Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Anna Zworykina | Dark Side of the Goddess
    metalik yanık amber-derili Le Lion arka planı var ama çoğunlukla tatlı citrus-narenciyeler ve aromatik ot karışımı ile kıvamı açılmış çok karanlık bir taraf kalmamış, işveli giyilebilir bir ambere dönüşmüş. Tabu ekolüne yakın ama daha temiz ve uslu bir işleniş.

    Yorum


    • SP. | Thebes Gr.1

      kremsi yasemin-gül-iris, nemli topraklı vetiver-deri, bolca civet ve az bir pudra. Mazzolari Lui sınıfında ciddi bir kirlilik var ama bütünde o kadar kaba ve çamurlu paçuli odaklı bir koku değil. sütlü beyaz çiçekleri ile pürüzsüz şekilde işlenmiş bir vetiver. bir diğer Djedi ilhamı olan antik kokulu vetiver yorumlarından Vetiveria Animalis'e göre Thebes çok daha hayvansal, vetiverinin nemli topraksı tarafı daha yoğun, çiçekleri daha renkli, laktonik ve yağlı hisli. V.Animalis'in beyaz çiçekleri daha saydam ve keskin, vetiveri daha parlak ve Thebes'te sonlara doğru çıkan katran-deri nüansı baştan itibaren etkin, daha az olan kirliliği ise kunduz tarafına yakın.

      Yorum


      • Pineward

        | Gingermoss

        bolca ekşi keskin citrus üstüne tatlı bir neroli ve az bir zencefil. isminden anlaşılan gibi zencefil baskın değil, ciddi bir yosun da yok. 4711 cinsine yakın, güzel ama pek ekstra dokunuş hissedilmeyen sıradan bir kolonya kokusu.

        | Ponderosa

        tarçın-havuçlu kek, şurupsu yeşil reçineli balzam göknarı. çubuklu oda kokularını andırır şekilde yoğun tatlı, ince tozlu ve uyumsuz.

        | Velvetine

        kremsi yapıda bolca ambergris-vanilya üstüne az bir tarçın ve çam. tarzı Santa Sangre'ye yakın, çok daha az olan çam-tarçını da Ponderosa'yı andırıyor.

        | Gelatto

        ekşi-tatlı bolca citrus, yasemin ve ambergris. Gingermoss gibi ferah bir kolonya denemesi. narenciye ağırlıklı, ondan çok daha başarılı ve özgün nüansları olan bir kolonya.

        | Nocturnis

        aromatik otsu, topraklı, sabunsu sert bir fujer. bolca lavanta, juniper, ıtır, toprak ve az bir çam. ilk yarım saat çoğunlukla Bracken Man'e yakın. Lauder For Men-Polo ile de az benzer. iddialı ama ilerledikçe acı yeşil otsu dengesiz bir noktaya geliyor. yine de iyi bir klasik denemesi.

        Yorum


        • Gucci | Gucci PH '76

          başlangıç kremsi yumuşak bir limon ve aromatik yeşiller ile ferah, temiz sabunsu, az tatlı bir yapıda. ilerledikçe üstüne herşeyden bir parça (tütün, baharat, odun, yosun, deri...) eklenip kompozisyonu ağırlaştırıp baştaki saydamlığını bozmayacak şekilde ince işlenmiş, bağırmayan, doğal hisli, şık, ciddi bir centilmen kokusu oluyor. tozlu eskimiş tahta kulübe hissi veren kokuları seviyorum, içinde çok daha fazlasını verecek potansiyelde fakat bu ambiyansa da sahip. direkt benzediği bir koku hatırlamıyorum. G.Robert'dan denediklerim içinde Equipage'a daha yakın. bütünde Armani Eau PH, Capucci PH, Eau d'Hermes hatırlatan nüansları da var.
          Son Düzenleme Asaid; 09-08-24, 18:08. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • F.Malle | Superstitious

            Lanvin'in geçmişteki kreatif direktörlerinden A.Elbaz ile ortaklaşa çalışılmış. ortaya Arpege ruhunu daha saf ve basit formda, renkleri indirgenmiş kristal parlaklığında yansıtan bir aldehit-yasemin bombası çıkmış. parlak, temiz, keskin, az tatlı, sıcak ve çarpıcı. Yassemi'nin ilk bir-iki saati ile oldukça benzer yalnız Superstitious oldukça güçlü, daha keskin, lineer ve aldehitleri Caleche gibi her an çok canlı formda.

