Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Ocak 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Sospiro - Accento..

    Sospiro-Operanın aksine bu daha bir unisex parfüm gibi geldi bana.. Opera daha feminen tarafta..

    Sümbül, ananas, yeşillikler..

    Kalıcılık yeterli, ferah ve kaliteli..

    Ama tabi bu da unisex tarzda ve unisex denince ben orada duruyorum..

    Yorum


    • Davidoff Zino

      Bir paçuli sever olarak oldukça güzel ve kaliteli sıcacık odunsu bir parfüm. Açılışına biraz zorlayıcı diyebilirim fakat ilk sıktıktan yarım saat kadar sonra koku oturduğunda oldukça başarılı bir profil çiziyor. Bu sene piyasaya çıkan TF Beau de Jour Zino’ya benzetilmiş. TF’yi hiç koklamadım fakat benziyorsa da o kadar para verilmesindense Zino’nun mükemmel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Güncel üretimlerin koku profilini ve performansını bilmiyorum. Bendeki şişe muhtemelen 2015 veya 2016 üretimi ve yayılım ilk 3 saat kadar iyi, kalıcılığı da 9-10 saat civarı. Odunsu ve paçuli kokularını seven kişilere tavsiye ederim.

      Yorum


      • Strangers Wicked John kullandım. İlham aldığı John Wick karakteri olunca ve indie parfüm evi olunca ister istemez kafamda çok farklı bir parfüm hayal etmiştim ama kokusu bana çok tanıdık geldi. Deodorantlardaki tanıdık kokuyu ya da aftershave kokusunu bilirsiniz. Bence direkt bu kokuyor. Bu arada parfüm kötü diyemem çünkü baya beğenisi olur coğrafyamızda. Indielik iş yapmış mı orası tartışılır işte.

        Yorum


        • Penhaligon's Alizarin

          Yorum


          • Van Cleef Arpels Midnight In Paris

            İlk koklamada kendini aldıracak kadar zengin bir açılışı var. Genel olarak çok değişen bir parfüm değil, sanki çocuğunuzun bezini değiştirirsiniz sonra onu hafif krem sürüp pudra dökersiniz de bu koku üstünüze siner ya, aynı öyle kokuyor. Zaten çevrenden gelen yorumlar da aynı bebek pudrası gibi koktuğu yönünde oluyor genelde. Zor bir koku değil, alışılmamış bir koku da değil az çok 6 aylık-1 yıllık bir bebeği kucağına alığp seven herkes az çok bu parfümü gözünde canlandırabilir. Notalara baktığımda tütsü-duman görünüyor ama benim hissettiğim daha çok minimal derece de tozlu bir yapıya sahip. Kalıcılığı gayet iyi benim tenimde yayılım ise ortalamanın üstünde. Zaten bu parfümün tene yakın halini daha çok seviyorum. Şişe tasarımına da değinmeden geçemeyeceğim gerçekten çok hoş, bende şu an dekant olarak mevcut ama sırf şişesi için bile alınabilir. Normal designer parfümlerin bir tık üzerinde niche parfümlerinde bir tık altında konumlandırabilirim. Herkese mutlu, huzurlu günler dilerim...

            Yorum


            • protectedsugar
              protectedsugar Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Bu parfüm nasıl tutmadı ilginç; bir de bunun EDP versiyonu çıkmıştı; müthiş, çok az "plastik" kokusu vardı içinde. Hatta reklamlarında o koku molekülünden de bahsediliyordu; o da tutmadı.

          • cartier declaration parfum...
            son zamanlarda çıkan beni etkileyen derin elegant niş lere taş çıkaracak bir deneyim...
            abisi edt gibi ferah değil daha karanlık daha boğuk dumansı hafif tatlılık barındıran odunsu derili ve sıcak baharatların buluştu nefis bir parfüm...
            yine kimyon kakule diğer baharatlar başrolde deri vetiver hafif sertlik katsada tolu balsamı bozzy bir hava veriyor yumuşatıp tütsülü bir hale getiriyor turunçgil kullanımı az sadece kıvam ve aroma katıyor...
            tam bir sonbahar kış kokusu...
            İnsanın ruhu kokularıdır...

            Yorum


            • Dior Ambre Nuit

              Yorum


              • Tiziana Terenzi Laudano Nero.

                Oud notasını sevmememe rağmen kullanıma en uygun bulduklarımdan birisi.

