Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Miguel Matos Burnt Flower (discontinued)

    Açılışı oldukça dumanlı, baharatlarla birlikte hafif hayvansal deri efekti ve parfümün omurgasını oluşturan sümbülteberden oluşuyor. Bence yeterince karanlık ve kaotik bir açılışa sahip. Orta ve son bölümlerinde ise hayvansal kısım biraz hafifleyip Tubéreuse Criminelle’deki sümbülteberi andıran kafurlu-naneli yeşil bir hava mevcut ve bilgi birikimine güvendiğim bir abimin söylediğine göre gerçek sümbülteberin böyle bir koku yapısı (…değişik evrelerde değişik kokar ve bir de farklı bölgelerinki de değişiklik gösterir…) varmış. Kalıcılık ve yayılımı ortalama denebilir. Şimdilik genel olarak beğendim.

    Yorum


    • Merakla beklediğim parfümlerden olan Gucci Guilty Intense Sevil e gelmiş. Hemen gidip denedim. İlk sıktığım anda bir çiçek patlaması hissettim. Black Orchid e benzetenler olduğunu görmüştüm Fragrantica da. Koku olarak olmasa da ilk andaki çarpıcı çiçek hissi benziyordu gerçekten. Bayıldım.. Genelde Intense versiyonlar bana daha boğucu gelir ama bunda öyle olmadı. Klasiğe göre daha ağır olsa da kokladıkça içim açıldı. Sonradan, kaldıkça koku eflatunlaşmaya başladı. Klasikten aldığım mor çiçeksi hissi almaya başladım. Black Orchid e göre kesinlikle daha feminen. Kalıcılığı iyi gibi. Yanımdaki arkadaşım da çok beğendi kokusunu.

      Yorum


      • Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bugün tekrar koku kartını kokladığımda gerçekten Black Orchid den esintiler var. Ama onun karanlık tarafı değil, çiçeksi, ışıltılı tarafı hakim. Bu parfüme bayıldım👌

    • Üstteki yorumu yazdıktan sonra tekrar Sevil in sitesine baktım indirim başlamış mı diye. Bir de ne göreyim Narciso Rodriguez Musc Noir Rose da gelmiş😄 Akşam kızımı voleybol antrenmanına bırakıp doğru tekrar Sevil e gittim. Bu arada indirim yarın başlayacakmış. Öyle dediler. Musc Noir Rose, beni koklayınca çok şaşırttı. Beklediğimden çok daha tatlı. Musc Noir sanki daha özgün. Sakin, dingin bir koku. Rose ise içine bolca reçel eklenmiş gibi bir his verdi bana. Hiçbir Narciso parfümünün bu kadar tatlı olacağını düşünmezdim. Ancak kesinlikle akla basit tatlı bir koku gelmesin. Hala çok güzel. Ben zaten tatlı kokuları da çok sevdiğim için, bunu da çok beğendim. Sadece klasik Narciso çizgisinden biraz farklı. Kızım da kokusunu çok beğendi.

      Yorum


      • Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Rica ederim sevgili Rayiha 😊 Bu arada sabah tekrar koklayınca miski çok daha yoğun hissettim. İlk baştaki tatlılık gidince baya belirgin hale gelmiş.

      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Narciso Rodriguez parfumlerine karsi inanilmaz zaafim var ya. Hem erkek hem kadin kokulari... Bana sentetik miski sevdiren marka...

      • Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        cantona8 Harika gerçekten👍🏻 Ben de çok seviyorum.

    • Bu akşam Izz Raw Santal'ı denedim. Yoğun bir odunsu kurulukla açılışını yapıyor. Derinden deri ve iris geliyor fakat küme halinde sanki vetiveri andıran bir yapı da mevcut. Parfüm materyalleri kaliteli sayılabilecek seviyede kullanılmış ve deri detayı da çok güzel işlenmiş. African Leather'dan esintiler de var, Labo Santal'dan net akrabalık bağı da... Tamamen kör alış. Ama çok güzel bir keşif oldu kendime. Izz markasına artık daha dikkatli bakacağım. İlk tanışmamız gayet umut verici...

