Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Temmuz 2018

Çökme
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Fendi - Life Essence

Yorum

• Amouage Ciel Man. Müzik notalarını kalınlaştırıp, incelten ve bu sayede sonsuz kombinasyon, varyasyon ve özgürlük sunan diyez ve bemol gibi parfüm notalarini eğip büken, parfumörlerin hayal gücüne sonsuz seçenek sunan aldehitlerin kullanıldığı, dünya dışından gelmiş gibi bir parfüm. Kokusu belki mükemmel değil ama eğer aldehitlerin yaptığı etkiyi seviyorsanız bu parfumdeki gibi şeftali, lavanta, bergamot, gül, vetiver, nutmeg, sandalagaci ve diğer notaların aldehitlerin etkisiyle doğadaki hallerinden farklı ve uyum içinde kokmasıyla bana oldukça hitap ediyor bu parfüm. Ciel fr.da cennet anlamina geliyor. Cennet abartı bir benzetme olsa dahi başta da dedigim gibi dünya dışından gelen olağanüstü güzel bir koku izlenimini bırakıyor bende. Her kullandığımda aynı keyfi aldığım nadir parfumlerden.
      estefanyen

Yorum

• Medea
        Medea Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ali hocam, ciel = bildiğimiz gök/gökyüzü. En çok kullanılan anlamı bu. İkinci anlamı hava ("Bugün hava sakin" derken ciel kelimesi kullanılabilir). Sadece, aynı türkçedeki gibi, "ölüp göğe yükseldi" ya da benzeri şekilde uhrevi bir amaçla kullanılırsa tanrı katı, cennet gibi bir anlama geliyor. Google Çeviri'nin ilk ve tek anlam olarak onu gösterdiğine bakmayın. Parfümde amaçlanan hangi anlamıdır bilemiyorum ama hiçbir anlamıyla örtüştüğünü hissedememiştim ben. Sevemediğim bir parfüm olmuştu.

• ali
        ali Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Düzeltme ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim Mete hocam. Aldehitlerle notaların doğal hallerinin bozulması sonucu bu dünyaya ait değilmiş gibi bir benzetme amacıyla isminin koyulduğunu varsayarak cennet üzerinden bir bağlantı kurmuştum. Göğe yükselmek anlamında cennet manasına geldiğini bilmiyordum. Sayenizde daha doğrusuna vakıf oldum. Zahmete girip izah ederek anlatmanız çok ince. Tekrar çok teşekkür ediyorum. Medea

• Medea
        Medea Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Estağfurullah ne zahmeti... Sadece parfüm ismi yazmayıp birkaç satırla parfümleri kısaca yorumlamayı tercih ettiğiniz için esas size teşekkürler.

• Vertus Monarch. Bildiğimiz Clive X olmuş bu. Niye özgün birşey yapmak varken taklit peşinde koşarlar anlamadım. Millet olarak her zaman kolayındayız işlerin parfümde bile. Unique luxury kokuları denedim onlar da taklit hep

Yorum

• Xerjoff - Nio

Yorum

• Bugün de Millesime Imperial kullandım. Performansı biraz daha güçlü olsa yaz için imza kokum olabilirdi.

Yorum

• avalon
            avalon Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Orjinal yazı sahibi: zagoksu View Post
            Bugün de Millesime Imperial kullandım. Performansı biraz daha güçlü olsa yaz için imza kokum olabilirdi.
            Millesime İmperialın tek sorunu performansı gerçekten. Bende çok beğeniyorum

• Terre dhermes

Yorum

• Creed viking...
            alışınca sanki bırakamam dediklerinizden...
            coşkulu ferah maskulen yazlık...
            İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

• protectedsugar
              protectedsugar Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              ..soğuk sulara freş yolculuk :-)

• Herod
              Herod Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Aynn öyle abi cidden sonradan seviliyor kerata

• Nishane Hacivat. Aventusa pek benzemiyor. Elma patlaması ancak baştan ayağa sentetik. Ancak çok güzel koku

Yorum

• Akşam vakti rüzgarlı bir hava. Parfums De Marley - Herod ve Dior - Bois D'Argent. Herodla tanışmama nickiyle sebebiyet veren Hakan Herod hocama selamlarımı gönderiyorum

Yorum

• avalon
                avalon Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Şuan ki yeni hali. Açıkçası performans konusunda herhangi bir sorun yaşamadım. Sıkmamın üzerinden 3-4 saat geçmesine rağmen hala parfümün kokusunu alabiliyorum. Şişeli edinirseniz sizi tatmin edeceğini düşünüyorum ali hocam.

• ali
                ali Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bilgilendirme için teşekkür ederim.

• Herod
                Herod Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                ne demek rica ederim herod sevenler ve kullananlar cemiyetime bir dostu daha eklemenin mutluluğunu yaşıyorum

• Lalique Ombre Noire

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Yorum

• Adp Mirto di Panarea

Yorum

• YSL L'Homme

Yorum

• lalique encre noir...
                    bugün yemyeşil kokayım istedim...
                    iyi haftalar...
                    İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

• MFK - Amyris homme

Yorum

• Jacques Fath Vers le Sudi Açılışı çok hoşuma gidiyor mayhoş.Gözlerimi kapadığımda plajda uzanmış denizin kokusunu içime çekiyorum gibi hissettiriyor.

Yorum

İşleniyor...
                        X