Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Pde ambre russe
    öncelikle kendi kendime verdiğim bir savaş var melekotuna takmış vaziyetteyim, maalesef saf,kendi kokusunu deneme şansım olmadı, ama nerde acı bir yeşillik duysam acaba angelic mi demeye başlar oldum çünkü dediğim gibi kendisini koklayamadım hep çelişkilerdeyim.
    parfümden aldığım en yoğun koku küllü bir dumansı hava ve deri akoru, açılışında çok kısa soğuk ,yormayan bir amber, devamında hafif tarçınlı dumanlı bolca hacıabi dedirten bana göre şahane ama onlara göre tavaf kokusu hiç önemli değil
    Evet bunda da melekotu yokmuş

    Yorum


    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Les jeux sont faits...

    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ambre Russe bana göre de votkanın içine düşmüş ve kafayı bulmuş bir amber parfümü. ☺️

  • Jimmy Choco - I want Choo - Tatlılık oranına erkeklerin de tahammül edebileceği çiçeksi ambersi bir koku. Şeftallinin koku molekülü cıvık cıvık şeftalilerden değil de kütür kütür "yarma" cinsinden tabir edilen şeftalilerden üretilmiş adeta...

    Yorum


    • BDK | Tabac Rose
      ilk birkaç saat gül reçeli - kalın kakao ekseninde bol şekerli hafifçe paçuli tozlu yayılımı güçlü. sonrasında yayılımsız sentetik ud ve vanilya domine ediyor. Santal Majuscule'un kakaosu azaltılmış gülü saydam hali gibi başlayıp akabinde Patchouli Ardent'e dönen en sonda tende kalan vaziyeti Aoud Vanille'i oldukça çağrıştırır tarzda vanilik sentetik uda sönümlenen bir konumda. tütün hissetmek isterdim. baş-orta kısmı zevkli fakat S.Majuscule ile P. Ardent gerisinde benim gözümde. sonu vasat altı. bu kakaolu gül temelli gurme tarzı en sade ve iyi ele alan S. Majuscule, en nişi Jezebel, en zevklisi Walimah denediklerim içinde.

      Yorum


      • Jimmy Choo - Urban Hero.. Tatlılık, freşlik, deri gibi modern erkek parfümlerindeki tüm özellikleri bir araya getirip "şehir kahramanı" olmak isteyen bir parfüm.. Ben beğendim.. Ne de olsa çağdaş bir parfüm

        Yorum


        • Anka Kuş | Jezebel
          başlangıç F.Boclet Crime'ının kasvetli gri tozlu tonka-çikolata-ud yorumunun üzerine sirkeleşmeye başlamış elma-siyah üzüm efektli meyve sulu bir yapı ile tozu azaltılıp renklendirilmişi. ilerledikçe sirkemsi meyveli yapı yerini koyu bir kakaonun hep başta olduğu kadifemsi sade bir gül-vanilya'ya devrediyor. gurmeye yakın kalın gövdeli keyifli kaliteli bir iş.

          Pekji | Ruh
          baş kısmı tatlı jöleli yasemin-gardenya ile yumuşak ama güçlü kalın bir gül. ortadan itibaren hafifçe çiğ yaprak dokulu bir gül-safran suyu hissedilmeye başlıyor. sona doğru gittikçe oldukça saydam bir gül suyuna sönüyor. kahve-kakule pek hissetmiyorum. nisbeten çabuk şekilde saydam son kısma geçilmesi haricinde bir sorunu yok. kıyafette 2 saat kadar süren baş-orta kısmı için bile sevdiğim birkaç gül temelli parfümler içinde.

          Yorum



          • Bugün Sephora ya gittim ve Prada Paradoxe u denedim. Portakal çiçeği içeren parfümlere çok fazla düşkünlüğüm yoktur ama bu parfüm hoşuma gitti. My Way ve L’interdit ile benzetilmiş. Ama bence ikidinden de çok daha güzel. My Way bana biraz bayıcı gelir. L’interdit ise biraz burun tırmalayıcı, keskin gelir. Bu parfüm daha dengeli, daha kaliteli bir his verdi.

            Yorum


            • Duftanker MGO Duftmanufaktur - MGO 2021

              Hindistan cevizi ve çiçeksi yönleri tenimde çok belirgin olsa da temelinde odunsu notalar gayet seçilebilir durumda. Orta ve son kısımlarında ise amber ve reçineler öne çıkıyor. Zevkli bir parfüm ve performansı ortalama.



              Duftanker MGO Duftmanufaktur - Desert Wind

              Klasik gül-oud birlikteliğinden oldukça uzak bir parfüm. Hayvansallık ve tütün kullanımı bence çok güzel bir hava katmış. Hayvansallık olarak bana APLS’yi anımsattı ve genel beğeniden uzak olduğunu düşünüyorum. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.

              Yorum


              • Eyup sabri tuncer amber kolonyasi. incense ve yari tozlu amber vesaire gibi notalari var asiri guzel ve komplike. ancak sadece amber kaliyor 5 dakika sonra.

