Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Mancera red tobacco güzel baharat ve tütün kombinasyonu

    Yorum


    • bu gün sevilde tom ford ombre leather denedim ..dolce gabbana'nın exotic leather tarzındaki uyduruk nişlerine benzettim..meyvemsi derimsi ortaya karışık bişey işte kalıcılık falanda yok öyle.. 10 üzerinden 2.5...

      Yorum


      • Roja Dove - Amber Extrait ile ilk buluşmam.

        İlk izlenimim Olağanüstü ve tozlu bi' amber etrafında toplanmış kusursuz kakao tozlarının, aşk dolu naif güllerin, pürüzsüz vanilya çubuklarının ve sulu portakalların dansı. Tüm bu karışım, hafif pudralı / balzamik yapısıyla ve verdiği kalite hissiyatıyla sizi mest ediyor ve kısa bi' süre sonra üzerinizde değil de yanınızdaymış gibi davranıyor. Geçin karşısına konuşun, o anlatsın siz dinleyin.

        Hiç rahatsız etmeden o kadar dengeli ilerliyor ki... Boğazdan kaymak gibi akıp geçen Chivas gibi, dümdüz bi' yol, engelsiz...su gibi, tutarlı düşünceler gibi, sevgi uğruna yaptıklarımız gibi...

        Uzatmıyorum başka bi' zamanda mutlaka detaylı incelemesini yapıp yazacağım. Sentezler üstünkörü geçilecek gibi değil yani sırf oryantal karakteri için bile ayrı bi' inceleme yazısı çıkarttırır.

        Kendi zevkimle ilgili Enigma'da da yanılmamıştım, bunda da yanılmadım.
        Sample hediyesi için teşekkür ederim matrai .
        - Stop the car...
        - What ?!
        - Stop the fuckin' car!

        Yorum


        • Jovoy Trilogy:

          İncident Diplomatique: Başrolde paçuli, sandal ve vetiver. Paçuli oldukça kaliteli, sert, kakaolu ve eski. Sandal, mobilya cilası ve vernik ile rahatsız edici boyutta ilaçsı havada yine yağlı acı vetiver ile buluşup inceden sedir rüzgarları estiriyor. Sağlam bir odunsu paçuli denilebilir ancak sandal veya vetiver parfümü de kabul edilebilir...

          Pavillon Rouge: Yukarıdaki bir tarafları kalkmış mesafeli ağabeyinin cana yakın kardeşi. NY Sandalwood’dan aşina olduğum o havuçlu ve süsen köklü hafif tatlı pudralı sandal. En dipten hoş tatlılıktaki amberi arkasına almış sedir, vetiver ve paçuli. Yalancı diplomat ağabeyinin tersine harbi korsanımız kızıl bayrak çok daha katmanlı, çok daha sevilesi ve çok kimlikli yapısıyla beğenilesi.

          Remember Me: Portakallı BİM kurabiyesinin yanında servis edilen abdest suyu çay ile açılışı yapan keşke yapmasaydı ama oldu bi kere dedirtecek bu hatun; zencefil ve kakuleli çaya, oradan buharı tüten ballı ve sütlü çaya ve dibinde de Leder 6’ya vurup sado mazo fetişliğini değişimden ve cüretkarlıktan korkmayarak gösterince “Galiba aşık oluyorum..!” dedirtiyor. 10/10.

          Not: Üç parfümde de ortak olarak burnuma çarpan hafif turunçlu odunsu yapı yani sedir-vetiver-sandal illüzyonu, Jovoy’un yeni imza bazı veya akoru gibime geliyor. Üç parfümün ilk ikisi ciddi manada düşman kardeşler kıvamında aynı adresten çıkıp bambaşka taraflara bu imza ile kayarken en alttaki hanımefendi bunlara bakışı, tavrı ve duruşu ile üstünlük kuruyor...

