Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Click image for larger version

Name:	IMG_1299z80.jpg
Views:	525
Size:	1.60 MB
ID:	210126

    Yorum


    • Pryn | Ayothaya
      kafurlu civetli kereviz tohumlu sıradışı ferah kirli bir açılıştan hemen sonra yeşil taraf asiditesini arttırıp citrus yönünü ve absinth/pelin otu tarzı acılık barındıran bir yöne doğru kaydırıyor, hayvansal kirlilik ise geosminli nisbeten temiz ozonik topraksılık ile yumuşuyor. 5-10 dk. içinde gelişen bu aşamadan sonra Ma Nishtana ile oldukça benzer mürekkepli tütsülü bir odunsu yapı da bu ekşili ozonik çamurlu hayvansallığa ekleniyor. gittikçe ekşikliğini azaltarak uzunca bir süre devam ediyor. elbette ekstra bir katman katmış ama şahsi beğenime göre yüksek ihtimal opoponax'ın sebeb olduğu şu ekşilik minimum tutulsaymış daha çok beğenirdim. zorlayıcı bir hayvansallık veya kirlilik yok. müthiş sanatsal bir çalışma. fakat kendi açımdan baş-orta arasında 15-20 dk'lık süreçte gelişen kısım oldukça büyülü olsa da ortadan sonra biraz fazla üst üste yığılmış hissettirdi belki de ben kaldıramadım. ozonik çamursuluk Bat 2020 ile, ekşi odunsuluğu ise Jubilation-Botafumeiro arası bir yerde.

      Click image for larger version  Name:	Picsart_22-05-25_01-17-12-524.jpg Views:	0 Size:	48.3 KB ID:	210208
      Son Düzenleme Asaid; 25-05-22, 01:23. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Ermenegildo Zegna | Incense Gold
        absolute kalitede jölemsi tatlı yasemin ile safran, karabiber, limon tarzı baharatları yumuşatılmış bir tütsü. bütünde deri tarzı bir akor koklamak da mümkün. tütsülü kısmı baş ve ortada daha yoğun ve tozlu kireçsi. baharatlarla birleşince de açık serin hava harici bayabilir. sona doğru safranlı limonik biber kısmı iyice yumuşayınca jöleli yaseminin öne çıkmasıyla Anubis'i anımsattı. kalite hissiyatı hayli yüksek.

        Yorum


        • L'Artisan Parfumeur Al Oudh (2009/İlk Formülasyon)

          Denediğim ikinci şişe ile arasındaki derinlik farkı oldukça belirgin ve baharat kullanımı gerçekten etkileyici. Kalıcılık ve performansı ise biraz daha iyi denebilir. Şişeli olarak alınmaya değer olduğunu düşünüyorum.



          Akro Night

          Açılışında kimyon baya bir baskındı ve yerini pudramsı bir güle bırakıp sıkıcı bir hal aldı. Ben herhangi bir BO algılayamadım ve ek olarak tema ile de bir bağ kuramadım. Klasik piyasa işi olan oud-gül-safran kardeşliğine basit bir örnek daha…

          Yorum


          • ELdO | Attaquer le SMdS.
            keskin terebentsi yeşil acımsı bir labdanum ile açılış yapıyor. ilerledikçe daha reçinemsi bir kıvama gelip yumuşuyor fakat çiğ yeşillik yine de belirgin. orta-sonda hafifçe Arso tınıları yakalanabilir. Nuka'dan Karağan isimli cistus ladanifer'in yaprağının buhar distilesi ile benzer, daha az keskin şekli. yine de bu bitkinin direk macun haldeki keskin çiğ yeşil ot çam nüanssız olan absolute'u daha sevilesi benim için. bir cihette labdanum notası referansı olur ama parfümlerde genelde absolute'un koku profiline yakın şekilde kullanımını algılıyorum. bu alanda La Liturgie des Heures veya Olympic Amber'i daha önde buluyorum.

