Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Profumum Roma - Confetto
    Beğendim.Notalarin böyle net şekilde hissedildiği kompozisyonları ayrı bir seviyorum.Badem ve anason ne kadar ahenkli oluyor, kuruyuşta vanilya baskın, kalıcılık muhteşem, silaj 2 fıs sıkılmış olmasına rağmen gayet iyi..

    Not: Hypnotic Poison ı şişeli alıp kullanacak kadar hiç sevemedim, yıllardır sevenleri oldu hep çevremde, başkalarında bile duymaktan çok hoslanmazdim. Bugünse Confetto ya epey içim ısındı.

    Yorum


    • Tiziana Terenzi Andromeda, sevgili Sparfume 'ün hediyesi olarak test etme imkanım oldu... kendisine teşekkür ederim...

      Şimdilik performansı ve silajı yüksek gibi duruyor ve parfüm ile ilgili şunu söyleyebilirim; Nisan ayı tarihlerinde Japonya'da Sakura bahçelerini geziyorsunuz ve bir yandan elinizdeki şeftali'nin tadına bakıyorsunuz... işte tam olarak böyle bir parfüm keyifli bir çiçek ve meyve bahçesi...

      Yorum


      • tom ford beau de jour; Bu kadar eski kafa bir parfüm beklemiyordum.azzaro pour homme sabunsuluğuna tom ford grey vetiver ve creed viking eklenmiş gibi.naneli sabunsu ekşi ve yeşil bir parfüm.beğendim ama biraz fazla eski kafa geldi bana.dekantı denk gelirse alıp kullanmayı isterim.Harman çok kaliteli eski kafa parfümleri sevenler muhakkak denesin derim.Beğenirseniz reformule olmadan alırsınız bana şişesi fazla

        bottega veneta pour homme ; farkedilirliği düşük olan maskülen ve kaliteli bir parfüm. pek nota ayrımı yapamıyorum temiz kokan bir çam ağacı kokusu.denediğim parfümler içerisinde en zayıf farkedilirliğe sahip. emin olamadım para vermem herhalde.

        jpg le male le parfum; eski versiyona çok benziyor diye büyük bir umutla denedim en ufak bir benzerlik kuramadım hayal kırıklığı oldu.oldukça aromatik karışmış bir harman.vanilyalı tatlı zıpır bir parfüm .hiç beğenmedim. tamamen piyasa işi.iyi satar bence

        bvlgari man wood essence ; acqua dio gio'nun yeşil hali,aynı ferah ve çiğ hava bu parfümdede var.parfümörleri aynıymış.Alberto Morrillas bu parfümü armaniye neden pazarlamamış anlamadım.Eğer bvglari değil armaniden çıksa satış rekorları kırabilirdi.güzel parfüm ama para vermem herhalde