      Yorum


      • Reflection 45 denedim .. reflectionun kalıcılık olarak daha iyi hali aralarında pek bi fark yok ama kalıcılık ve kalite olarak daha iyi

        Yorum


        • Strangers | Scotch Peat
          ismine yaraşır şekilde yarı kirli nemli balçıklı biraz boozy kafurik bir açılış sergiliyor. 5-10 dk.ya boozy kısım sönüp balçık kuruyor ve üstüne hafif isli koyu paçuli-saman nüanslı bir yapı ekleniyor, yine çok geçmeden buna yağlı yumuşak çiçekler ve sandal-atlas sediri benzeri tatlı bir odunsuluk da dahil.
          Gheorghe'un geliştirilmiş hali denir mi bilemiyorum ama yakın bir versiyonu olarak toprağının daha küllü nisbeten sert sunulup son kısımdaki tatlılığının dengeli sade yapısı ile bence ondan daha güzel bir uyum yakalanmış. yine de nota çeşitliliğine rağmen birşeyler fazla kaçmış değil de eksik kalmış gibi, bu konsept için bence sert elementlerde daha cesur oynanması gerek.
          Son Düzenleme Asaid; 17-02-22, 01:17. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Beymen'de Rule Fragrances adlı markanın daring ve wise isimli parfümlerini denedim. Henüz fragrantica'da yer almıyor bu marka. Gerçekten her ikiside çok başarılı. Exrait de parfum olması sebebiyle epey güçlü ama bir o kadar da fresh parfümlerdi. Keşke forumda spliti i yapan olsa da herkes denese. Bence çok başarılı.

            VIA_A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • Elie Saab | Essence No.4 Oud
              hastane dezenfektanı - klor - plastik terlik nüanslı ferah waxsı bir nevi sentetik ud patlamasının hemen akabinde temiz topraksı vanilik nüansların ve guaiac tarzı odunsu tınıların hissedildiği hafifçe balzamik, limoni parlak vetiversi ve başa oranla suskun fakat ılık-sıcak bir temele oturuyor. baş kısım sentetiklik fazla olsa da alışılabilir ve kısa sürüyor. ikinci bölümde kendini bence affettiren ılımlı bir yapıya bürünüyor.

              Yorum


              • cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                😅😅

              • Asaid
                Asaid Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                netten şöyle bir göz gözdürmemle çıkmam benim de çok sürmedi. bildiğin lavabo terliği milyarlara satılıyor 😂

              • Rayiha
                Rayiha Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Sahneye tezat pek de zarif bir afiş çalışması var ayrıca malum terliğin Asaid

                https://www.youtube.com/watch?v=gbwvAJPbbds

            • Roja amber oud. İsmi biraz yanıltıcı, amberden ziyade gül ve oud yorumu. Çok sofistike ve yumuşak bir parfüm. Kaliteli bir gül oud yorumu deneyimlemek istiyorsanız mutlaka bakmalısınız

              Yorum


              • Liquides Imaginaires Blanche Bête

                Oldukça pudralı ve genel olarak iris ile beyaz çiçekler hakimiyetinde ilerliyor. Arada belli belirsiz kakao efekti ile kendisini gösterse de ben pek beğenmedim. Koku profili olarak feminen tarafı ağır basıyor ve performansı da fena değil.
                Son Düzenleme Abbathdoom; 24-04-23, 22:49. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Perfume Atelier V01 Mourinho Edp Notalar web sitesinde bulunmuyor.
                  Mağazada katalogdan yararlandım.
                  Bergamot Limon Leylak
                  Gül İris Yasemin Mimoza
                  Sedir Paculi Amber Misk Benzoin Vanilya
                  Piramit içinde mimoza gerçekten belirgin ve ben mimozayi çok severim. Jo Malone özel seriden Hemlock & Bergamot hem performansını hem kompozisyonunu beğendim bir işti, onu çok anımsattı bana. Öyle çok özgün bir yanı yok ama markanın diğer parfumlerine göre biraz daha farklı bir iş olarak öne çıkıyor benim için. Aynı gün içinde çok fazla ürün deneyemedim. Edp seride 100 ml 490 TL şu anda. Yayılım biraz zayıf ama kalıcılık tatmin edici gelebilir.

                  Yorum


                  • Hiram Green - Slowdive. Başta ve ortalarda gelen kirli tonlarla birlikte (neredeyse derimsi, neden kaynaklandığını bilmiyorum) çiçekler, balmumu ve kurutulmuş meyveler. Çok sıcak havalarda dayanılmaz olabilir ama sonbahar soğukları ve içinde bulunduğumuz günler için harika. Bahsettiğim kirli notalar bir süre sonra kayboluyor ve yerini yumuşak çiçeklere ve kuru meyvelara bırakıyor. Özellikle çiçeksi parfümler denemek isteyen erkekler bakabilirler. Parfümün kirli çiçeksi yapısı nedeniyle feminen diyeceklerini zannetmiyorum. Bence özel zamanlar için az ve öz kullanılacak harika bir parfüm olmuş.

