deri. dozu kaçırılmamış şekilde batı tarzı ud-gül ve TF. Ombre Leather tarzında üç de bir makyaj efekti de mevcut. bilindik ama çekici bir aura.

          Amouage | Opus II
          lavanta patlamasının hemen ardından pembe biber ve paçuli egemenliğine giriyor. bir arka planda lavanta önde olmak üzere kakule ve gül tınıları hissedilir. absinth keskin şekliyle yok dengeli saydam bir yeşil tonu var. sona doğru kilise tütsülülü sedir-amber ön planda. TMoV Patchouli Vintage, Zegna Javanese Patchouli ve Diptyque Tempo tarzı baharatlı, aromatik, hafifçe kirli koyu paçuli sevenler beğenecektir. Opus nisbeten daha katmanlı olsa da Tempo içlerinde bence en kalın ve oturmuşu.
          Son Düzenleme Asaid; 17-03-23, 16:37. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • House of Matriarch | Trillium
            yeşil sap efektli indolsüz sümbülteber-papatya efekti ile biraz fazla taze ve çiğ bir açılış. 1 saat içinde sap efekti azalıp portakal çiçeği-gardenya-hanımeli tarzı citrus efektli floraller baskın olmak üzere tereyağsı yumuşak bir doku da hissedilir. kompleks durmasa da güzel ve kaliteli bir birleşim yine de büyüleyici değil. konsept sümbülteber değil gerçi ama ana efekt bir bitki çayından ziyade bu yönde. zevkime göre arka plandaki otsu asidite azaltılıp aynı kalitedeki floral karışım lakton ve indoller ile işlense koku her ne kadar trillium çiçeği konseptinden sapsa da büyüleyici kavramını karşılayabilirdi. tematik olarak yeterliden öte, güzellik olarak geliştirilebilir.

            Yorum


            • Francesca Bianchi | Etruscan Water
              temelde yoğun meşe yosunu önderliğinde bergamot, fesleğen, tozlu kimyon-iris ve arka planda Salome'daki tarzda dörtte bir kirlilikte bir animalik karışım. eminim vintage tecrübesi olanlara birçok parfümü hatırlatacak çok nüansı vardır. bu yoğunlukta bir meşe yosununu vermek için ifra standartlarını takmaması gerek ama bir bilgi bulamadım bu konuda. özgünlüğünü bilemiyorum ama kalite çok iyi seviyede. eskilerden esinlenmiş olsa dahi Bianchi tarzına sadık harika bir sanatçı.

              Yorum


              • Renier | Behique
                Black Afgano, Cuirs, Amante, Laylati, Black Oud ve denk gelmediğim nice afganogiller sınıfına dahil. hepsinin birbiri ile ilişkilendiren tanımlaması güç fakat bana yumuşak odunsuluğun yanında mor meyvemsi bir his veren ilginç tatlılıkları. (birkaç parfümör bu aromanın temelinin Black Agar Givco adlı Givaudan'a ait bir materyal olduğunu belirtiyor.) Behique bunların içinde yeşile odaklanmışı. bu kısım B.Afgano'daki tütsülü-demir zehri yerine keskinliğini daha çok yeşilden sağlayacak şekilde kullanılmış gittikçe yumuşayıp konforunu arttırıyor. Laylati baştan itibaren play-doh'su akoruyla aralarında en pudralı ve yumuşağı. Amante başlangıçta biber ve fesleğen benzeri bir aromatiklik sonrasında yine play-doha sönümleniyor. Cuirs de başta baharatlı fakat sonrasında hafif yanık temiz derilisi. Black Oud hayvansal kirli deri-amberlisi. B.Afgano, Cuirs ve Black Oud dışındakilerin nisbeten çabuk yumuşamaları kullanımlarını daha kolay kılıyor. hiçbiri de fena koku değil ama en zevkli bulduklarım Laylati, Behique ve Amante.

