Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Prada Amber Pour Homme kullandım. Rahatlatıcı bir amber parfümü. Açılışı baya citrus baskın. Peşi sabunsu. Amberin o akılda oluşturduğu hissiyatı ben çok alamıyorum. Varsa bile çok ince pudralı bir amber olabilir ama o pudralı hissiyatı amber mi yapıyor bilemedim. Hoş parfüm, centilmen kokusu.

    Yorum


    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      benzersizliğe kaç puan vagonlar? Geçenlerde yine bir tavsiye olarak dikkatimi çekmişti. Şişeli almaya değer bir iş mi sizce?

    • Selective44
      Selective44 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Aslında o parfümde amber sadece adında var. PRADA Parfümleri’nin hiç değişmeyen dna üzerine kurulu bir parfüm. Misk safran ve turunçlar. Fakat diğer tüm Prada parfümleri gibi tertemiz kokuyor. Fakat intense şişesinde amber mevcutmuş.

    • vagonlar
      vagonlar Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Aryan Benzersizliğe 6 puan çünkü çok farklı denilmez. Ama görevini yerine getiren parfümler vardır ya bu onlardan bence.

  • Click image for larger version

Name:	6dd560a7-13f0-4b5d-944b-f7baa07ccc1d.jpg
Views:	237
Size:	479.3 KB
ID:	169198

    Yorum


    • Nishane B-612 ...

      Yorum


      • Bugün roja dove elysium cologne, şahane mükemmel süper über bir koku, aldım kullanıyorum artık fiyat diye de bir düşünce yok kafamda fiyat bir parfümü alana kadar sorun aldıktan sonra ortadan kalkıyor ve kokunun güzelliğini yaşamak kalıyor çok sevdiğim bir parfüm eline saglık roja

        Yorum


        • Selective44
          Selective44 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bahsettiğiniz sanırım diğerlerinden fiyat olarak daha uygun olan versiyon değil mi ?

          Cologne ibaresi insanı korkutuyor. Sizce nasıl performans olarak. Bir de vetiver de Var sanırım bu şişe satışı. Normal vetiver versiyonu için en iyi vetiver örneklerinden biri deniliyor. Fakat elsysium nasıldır diğerine göre.

        • ntmm22
          ntmm22 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Pour homme versiyonunu denemedim hocam, o yüzden maalesef karşılaştırma yapamayacagım performans olarak eleştirliyor ama şahsen ben kalıcılığını başarılı buluyorum özellikle kıyafette koku 10 saat kalıyor belki daha fazla, ama yayılımı zayıf ancak ben yaz parfümlerinden cok da yayılım beklemediğim için benim için gayet yeterli. Vetiver olanını henüz denemedim maalesef

        • Asaid
          Asaid Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          ben ml 15tl den yukarısını korkarak kullanıyorum ya 😅 tek fısta bir çikolatalı gofret gidiyor, hele az miktarda varsa ve sevmişsem daha kötü, 1ml ve daha az kalırsa çubukla sürüyorum, kur sağolsun bu hale düştük, gerçi az olunca da kıymeti daha çok anlaşılıyor... diye de teselli bulayım bari 🙃

      • Xerjoff - Mefisto kullandım.

        Çok güzel bir açılışı var parfümün. Bütün üst notaları derinlemesine hissedebiliyorsunuz. Greyfurt, bergamot, limon hepsi çok doğal geliyor. Huzur veriyor. Kısa bir süre sonra İris notasının devreye girmesiyle pudralı bir havaya dönüşüyor parfüm. Çok yumuşak bir lavanta ve gül kokusu geliyor. Tene oturuyor. Yumuşak odunsularla da tenden ayrılıyor. Çok lüks bir koku olduğunu söyleyebilirim. İlk 1-2 saati cidden keyif veriyor. Sonrası yok.