            Yorum


            • Sisley | Eau d'Ikar
              açılış citrus + maydanoz benzeri çiğ bir yeşillik ile karışık. ortaya doğru gelindikçe hafifçe şekerlenip asidik kısım sakinleşiyor, çiğ yeşil kısım ise hâlâ etkin. iris, yasemin belki fakat asıl umduğum damla sakızı efektine dair ise pek bir şey hissedemedim. vetiver ortadan itibaren varsa da çiğ yeşilliğin arkasında çok sönük kalıyor. Greene Street'in pudra ve amberi üç de bir, çiğ yeşilliği ise bir buçuk katı kadar olsa yapı hemen hemen aynı olur.
              parfumo'daki nota piramidinde damla sakızının absolute olarak kullanıldığı yazıyor fakat bence ekstresi veya esansiyel yağı doğada koktuğu şeklinden farklı olan bir ürünü sırf içerikte var diye parfümün bir notası olarak göstermemek gerek gerçi bir sürü yorumda da damla sakızı hissettiğini söyleyenler olmuş. damla sakızı hissini denediklerim arasında en iyi Dusita Le Sillage Blanc ve Soivohle Green Oakmoss'unda alabiliyorum. bu ikisine göre daha az olsa da Vetiver Royal Bourbon, Underworld, Woodcut'ta da benzer bir akor hissediliyor.

              Yorum


              • Alain Delon, Lyra

                "Ünlü parfümleri" denince parfüm çıkaran ilk ünlünün Elizabeth Taylor olduğunu düşünüyordum. Konuyu araştırmaya başladığımda ise çeşitli mecralarda "Akla ilk gelen Elizabeth Taylor ola da, Sophia Loren 1981 tarihli parfümü ile parfüm çıkaran ilk ünlüdür" cümlesiyle karşılaşmıştım.

                Alain Delon parfümlerine göz atmaya başladığımda farkettim ki, kendisinin 1979 tarihinde çıkan bir parfümü (Alain Delon pour Homme) var, yani Sophia Loren de değil, daha eskisi yoksa tabii, parfüm çıkaran ilk ünlü Alain Delon olmalı.

                Alain Delon parfümleri için Mark Buxton, Gerard Anthony, Lucien Schenck, Christine Nagel ve Maurice Roucel gibi isimlerle çalışılmış. Lyra'nın tasarımcıları da Christine Nagel ve Maurice Roucel. Özellikle Roucel, birkaç parfümünü çok severek kullandığım bir isim olduğundan Lyra'yı da denemek istedim.

                1991 çıkışlı Lyra, narenciyelerle açılan çiçeklerle gelişen ve odunsu notalar, amber ve vanilya gibi akorlala sonlanan bir parfüm. Çoğu yorumda Shalimar ile karşılaştırılmış, vanilya odaklı bir flanker ile benzer bulunmuş, bir de onun da öncülü Coty Emeraud ile. Emeraud'u denemediğim için sadece Shalimar ile mukayese edebiliyorum, Lyra, deri ve tütsü akorlarından arındırılmış bir Shalimar flankerı hissi veriyor gerçekten de. Açılıştaki narenciyeleri parfüm eski olduğundan canlı bir şekilde hissedemesem de, limonlu kek veya limonlu bonbon şekeri gibi bir hava ile başlıyor. Çiçeksi kısmı da bana göre çok belirgin değil, ya da körelmiş olabilir, Ancak vanilyalı amberli kısım çok belirgin, parfümün tamamına hakim görünüyor. Oryantal havasına karşın ağır ve boğucu değil, hatta temiz kokan bir parfüm Lyra. Toplamda Eau de Shalimar ile büyük parallellikleri olan bir parfüm. Çok yayıldığını sanmıyorum ama çok kalıcı.

