amouage lyric man açılışı gerçekten çok güzel ama erkeksi sabuhsu gül 1-2 saat sürüyor, keşke daha uzun sürseymiş, performans olarak sınıfta kalıyor benim için
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
- 14 beğenme
-
HdP Fidelis kullandım.
Baharatlarla desteklenmiş, bayıcı olmayan tatlılıkta meyveli bir açılışı var. Bu yönüyle başlangıcı, feminen tarafa biraz daha yakın gibi. Fakat ilerleyen zamanda koku, değişik bir biçimde hafif acımtıraklaşarak, bariz maskülen havaya bürünüyor. Burdaki acımtırak hissiyatın sebebinin tütün olduğu yönünde kendimce tahminler yapıyordum ama notalarına bakınca tütüne yer verilmediğini gördüm. Oud ile bu hissiyat ortaya çıkmış belki, bilemedim. Ama oud notasını da algılayamadım fideliste. Keskin olanlarına alışıp naif yapıdakileri unutmuş da olabilir koku hafızam.
Sık kullanabileceğim tarzda bir koku olmamasına rağmen dönem dönem kendini özletecekmiş gibi bir aurası var fidelisin. Performansı da gayet başarılı.
- 22 beğenme
Yorum
-
Kenzo pH vintage
Bambu kabartmalı vintage şişe den kenzo kullandım bugun. Bu koku ya aquatic sucul biraz da tatlılık barındırıyor deyip geçmek haksızlık olur bence, hele ki çıktığı yıl 91 sene si göz önünde bulundurlursa zamanın ötesi kokularından kenzo pour homme. Sıkar sıkmaz çok değişik koktuğunu hissediyorsunuz misk ten gelen tatlılık ve o tuzlu yapısı çok güzel bir uyum sağlıyor. Elimdeki şişe 90 lar dan kalma performansı bu tarz bir kokuya göre harika. Kenzo ph her kullandığımda beni 90 ların yazlarına götürüyor hem nostaljik tarafı olması hem de kokunun hissiyatı insanı mutlu ediyor
- 18 beğenme
Yorum
-
Hurmanın nasıl koktuğunu hiç bilmiyorum😊 ama baskın notaları kakule ,portakal çiçeği daha önce kokladığım hiçbir parfüme benzemiyor. Gerçekten çok kaliteli bir parfüm herkesin denemesini tavsiye ederim.
- 3 beğenme
Yorum
-
Miller Harris Fleur Oriental
Gençliğini 70'lerde yaşamış bir hanımefendinin eski ama değerli evi gibi bir koku.Kokladığım en nostaljik ve melankolik kokulardan biri.Vanilyası,pudralı ve tozlu yapısı ile Shalimar'a da bir hayli benziyor.
- 16 beğenme
Yorum
-
Molinard Habanita EdP. Kullanmadığım ama arada siyah kutusundan çıkarıp koklamayı sevdiğim mücevher. Dolabımdaki en tarihi koku, 1920'lerden. Tütün kokulandıran bir formülden evrildiği söylenir. Elimdeki son formülasyon, parfümün meraklıları tarafından başarılı bulunmuş. Baharlı, tozlu bir pudra. İlk anda yoğun hissedilen baharatlar giderek geri çekiliyor ve yerini çiçeksi amberli bir pudraya bırakıyor. Erkeklerin de rahatlıkla kullanabileceğini düşünüyorum, zaten parfümde cinsiyet ayrımının olmadığı zamanlardan geliyor.
- 14 beğenme
Yorum
-
Nostaljik yanları olan, kimilerine göre çok eski hatta "yaşlı" kokan bir parfüm olsa da bu özellikleri beni hiç rahatsız etmemişti ki genelde eski kokan parfümlere pek tahammül edemem. Yaşlılık, modası geçmişlik, köhnelik hissinden daha ziyade olumlu, keyifli, huzurlu, kaliteli gibi kelimelerle tarif edebileceğim bir şeyler hissettirmişti. Yine de pek genç işi değil tabii. (EDP için bu yazdıklarım, eski orijinal versiyonu bilmiyorum).
-
Bvlgari aqva pour homme ve aqva marine kullandım.Bu serinin en en başarılı parfümü kesinlikle amara. Hem performansı iyi hem de kokusu. Atlantique ve marine de yüksek performanslı ama kokuları pek iyi değil. Aqva pour homme ise performanstan sınıfta kalıyor.
- 14 beğenme
Yorum
Yorum