        Yorum


        • Amouage | Myths Man
          tuzlu, otsu, çiçeksi feminen tarafa göz kırpan bir açılıştan sonra kırmızı cins greyfurt tarzı oldukça buruk bir ekşiliğin buna eklenmesi ile unisex'e dönüşüyor. sanırım bu aşamaların birçoğundan krizantem-elemi ikilisi sorumlu. krizantem'in ismini duymuş olsam da hayatımda ve bir parfüm içinde ilk kez kokladım. parfüme oldukça özgün bir yapı sağladığı aşikâr. bu ekşi kısmın iyice oturması ile vetiver de hissedilebiliyor. deri akoru bel ami tarzına yakın şekilde bu ekşilik içinde mevcut, yine de ana oyuncu değil. sona doğru ekşilik azalıp tuzlu çiçek yapısı kendini çok belli etmese de muhtemel gül ile yumuşuyor. barut kokusu çok az hissediliyor diyecektim ki bir süre sonra kıyafete bulaşan kısmı kokladığımda yeterli cömertlikte kullanılmış olduğunu anladım. tende özgün çiçeksi greyfurt, kıyafette ek olarak barut yoğunluğunda olarak aklımda kalır. tüm elementleriyle doğal hissettiren oldukça farklı ve kaliteli bir yapım, niche denmeyi sonuna kadar hakediyor ama tarzı bana uygun değil. tütsülü, isli belki biraz katranlı kokuları sevebilsem de bu, kıyafette çok kuru barutsu, tende ise feminene çok kaçmasa da çiçek temelli. yine de benzerine henüz rastlamadığım için yanımda birkaç ml olmasını isterim.
          Son Düzenleme Asaid; 10-02-21, 13:18. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Jesus del Pozo Quasar. Açılışında genel olarak aromatik otlar ve muz hissediyorum. Ama baskın olan şey kesinlikle aromatik otlar. Muz biraz daha tamamlayıcı gibi sanki. İlerleyen saatlerde de pek değişiklik olmadı, aromatik otlar ve onlara yumuşak bir hava katan muz. Belki biraz daha aromatik havanın azalıp yumuşak havanın arttığını söyleyebilirim. Parfümün kalitesi bir designer'a göre yüksek. Gayet doğal kokuyor. Kalıcılık yayılım ise maalesef pek iyi değil. Günümüzde designerlarda benzerini bulamayacağımız çok hoş bir çalışma olmuş.
            Son Düzenleme Myrkur; 10-02-21, 18:01. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Van Cleef & Arpels - Orchidee Vanille
              Vanilya, çikolata, orkide, badem, menekşe,musk, gül,tonka,litchi...Hem tatlı olsun hem floral hem musky derken sonuçta benim için hiç hiç hiç cazibesi olmayan bir iş çıkmış ortaya.Silaj şaka gibi, kalıcılık olsa ne olur olmasa ne olur ki o da yok.Epey merak etmiştim ama hiç değilse sayesinde neyi sevip neyi sevmeyecegime dair fikir yürütmekte bir adım daha atmış oldum.

              Yorum


              • Strangers | Les Mauvais Garçons
                Saman ve Galbanum önderliğinde birtakım yabanî otlar'a Yosun'un eşlik ettiği, vintage bir fujer havasında olan, oldukça lineer olsa da çok güzel bir koku. çay ve citrus akorları'da rahat hissediliyor. lavantayı zayıf, beklediğim tütünü ise hiç alamıyorum. Koku Lomros'a yakışan düzeyde fakat özellikle kalıcılığı hiç yakışmadı. hemen uçup gitmiyor belki ama bu fiyat skalasında 8 saat altı ayıp oluyor bence. yine de çok severek kullanacağım. koku tarzı sert samansı otsu olsa da bol sıkmalık ama fiyatı düşünmeden kullanmak gerek.
                Son Düzenleme Asaid; 12-02-21, 13:43. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • cornelius
                  cornelius Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Strangers serisinde 1-2 istisnayı saymazsak, kalıcılık vasat sayılabilir maalesef.

              • Comme des Garcons Leaves Calamus
                Tecrübe eden diğer arkadaşlar ile kolektif hafızamızı kesiştiren bir iş.Kesinlikte pazardan dönüp elinizdeki naylon poşetleri mutfak zeminine bırakırken poşetin içindeki taze sebzelerden yukarı doğru sızan naylonunkiyle karışan o kokuya benziyor.Cok kalıcı ve değışken değil bileğimde, bir parça Canson a sıkıp ajandamın arasına koydum, kağıt üzerinde daha güzel açıldı biraz daha parfümümsü, musky bir havaya büründü.

                Yorum


                • Selective44
                  Selective44 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bende benzer bir yazı yazmıştım plastik siyah pazar poşetinin içinde bir kaç taze yeşillik.

                • teafortwo
                  teafortwo Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Selective44, kesinlikle, sizinkisi biraz daha spesifik ☺️

              • Mugler - Pure Wood

                İlk 5-10 dakika meşe epey gerçekçi, kapalı bir ortamda bekleyen yaş meşe kokusu aldım, yarım saat içinde çok hoş baharatlı bir hâl aldı -ki verili notalarda benim hissettiğim bu baharatlı havayı getirecek elementler görünmüyor- kıvamında bir tatlılık da kuruyuş safhasına dek sürüyor.Begendim, 4-5 fıs ile performansı da gayet yerinde olur gibi geliyor.

