Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • abercrombie fitch fierce..........parfümün 6 saat sonraki pürüzsüz, sakin, sabunsu hali hoşuma gitti..başlangıçsa oldukça klişe..

    Yorum



    • mancera saharian wind..bir kaç gündür kullandığım 5 ml lik dekantın sonlarına gelmiş bulunmaktayım..paçuliyle birlikte meyvemsi notalar suratınıza tokat gibi patlıyor,hah ! müthiş bir canavarla tanışıyorum galiba deyip heyecanlanıyorsunuz..ama sonrası manceranın tütün zannettiği ,red tobacco da kullandığı klasik sigara folyosu kokusu, ve her zamanki iç bayıcı paçuli notasıyla sıkıcı bir şekilde uzayıp gidiyor...mancera birkere olsun şaşırt beni..hindu kush,red tobacco ismini unuttuğum birkaç parfümü sonu hep hüsranla bitti....jovoy ,frederic malle,mancera sayesinde paçuliden nefret ettim artık....paçuli konusunda, borneo 1834 ve coromondel den başka kimseyi tanımam. şu ana kadar denediklerim arasında üstüne çıkan olmadı..parfümde deri ve hayvansal notalar algılamadım bu arada..

      Yorum


      • ELdO Secretions Magnifiques. Öncelikle şunu söylemem gerekir ki epeydir denediğim bütün parfümlerde sevecek bir yön buluyorum, her çalışmaya saygı duyuyorum. Lakin bu parfüm gerçekten çok ama çok kötü. Kokuyu tarif etmek çok zor değil. Aşırı yoğun bir demir kokusunun üzerine çürümüş yosun sürüldüğünü hayal edin. Tam olarak böyle bir koku. Midemi aşırı derecede bulandırdı. Bu parfümü kullanan bir insanla aynı odada bile duramam. Neden böyle bir parfüm üretilmiş, gerçekten bunu kullanan ve sevebilen insanlar var mı çok merak ettim.

        Yorum


        • Medea
          Medea Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Kullanılsın diye üretildiğini sanmıyorum. Haute-couture defilelerindeki uçuk tasarımlar gibi, daha ziyade konuşulsun diyedir herhalde. Kaç kez konusu geçti bu parfümün yıllardır ve ELdO hep gündeme geldi.

        • Myrkur
          Myrkur Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Medea Kesinlikle. Reklamını iyisi kötüsü olmaz demişler 😁

      • Pekji Zeybek. Yani nasıl tanımlasam bilemiyorum. Ege tokadı yedim resmen. Ama hoşuma gitti, Kouros'un belki antik bir heykel olarak Ege'de, Selçuk civarlarında bir ağıldan çıkartılması olarak tanımlayabilirim. Şimdiye kadar kokladığım başka birşeye benzemiyor.

        Yorum


        • Jovoy 21 Conduit St. Açılışta garip bir acımsılık var. Ravent kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ama şöyle bir yaklaşıp derin
          den koklandığı zaman notalarda bahsedilen amaretto isimli likörün kokusunun almak da mümkün. Açılış böyle iken zaman geçtikçe tamamen Bvlgari Tygar'a doğru bir gidiş oluyor. Ambroxan + greyfurt. Bu kısım oldukça sentetik.

          Genel olarak parfümü çok sevdim, Bvlgari Tygar'ın zenginleştirilmiş hali gibi. Sentetik olarak tek sevdiğim ve beni hiç yormayan parfüm Bvlgari Tygar'dı. 2. De bu olmuş oldu. Performansı çok analiz etmedim ama sanki Tygar'dan biraz daha zayıf gibi. Jovoy'u bu harika parfüm için tebrik ediyorum. 👏👏
          Son Düzenleme Myrkur; 20-12-21, 15:41. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Medea
            Medea Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            amaretto

          • Myrkur
            Myrkur Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Medea Teşekkür ediyorum kafam karışmış orayı yazarken

        • ELdO Secretions Magnifiques Kullanılacak gibi değil. Madeni para elleyip ardından nivea krem sürmüş, yetmemiş aynı parmaklar ile vücudunu kaşımış birinin elini hayal ettim.
          Medea hocanın dediği gibi Haute-couture bir moda evinin uçuk tasarımı gibi. Fransız tokadı.