                Yorum


                • Nicolai - Patchouli Intense

                  Yorum


                  • Bugün Mancera-Red Tobacco kullandım. Koku hakkında iyice fikir sahibi olabilmek için ara ara koklarım diye bileklerime de uyguladım. İlk sıktığımda ferah olmayan, nispeten buruk mayhoş meyveli bir kokuyla beraber yaklaşık 30-40 dakika süren hoşuma gitmeyen plastiğimsi hava sezdim. Ancak 1 saatin sonunda plastiğimsi hissiyat sona erip, başlardaki kadar ekşimsi hava yansıtmayan ve keskin olmayan tütün vanilya birlikteliğini algılayabildim sadece. PdM Carlisle ye çok benzettim. Hatırladığım kadarıyla Carlisle daha yoğun, daha rafine ve zengin gibiydi. Kesinlikle red tobaccoya tercih ederim. Farkedilirlik benim tenimde ortalama oldu, kalıcılık şimdilik 4-5 saatlik süreç içerisinde iyi. Saygılar.

                    Yorum


                    • Orjinal yazı sahibi: Medea View Post
                      Hermes Hermessence - Ambre Narguilé... Tatlılığı yüksek seviyelere taşıyan bol ballı, tonkalı, tarçınlı, kuru meyveli, karamelli, hafif romlu ve az tütünlü açılış, alışıldık Elléna parfümlerinden ziyade Lutens tarzına biraz göz kırpıyor gibi. Ancak benim için bu bölümde dengeler biraz sıkıntılı. Çoğu yorumcunun bahsettiği üzere elmalı turta çağrışımı yapan bir gourmand karakter söz konusu. Notalar tek tek bana uyuyor gibi görünse de ve bazı yönlerini çekici bulsam da ilk bir iki saatlik bölümdeki aşırı tatlılığın sorumlusu olan notaların dozu itici, sıkıcı hatta boğucu. Ancak, farkedilirliğin yüksek olduğu bu ilk iki saatten sonra farkedilirlik düştüğünde parfümde de benim açımdan olumlu değişimler ortaya çıkmaya başlıyor. Agresif notaların yavaşça geriye çekilmesiyle tonka hafif tozlu ve çok az da çiçekli bir hale bürünürken kumarinden gelen hafif dumanlı, kuru meyvelerle tatlandırılmış yumuşak tütün daha keyifli hissediliyor. Son bölümdeyse alışıldık amberden farklı ama oldukça hoş bir tozlu amberimsi duman buna ekleniyor. Oldukça uzun saatler üzerimde kalan bu son kısım açık ara parfümün en sevdiğim yeri. Saçımdan, başımdan burnuma gelen yumuşak amberimsi tütün kokusu, gerçekten de bir nargilecide uzun zaman oturmuşum da üzerime dükkandaki aromalı tütün kokusu sinmiş hissi yaşatıyor. Şişesiyle almayı düşüneceğim bir parfüm olmaz ama benzer kulvardaki Back to Black, Oajan gibi diğer bazı parfümlere kıyasla daha sevilesi.

                      Click image for larger version  Name:	s-l1600.jpg Views:	0 Size:	327.0 KB ID:	147137
                      Bu parfümü hiç denemedim.itiraf etmeliyim ki istek de duymuyorum denemeye.çünkü sevmeyeceğimden eminim.
                      Dior dune kullandım. Sakin ılımlı ama asla iddialı değil


                      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                      Yorum


                      • Medea
                        Medea Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Şerafettin Hocam, senin severek kullandığın parfümleri düşünürsek bence de hiç seveceğin bir parfüm değil. Benim de notum 10 üzerinden 6'yı geçmez.

                    • Amouage Bracken Man
                      Maskülen yeşil tarzda beğendiğim bir parfüm oldu. İlk denememde gayet olumlu izlenimler edindim. Uzun soluklu sık kullanımlardaki sonuç sıkıcı da olabilir belki ama kararında kullanımda alternatif bir parfüm olarak düşünülebilir. Perfermonsı gayet iyi.

                      Yorum


                      • Profumum Roma - Sorriso...bana fazla çikolatalı ve portakallı geldi; ama bu notalara bayılanlar kesinlikle almalı. Yiyeyim mi sıkayım mı diye düşünüyor insan :-)

                        Yorum


                        • ali
                          ali Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Çok realistik hatta aşırı realistik

                        • protectedsugar
                          protectedsugar Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          :-)

                      • Roja dove enigma cologne
                        Lİmon ve bergomat ile çok buruk bir açılış ile başlıyor çok kısa zamanda çiçekler devreye giriyor aldığım lavanta ve menekşe tütün kullanımı çok yumuşak vanilya ile uyum içinde fakat çok zayıf bir koku 1 saaat sonra tende Devam ediyor farkedilirlik açılışından sonra hissedilmiyor bile

                        Yorum


                        • Serge Lutens Chergui

                          SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                          Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X