Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Eylul-2021

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • MEMO... MARFA

    Eh iste..

    SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • hermes orange verte

      Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • Usta parfümör Edmond Roudnitska’nın son çalışması olan Mario Valentino Ocean Rain’i kullandım. Açılışı oldukça yeşil, herbal (ferah ve bir o kadar da keskin) ve ek olarak biraz daha alttan hissedilen kirli bir kısım mevcut. Bu kirlilik bence çok çekici ama ne yazık ki tenimde fazla uzun sürmedi. Orta kısımlarında ise sucul atmosfer ile çiçeksi notaların uyumu gerçekten harika ve bir o kadar da dengeli işlenmiş. Yayılımı son kısımlarında biraz tene yakın kaldığı için meşe yosunu ile deriye eşlik eden odunsuluk hissedebildim.



        Ocean Rain için rahatlıkla “denediğim en farklı sucul karaktere sahip parfüm” diyebilirim. Her saniyesinin tadını çıkararak çok az miktarda olan dekantımı bitirdim ve bir problem olmazsa da birkaç ay içerisinde şişesini alacağım. Artık o zaman doya doya kullanırım.

        Denemem için gönderen çok değerli abime selamlar, sevgiler…

        Yorum


        • Byredo Flowerhead. Sümbülteber kokularına olan aşkımı se’etmişsinizdir Şaka maka sanırım en sevdiğim-saf- sümbülteber kokulu parfümüm bu . Poison’daki meyveli haline de aşığım ama bu flowerheadde angelica ile birlikte ambergris ile birlikte kullanımını çok sofistike buluyorum. Gucci bloom ya da diorissimo benzetmelerine ise katılmıyorum. Flowerhead kendi başına çok güzel bir koku (sanki içkimsi bir tadı da var) diğer iki parfüme de benzemiyor ki gucci bloom ve diorissimo da benim çok çok hoşuma giden kokular.


          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

          Yorum


          • MASQUE MILANO...KINTSUGI

            Serin yagmurlu havalara yakisan bir koku.. Tatli bulunmasi normal ama ben bu tatliligi seviyorum... Kislik daha cok parfumum oldugunu farkettim.. Yazin don dolas ayni tarz kokular...





            SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • Mona di Orio Vetyver
              Bugün tekrar fark ettim ne kadar güzel bir iş olduğunu. Paçuli, laden reçinesi ve misk epey karanlık bir atmosfer oluşturuyor, o karanlığın içinde vetiver, greyfurt, zencefil ara ara parıldıyor. Akşamüstü iyice kararmış bir bahçede ateş böcekleri gibi. Elimdeki dekantı biraz daha özenli kullanacağım.

              Yorum


              • teafortwo
                teafortwo Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                cantona8 Şubat ayında düzenlediğiniz splitten edinmiştim hocam, sorunuzun cevabını yine sizden alacağım yani Öğreneyim de, yarın bir gün şişeye erişme şansım olursa şaşırmayayım.

              • cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Eger yeni siseyse bendeki eski siseden numune yollayayim karsilastirin diyecektim

              • teafortwo
                teafortwo Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                cantona8 teşekkür ederim, eskisini denediğime ayrıca memnun oldum şimdi

            • Jubilation xxv

              Tenime tütsü kokusu olarak oturuyor. İnterlude man ile karşılaştırırsam daha giyilebilir bir tütsü. İnterlude'daki nüans direk tütsü çubuklarını andırıyor. Elimdeki iki dekantta reformulasyon sonrası. Farkedilirlik yönünden şöhretleri sona ermiş iki eski efsane artık. En azından benim tenimdeki reaksiyonları böyle.