                    Yorum


                    • Bortnikoff - Oud Monarch

                      Yorum


                      • Tauer Carillon pour un ange

                        Beyaz çiçeklerin oldukça yoğun ve her aşamada rahatça hissedildiği bir parfüm. Bir tarafı temiz diğer tarafında ise hafif bir kirlilik mevcut. Müge çiçeği ile yasemin baskın olduğu için feminen tarafa daha yakın. Humiecki & Graef Candour ve Baruti Melkmeisje ile benzer yeşil kısımlara sahip ama aynı değil elbette. Yayılımı oldukça yüksek.



                        Yorum


                        • Imaginary Authors Telegrama

                          Ozonik tıraş losyonu anımsamaları yaratan Citruslar, soğuk çay ferahlığı ve mentol efekti taşıyan çiğ herbal otlar, kurumuş tahrişli deriyi ve aynı zamanda suni plastik deriyi verebilen; zencefil, serin kremsi bir akışkanlığa sahip lavanta ve bunların beraberinde oluşan esmer şekerli meyankökü ile ısıtılıp karamelize edilmiş gurme vanilya akoru.

                          İnce örgülü hasır hissettiren plastik askeri tıraş çantası; herhangi bir temizlik görmediği için ortamı yeteri kadar aydınlatamayan floresan lambalar etkisiyle daha da karanlık ve mat görünen tıraş bıçaklarının flu aynalı yüzeyleri, pratik tıraş köpükleri; tıraş işleminin biraz acelece olması gerektiği için bu malzemelerin ıslak bir şekilde çantaya geri doldurulması ve aynı zamanda çantanın bulunduğu zeminin de az önce gerçekleşen bir önceki, bir önceki acele tıraşlardan dolayı fazlaca ıslak olması; sonra çanta sahibinin bu döngüyü defalarca tekrarlayacak şekilde çantayı ısı alışverişine kapalı, karanlık ve rutubetli dolabına götürmesi. Neme bağlı olarak; pratik tıraş köpüğü tenekesi üzerinde oluşan korozyon çatlakları, artık daha sulu ve acı kokan, yüzünüze sürmekten suçluluk duyacağınız tıraş köpüğünün kokusu, tıraş bıçağı üzerinde bir önceki tıraştan kalan ufak kan benekleri, ve bu tıraş çantasında artık oluşan hafif Castoreum benzeri plastik bir deri kokusu. Kurumada; pişen boş poğaçalar, ve bu poğaçaların içinin krem peynir, maydonoz ya da dereotu ile doldurulması. Aslında kısaca, çarşı izninde biraz değişiklik olsun diye bir pastanede boyoz ya da sakallı poğaçalarla kahvaltı yapmak isteyen bir er/erbaşın bir an önce içtimaya hazır olmak istediği hızlı tıraş aktivitesi ya da zorunluluğu olarak görebiliriz Telegramayı. Ya da Amerikan Rüyası seviyorsak; iki katlı müstakil bir konutta, beyaz-turkuaz fayanslarla döşeli lavabosunda akordiyonlu aynasına bakarak tıraş olan orta yaşlı bir adamın burnuna mutfaktan gelen pişmekteki poğaça kokuları olarak da görebiliriz.

                          Benim için, denediğim en benzersiz Gurme-Fujer, aynı zamanda en beğendiğim de diyebilirim artık herhalde. Doğrudan benzemese de hafif kolalı tonları ile Masculin Pluriel arasında belki belli bağlar yakalanabilir, fakat Telegrama, Masculin Pluriel e göre oldukça çok boyutlu bir fujer. Bir tık üzerinde benzetebileceğim Brin de reglisse var, o da farklı olarak Lavantayı biraz daha Shalimar a yakın bir şekilde yorumlayan bir gurmemsi fujer, aslında bu yüzden de biraz yakın olarak yorumlanabilirler. Markanın diğer bir denediğim kokusu Decisions, Decisions taki, markanın artık imzası olduğunu düşündüğüm pastalı vanilyanın Telegrama da karşıma pastörize peynirli ve maydonozlu poğaça olarak çıkması beni dumura uğratmış durumda ve an itibariyle markaya ait ne var ne yok silip süpürmek istiyorum. Başlık uygun olmayabilir, ama elinizdeki Imaginary Authors numune, dekant ve şişeleri için mesaj atabilirsiniz.

                          Son Düzenleme PPBurn; 16-03-22, 03:17. Tarafından yapıldı.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X