          Yorum


          • OUD DENEMELERİ PART .1

            Oudfactory, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan bir ud yağı üreticisi firmasıdır. Oldukça iyi ve başarılı ud yağları üretmekte ve bunları satmakta. Doğada doğal yolla yetişen "wild" sıfatlı udları olmakla birlikte kendi yetiştirdikleri çiftlik udları da bulunmaktadır. Ud yağları açısından Türk Lirası'nın biraz değersiz olması sebebiyle 3 ml yağların en ucuzu 350 - 450 ₺ arasından başlayıp 2000 ₺'ye kadar uzanmakta. Benim tavsiyem denemeniz yönünde kesinlikle pişman olmayacağınız ud yağları üretmekteler.

            Bu kadar açıklama sonrasında bu markadan yağları deneyip dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Umarım faydalı bir dosya olur ve ud yağı sevenlere bir katkısı dokunur.

            Not: Ud yağları alkol ile karışık olmadıkları için kıvamları koyu ve sprayer ile sıkılması mümkün olmadığı için tenime sürerek denedim.


            TRAT OUD OIL: İlk ud yağımız Tayland kökenli trat udu. Markanın en ucuz yağı. 3 ml’i 250 AED yani 385 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

            Yağın kokusuna ilişkin analizim hafif hayvansal, canlı, çiçeksi ve tatlı. Tenimde ilk sürdüğüm an 10 yıllık Kamboçya udunda da hissettiğim ağır bir kuruluk ve karanlık gizemli yapıda kokusunu hissetmeye başladım. Açılışında bu kuru odunsu yapı hafif hayvansal şekilde -eşimin tabiriyle köyde inek ağılı gibi koktuğu- açılışını yapıyor. Sonrasında bu muhteşem yağ çiçeksi bir hissiyata bürünüp hayvansallığı geriye doğru itmeye ve meyvemsi yönü ile tatlılaşmaya başlıyor. Aslında bu bir mucize. Çünkü saf yağ olan bu koku zaman geçtikçe değişiklik gösteriyor. Koku uzun bir ara geçtikten sonra oldukça azalmış earthy topraksı metalik bir his ve hafif hayvansallık ile tenden uzaklaşıyor.

            Yağ karakteri; Çiçeksi, tatlı, hafif hayvansal, hafif odunsu. 9/10


            SEUFI OUD OIL: İkinci denediğim ud yağı Hindistan’ın Assam bölgesinden oldu. Seufi kelimesinin anlamı “yüksek kalite” anlamına gelmekte. 3 ml’i 350 AED yani 540 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

            İlk sürdüğüm andan itibaren oldukça sert bir ud ile karşılaştım. Karnıma yumruk yemişim de nefessiz kalmışım kadar sert bir hayvansallık bulunduruyor. Herkesin koklayamayacağı kadar sert ve hayvansal hissiyatta. Bana bile fazla sert geldi. Ufacık minnacık bir damla yağ çalışma odamı kapladı ve oldukça sert tepkiler aldım. Sonlara varıncaya kadar sabit bir şekilde güçlü şekilde ilerlerken sonlara doğru Tiziana Terenzi Ursa’dan görebileceğimiz ud ve paçuli karışımı kremsi bir yapıya bürünüyor. Yağın sonlara doğru olan halini beğendim.

            Koku karakteri; Oldukça hayvansal, tekdüze, karanlık, sert, dip notalarda odunsu ve kremsi yapıda. 7/10


            UNIQUE PRACHIN OUD OIL: Üçüncü denediğim ud yağı yine Tayland’a ait. 3 ml’i 350 AED yani 540 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

            Yağın tenimde ilk temas ettiği an açılması biraz uzun sürdü. Sonrasında hafif alkolleşmeye başlamış meyvemsi bir hissiyata sahip oldu. Derinlerden gelen meyvemsi his canlı ve kaliteli. Ferah bir yapısı var. Oldukça kullanılabilir bir yapıda. Meyvemsi hafif tatlı yapısı ile benim oldukça beğenimi kazandı. Sonlara doğru yağ hafif ve çok kaliteli bir kayısı kokusunu andırır şekilde tenimden ayrıldı. Tek kelimeyle harika bir kokuydu.