                Lyra sıcak ve temiz bir parfüm. Baharın yaklaştığı güneşli kış günleri gibi, iyimser. Yorumlardaki şu ifade çok da güzel denk düşüyor galiba:

                "My baby's awake, rolls over and touches my face. As we gaze into each other, our bodies softened with sleep, the warm glow of sunlight-quenched love, so full of the day's promise, bastes our skin in honey hues. We can't help but smile at each other's fortune. In that moment, so perfectly fetched, we find inner peace. That is what Lyra represents to me. Serene nothingness, spent securely with the ones you love, and the sweetness of simplicity." (Fragrantica, echurch1979)
                Son Düzenleme Rayiha; 08-06-22, 15:37. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Bugün Givenchy'nin özel serisi olan " La Collection Particuliere" den Oiseau Rare'i kullandım. Parfüm portakal çiçeği ve rafine bir karabiberle açılış yapıyor. Notalarına bakınca pittosporum çiçeğini gördüm. Bu çiçek ana vatani japanyo, çin ve kore gibi ülkeler olan bir çiçek. Koku profili olarak portakal çiçeği benzeri bir kokusu var. Ben kokuyu sıkar sıkmaz dedim bu portakal cicegi. Sonrasında kokuya sedir ve vanilya katılıyor ve koku vanilyalı odunsu bir karakterde kurumaya gidiyor. Fragranticada bakınca açıklanan notalarında sadece 2 nota görünüyor ama yanlış. Kendi sitesinden bakıldığında notaları şu şekilde:

                  OLFACTORY NOTES
                  • Olfactory Contrast: Pittosporum Flower/Sri Lankan Pepper
                  • Other facets: Cedarwood Virginia Essence, Guaiac Wood Essence and Vanilla Absolute
                  Koku uniseks çizgide hafif tatlı, hafif çiçeksi, hafif odunsu, hafif gövdeli güzel bir koku. Bağırmayan ama varlığını hissettiren, farkedilirligi ortalama üstü, kalıcılığı iyi bir koku. Belki kış için biraz hafif kaçabilir ama diğer mevsimlerde rahatlıkla kullanılabilir diye düşünüyorum.

                  Yorum


                  • Guerlain Homme L'Eau Boisée
                    Çok güzel bir yaz parfümü. Lime vetiver ve naneni birleşimiyle böyle buzlu naneli mojito havası vermiş. Çok ferahlatıcı bir parfüm. Keşke şu DNA da kalıcılığı ve yayılımıda yüksek olan bir parfüm bulsam Fazla miktarda sıkmak gerekiyor üzerinizde hafif bir esinti şeklinde kalıyor. Keşke bu DNA Roja - Elysium gibi üzerinize yapışan cinsten olsaydı

                    Yorum


                    • Asaid
                      Asaid Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      ben de geçende bir miktar almıştım performans harici çok hoş koku.

                    • omerikb
                      omerikb Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Asaid Evet hocam kesinlikle.

                  • Orjinal yazı sahibi: omerikb View Post
                    Guerlain Homme L'Eau Boisée
                    Çok güzel bir yaz parfümü. Lime vetiver ve naneni birleşimiyle böyle buzlu naneli mojito havası vermiş. Çok ferahlatıcı bir parfüm. Keşke şu DNA da kalıcılığı ve yayılımıda yüksek olan bir parfüm bulsam Fazla miktarda sıkmak gerekiyor üzerinizde hafif bir esinti şeklinde kalıyor. Keşke bu DNA Roja - Elysium gibi üzerinize yapışan cinsten olsaydı
                    Mancera Vetiver Sensuel bu tarzın en performanslısı

                    Yorum


                    • Guerlain L'Homme Ideal Cool

                      İlk çıktığı zaman denediğim ve aklımda kalan komşu reyon parfümlerinden biriydi Cool. Mağazada denediğimde bir kadın görevli yanıma gelip "o erkek parfümü yalnız" diyerek beni uyarmıştı. Ben de farkında olduğumu, etikete çok da takılmamak gerektiğini, güzel sürprizler çıkabileceğini söyleyip bileğimdeki halini koklatmıştım ve o zaman hak vermişti bana.