            Yorum


            • Bahfamsn Fragrance - Paeonia

              Açılışındaki bal etkisi azaldıkça çiçeksilik öne çıkıyor. Kayısı ve şeftaliyi hissetmek ise biraz zor. Beklentim daha çok meyveli bir parfüm olması yönündeydi ama bu kadar çiçeksi olması beni çok şaşırttı.

              Hoşuma gitmeyen yeşil yapısı ve genel olarak gül lokumunu andıran kokusundan dolayı hızlıca elden çıkardım. Yeni evinde mutluluklar dilerim.

              Yorum


              • The Unleashed Apothecary - Trat Treat 2 (Discontinued)

                Açılışındaki tatlılık (anlam veremiyorum ama belki ahududu ve hurma karışımı olabilir) geçtikçe tiramisu kokusu ve oud öne çıkıyor. Sabah kargo geldiğinde 2 fıs sıktım ve pek bir değişim gözlemleyemedim. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstünde. 349€ fiyat etiketini ise asla hak etmiyor.



                The Unleashed Apothecary - Oud Soda (Discontinued)

                Basitçe, Jack & Coke ile oud karışımı denebilir. Trat Treat 2 gibi oldukça lineer ve 419€ fiyat etiketini hak etmeyen basit bir çalışma. Kalıcılık ve yayılım ortalama.



                TUA'nın son bulmasına pek de şaşırmıyorum. Biraz daha ucuz/gerçekçi fiyatlandırma yapılsaydı sanırım bir süre daha hayatta kalabilirdi. Jimmy Bodin'e yeni çıkaracağı markasında başarılar dilerim.

                Yorum


                • SP Fougere Noire

                  arka planda çam yeşilli yosunlu ferah aromatik tipik bir fujer yapısı var ama asıl kimliğini anason, tütün, kahve, ölmez otunu andıran koyu nüanslar belirliyor. Eau Noire, Fougere Bengale, L'Art de la Guerre, Cuir Cuba Intense cinsi alışılmadık bir tür yoğun baharatlı fujer.
                  Son Düzenleme Asaid; 17-08-24, 20:52. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Rogue | Fougere l'Aube

                    dengeli keskin-acı yeşilli bir fujer. sonradan çıkan kuru nane-menekşeli, az bir iris-gül tarzı waxlı çiçeksi bir yönü de var. açılışı çok kuvvetliydi ama anosmi yapmadıysa yayılımı çok hızlı düştü. Turin eski Fahrenheit ve Grey Flannel'lı severler için tavsiye etmiş. orjinaline daha yakın olabilir ama yeni versiyon G.Flannel'ı da hafiften andırıyor. yeşil daha az keskin ve ağdalı çiçeksi bir yapısı var F.l'Aube'un.

                    P.Roma | Victrix

                    ezilmiş çimen yeşili ile çok çiğ bir açılışı var. ilerledikçe texas sediri tipinde odunsuluk, az tatlı pudralı bir misk ve ferahlatıcı efektli hafif bir mentol-kafur yeşili ile nisbeten yumuşuyor. Vetta, in_atomo, French Lover ile benzer bir tarz giyilebilir ağaç-yaprak yeşili.

                    F.Malle | Dries van Noten

                    klorlu su-terlik-havuz ortamı çağrışımlı plastik kokulu bir başlangıcı var. ilerledikçe bolca sentetik sandal ve az bir saydam deri-amber. uzak yayılımda çok daha yumuşak ve gittikçe belirginleşen süt kremalı güzel bir yönü var. yakından koklaması beni rahatsız etti. Elie Saab No.4 ve Neil Morris Fetish'te de benzeri yağlı plastiksi bir yapı daha abartılı var.
                    Son Düzenleme Asaid; 21-08-24, 16:31. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Antonio Puig | Quorum

                      kapaktan Yatagan ile birebir. sıktıktan sonra tıraş losyonsu tipik ferahlığa ek çiğ yeşil otlar ve Cuir Sacre'deki yağlı kakule-servi'yi andırır biraz sentetik bir tatlılık ortaya çıkıyor. ortaya doğru daha doğal hisli, çam iğnesisinin tipik terpenik ferahlığına ek şurupsu tatlılık ve yeşillikte yoğun bir balzam göknarı ve ilerledikçe kirli misk-deri-amber ile birleşik bir çam. gerçi aşırı değil ama tatlılık cins ve seviyesi biraz daha düşük olsa daha iyi anlaşırdık. benzetilenlerden özellikle orta kısım Polo'ya biraz daha yakın hisstetirdi ama Yatagan'ın o ferah ve kirli yeşili de bünyesinde mevcut. yeşil ot karışımı Aran ile de hiç uzak sayılmaz.

