Fendi - Life Essence
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Temmuz 2018
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Amouage Ciel Man. Müzik notalarını kalınlaştırıp, incelten ve bu sayede sonsuz kombinasyon, varyasyon ve özgürlük sunan diyez ve bemol gibi parfüm notalarini eğip büken, parfumörlerin hayal gücüne sonsuz seçenek sunan aldehitlerin kullanıldığı, dünya dışından gelmiş gibi bir parfüm. Kokusu belki mükemmel değil ama eğer aldehitlerin yaptığı etkiyi seviyorsanız bu parfumdeki gibi şeftali, lavanta, bergamot, gül, vetiver, nutmeg, sandalagaci ve diğer notaların aldehitlerin etkisiyle doğadaki hallerinden farklı ve uyum içinde kokmasıyla bana oldukça hitap ediyor bu parfüm. Ciel fr.da cennet anlamina geliyor. Cennet abartı bir benzetme olsa dahi başta da dedigim gibi dünya dışından gelen olağanüstü güzel bir koku izlenimini bırakıyor bende. Her kullandığımda aynı keyfi aldığım nadir parfumlerden.
- 7 beğenme
Yorum
-
Ali hocam, ciel = bildiğimiz gök/gökyüzü. En çok kullanılan anlamı bu. İkinci anlamı hava ("Bugün hava sakin" derken ciel kelimesi kullanılabilir). Sadece, aynı türkçedeki gibi, "ölüp göğe yükseldi" ya da benzeri şekilde uhrevi bir amaçla kullanılırsa tanrı katı, cennet gibi bir anlama geliyor. Google Çeviri'nin ilk ve tek anlam olarak onu gösterdiğine bakmayın. Parfümde amaçlanan hangi anlamıdır bilemiyorum ama hiçbir anlamıyla örtüştüğünü hissedememiştim ben. Sevemediğim bir parfüm olmuştu.
-
Düzeltme ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim Mete hocam. Aldehitlerle notaların doğal hallerinin bozulması sonucu bu dünyaya ait değilmiş gibi bir benzetme amacıyla isminin koyulduğunu varsayarak cennet üzerinden bir bağlantı kurmuştum. Göğe yükselmek anlamında cennet manasına geldiğini bilmiyordum. Sayenizde daha doğrusuna vakıf oldum. Zahmete girip izah ederek anlatmanız çok ince. Tekrar çok teşekkür ediyorum. Medea
-
Bugün de Millesime Imperial kullandım. Performansı biraz daha güçlü olsa yaz için imza kokum olabilirdi.
- 7 beğenme
Yorum
-
Creed viking...
alışınca sanki bırakamam dediklerinizden...
coşkulu ferah maskulen yazlık...İnsanın ruhu kokularıdır...
- 6 beğenme
Yorum
-
Akşam vakti rüzgarlı bir hava. Parfums De Marley - Herod ve Dior - Bois D'Argent. Herodla tanışmama nickiyle sebebiyet veren Hakan Herod hocama selamlarımı gönderiyorum
- 6 beğenme
Yorum
Yorum