                Yorum


                • La Curie | Geist
                  ilk 5-10dk.sı Oxylus ile yanyana ayırt edemediğim benzerlikte, damla-çam sakızlı çiğ kozalak ve toprak aroması ile açılıyor. sonrasında Oxylus başlangıcının %80'i aynı kalarak yanıklığı zayıf olmak üzere java vetiver'inin (Spade of Vetiver'de kullanılana yakın) çiğ aromasını da bünyesine alıp tek düze şekilde ilerlerken, Geist başlangıçtan hemen sonra bol reçineli nemli çam çırası hissini öne çıkarıyor. topraklı sakızlı çamdan hafif acımtırak koyu yeşilli ve Bindebole'ün oturduktan sonraki kısımları ile çok benzer fakat daha odunsu ve bir parça daha yanık bir yöne kayıyor. bu aşamada açıklanan çoğu notası da o şekilde yorumlanacak belirginlikte koku bulutu içinde mevcut ama çikolata hissini pek alamadım. beklediğim ambergris'i de hafif tatlılığın içinde var mı yok mu emin olamadım. genel olarak cilde çabuk yaklaşan yormayan bir koku. Black Ambergris + Geist tarzı bir düşünce efsanevi olurdu. mürekkebe ek parşömen, kil hissi de sunabilecek mitti de yakışırdı. Pinewards'lara nazaran daha katmanlı fakat gelişime açık bir gövdesi var.

                  Yorum


                  • D.S. & Durga - Pistachio

                    Antep fıstığı parfümün her evresinde hissediliyor. Açılışında kakule ile olan uyumu gerçekten çok hoş ve sonrasında biraz badem hissedilse de bana çok çekingen geldi. Son kısımlarında beliren vanilya ise gayet dengeli.



                    Headspace - Styrax

                    Laurent Mazzone Black Oud Extreme Amber ve Tiziana Terenzi Laudano Nero’yu andıran reçineler, baharatlar ve dumansı atmosfer mevcut. Bu parfümü diğerlerinden ayıran bence cypriol kullanımı ve baya bir baskın denebilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.

                    Yorum


                    • Fragrance du Bois Oud Noir Intense: Markanın yüksek kaliteli işleri göz önüne alındığında ortalama bir yerde olduğunu düşünüyorum Oud Noir Intense'in. Bu parfümün benim için en önemli özelliği, en sevdiğim kakule kullanımına sahip olması. Genel olarak odunsu bir parfüm ve traş kolonyalarını da andıran ferah bir yapısı var. Bu yönüyle bir kere maskülen bir parfüm. Parfüm açılışını çok güçlü ve lezzetli bir çiçeksi bergamot ile yapıyor ama bu hava uzun değil. Dağılıyor ve hemen güçlü bir oud vurmaya başlıyor. Tam eyvah derken o da gidiyor ve geriye anlattığım yapı ortaya çıkıyor. Değişkenlikleri kısa süreler içinde gerçekleşiyor olsa da yine de eğlenceli. Bahsettiğim gibi kakule sevenlerin denemesi hoş olabilir. Onun dışında sığ yaklaşımla hali vakti yerinde bir amcanın traş takımının kokusu diyebiliriz. FdB'e yüzlerce dolar ödeyip, çok sevdiği için bu kokuyu satın alacak zaten kaç kişi var ki? Ben sampledan denediğim için memnunum. Elimde en fazla 5ml bir dekant bulursam tutarım. Ara sıra keyifli olabilecek bir parfüm çünkü. Lalique Hommage a l'homme Voyageur ile de benzer bir havası var. Hatta benim için direkt birbirlerini çağrıştırıyorlar.

                      Yorum


                      • Roja Burlington 1819

                        Enigma ve Fetish gibi 2 efsane parfümden sonra çıkan markanın en iyi erkek parfümü. Bu anı uzun zaman beklemiştik. Roja kendine yakışanı yapmış ve ultra lüks hissiyatlı bir parfümü bize sunmuş. Son dönemin popüler notalarından greyfurtun asidik dumansı hissiyatı bu parfümde başrolü almış. Taptaze narenciyeler nane ferahlığı ile buluşurken tütün ve rom gibi zengin hissiyatlı notalar gövdeyi şekillendirip parfümü salt bir narenciye parfümü olmaktan uzaklaştırıyor. Parfümün temelini elegant ve modern bir hissiyat kaplıyor. O kadar karizmatik ve sofistike bir koku profili var ki masada bir Maserati anahtarı, kolda bir Rolex istiyor.