          Yorum


          • Jovoy 21 Conduit St.

            Hadi bakalım bir parfümü başka bir parfüm referansı ile tarif edenler kervanına katılmaya karşı benim de direncim kırıldı, bazen gerçekten çok pratik oluyor. Jo Malone Vetiver & Golden Vanilla ile çok çok benzeşiyor. Açılışta rhubarb ve narenciye çok güzel ferah bir atmosfer yaratıyor ama hemen beraberinde devreye giren tatlılık ile oluşan kontrast benim burnuma fazla takıldı galiba. Biraz ağır buldum tatlılığı bu tür bir harman için. Benim için kuruyus aşaması keyifli çünkü sadece greyfurt izini hissediyorum kapanışta. Kalıcılık ve yayılım gayet tatmin edici.

            Yorum


            • O driu leva
              Birkac gun once denedigim ve yorum yazmak icin tekrardan net hatırlama amaçlı kokladığım bu kokuyu Biraz değişik bir anlatim ile dilim döndüğünce anlatayım...
              lemongrass: icerigine sahip tıraş sabunum var gercekten beğenerek kullanırım köpürttükçe hafif animalic daha çok serinletici bir etkisi olur mentol havasında degil tabikide misal çimen artı limon gibi zaten olayıda o herhalde.
              tagetes: bununda gecenlerde 1ml yağını edinmistim benzetecek olursam yapay baymayan tatlılıkta bir çilek uyandırmıştı bende.
              bunları anlattm çünkü parfumun icergnde bunlar var.
              fakat kokuya hakim olan karabiber artı koyu bir yasemin.
              yasemini bile duymakta zorlandm desem yeri var..
              ilk saydımlarım alttan alta gelir ama öyle bir olay ki ne bir cilek ne bir serinlik canlılık hakim ,arada kendini gösteriyorlar. gayet yerinde, ağır ,enteresan bir calisma denedigim icin de kendimi şanslı hissediyorumm..

              Yorum


              • PINEWARD

                Markaya merak saldım ve bir kaç kokusunu edindim, şaun icin 4 tanesi icin yorum yapmak istiyorum.




                Murkwood:

                Şimdi karanlım orman tabiri vardır klasik bunu aklınızda istediğiniz gibi tasarlayın yürümeye başlıyoruz etrafta sadece çam ağaçları var belirli belirsiz görebiliyorsunuz. Uzakta biryerlerde yanmış çam ağacı var koku uzaktan geliyor merak icinde yanina gidiyorsunuz ateş coktan sönmüş ama son dumanları çıkıyor ortam iyice basıklaşıyor yani incense. Gercekten ışığa dair bir belirti yok..




                Apple Tabac:

                İlk açılış kırmızı bir elmayı kesiyoruz o gelen koku yetmez yemeğe başlıyoruz iste simdi tam kıpkırmızı bir elmanin hem tadini hem kokusunu aldık..ve arkasndan harika kuru bir tütün eşlik ediyor jeke deneyenler icin oradaki tütünü düşünebilirler az biraz reçine desteklenmiş..




                FanghornII:

                Acilisinda çam ignelerini çok rahat alabilirsiniz ardından Çamur,balçık hatta motor yağı kıvamında bir koku sizleri bekliyor oldukca sıradışı ve karanlığın zirvelerine oynuyor. Gübre tarzı degil bu arada bu toprak çamur olayı...




                Steading:

                Gerçek bir kunduz yağı kullanılmış, beeswax nedir tam hakim degilim bal veya balmumu herhalde ama tütün ve saman eşliginde harika bir tatlılık çıkmış tabi akıllara şeker gibi birsey gelmesin buda karanlık bir yapıda seyir halinde gidiyor..




                Kokulari bir kapalı mekanda denedim oldgum yeri bırakın komple mekan koktu herkesin suratında bir tuhaflık ve çözümle bakışları yada tiksinmede olabilir bilemicem eve geldigimde ise ev halkıda ya yeter yıldık acayip acayip kokular iyice zıvanadsn çıktın gibi olumlu yorumlarla frekansım tavan yaptı.