                      Üç yıl önce deneyip beğendiğim bu parfümü "arada ben de kullanırım" diyerek babama hediye niyetiyle aldım.

                      Bugün şişeyi taze taze açıp denediğimde ise üç yıl önceki yumuşak ve "kullanabilirim" dediğim kokudan farklı bir profille karşılaştım. İlk notalar oldukça tiz diyebileceğim kadar sivri, odunsu ve bir hayli maskülendi. Oldukça yayılgan, hatta saldırgan diyebileceğim ilk aşamadan sonra koku yumuşamaya başladı. Yerleştikçe bademden gelen kremsilik arttı, ki bu koku profili parfümü ilk denediğimde hissettiğim profile yaklaştı. Bu durum da bana denediğim tester şişesinin açılış notaları spotların etkisiyle köreldiğini düşündürttü (ya da o gün çok parfüm denediğimden ben doğru algılamadım). Ancak hafiften vişne aroması da hissettiğim bu kremsiliğe sanırım naneden ve pek alışkın olmadığım ama galiba erkek parfümlerindeki o tanıdık, ortak zemini oluşturan ambroksandan gelen ve parfüme maskülenlik kazandıran, köşeli ve odunsu olarak tanımlayabileceğim, ferah bir akor da eşlik ediyor. Bu akor olmasa, yine aynı markanın Le Petite Robe Noire'ın Velours flankerı ile benzer olduklarını söyleyebilirdim. Ancak yine de bu iki seri ortak bir strüktür paylaşıyor gibi.

                      Parfümü koluma 1 fıs sıktım. Diğer kolumda da bir Jacques Fath EdP'si var. 2 saate yaklaştım, ikisi içinde Cool baskın gidiyor, sürekli olarak onun kokusunu alıyorum. Ancak evdekilerden herhangi bir yorum gelmedi, yani tek fısla etraftan çok da farkedilen bir parfüm değil sanıyorum.

                      Bende beklediğimden daha maskülen durdu, ama babama çok yakışacağını düşünüyorum. Umarım severek kullanır.

                      Yorum


                      • Les Eaux Primordiales Oud Superfluide

                        Susam, gourmand bir hava katmış ve benzoin ile vanilya birleşimi de hem sıcak hem de hafif tozlu denebilir. Genel olarak beğensem de uzun süreli kullanımda belki sıkıcı olabilir ve piyasa fiyatı oldukça pahalı. Kalıcılık ve yayılımı ise ortalama seviyede.



                        Maison Rebatchi Feu Patchouli

                        Baharatlar, çiçekler, meyveler ve paçuli (topraksı ve kirlilikten uzak)… Paçuli çok baskın hissedilmiyor ama gösterilen içerikleri tek tek seçebilmeniz mümkün diyebilirim. Güzel ve ilginç bir dengeye sahip paçuli yorumu. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın bir tık üstünde.

                        Yorum


                        • Mon Guerlain Bloom of Rose, EdP. Açılışı çok sevdiğim EdT'den daha baygın geldiği için zaman zaman pek konforlu kullanamasam da, bugün kuru sıcağın etkisiyle ilk notalar çabuk uçtuğundan sanki bir filmin en sevdiğim sahnesine atlamışım gibi, lavanta ve hafif vanilyalı kısmın gülü dengelediği orta ve dip fazlara sıra daha çabuk geldi... Bu halini çok seviyorum. Hafif tatlı, hafif buruk, yumuşak, neşeli. Isparta'ya hayalini kurduğum seyahate gitmişim, bir yanımda gül, bir yanımda lavanta bahçeleri, rüzgarın taşıdığı aromaları kokluyormuşum gibi...

