Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Pineward

    Ivymoss: açılış ferah yeşilli nane-limon. ilerledikçe fazla buruk yeşilli ve otsu. başta biraz gargara suyu hissiyatı da var.

    Greymist/Herringbone: çam iğnesi esansiyel yağı kıvamında keskin ferah başlangıç. kısa sürede alışılmadık tatlı yağlı odunsu bir aroma ve yumuşak tüylü misk.

    Delfino: kırmızı mandalina yoğunluğunda tatlı-ekşi şurupsu yumuşak bir citrus aroması. domates yaprağı, sandal ve ambergris dokunuşu minimal. yaz serisinden gelatto'dan sonraki en oturmuşu.

    Coastal Veil: büyük oranda ardıç meyvesi baskın. yanına az bir servi, ökaliptus ve deniz yosunu var. çok basit ama güzel olmuş.

    Sturbridge: şurupsu meyveli yoğun tatlı keskin bir koku. biraz çam ballı acı bir hissiyatı da var. chandlery kadar olmasın uyumsuz ve kötü.

    Meadowmoss: neroli, tatlı çam üstüne az bir buğday ve çalı çırpı. başta biraz yaş maya hisli ilerledikçe tatlı citrusu ile temizleniyor. jeux de peau tipi pirazinli pastane değil gerçekçi tatsız bir buğday unu hissi var.

    Chandlery: lavanta, bal, tarçın ve karanfilin şurupsu, keskin, çok tatlı ve bence tamamen uyumsuz bir kombinasyonu.
    Son Düzenleme Asaid; 28-09-24, 01:47. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Jorum S. Fantosmia

      ekstra mineral vurgulu safran ve az bir yeşillik ile bolca tatlı beyaz ud-misk. Arborist ile benzer bir tarz ama odun-amber yönü az. reçinesi daha tatlı ve yumuşak. beyaz ud'u bir parfümde ilk defa bu kadar ön planda kokladım. cinsi ud değil ama attarlarda da bu adla ve çoğu zaman saf halde olmasa da buradaki ile aynı koku profiliyle bulunuyor.

      SP Aurum d'Angkhor

      çok dolu ve fazla yoğun tam bir oryantal amber-tütün. sıcak tozlu amber, ballı indolik yasemin-gül, meyvemsi az kirli ud, bolca tütsü, tütün ve is. T-Rex / Tabac Libre / Theo Fennel hatırlatan kısımları var. Sultan shamama kısmını kendi hazırlamış. geleneksel olanlara göre is-reçine noktasında benzerler ama daha az kayısı ve daha fazla kına nüansı var.

      Giorgio for Men VIP

      başları oldukça sabunsu-otsu ve keskin aldehidik. sonrası orijinalin paçuli-karanfiline yağlı bir deri eklenmiş. daha ince tozlu ve rafine edilmiş bir versiyonu. özellikle deri-aldehit seven biri için vip çok iyi bir versiyon yine de fiyat farkını göz önüne almadan bile orijinalini tercih ederim.

      Yorum


      • Paul Schütze | Behind The Rain

        soluk yeşilli sakızlı reçine/çiğ vetiver kombosu. reçinesi yumuşak balmumsu, çok az tatlı, damla sakızından çok sandaloz-mür tarafında, yapaya kaçmadan plastiksi/waxlı; paslı melek otu/endüstriyel tortusu giderilmiş haliyle Ephemera Bass veya sabunsuz bir Athenaeum kısmından. vetiver yönü çiğ köksü, yanıksız, hafif topraksı, akuatiğe kaçmadan ıslak hisli; daha şeffaf haliyle Oxylus veya fazla tuzu alınmış Spade of Vetiver cinsinden. basit ve özgün bileşimli atmosferik güzel bir vetiver.