        Mefisto'nun Silver Mountain Water'a benzediğine katılıyorum ama öyle abartılacak kadar da bir benzerlik olduğunu düşünmüyorum. Mefisto daha özgün ve rafine bir koku. İkisini birden harmanlayan bir parfüm var. Alghabra'dan Scent of Paradise. Geçtiğimiz günlerde bir örneği hediye gelmişti. Mefisto'daki o pudralı, yumuşak havayı alıp Silver Mountain Water'daki miskli, metalik hissiyatla birleştirip performans olarak ikisinden de üstün bir parfüm çıkarmışlar ortaya.

        Üçü de pahalı parfümler. Sürekli kullanımda sıkıcı olabilirler. Kendi adıma Mefisto'yu bir miktar dekant edinip özledikçe kullanmayı tercih ederim.

        Yorum


        • Renier Perfumes De Lirius kullanarak modumu yükselttim.

          Yorum


          • Oud & Bergamot, Jo Malone

            Salt güzellik açısından başarılı, mesela bence; Mancera Oud Lemon Mint’ten daha güzel bir parfüm. Ama diğer bazı özelliklerden dolayı şişeli alınması konusunda beni ikilemde bırakan bir koku. Örneğin, kokunun lineer bir tarzda olması burnumu yoran bir unsur. Evet, bir yandan da minimalizm falan, tamam. Ama… Bir parfümden isteyebileceğim bir şey mi bu? Tam emin olamıyorum…

            Yorum


            • Selective44
              Selective44 Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Her ne kadar güzel parfümleri olsa da, kalıcılık yönünden sınıfta kalıyor. O yüzden hiç bir zaman şişesine para vermeyi düşünmedim.

          • Guerlain habit rouge edp kullandım

            Yorum



            • OJ Man

              Yorum


              • Atelier des Ors - Lune Feline

                Yorum


                • Green Irish Tweed

                  Yorum


                  • Franck Boclet Sugar dekantı vardı elimde. Adına bakınca aşırı tatlı bir parfüm algısı yaratıyor. Aslında içerik olarakta öyle. Bal karamel marşmelov meyve. Fakat öyle değil. Az şekerli meyve suyu gibi kokuyor. Vanilyalı ahududu ya da.

                    Yorum


                    • Amouage - Reflection Man

                      Uzun zaman önce ilk kez şişeden kokladığımda Profumum Roma parfümleri gibi yoğun sarı bir sıvısı vardı. Açılışı çok güçlüydü. Yayılımı da öyle. Zaten bir şişeden dünyanın parasını kazanıyorlar, üstüne daha çok kazanmak hırsıyla içeriğini sulandıra sulandıra sonunda imamın abdest suyuna çevirmeyi başardılar. Amouage'yi gönülden tebrik ediyorum.

                      Gel gör ki kalıcılık, yayılım piyasadaki en vasat designer parfümler seviyesinde olsa da DNA'sını koruduğu için hâlâ çok güzel, çok zarif kokuyor. Ama 1 saat kadar, bazen o kadar bile sürmüyor.

                      Benden çok eşimin sevdiği hatta benden daha çok kullandığı bir parfüm. Keşke diyorum Amouage bu güzelliğe ihanet etmeseydi.

                      Yorum


                      • ali
                        ali Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Hocam firmaların da parfümlerini zayıflattıkları oluyor evet ama çoğunda IFRA etkisi oluyor. Suçu tamamen firmalara atmak doğru olmayabilir. Bir de Amouage global bir firma olduktan sonra parfümlerinde batch farkı olmasın, stabilizasyon sağlansın diye zaman içinde doğal içerikten sentetik içeriğe doğru kaydı. Ayrıca Arap pazarına daha yoğun ve o kültürün sevdiği notaları daha baskın kullandığı Umman üretim şişeleri satarken, UK üretim şişelerde tütsü, ud gibi notaları daha az yoğunlukta kullanarak Ortadoğu dışındaki ülkelere, batı insanının koku algısına yönelik daha az yoğun parfümleri satıyor. Umman üretimler haliyle daha yoğun kokuyor ama eski üretimlerdeki yoğunluk onlarda da yine yok...

                    • Mancera Cedrat Boise ile güne başladım

                      Yorum


                      • Chanel Platinum Egoiste

                        Bugün hava son iki güne nazaran biraz daha sıcak olunca elim direk bu güzelliğe gitti

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X