                          Yorum


                          • Vilnius'ta ziyaret ettiğim küçük bir parfümeride çoğunlukla üretimi duran ve ismi geçmeyen baya bir parfüm denedim. Müsait oldukça kısa kısa paylaşacağım.

                            Vol.1

                            Perfume Prissana Nesnás Qareen (discontinued)

                            Açılışı biraz hayvansal ve dumansı olsa da içeriğinde bulunan gourmand elementlerle güzel bir uyum yakalıyor. Kül kullanımı ise benim çok hoşuma gitti. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü. Tek kötü yanı ise artık üretilmemesi...

                            Perfume Prissana Thichila

                            Reçinelerin ön planda olup çiçekler ve baharatların da buna eklenmesiyle sıkıcılıktan uzaklaşıyor. Kullanılan beyaz çiçekler ve gül, bu parfümü feminen tarafa kaydır(a)mamış çünkü (tamamen benim fikrim) oud, hayvansal dokunuşlar ve tütsü kullanımları sonucu unisex-maskülen tarafta kalıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama denilebilir.

                            Sammarco Bond-T

                            Oldukça koyu/karanlık bir paçuli ve hayvansallık harmanlanıp üstüne de kakao eklenmiş. Pek fazla bir değişim göstermiyor ama bu haliyle de sıkıcı olduğunu düşünmüyorum. Kalıcılık ve yayılımı ortalama seviyelerde ve açık renkli kıyafetler üzerinde kullanılmamasını tavsiye ederim. Bu parfümü paçuliseverler kesinlikle denemeli.





                            Yorum


                            • cantona8
                              cantona8 Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Sanıyor ki hiç Türkiye'ye dönmeyecek....

                            • Abbathdoom
                              Abbathdoom Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Hahahahaha 😁 Bu daha küçük bir başlangıç 🤓

                            • caliban
                              caliban Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Bond-T hakkında çok güzel şeyler okuyorum. Luca Turin’i de çok etkilemiş. Kitabında Borneo 1834’den, Coromandel’den daha koyu, ağır ve hayvansı olduğunu söylüyor.

                          • Orjinal yazı sahibi: Abbathdoom View Post
                            Vilnius'ta ziyaret ettiğim küçük bir parfümeride çoğunlukla üretimi duran ve ismi geçmeyen baya bir parfüm denedim. Müsait oldukça kısa kısa paylaşacağım.

                            Vol.1

                            Perfume Prissana Nesnás Qareen (discontinued)

                            Açılışı biraz hayvansal ve dumansı olsa da içeriğinde bulunan gourmand elementlerle güzel bir uyum yakalıyor. Kül kullanımı ise benim çok hoşuma gitti. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü. Tek kötü yanı ise artık üretilmemesi...

                            Perfume Prissana Thichila

                            Reçinelerin ön planda olup çiçekler ve baharatların da buna eklenmesiyle sıkıcılıktan uzaklaşıyor. Kullanılan beyaz çiçekler ve gül, bu parfümü feminen tarafa kaydır(a)mamış çünkü (tamamen benim fikrim) oud, hayvansal dokunuşlar ve tütsü kullanımları sonucu unisex-maskülen tarafta kalıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama denilebilir.

                            Sammarco Bond-T

                            Oldukça koyu/karanlık bir paçuli ve hayvansallık harmanlanıp üstüne de kakao eklenmiş. Pek fazla bir değişim göstermiyor ama bu haliyle de sıkıcı olduğunu düşünmüyorum. Kalıcılık ve yayılımı ortalama seviyelerde ve açık renkli kıyafetler üzerinde kullanılmamasını tavsiye ederim. Bu parfümü paçuliseverler kesinlikle denemeli.




                            Bir yurt dışı spliti yapmayı düşünüyordum bu yaz ama Euro yerinde durmuyor ki

                            Yorum


                            • Abbathdoom
                              Abbathdoom Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Arttıkça artıyor 😁
                          İşleniyor...
                          X