              Yorum


              • Swann
                Swann Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bence müthiş bir koku ve zamansız

            • Dün gece arkadaşlarla otururken, masada birinden çok güzel bir erkek parfümü geldi. Çok tanıdık ama çıkaramadım bir türlü. Yanımdaki arkadaşıma söylediğimde ay evet biz de bayılıyoruz bu parfüme, daha önce biz de sorduk dedi. Meğer Rochas mış. Senelerdir hiç değiştirmeden bu parfümü kullanıyormuş sorduğumuz arkadaş. Erkek parfümlerini pek bilmem. Bu koku çok tanıdık, ama Rochas ın kokusu olduğunu yeni öğrendim. Çok güzeldi ve masada hepimiz bayıldık kokusuna. Buram buram geliyordu kokusu. Aslında imreniyorum bazen. Tek parfüm seçip, onunla özdeşleşmek. Tamamen o parfümün üzerine sinmesi güzel birşey. Tanıdık, bilindik, eski diye de burun kıvırmamak gerekiyor. Güzel koku her zaman beğeniliyor.
              Benim bugün kullandığım parfüm ise Burberry Brit. Tatlı, bademli, kalıcı. Hem çok güzel, hem de rahatlatan, yumuşak kokan bir parfüm.

              Yorum


              • boucheron jaipur edt beğendim gayet güzel keyifli bir parfüm edp sini merak etmeye başladım

                Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • Parfüm nümunelerime ve yedek şişelerime sonunda kavuştum. Elimde epey bir deneme boyu parfüm birikmiş... Tüm günü çok sıkıcı bir işle geçireceğimden, konsantrasyonumu arttıran ve üzerimde rahatlatıcı bir etkisi olan iris temelli bir parfüm seçmek istedim, Chanel La Pausa EdP.

                  İlk anda fazlasıyla odunsu, birkaç yorumda da bahsedildiği gibi taze açılmış kurşunkalem kokusunu çok kuvvetli hissediyorsunuz. Bu aşama birkaç dakika sürüyor, ve ardından irisin baskın olduğu bir aşamaya geçiliyor. Koku geliştikçe hafif tatlanıyor. Chanel No.19 ile yakın akraba bir koku, hatta Poudre ile daha da yakın. Biraz da Misia'ya göz kırpıyor. Sessiz, sakin, özgüvenli ve şık kelimelerini çağrıştıran bir parfüm. Pek çok ortama ve her mevsimde kullanıma uygun. Tene yakın. Özellikle çalışma hayatında tercih edilebilir, iş çıkışı gidilebilecek resmi veya samimi ortamlara da uyum sağlar. Hem kadın hem erkek kullanımına uygun, ibre biraz daha feminen tarafta. Eğer No.19 seviyorsanız ama benim gibi galbanumunu fazla ve rahatsız edici bulduysanız, La Pausa'ya bir şans verebilirsiniz.

                  Yorum


                  • Jil Sunder Man

                    Yorum


                    • Etro Greene Street
                      Birkac gündür havanın serinliği beni çok mutlu ediyor, galiba ben de çok yaz parfümcüsü değilim. Greene Street in açılışı biraz boğucu, biber keskin, bir karmaşa var. Fakat yarım saat içinde bileginizden çok hoş, pudralı ve reçineli bir koku yayılıyor. Burnu bileğe götürmeden sadece yayilimdan takip ederseniz ilk sıktiginizda algiladiginizdan epey farklı gelebilir.

                      Yorum


                      • Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post
                        Amouage Material...

                        Yorum yapmaya gerek yok aslinda. Amouage hayal kirikligi yaratmaya devam ediyor. Bravo. 3bin kusur liralik kokuya bakin ya! Basit ifadelerle yilisik bi koku cikmis ortaya. Sicaklik verilmeye calisilmis ama bir dunya parfumden izler tasiyor ve en kotusu hicbiri kadar da iyi degil. Uyumsuzluklar var. Olmamislik var.

                        Sirada Boundless var. Iyice beklentimi kuculttum artik...

