Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • TF Tobacco Oud

    Viski varillerine batırılıp çıkarılmış tütünler. Aslında keşke bir de votka ve sigara dumanı kokusu birleşimi bir şey yapsa şu TF abimiz. Gerçi hoş Tobacco Oud Intense'in başlangıcı baya bir sigara küllüğü gibi kokuyor da votkası yok

    Yorum


    • Ermenegildo Zegna Intenso. Gerçekten fiyatına göre mükemmel bir parfüm. Çok hoş yumuşacık bir hissiyat veriyor. Benim için bir benzeri olan Prada L'homme'dan fersah fersah önde. Zaten diğer sert iris parfümlerini Valentino Uomo Intense) vs. hiç sevmiyorum. Benim için irisin olması gereken hali bu. Mutlaka şişeli edineceğim.

      Yorum


      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Önümüzdeki ay ferah bir iris parfümü almayı düşünüyorum. Ben Prada L'Homme'daki temiz, lüks, sabunsu havayı seviyorum. Ama Rayiha, Florentine Iris; koku tasarımcıları, koku profili ve hammadde kalitesiyle bana daha özel bir parfümmüş izlenimi verdi. Aynı temiz, sabunsu hava bu parfümde de olduğu belirtilmiş. Bu arada yorumlarda çok fazla belirtilen bir diğer ifade de kokunun feminen bir tarafı olduğu... O yüzden bence, iris-seven bir kadın için kör alışa müsait bir parfüm gibi duruyor. Dediğiniz gibi eskiden 125 ml. EDT. ile satışa sunulurken artık 100 ml. EDP. olarak satışa sunuluyor. Umarım bu formülasyon farkında koku profiline de dokunulmamıştır. Bazı markalar, formülasyonlar arasında koku profilinde de ufak dokunuşlar yaparak değiştirebiliyor çünkü. Belki fahiş fiyat çekilmemiş bir Florentine Iris bulabilirsem, Prada L'Homme'u iptal edip ben kör alış yapabilirim...
        Son Düzenleme Aryan; 20-04-20, 18:46. Tarafından yapıldı.

      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Aryan, Prada Homme'u kuzenime almıştım mezuniyet hediyesi olarak. Temiz bir koku peşindeydim, araştırırken denediğim Prada Homme L'Eau çok hoşuma gitmişti, kendim için almayı düşünmüştüm. Orijinaline göre daha hafif ve yumuşak, denemediyseniz, mağazalara gidebildiğimizde bakmanızı öneririm.

        Temiz bir iris-menekşe için Armani Privee Pierre de Lune da güzel bir seçenek. Çok yumuşak ve silajı düşük, ama kalıcı. Bunun da fiyatı beni durdurmuştu, almamıştım.

        Fiorentine Iris alırsanız birgün, bize de anlatırsınız değil mi 🙂

        Burada biraz karşılaştırma yapmışlar: https://www.parfumo.net/Perfumes/Erm..._Eau_de_Parfum

      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Karşılaştırma linki için teşekkürler Rayiha.

        Bahsettiğiniz Prada L'Eau'da ekstra pudralı notalar da kullanılmış. Onu denemedim ama flankerlardan Prada Water Splash'ı koklamıştım; onda da yine iris ön plandaydı, hoşuma gitmişti. Ama sonra bir parfüm koleksiyona eklenecekse her zaman flanker yerine klasik gerçek DNA'ya sahip olan L'Homme olanlar eklenmeli diye düşünmeye başladım. Ama bu gidişle iş L'Homme da kalmıcak gibi. Çünkü, Florentine Iris uzaktan çok daha güzel duruyor. Öncelikle onu gözüme kestirmiş bulunuyorum ve alırsam tabii ki bir şeyler yazacağım.

    • Mancera- Cedrat boise yaz için güzel performanslı alternatif en azından bende ki şişe performanslı. Bana bir güneş kremini anımsatıyor kokusu ama hatırlayamıyorum kremi bir türlü. Aventusla da bir türlü benzetemiyorum başları hariç.