                Not: kokular birbirlerini andırıyor olabilir ama eminim ki sizler usta burunlar herzaman onların farklılıklarını bulacaksanız ve gercekten farklı bir marka denenmesini şiddetld tavsiye ederim bu gecenin kazanani apple tabac ,cheers..

                Yorum


                • Dün Sevil de, Sevilla markasının Philia parfümünü denedim. Chloe Love ın aynısı. Çok çok benziyor. Elimdeki Chloe Love bitince alabilirim.

                  Yorum


                  • Libra
                    Libra Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Ben de koklayınca rahatlama hissettim sevgili Rayiha ☺️ Artık elimdeki Chloe Love ı daha rahat kullanabilirim. Pull&Bear Phyllis bende var. İsim benzerliği konusunda aynı şeyi düşündüm☺️. Sevil deki daha kaliteli ve Chloe ye benzer kokuyor bence.Diğeri de benziyor ama onda biraz daha alkol kokusu ve içime sinmeyen birşeyler var. Yoklukta idare eder ama Sevil deki orjinaliyle aynı hissi daha çok verdi bana. Görevli de içindeki parfüm oranının normal bir EDP ye göre çok daha yüksek olduğunu, çok kalıcı bir parfüm olduğunu söyledi. Bana verdiği kartta da bura buram kokuyor hala.

                  • Rayiha
                    Rayiha Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Şu an bir aydınlanma yaşadım Libra Phyllis, Philia, "sevgi" ile bağlantılı Yunanca/Latince kelimeler olmalılar."-fil" eki "-sever" olduğundan.

                    Baktım şimdi.
                    Philia: Kardeşçe sevgi, Yunanca.
                    Phyllis: İsim olarak Filiz olduğunu düşünürdüm, öyleymiş gerçekten de, yeşil yaprak, Yunanca. Ve aşkı uğruna intihar edip badem ağacına dönüşen bir mitolojik karakter.
                    Son Düzenleme Rayiha; 13-01-22, 01:01. Tarafından yapıldı.

                  • Libra
                    Libra Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    🥰

                • Andree Putman | Tan d'Epices
                  tarçın ağırlıklı kırmızı elma nüanslı meyveli keskin vanilik pudralı yoğun bir açılış yapıyor. orta kısımda aynı aroma daha yumuşak olmakla birlikte yanığa yakın zencefil ile sunulmuş. sona doğru yanık hissi gidip açılıştaki akor yumuşayıp yayılımsız oldukça sade vanilik pudraya doğru sönüyor.
                  oryantal yapısı SL'nin meyve ve baharat akorlarını andırıyor.(bkz. Arabie, Fem.du.Bois) orta kısımdaki endüstriyel isli kuru çay demsi kısım ise CdG Black ve Divine Attraction'dan sönük bir parça taşıyor. bu şekilde de güzel bir birleşim yakalanmış fakat ismi Tan d'Epices olarak seçilen bir parfümden çok daha zengin bir baharat karışımı beklerdim.

                  Yorum


                  • Medea
                    Medea Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Ben de aradığımı pek bulamamıştım bu parfümde.

                • Orjinal yazı sahibi: Asaid View Post
                  Andree Putman | Tan d'Epices
                  tarçın ağırlıklı kırmızı elma nüanslı meyveli keskin vanilik pudralı yoğun bir açılış yapıyor. orta kısımda aynı aroma daha yumuşak olmakla birlikte yanığa yakın zencefil ile sunulmuş. sona doğru yanık hissi gidip açılıştaki akor yumuşayıp yayılımsız oldukça sade vanilik pudraya doğru sönüyor.
                  oryantal yapısı SL'nin meyve ve baharat akorlarını andırıyor.(bkz. Arabie, Fem.du.Bois) orta kısımdaki endüstriyel isli kuru çay demsi kısım ise CdG Black ve Divine Attraction'dan sönük bir parça taşıyor. bu şekilde de güzel bir birleşim yakalanmış fakat ismi Tan d'Epices olarak seçilen bir parfümden çok daha zengin bir baharat karışımı beklerdim.
                  Baharat deyince aklıma O'Driu Kiss My Ass Basenotes geliyor...