                        Zarokian bu kez uzmekle kalmadi, aglatti...
                        Amouage Boundless;

                        Beklentim o kadar düşmüştü ki. İyi de olmuş düştüğü yoksa bu da hayal kırıklığı olarak kalacaktı. Neyse ki kırıklık yaratmadı ama orta seviyede kaldı beğeni olarak. Benim için genel yorum şu ki kakule ve acı portakalımsı tat ile nispeten farklı bir Amouage havasında başlayıp, sonra klasik, bilindik gourmand-odunsu ana yapı üzerinden ve niş havasında, Amouage kalitesine yakın havada devam etti. Ambre Narguile vs gibi saçma sapan benzetmeler bence asılsız. İnsanlar ne meraklı bir şeyleri bir şeylere benzetmeye... Andırıyor olsa bile direkt benziyor demek çok yanlış. Zaten parfüm yapılacak malzeme sayısı ve ortaya çıkabilecek kompozisyon temaları belli. Ha bir tarz ilk kez denenir ve acayip tutar Ganymede'deki mineral-ölmez otu bileşimi gibi ona saygım sonsuz. Ama artık Amouage gibi markalarda yeni çıkan parfümlerde farklı bir şeyler, ilk başta kabullenmekte zorlanacağımız ama sonrasında alıştıkça meğerse sanat eseriymiş diyeceğimiz parfümler bekliyoruz. Hakkımız olmalı bu.... Hala bir Memoir Man, Epic Man, Interlude Man gibi benzerine pek rastlanılmayacak işler yok. Boundless bende bir etki yaratmadı. Ortalama beğendim ve olsa da olur olmasa da kokusu. Overture Man'dan sonraki Amouage'lar içinde şu ana kadar en beğendiğim parfüm Enclave. Hani şu Enigma vari açılan ve değişen, benim çok hassas olduğum kakule notasının baskın hale gelmeye başladıktan sonra tarçın ile yumuşayan ve performansı ileri seviye olan Amouage...

                        Boundless'ı yorumlayamadık bile Amouage'ı eleştirmekten...

                        Ekleme: Umarım Epic ve Memoir'i de Interlude'u ettikleri gibi flankerlarla rezil etmezler.

                        Yorum


                        • Aryan
                          Aryan Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Sayın cantona8, son yıllardaki yeni Amouage parfümleri hakkında yapılan "yeni bir hayal kırıklığı daha", "fiyasko", "çok bozdular" tarzı yorumlar son zamanlarda çok fazla gözüme çarpar oldu. Yazdıklarına bakılırsa sen de pek memnun gözükmüyor gibisin...
                          Son Düzenleme Aryan; 10-07-21, 17:31. Tarafından yapıldı.

                        • cantona8
                          cantona8 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Mutlu olamadim Overture dan beri hocam... Bekledigim parfumler bunlar olamaz dedim. Beklentiyi buyuttum. Aslinda normal yeni baslayan biri icin belki de super kokular ama yazida da belirttigim gibi ne bir Interlude, bir Epic, bir Memoir..... Kullanirim diyebilecegim sadece Enclave. O da hediye falan gelirse artik... Para ödeyerek bu son cikanlarin hicbirini almaya hevesli degilim.

                      • XERJOFF... APOLLONIA

                        Bence Unisex olmayan Feminen oldugunu dusundugum degisik bir koku..Tarzini Clive Christian no1 e benzetiyorum... Bir cok nota barindiran ama hicbiri baskin olmayan... Tarz mi evet.. Alex II mi bu mu ? Ikisine de siseli sahibim ama tabiki Alex..


                        SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                        Yorum


                        • Elie Saab Le Parfum + Lancome Tresor Midnight Kombosu. İki parfümden de vazgeçebileceğimi sanmıyorum yüce rabbim yokluklarını göstermesin, hayırlı pazartesiler sfsgsj
                          Neyse.. Arkadaşlar üstümde böyle tresorden ötürü topraksı, ahududulu, pralin(çikolatalı) nefis seksi bir koku ile saabdan mütevellit ballı, portakal çiçekli felaket güzel bir koku buluştu. E tabi benim üstümde buluştuklarının altını çizerim çünkü başkasında böyle güzel kokmaz, kokamaz ahahhahahah


                          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X