Sigilli EA
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Eylul-2021
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Diptyque Philosykos
Benim en çok hoşuma giden incir parfümü bunuda nerdeyse 1 senedir kullanmıyordum güzel oldu eğer kullanmayan varsa nasıl koktuğunu tarif edeyim hani inciri dalından koparınca sütü çıkar ya elinize buaşıncada bir kokusu kalır öyle kokuyor işte ,zamanında hem övgü aldım hem de annem sevmişti baya
- 9 beğenme
Yorum
-
MEMO ..MANOA & CHANEL..MISIA
Misia bildiginiz ruj efectli koku.. Sevmiyorum bu tarzi sıkmış bulundum ustune manoa sıktım... Karman corman oldu ama fena da olmadi.. tatli bir gourmand oldu..
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- 6 beğenme
Yorum
-
İyi haftasonları... Lddm kullandım ve yazdım:
https://fatonunparfumleri.blogspot.c...tauer.html?m=1
- 6 beğenme
Yorum
-
Roma Uomo, Laura Biagiotti
Annick Menardo’nun tasarladığı, 1994 çıkışlı, ağacımsı-tatlı oryantal bir parfüm.
Açılışı greyfurtun sulu, yuvarlak nüansı, galbanum-fesleğen gibi notalarla biraz yeşil ama her şeyden önemlisi bazdan gelen yüksek orandaki yumuşak bir tatlılık ile açılıyor.
Baz bölümünden gelen öyle dizginlenemeyen yüksek oranda vanilyalı balzamik bir tatlılık var ki daha açılışında kendini yüksekten göstererek net bir şekilde dikkat çekiyor ve kokuyu hemen bu karaktere doğru çekiyor. Açıklanan notalarında benzoin var, vanilya yok. Doğal olarak benim beklediğim klasik vanilya ile desteklenmiş benzoindi. Gelen ise benzoin ile desteklenmiş vanilya… Çok fazla vanilya!
Açılışı ve baz arasındaki kalp bölümü ise benim için bir kayıp: Çam, yasemin, ardıç, heliotrope.
Kokunun orta bölümü oynanmamış gibi. Varlık yokluktan öte belki bu ince notaların hissedilemeyeceği kadar gürültülü, kaba bir kakafonik bir tatlılık ile baskılanmış olabilirler mi diye düşünüyorum... Ama ne olursa olsun, sonucunda hepsi birer vitrinlerdeki cansız mankenleri gibiler. Daha açılışta baz bölümünden gelen yumuşak, yuvarlak bir tatlı bir kakafoni ile finalini yapan bir koku. Şaşırtmıyor!
Bu kakafoni ortasında karakterlerini koyamayan gövdesiz ağaçlar ise beklentileri karşılamayan ayrı bir hayal kırıklığı.
Belki eskiden daha benzoin karakterli, daha ağacımsı, daha yeşil, daha derli toplu bir kokuydu. Ama bu parfüm, bugün pek iyi gözükmüyor…
Son Düzenleme Aryan; 12-06-21, 15:32. Tarafından yapıldı.
- 12 beğenme
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Aryan View PostRoma Uomo, Laura Biagiotti
Annick Menardo’nun tasarladığı, 1994 çıkışlı, ağacımsı-tatlı oryantal bir parfüm.
Açılışı greyfurtun sulu, yuvarlak nüansı, galbanum-fesleğen gibi notalarla biraz yeşil ama her şeyden önemlisi bazdan gelen yüksek orandaki yumuşak bir tatlılık ile açılıyor.
Baz bölümünden gelen öyle dizginlenemeyen yüksek oranda vanilyalı balzamik bir tatlılık var ki daha açılışında kendini yüksekten göstererek net bir şekilde dikkat çekiyor ve kokuyu hemen bu karaktere doğru çekiyor. Açıklanan notalarında benzoin var, vanilya yok. Doğal olarak benim beklediğim klasik vanilya ile desteklenmiş benzoindi. Gelen ise benzoin ile desteklenmiş vanilya… Çok fazla vanilya!
Açılışı ve baz arasındaki kalp bölümü ise benim için bir kayıp: Çam, yasemin, ardıç, heliotrope.
Kokunun orta bölümü oynanmamış gibi. Varlık yokluktan öte belki bu ince notaların hissedilemeyeceği kadar gürültülü, kaba bir kakafonik bir tatlılık ile baskılanmış olabilirler mi diye düşünüyorum... Ama ne olursa olsun, sonucunda hepsi birer vitrinlerdeki cansız mankenleri gibiler. Daha açılışta baz bölümünden gelen yumuşak, yuvarlak bir tatlı bir kakafoni ile finalini yapan bir koku. Şaşırtmıyor!
Bu kakafoni ortasında karakterlerini koyamayan gövdesiz ağaçlar ise beklentileri karşılamayan ayrı bir hayal kırıklığı.
Belki eskiden daha benzoin karakterli, daha ağacımsı, daha yeşil, daha derli toplu bir kokuydu. Ama bu parfüm, bugün pek iyi gözükmüyor…
Eau D'Hermes: Kokunun fetiş niteliği, yabancılaşma ve koklamadaki gerileme üzerine negatif diyalektik bir koku.
Son Düzenleme Aryan; 12-06-21, 16:49. Tarafından yapıldı.
- 5 beğenme
Yorum
-
İris, sümbülteber karışımı gibi bir şey oldu, he he. :-) Bir de bu aralar ruj kokulu parfüm arayışındayım, önerilerinizi alabilir miyim?1 Photo
- 5 beğenme
Yorum
-
Benim ruj kokusuna en çok benzettiğim parfüm Lipstick Rose
-
Ben çok aradım, hayalimdeki ruj kokusunu bulamadım Swann. Lancome L'Absolu gibi kokan bir ruj arıyorum.
Pembeden bordoya doğru diziyorum
Deneyebilecekleriniz:
LL Eau Blanc
H&M A Dash of Color - Lipstick
CK Eternity Intense
Atkinsons Love in Idleness
Chloe Love
Guerlain Insolence
Narciso Rouge
Chanel Misia
MMM Lipstick On
Valentina Donna
Valentino Homme
Givenchy L'Ange Noir
Dior Homme ve Intense
Denemek istediklerim, burada renkler tahmini
Dioramour
FM Lipstick Rose
MFK Feminin Pluriel
LL Sweet
JHAG Lipstick Fever
Jovoy Rouge Assasain
HdP Moulin Rouge
MFK Oud Satin Mood ExtraitSon Düzenleme Rayiha; 14-06-21, 00:36. Tarafından yapıldı.
-
Teşekkür ederim öncelikle her ikinizi de, Libra @Rayiha.
Önerileriniz içinde denediklerim:Chloe Love(güzel bir pudra kokusu)
Narciso Rouge(masum bir ruj efekti, aradığım gibi iddialı değil)
Chanel Misia(meyveli iris, litchi meyvesi çok hissedilir)
Valentino Donna(deri ve gül, ruj hissiyatı alamıyorum)
Moulin Rouge(en gercekci ruj efekti fakat koku yogunlugunu sevemedim)
Lipstick Rose; denemek isterim keske biri dekantini yahut sisesini bana satsa! 😆😃
Yorum