                        Yorum


                        • Mancera Fabulous Yuzu

                          Cedrat Boise’nin pabucunu dana atacak bir parfüm ile gelmiş Mancera.

                          Ters köşe yapan parfümlerden biri. Klasik bir narenciye parfümü beklerken oldukça kompleks ve kaliteli bir parfümle karşılaşmak heyecan verici oluyor. Parlak aynı zamanda dumansı hissiyatı olan olgun narenciyelerin tarçın ile tatlandırılıp odunsu notalara sabitlenmesi ile bu kompozisyon yaratılmış. Yenilikçi bir yaklaşım olduğu gibi heyecan yaratan bir çalışma olmuş. Bir Creed veya Roja parfümü gibi lüks hissiyatı oldukça yüksek. Dikkatleri üzerine çeken ve genel beğenisi oldukça yüksek bir parfüm olmuş. Performansı ise her Mancera parfümünde olduğu gibi standart üstü. Bundan sonra sıkça ismini duyacağımız parfümlerin başında.

                          Yorum


                          • cantona8
                            cantona8 Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Adi mancera olunca butun beklentilerim suya iniyor...

                        • Tiziana Terenzi Leo

                          Baharla birlikte ısınan havalara iz bırakacak parfümlerden biri Leo. Markanın ardı arkası kesilmeyen ve ciddiyetini kaybeden sunumları arasında kaybolan, fakat markanın en iyi işlerinden birisi olduğunu rahatlıkla söylebileceğim bir parfüm. Yine markanın en beğendiğim parfümlerinden biri olan Gumin’in, Bvlgari Tygar benzeri asidik ve dumansı narenciyelerle törpülenmiş ve parlatılmış hali diyebiliriz. Evet Gumin ve Tygar’ı karıştırsanız ortaya çıkacak sonuç muhtemelen bu olurdu. Kesinlikle denenmesi gerekenlerin en üstüne koymanız gereken bir parfüm 👍

                          Yorum


                          • Van Cleef Arpels Orchidee Vanille

                            Aşk tanrıçasının üzerinden yayılan koku… Orchidee Vanille

                            Dünyada ilk açan çiçek orkide. Diğer bütün çiçekler orkidenin soyundan geldiğine inanılmaktadır. Hatta öyle özel bir çiçektir ki bir kadına orkide vermek ‘sen benim dünyamda açan ilk çiçeksin’ anlamına gelmektedir. Kadınla bütünleşen bir çiçeğin yine kadınla bütünleşen ve cazibe notası olarak adlandırdığımız bir baharat türü olan vanilya ile buluşmasına şahit oluyorsunuz. Bu birlikteliğe karşı konulamaz bitter çikolatanın içinden aldığınız kavruk kakaonun nefis aromasını orkidenin üzerine serpiştirdiğinizde aşk tanrıçası Afrodit’i yakalayabilir ve bir şişeye hapsedebilirsiniz. Orchidee Vanille’yi her sıktığınızda Afrodit’i serbest bırakabilirsiniz.

                            Yorum


                            • Histoires De Parfums Fidelis

                              Güneydoğu Asya’nın ihtişamlı saraylarına masalsı bir yolculuk. Sıcak baharatlar, egzotik meyveler ve Hindu geleneğinin bir parçası olan oud ve tütsü. Belki Şah Cihan’ın eşine olan büyük aşkının ve saygısının eseri Tac Mahal’in hikayesi belki de bir keşişin Nirvana’ya olan yolculuğu. Fidelis sadece bir parfüm değil bir tablonun tuvaldeki ilk fırça dokunuşu…Ve tuvalin başındaki sizsiniz ve sizin hayal gücünüz.

                              Hem kokusu, hem kalitesi, hem de performansı ile fark yaratan bir parfüm.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X