      Yorum


      • Mancera cedrat boise bugün ev ortamına meyveler iyi gitti

        Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • Guerlaın Santal Royal
          Güzel bir öd ve gül birlikteliği Sandal ağacı bekleyenler büyük hayal kırıklığına uğrayabilir çünkü çok kremsi oryantal bir şekilde kullanılmış belli belirsiz kokuyor.Kuru bir deri , gül ve ilacımsı bir öd arasında gidiyor koku meyveleri bile algılamak çok zor koyu bir parfüm ama keyifli.

          Yorum


          • Franck Boclet Jasmin kullandım. Birkaç seferdir Lonestar Memories’deki sevmediğim kısmı bunda da hissetmeye başladım. Jasmin’in neredeyse ilk 30-45 dakikaları arasında bu cızırtı kendisini gösterip kayboluyor. Uzun sürmediği için kullanımı hala keyifli.

            Yorum


            • Hermes Gentiane Blanche

              Mor çiçeklerin oluşturduğu bir koku. Dumansı yönleri var. Huzur verici. Ama kalıcı değil. Fark edilirlik zayıf. Kendi halinde bir koku. Tam ofis kokusu.

              Yorum


              • Creed-Viw dekantın sonları şişeli alınacakların başı. Keşke pieere montale abimiz yada xerjoff bir kopyasını yapsa malum bu şki markanın kopyaları başarılı oluyor en azından performans açısından. 🙃

                Yorum


                • Bugün Tom Ford Beau De Jour Edp 2020 kullandım, Petrole girerken koku hissedenler bile farkına varmış değişik bir parfüm kullandığımı. Ne kullandın dediler bunu hiç duymamıştık güzel bir koku adı ne dediler. Bizim petroldeki çalışanlar dediği için kıyaslamıyorum ama bu parfüm kendinden epey bahsettirecek anlaşılan, kendi sınıfında 2020 yılın parfümü olmaya aday parfümlerden olmuş. Kokudan en net aldığım hatta sürekli hissettiğim şey paçulisi.

                  Yorum


                  • furkan1001
                    furkan1001 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Sizin yorumunuzdan sonra baya bir dikkatimi çekti bahar biraz da yazlık gibi görünüyor lavanta en yoğun demişler fragta biraz maskülen galiba

                  • orangeverte
                    orangeverte Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Ragıp hocam bunu Ysl Rive Gauche'a benzetenler olmuş, ama onun kadar rafine değil diyorlar. Sizin görüşünüz nedir bu konuda?

                  • KARALARIN_CEMAL
                    KARALARIN_CEMAL Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Hocam lavanta dan ziyade nane fesleğen belirgin olmuş kokuda, parfüm baştan sona paçuli üzerine kullanılmış. Rive Gauche ye benzerliği çok da belli değil hatırladığım kadarıyla. Rive Gauche ye göre daha yumuşak bir parfüm.

                • Fm french lover ...

                  Yorum


                  • Clive christian 1872

                    Yorum


                    • bugün Zara Toneinditermine kullandım ki bu koku bence zaranın efsane kokularından biridir . Fragrantica da da adından çok güzel bahsediyorlar Böyle bir kokusu daha gelmedi buna benzeyen bir koku varsa bilgi verirse sevinirim .

                      Yorum


                      • HDP fidelis kullandım. Baharatlı tatlı bir koku. Yayılımı yüksek hakkaten, buram buram kokuyor.

                        Yorum


                        • furkan1001
                          furkan1001 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Merakım da olanlardan.

                        • orangeverte
                          orangeverte Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          furkan1001 Koku güzel ancak içindeki kimyon beni biraz rahatsız etti. Sanırım içinde kimyon olan kokulara karşı biraz ihtiyatlı davransam iyi olur

                      • İnitio - Absolute Aphrodisiac..

                        Çifte kavrulmuş petibör gibi açılş..

                        Sütlü karamelli hafif içkiye dönüş..

                        İçerikte yazmayan hafif narenciyeleniş..

                        Ucuz designer gibi bitiş..

                        Ortalama üstü ve çekici..

                        Kalıcılık yeterli..

                        Yorum


                        • Naomi Goodsir Nuit De Bakelite kullandım. Yayılım kullandığım parfümler içinde en güçlüsü diyebilirim. Bıçak gibi keskin bir yabani yeşillik. Doğanın sert yönünü parfüme şişelemişler.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X