Ysl La Nuit L homme
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Ekim 2018
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Acqua Di Parma - Magnolia Nobile
Limonun, bergamutun, citronun havada uçuştuğu, bu yüzden manolyanın kendini zar zor gösterebildiği bir güzellik..
Koku içeriği öyle kaliteli ki, sanki bir limon ağacından limon çiçeği koparmışsınız kokluyormuşsunuz hissiyatı, taptaze bir lime'dan içeceğinize koymak için bir dilim kestiğinizde hissettiğiniz koku ne ise, kokuda o var.. Ferahlık, tazelenmişlik hissi. Manolyacık kendini ara sıra gösteriyor, o da nefis ama bence bu parfümün adı Citrus Nobile olmalıydı :-))
- 14 beğenme
Yorum
-
Dün epey bir Magnolia Nobile ile Iris Nobile'lerin yorumlarını okudum. Bugün de siz, güzel denk geldi
Bir şey sormak istiyorum, Arap Fulü diye bir çiçek var, bilir misiniz? Minik minik beyaz güllerden oluşan yumruk büyüklüğünde bir çiçek topu. Ona yakın bir koku arıyorum. Limonlu-mentollü diyebileceğim, manolya/gardenya gibi bir kokusu var. Benzeyebileceğini düşündüğünüz parfümleri duymak isterim...
Çiçeğin görseli için link: https://www.plantes-tropicales.com/a...-fragrans.html
-
Herod hocamın hediyesi Boucheron Jaipur Homme kullandım. 80'lerden sonra 90'ların sonunda çıkmış modern aromatik fujer. Zamanında çok canlar yakmıştır bence
- 9 beğenme
Yorum
-
Annick Goutal - Eau d'Hadrien
Yazlık koku nasıl olurmuş sorusunun cevabı. Tertemiz, doğal, ferahlatıcı... Benzeri olan Acqua Viva'da limon daha ön planda; canlı ve enerjik, burada ise limon daha olgun ve sahneyi diğer turunçgillerin yanı sıra çok net hissedilen selvi ile paylaşıyor. İki kokuyu defalarca karşılaştırdım; koku benzerliği ve güzelliği olarak birbirlerine yakın olsalar da performans olarak Acqua Viva açık ara önde. Bunun nedeni A. Viva'nın çok güçlü olması değil, maalesef Eau d'Hadrien'in çok zayıf kalması... Yoksa şişe şişe alınacak kokulardan.
- 10 beğenme
Yorum
Yorum