                      Yorum


                      • Jacques Zolty EdP (Saint Barth)

                        yüksek dozda lavanta, yanına ıtır, paçuli ve kaşmeran ile topraksı kuru otsu basit ve güzel bir fujer. topraklı beyaz misksi tarafı Denim Musk ile oldukça yakın. bütünde ön planda olan lavantası, açılışta ferah, ilerledikçe büyük oranda absolute tipi yağlı, tatlı samansı, kuru otsu pürüzlü bir profilde yine de cashmeran'ın ince tozlu miski ile azıcık yumuşatılmış. pek yosun/yeşillik almadım.

                        Yorum


                        • Guerlain | Jardins de Bagatelle '83

                          sümbülteber önderliğinde her türden çiçek cümbüşü. yeşil nemli ot-toprak katkısı var ama çiçeklere göre daha az. her türden tatlı ballı beyaz çiçek, waxlı aldehitler, y.ylang ve nergis. ferah yapısında yeşil otsu elementler haricinde portakal çiçeği, müge, manolya da etkin. azıcık nergis ve indollerden gelen sıcak ince tozlu bir kirlilik var ama genel olarak soğuk ve ferah yapıda tam bir çiçek bahçesi. Cristalle'in daha tatlı, renkli, çok boyutlu (abartılı) çiçeklerle sunumu. Parfüm veritabanlarında adını göremedim ama vikipediye göre çoğu dönemlerinde ticari başarısızlık olarak tarihe geçen Nahema, Derby, Samsara'da da ortaklaşa imzaları bulunan Jean Paul Guerlain ve (kısa süreli dahi çırak ve şimdilerde egzotik doğal hammaddelerin izini süren maceracı ve trader) Anne-Marie Saget ile çalışılmış.

                          Yorum


                          • Pineward

                            Hayride: direkt bal peteği kokusu. az da bir saman. basit ve sıkıcı. aynı temada daha gelişmiş Pastoral varken gereksiz olmuş.

                            Hayloft: biraz daha sevilebilir tatlı amberli bir saman çalışması. başta N.Morris Fetiche'ine yakın havuz sulu bir deri-amberi var. gittikçe R.Adam'ın Black-Gold Ambergris'i arasında karamel/çikolatalı kirli ambergris hisli daha kabul edilebilir bir noktaya geliyor.

                            Yorum


                            • Pascal Morabito | Or Black '81

                              koyu bir deri, labdanum ve aromatik ot karışımlı benzerine pek denk gelmediğim sağlam bir oryantal. Knize Ten açılışlı siyah kundura cilalı sert başlangıç sonrası Cuir d'Ange menekşe-derisi. ilerledikçe tatlı labdanum ve sabunsu otlar. sona doğru neredeyse kremsi vanilik, pudralı odunsu elementleri ile kademeli olarak yumuşayıp korkutucu tarafı gittikçe sönen beklenmedik bir gelişimi var. ortada bir yerde, kendisinden sonra çıkan ve yine Sieuzac imzalı Fahrenheit'ı bir derece anımsatan mazot-menekşe hissine de sahip. Turin extreme fujer tabirini kullanmış. bence ne şipre ne fujer veya her ikisi sınıftan da parçalar barındıran nevi şahsına özgü bir oryantal.

                              Yorum


                              • SP. Ambrecuir

                                kokladığım en yanık şeylerden biri. kopkoyu bir deri-amber ama sanki kızgın demir, kaynak dumanı tarzı kesif metalik bir yanıklık, az plastik ve under my skin tipi çamaşır suyu hisli yırtıcı bir pudra-iris içinde.

                                SP. Cafe Ambre Noir

                                Oud Luwak sonrası Agar de Noir. başlarda yanık karamelli tatlı kahve sonrası iris, kakao, ud, ambergris ve yanık reçine. yine R.Adam'dan daha basit ve sevilebilir olanlardan Russian Oud, Black Ambergris'i de andırıyor. Ambrecuir sahip olduğu herşeye ve daha fazlasına sahip, yine sert ama bence çok daha dengeli ve sevilesi.

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X