            Koku karakteri; Hafif hayvansal, meyvemsi, hafif ekşi, sonlara doğru hafif tatlı kayısı kokusunu andıracak yapıda. 10/10

            CAMBODIAN OUD OIL: Dördüncü denediğim ud yağı, Kamboçya’nın Koh Kong bölgesine ait bir yağ. 3 ml’i 350 AED yani 540 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

            Yağ ilk anda oldukça kapalı kasvetli karanlık bir açılış ile başlamakta. Biraz da hafif tatlı bir hissiyata sahip. Dumansı bir yapıda ve kakaoyu da andırır bir hissiyata sahip. Yağ açıldıkça tatlı yapı daha da belirginleşiyor ve odunsu hissiyat artıyor. Çiçeksi bir şekilde ilerliyor.

            Koku karakteri; Hafif hayvansal, meyvemsi, tatlı ve çiçeksi sonlara doğru paçuli kıvamında topraksı. 10/10


            LAOSIAN OUD OIL: Beşinci denediğim oud yağı, Hindistan’a ait bir yağ. 3 ml’i 400 AED yani 600 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

            Yağımız tenime sürdüğüm andan itibaren hafif tatlı ve çiçeksi bir şekilde gerçekleşiyor. Bu tatlı – çiçeksi yapısına eklenen hafif hayvansal peynirimsi hissiyat da oud’a ekleniyor. Koku uzaktan böyleyken burnumu tenime dayadığımda oldukça hayvansal – odunsu bir yapısı olduğunu seziyorum. Uzaktan oldukça keyif vericiyken yakından oldukça sert ve sarsıcı. İlerledikçe ve yağ tenimle uyum sağladıkça kokudaki hayvansallık kaybolmaya odunsu, sandal ağacı kıvamında bir yapıda oldukça keyif verici derin, hafif tatlı çiçeksi, odunsu yapısı ile parfüm tarzı bir yapıya bürünüyor. Bu kadar keyif alacağımı tahmin etmediğim bir oud oldu benim için. Sabah tenimde daha odunsu ve tatlı kremsi bir yapıya bürünen bir koku şekliyle baş döndürücü oldu.

            Koku karakteri; Açılışı hafif tatlı - çiçeksi ve hayvansal, meyvemsi ve odunsu yönleri ağır basıyor. 10/10
            Son Düzenleme Azzura; 19-11-18, 20:43. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • ali
              ali Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Ne güzel inceleme olmuş. Burnunuza sağlık.

            • Kadir.tbk
              Kadir.tbk Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Tebrik ederim Kürsat kardesim . Cok samimi ve meraklari gideren kismen ve biokadarda merak uyandiran bi inceleme olmus . Böyle samimi icten bilgilendirici incelemeleri okumak ülkemiz adina hem gurur verici hemde cok keyifli .

            • Azzura
              Azzura Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Kadir.tbk çok teşekkür ederim




          • Yves Saint Laurent Pour Homme Haute Concentration Vintage

            Parfümün ilk olarak 1983 yılında piyasaya sürülmüştür. 1971 yılında ilk çıkan versiyonun günümüzdeki parfümlerden aşına olduğumuz Intense versiyonu denilebilir.

            Parfüme geçtiğimde ilk sıktığımda çok güzel ve ferah bir amalfi limonu ve biberiye ile taptaze, doğal hissettiren aromatik eski dönemlerin maskülen kokusu ile karşılaşıyoruz. Spreyin ise çok yumuşak ve kaliteli püskürtmesi kalite hissini arttırmada gerçekten etkili oluyor.
            Süper başlangıçtan sonra orta notalarda odunsulaşan parfüme karafil ve silhat katılılıyor. Bu aşamada parfümde hafif buruk acımsı bir hal oluluyor bunu sevemedim. Ancak bu çok sürmeyip devamında küçük hindistan cevizi ve tonka fasülyesi işe hissettiğim acımsılık ortadan kalkıp çok keyifli bir aromatik-odunsu parfüm haline geliyor.
            Drydown ve kapanışta çok hareketlenmeye parfüm aromatik-odunsu olarak bize veda ediyor.
            Genellemede ufak bir nüans hariç çok keyif aldığım bir klasik olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

            Kalıcılık : 8-9 saat
            Yayılım : 2-3 saat
            Genel Puanım : 7,5/10

            Cüneyt Akçetin




            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

            Yorum


          • Lagerfeld Caron - Le 3' Homme de Caron da 1:45'de altta duruyor Çok harika bir tespit yapmışsın.