        Yorum


        • Jean-Louis Scherrer

          çiçekli otlu koyu yosunlu bir şipre. benzetilenlerden Givenchy III'e özellikle ilerledikçe daha yakın. Scherrer'in başları daha ferah ve sabunsu. bütünde daha az iris ve otsuluk var. çiçekleri Givenchy'e daha yakın olmakla birlikte Diorella tipi daha yağlı, sıcak ve efemine.

          Yorum


          • Amigdala S. | Attila

            medikal yeşilli ferah/acı yapraksı bir açılış sonrası yanık sıcak reçineli storax-tütün. çok geçmeden köşeleri mumsu bir iris/ylang/misk ile yumuşatılmış mineral efektli safran/karanfilli bir deri ve vişneyi andıran az tatlı mayhoş meyvemsilik. pek şipre gibi hissettirmedi. gerakinis quintessence/wind of great steppe tarzına yakın; daha çarpıcı ve zengin bileşimli fakat köşesiz, flu, sıcak ve sakin bir meyve-misk-deri-reçine. kağıtta kokusu biraz silik, tende çok daha canlı durdu.

            Yorum


            • Jorum S. | Medullary-Ray

              Arborist tipi mineral/odun odaklı bir koku. Arborist çevresini daha kuru/sert odunla, Medullary-Ray dengeli yumuşak huş/juniperli deri, Fantosmia cinsinden fakat çok daha az tatlı misk ile doldurmuş.

              Jorum S. | Carduus

              Sova tarzına yakın ama talaşsız, ballı tarhun/rezene tohumu/ölmez otu ile koyu başlayıp, benzer tınıların daha seyreltik dengeli hâliyle verildiği Île Mythique/l'Art de la Guerre/Fougere Bengale arasına konumlanan, yarı ferah tozlu baharatlı/otsu ilginç bir çalışma.

              Prissana | Mandarava

              parlak aldehidik ballı tropik çiçekler, beyaz misk ve az bir civet ile fazlasıyla tatlı bir karışım. benzetilen Mandodari ile sonları daha yakın. Mandarava'nın çiçeksi tarafında satya nag champa'sına yakın yağlı sarı çiçeksi nisbeten daha tozlu sıcak bir yapı daha baskın.

              Yorum


              • Feel Oud

                Sunrise and Set: tam olarak mandalinalı schweppes kıvamında bir açılışı var. sonrası tatlı turunç aromasının yarısı + hafif kirli bir hint udu/paçuli. basit ve güzel. serinin en özgünü.

                Oud de Grand: medikal acı reçine/derili ud + indolik yasemin. Risk kadar boyutlu değil ama tarzı benzer. Bortnikoff'un kendi serisindeki çoğu ud bundan iyi. geliştirmede belki R.Adam'ın yardımı olmuştur ama seriden hiçbir parfümde Areej izi yok. materyal tipi ve kullanımları Dimitry tarzı ve üçü de kendi markasında çıkarttıklarından daha basit işler.

                Yorum


                • M.Micallef Akowa: beyaz çiçekli duş jeli hisli yağlı bir yapı ile saydamlaştırılmış ince kakao şurubu ve plastiksi kuru odunsuluk. galaxolide aşırı yoğun. diğer elementleri ile bileşiminden de pek doğal hisli bir yapı çıkmıyor.

                  Essential P. Mon Vetiver: sulu narenciye ağırlıklı ferah citruslu parlak bir vetiver. çok sıradan ve çabuk uçup gidiyor. tende kalan mür benzeri reçineli yapısı fena sayılmaz.

                  J. Fath Vetiver Gris: Mon Vetiver gibi bu da başta sulu narenciyeli ama daha lezzetli. sonrası galbanum-neroli yardımı ile yeşil yapraksı yönü baskın hafif sabunsu özgün bir vetiver. Yesterday Haze kadar fındık/cevizin acı yağı ile birlikte sunulmamış. tatlı kısım biraz sentetik ama çoğu kişiyi yormaz. daha ziyade alışılmadık aroması ile anlaşamayan olur.

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X