                Yorum


                • aşırı zor seven ve ağır kokulardan (ozellikle armani stronger with you gibi) nefret eden biri olarak ombre leather denedim çok hoş

                  Yorum


                  • O’Driu - AngelOrazioPregoni - Kiss My Ass

                    Oldukça herbal ve baharatlı bir açılışa sahip. Baharatlardan en çok hissettiğim anason olabilir diye düşünüyorum. Bunlar dışında belirgin bir lavanta mevcut ve hiç kaybolmadan ilerliyor. Basenotes KMA’daki ile benzer baharat kullanımları olsa da AOP KMA biraz daha kullanılabilir yapıda. Diğer KMA’ları da bulmak dileğiyle…



                    Vero Profumo - Mito EdP

                    Aşırı canlı narenciyeli açılış sonrasında şeftali ile çiçekler öne çıkıyor. Orta ve son kısımları ise sabunsu ve feminen tarafa kayıyor. İlkbahar ve yaz için güzel bir tercih olabilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.
                    Son Düzenleme Abbathdoom; 08-10-22, 18:03. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Tauer - ZETA A Linden Blossom Theme (Discontinued)

                      Narenciyeli açılış sonrasında oldukça yoğun ama dengeli bir çiçeksilik hakim oluyor. İsminden de anlaşılacağı gibi baskın olan ıhlamur çiçeği ve sonrasında irisi hissediyorum. Hafif kremsi bir hava var ve kullanılan sandal ağacı ile çiçeklerin birleşimi sanırım bunu oluşturdu. Kalıcılık ve yayılımı ortalama denebilir.

                      Not:

                      İris kullanımı bana Lonesome Rider’ı anımsatsa da onun kadar zalim bir parfüm değil.



                      MPeG - Iris Bleu Gris (Kırmızı şişe)

                      Makyaj kutusu/çantası, ruj vs. gibi efektler bulundurmayan, biraz köksü iris ile yeşil öğeler barındıran maskülen bir iris yorumu. Tatlılık çok az ve sonlarına doğru meşe yosununu hissetmeye başladım. İris sevenler kesinlikle denemeli.

                      Yorum


                      • YS Uzac - Quantum Charge In An Ice Palace

                        Uzun bir aradan sonra splite katılıp bu parfümün dekantını edindim. Açıkçası amacım έαρ 16’yı denemekti ama şansıma dolmayacağı tuttu.

                        İçeriğine bakıldığında gerçekten bambaşka şeyler beklerken kocaman bir salatalık ve nemli/ıslak toprak kokusunun birleşimi ile karşılaşmak beni baya bir üzdü. Orta ve sonlarına doğru ise hafif bir plastik kokusu beliriyor. Kalıcılık ve yayılımı iyi düzeyde ama bu fiyata (350€) kesinlikle alınmaz.



                        A Lab on Fire - California Snow

                        Açılışı oldukça nemli/ıslak toprak kokusunu (kız arkadaşım buna mezarlık kokusu diyor) andırıyor ve 10-15 dk içerisinde çiçekler beliriyor. Orta ve son kısımları oldukça temiz kokuyor ve hatta yumuşatıcı kokularını andıran bir yapısı var. Kalıcılık ve yayılımı ise beklediğimden çok yüksek çıktı.

                        Yorum


                        • D.L. Roelen - Ambivalence

                          Oldukça yeşil ve herbal bir açılışa sahip. Orta ve son kısımlarında ise kenevir, tütsü/dumansı ve hafif odunsu notalar belirginleşiyor. Kenevirseverler kesinlikle denemeli. Kullanımı baya bir keyifli ve genel beğeniye de biraz uygun denebilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.



                          Olivier Durbano - Heliotrope (Extrait de Parfum)

                          Açılışında kırmızı biber etkisi yüksek ve baharatlarla reçineler güzel harmanlanmış. Orta ve sonlarına doğru tütsü, reçineler ve çiçeksi notalar öne çıkıyor. Reçinelerden en çok olibanum ve mürü hissettim. Biraz soğuk bir parfüm ve uzun süre kullanılırsa sıkıcı olabilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın biraz altında.

                          Yorum


                          • Xinú - Ummo (no. 3)

                            Açılışında zeytin yağı kokusuna benzer bir koku aldım ve sonrasında tütün, bal ve ardıç beliriyor. Tütün kullanımı gerçekten hoş ve sıradan değil. Bal kullanımı ise bayıcı bir tatlılık vermeden tütüne derinlik kazandırmış.



                            Xinú - Monstera (no. 4)

                            İçeriğindeki notaları önceden deneme şansım olmadı ama biraz topraksı, yeşil ve herbal dokunuşlara sahip ilgi çekici bir parfüm. Bana nedense O’Driu Satyricon’u anımsattı.



                            İkisi de son zamanlarda denediğim en güzel parfümlerden ilk 5’e girebilir ama haftaya bu durum değişebilir.

                            Yorum


                            • Elixir Attar - Chypre Royale

                              Açılışı biraz karışık denebilir ve yaklaşık 10 dk içinde çiçeksi notalarla narenciyeleri hissettim. Çiçeklerden en çok gülü baskın buldum ve Arabik tarzda bir kullanıma da sahip olmaması mutlu edici. Orta ve son kısımları misk, reçine ve meşe yosunu ağırlıklı gidiyor. Dozaja ve hava sıcaklığına dikkat edilerek kullanılırsa güzel sonuçlar verebilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.



                              Jorum Studio - Carduus

                              Kullandığım en baharatlı ve bu tarzda sınırları zorlayacak parfümlerden birisi benim için. Kullanılan baharatlar bana bir Uzak Doğu restoranını anımsattı ve bununla herbal atmosferin birleşimi bende yoğun şekilde meyan kökü şekeri illüzyonu oluşturuyor ve bu da zorlayıcı kısım diyebilirim. Sonlarına doğru ise hafifleyen baharatlara biraz bal, tütün ve odunsu notalar ekleniyor. Sanatsal bir parfüm ve kullanımı biraz zor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X