            Yorum


            • Lagerfeld
              Lagerfeld Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Azzura Le 3'Homme mu yoksa Pour Un Homme' mu. Yeşilimsi sıvı renginden ötürü ikinci şık olabilir mi

            • Azzura
              Azzura Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Kesinlikle baktım da Pour Un Homme



          • Moschino Pour Homme Vintage

            Parfüm 1990 yılında piyasaya sürülmüştür.

            Parfüm için kendi ölçülerimde değerlendirdiğimde en iyi Moschino çalışması diyebilirim.
            Parfümü ilk sıktığımızda hafif balzamik acımsı bir giriş yapıyor. Kısa süren bu girişten sonra çok kaliteli sert olmayan modern havada deri ve gerçek meşe yosunu ile merhabalaşıyoruz. Meşe yosunu kalitesi beğendiğimi söyleyebilirim.
            Modern olsada baskın bir rol oynayan deriye karanfil ve kaliteli lavanta ile hafif kömür ile başlardaki baskın havanın maskülen havaya sokularak desteklendiğini söyleyebilirim. Ayrıca kullanılan lavanta çok kaliteli ve doğal böyle olan lavanta notası bence hangi erkek parfümüne girse bi kademe atlatıyor.
            Başlangıçtaki etkileyici girişten sonra orta notalarda deri biraz naifleşiyor. Meşe yosunu rolünü hiç kaybetmiyor. Bu aşamada alttan almaya başladığım gül ve sedir çok başarılı. Parfümün yönünü tamamen değiştiriyor diyebilirim.
            Drydown a geçtiğimizde meşe yosunu hafifleşirken gül daha belirginleşiyor.
            Kapanışta daha sakin tatlımsı çiçeksi bir veda yapan parfümde bunu hindistan cevizi, tonka fasülyesinin ve yasemin birlikteliği önemli rol oynuyor.
            Deri içerikli parfümler noktasında sıralamaya dahil edilebilecek bir parfüm olduğunu düşünüyorum.

            Kalıcılık : 9-10 saat
            Yayılım : 3-4 saat
            Genel Puanım : 8/10

            Cüneyt Akçetin



            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

            Yorum


            • # BeauFort London Iron Duke #

              Fathom V i yapmayı başarmış bir marka hakkında diğer kokularını merak etmek kadar doğal bir şey yoktu kendimce. Rake & Ruin hariç ben de siparişi verip beklemeye koyuldum. Paketim ilk ulaştığında ise ismine Fathom V ile birlikte en çok rastladığım Iron Duke fıslattım. Açılış çok sert ve yumruk gibi bir rom ile başlıyor. Hemen sakinleşmiyor. Belirli bir süre öyle devam ettikten sonra tütün ve deri baskın hale gelmeye başıyor. Ama derinlik katan ana nota bence barut denen nota olmuş. Çok ayarında bir metalik buruk hissiyat ile, yanmış sönmüş havasında bir is kokusu parfümün derinliğini oluşturmuş. Parfüm orta kısımlardan itibaren karakteristik olarak yanık tütünümsü bir deri ve buna eşlik eden kaliteli ve tatlımsı bir rom ile ilerliyor. Son kısımlar da buna benzer ve daha sakin. Deri ise süvete dönmüş vaziyette yüzünü. Çok kuvvetli bir parfüm. Tek fıs ile 6 saati bulan bir yayılım söz konusu tenden. Yakından oldukça zorlayıcı. Fakat uzaktan esintisi çok klas. Yaklaşma yakarım dercesine bir hali var. Belki de kompozisyonundaki barut notası ile verilmek istenen göz dağıdır? Kim bilir? Ben oldukça beğendim. Fiyatlar malum tabi ve fiyatından bağımsız olarak şişesi alınabilir bir parfüm. BeauFort'un diğer parfümlerinde sıra. Bunu çok beğendim. 4/5.