                  Yorum


                  • Abbathdoom
                    Abbathdoom Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Benim için de öyle cantona8 .Eau Noire ve KMA Basenotes oldukça doyurucu baharatlara sahip.

                • MariaLux | Mogadess
                  olabilecek en yumuşak şekli ile citrus asiditesinden yoksun portakal, tarçın, çilek, kakao, kakule karışımı oldukça özgün sulu meyveli tozlu baharatlı gurme bir açılış. birkaç dk. sonra tatlılık azalıp, muhtemel biber ile hafiften burun yakıcı bir doku da buna dahil. bibersi doku gittikçe evrilip meyve, kakao ve baharatlarını muhafaza ederek tütünsü bir yapıya bürünüyor. ortadan sonra aromatik yapı meyan köküne doğru kayarken burun yakıcılık geri geliyor. sona doğru baştan beri alttan hissedilen menekşe-ambersi bir doku da önlerde.
                  özellikle tarçın toz baharat şeklinden ziyade kabuk olduğunu hissettirecek şekilde Ma Nishtana ve Zefiro'dakine benzer kuru gerçekçi bir odunsuluk ile sunulmuş. orta parçadaki vanilya-kakule-tütün hissi Eau des Baux'u, tozlu aromatik yapısı Opium ph'yi, sondaki yeşil ambersi pudralı doku ise Greene Street'i çağrıştırıyor. zengin içerikli, kompleks fakat çorba olmamış kokladığım hiç bir şeye tam benzetemediğim özgün bir parfüm. baharat elementleri yoğun olsa da vanilya ve sulu meyvelerle dengelenmiş, yalnız orta-son gibi yıldız anasonsu doku bayabilecek düzeyde. açılış hariç yayılım tende orta seviyede. kıyafette oldukça kalıcı çok güzel bir serin hava kokusu.
                  Son Düzenleme Asaid; 18-01-22, 01:45. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Miguel Matos Sailor Stories

                    Açılışındaki citrus patlaması geçtikten sonra deniz kokusu ile birlikte yosun öne çıkıyor. Yosun kullanımı gayet dengeli ilerliyor ve baş ağrısı yapacak kadar sentetik kullanılmaması sevindirici benim için. Bunlara ek olarak hafif kirli bir deri kullanımı da mevcut ve güzel bir derinlik katmış. Bana biraz Eau Mer’i anımsatsa da onun kadar sağlam bir çalışma olduğunu düşünmüyorum. Sample bittiğinde ise şişeli olarak almam. Kalıcılık ve yayılımı bu tarz parfümler için gayet iyi.

                    Yorum


                    • Frederic Malle - Promise

                      Desert Gems serisi 4 kokudan oluşmakta
                      -Dawn
                      -Promise
                      -The moon
                      -The night
                      Kaynak : Fragrantica
                      İçeriklerine baktım, promise hariç hepsinde oud listelenmiş ama bana göre promise ta bir oud efekti var. Seriden sadece bu arkadaşı deneme fırsatı buluyorum ve diğerlerini hiç mi hiç merak etmiyorum.
                      Promise ta ilk dakikalarda ben kırmızı meyve kokluyorum, o meyve dağ çileğini aklıma getiriyor çokta güzel kompostası olur. bulgar gülünün şeker etkisi son noktasına kadar, tavanda verilmesede yine de hatrı sayılır şekilde tatlılık barındırıyor, duyduğum yeşil ekşi mi ekşi yüz kamaştıran türden bir elma efekti belli bir aralıkta ,zamanda algılıyorum.
                      Oud olduğunu düşündüğüm nokta ise yada andırılmakta istenmiş olabilir sonuçta benim aklıma oud notasını getiriyor, yoksa bile olmuş , benziyor... papua greenoud'a çağrışımlar yapıyor (elma,hafif mentol,keskin,parlak) efektli ruhani bir oud parçasıdır.
                      İkisinde de cami avlusu, şadırvan,dini ritüeller,tesbih,seccade gibi terimler çağrıştırıyorlar..
                      Evet böyle bir deneyim ,çağrışım aktarmak istedim sizlere.

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X