              Yorum


              • # Boadicea The Victorious Glorious #

                Boadicea çok merak ettiğim markaların başlarında bu aralar. Ama Seductive hariç çarpıcı bir parfümünü deneyemedim henüz. Ümidi kesmeden Glorious u sıkıverdim. Çok net bir çiçeksi meyvelerin kucağına oturtulmuş hafif bir odunsu. Çiçeksiler içinde gül baskın. Meyvelerde ise ahududu. Odunsu kısmı ise belirgin değil bana göre ve kısaca odunsu denebilir. Gaiac, sandal ve sedir kombinasyonu. Genel olarak yırtıcı bir parfüm değil. Yüksek performanslı ve tam bir genel beğeni nişi. Bana göre bir özellik barındırmayanlar sınıfında. Malzeme kalitesi yüksek. Bu yönden hiç bir sıkıntısı yok. Ama yeterli değil bana göre. Daha fazla aksiyon lazım. Güvenli koku.. 2/5

                Yorum


                • # BeauFort London 1805 Tonnerre #

                  BeauFort'tan devam ederken elime gelen ikinci parfüm Tonnerre. İçerik olarak Iron Duke ile çok benziyor ve karakter olarak da çok benzer olduklarını fark ettim. Yine barut notası ve bolca is kullanılmış. Rom yerine brandy var. Verilmeye çalışılan temayı anladım. Iron Duke daha güzeldi sanki. Tonnerre buruk ve bol dumanlı olmuş. Çok fazla benlik değil. Ekşimsi kuru bir parfüm. Ben daha canlı, hatta capcanlı Fathom V gibi bir çalışmanın üzerine is, barut, brandy acaba nasıl olur düşüncesiyle aldım ama bu havadan ziyade Iron Duke kafasında bir parfüm bu. İkinci zor parfümünü de denemiş oldum. Performansları uçuk... Sanırım genel bir özelliği bu markanın. Henüz genelleme yapmamak da gerekir aslında. 3 parfümünü denedim henüz. Benim için ortalama bir güzellikte, müthiş kalitede, üst düzey performanslı bir aromatik dumansı odunsu. 1805 Trafalgar Muharebesi'ni konu edinmiş ve savaştaki anları anımsatmaya, yaşatmaya çalışmış. Anılan muharebe, bir deniz savaşıdır ve İngiliz donanmasının Fransız ve İspanyol donanmalarına karşı kayıpsız kazandığı bir savaştır. İspanya'nın güneyindeki Trafalgar burnunun batısında gerçekleşmiş ve parfümün içeriği de doğal olarak bu açıdan değerlendirilmiş. Limon, deniz notaları, duman ve barut. Kan notası kullanılmamış mesela. Belki de İngilizler savaşı kayıpsız kazandıkları için bir nüans vermişlerdir burada?

                  Sanırım burası:
                  Click image for larger version

Name:	Ekran Alıntısı.PNG
Views:	232
Size:	592.6 KB
ID:	98007

                  Görüntü oraya ait diye düşünüyorum. Sucul notalar ile birlikte amber kullanımı var. Sanırım sıcak bir kum teması da verilmeye çalışılmış.

                  Denediğim en ilginç parfümlerden biri demem fazla iddialı olabilir ama ilk 10 olabilir. Kendimce kullanılabilir bir yanını bulamadığımı da belirtmeliyim. 3/5.

                  Yorum




                  • Dolce&Gabbana By Man Vintage

                    Parfümün piyasaya çıkış tarihi 1997 dir.

                    Öncelikle şunu belirmek istiyorum çok beğendim hatta bayıldım.
                    Parfümdeki sandal ağacı kalitesi çok başarılı ve günümüz nişlerine taş çıkartır cinsten.
                    Parfümü ilk sıktığımda sandal ağacı, küçük hindistan cevizi ve lavanta kombosu ile karşılaşıyor ve bayılıyorum. Yapıldığı yıla baktığımda koku için zamansız desem doğru olur. Çünkü bu zamanda bile kullanılacak moderniliğe sahip bir koku.
                    Bu güzel girişten sonra hafiften süet deri ve tütün birlikteliği ile orta notalara geçiş yapıyoruz.
                    Drydown a geçtiğimizde kaliteli ve keyifli bir amber ile devam ediyoruz.
                    Sonralara doğru hafif çiçeksi bir hava hissettiren parfüm keyifli bir şekilde bize veda ediyor.
                    Çıktığı yılı düşündüğümde genel beğeniye uygunluk, kalite ve ileriyi gören modern yapısı ile kesinlikle başarılı ve koleksiyona katılması gerek bi parfüm olduğunu düşünüyorum.

                    Kalıcılık : 7-8 saat
                    Yayılım : 2-3 saat
                    Genel Puanım : 8,5/10

                    Cüneyt Akçetin



                    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                    Yorum


                    • Areej 4. seriyi denedim.

                      Koh-i-Noor: Tatlımsı çiçekler ile sımsıcak bir parfüm. Biraz Ottoman Empire andırıyor

                      Baikal Gris: Keskin ve çok güzel çam ormanı havası veriyor. Baikal gölünün çevresi ile bağdaştırılması uygun olmuş bana göre. Ancak Göl değil Çam ormanı odaklı olmuş.

                      Malik al Taif: Hayvansı çok güzel bir gül parfümü. Ancak korkmaya gerek yok hayvansılığı burnunuzu bileğinize yaklaştırınca alabiliyorsunuz

                      Oud Luwak: Kahve notasını 15 dakika filan sonra hissetmeye başladım. Güzel bir ud parfümü. Russian Oud u andırıyor biraz


                      Bana Göre hepsi 10 üzerinden 10

                      Forumumuzda ki diğer usta burunlar da test edince güzel iş çıkarmış diyeceklerini tahmin ediyorum.

                      Sıralama olarak ta

                      1 Noor (Baikal ı az bir fark ile yenerek ilk sırada)

                      2 Baikal

                      3 Taif

                      4 Luwak

                      denileceğini tahmin ediyorum.

                      Tabi bunlar benim kişisel görüşlerim, kimsenin adına konuşmuyorum sadece az buçuk anlaşılsın diye diyorum.

                      Yorum


                      • Dilay kozmetikte Boucheron ların özel serilerinden bir kaç tanesini denedim. Forumdaşlar sakın ola ki şişenin şekline sıvısının renklerine bakarak kokuları denemeden satın almayınız. Fiyasko ötesi 5 dakika bile sürmeden uçup giden performanslar, piyasadaki bir çok designerden daha aşağıda kokuları var diyebilirim.
                        Van Cleef Arpels Ambre İmperial i denedim niche kıvamında yayılımı ortalamanın üzerinde fark edilirliği ortalama seviyede diyebileceğim dikkat çekici bir parfüm. Fiyat konusunda biraz tereddütteyim (1000 gayme)
                        Son olarak da Dior Sauvage Edp (silindir şişe) yi denedim Chanel Bleu Edp nin biraz daha performanslı hali diyebileceğim bana biraz piyasa kokusunu andıran bir parfüm. Fark edilirlik çok iyi

                        Yorum


                        • Soivohle - Oolong Mountain Ti.. Tatlı, çok tatlı. Ayrıca enteresan bir şekilde kavrulan leblebi kokusu alıyorum. Değişim varsa algıladığımı da söyleyemem, benim için aklımda kavrulmuş leblebi olarak kalır. Performans zayıf, yaklaşık 2 saat sonra koku kayboluyor, yayılım ise ortalama. Markadan deneyimleyip sevmediğimi söyleyebileceğim ilk parfüm.

                          Beğeni: 5/10
                          Kalıcılık: 5/10

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X