                Yorum


                • Geçenlerde Areej le dore - War and peace deneme fırsatım oldu. Beğendim diyebiliriz. Kendine has hafif barutumsu bir hava var. OIdukça yoğun, hayvansı. Sıvının yapışkan bir hali var sanırım doğal esansların yoğunlugundan kaynaklanıyor. Fakat kullanımı oldukça zor olacak gibi. Üniversitede çalıştığımdan ve ofis ortamından dolayı kapalı yerlerde insanlara rahatsızlık verebilir diye düşünüyorum

                  Yorum


                  • Anka Kuşu Jezebel - Bu parfümün açılışını nasıl tarif etsem diye düşünürken fragranticada bir yoruma denk geldim. Ben kusmuk benzeri bir koku alıyorum diyordum fakat bir kullanıcı kokladığı en kötü açılışlardanj olduğunu ve asidik mide suyu gibi koktuğunu söylemiş ve tam 12 den vurmuş . Gerçekten açılışta böyle bir havası var fakat daha sonra bu asidik koku gidiyor. Koku yerine oturuyor ve çikolata vanilya ve sandalwood ile koku yatışıyor

                    Yorum


                    • Orjinal yazı sahibi: teafortwo View Post
                      Mugler - Pure Wood

                      İlk 5-10 dakika meşe epey gerçekçi, kapalı bir ortamda bekleyen yaş meşe kokusu aldım, yarım saat içinde çok hoş baharatlı bir hâl aldı -ki verili notalarda benim hissettiğim bu baharatlı havayı getirecek elementler görünmüyor- kıvamında bir tatlılık da kuruyuş safhasına dek sürüyor.Begendim, 4-5 fıs ile performansı da gayet yerinde olur gibi geliyor.
                      Hocam nereden temin ettiniz? Birde benzer bir tarafı var mı Pure Havane ve Pure Malt gibi kardeşlerine? Özellikle tatlılık açısından?

                      Yorum


                      • teafortwo
                        teafortwo Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Merhabalar, bir Instagram splitinde denk geldim hocam.Tatlılığı Pure Havane daki gibi değil, tatlılık düşündürüyorsa öyle bir cekinceniz olmasın, benim algıladığım baharatların arasından usul usul bir tatlılık..

                    • Jovoy Les Jeux Sont Faits

                      Herbal çiğ yeşil nüanslar da barındıran, içkiyle yıkanmış tatlı bariton pipo tütünü ve sedirsi kuru cilalı ahşap parçalar ile harmanı. Tütün akorunu güçlendiren, hafif tatlı kimyon ya da acı toz tarçın olduğunu düşündüğüm çemensi kuru baharatlar, ve benzoin dolgulu nefis bir afyonlu vanilya. Ya da direkt olarak; yanmış reçinelerin sakızsı ferah dumanı ile cilalanmış, ucuz yollu gül ağacı bir pipo da denilebilir. Yer yer kepekli ekmek, çavdar ekmeği çağrışımları yapsa da, konumuz o değil. Bu gül ağacı pipomuzu alalım; haznesine yine ucuz yollu bir tutam pipo tütünü ve birkaç tutam yeşil tütün serpiştirelim. Yakmaktan çekinip tütün haznesini tekrar boşaltalım ve haznenin çapına uygun folyo ile tütün harmanının yatağını tekrar şekillendirelim. Evet, artık yakabilirsiniz. Ertesi günü bu piponun kesitini alalım; amatör bir pipo kullanıcısı olduğumuzu varsayarak; yanmış yanmamış tütün kalıntıları, kararmış ahşap, kül ve kurumuş tükürükler. Evet, Les Jeux Sont Faits, sanırım bu piponun kesiti olacaktır.

                      İlerleyen dakikalarda Les Jeux Sont Faits, bahsettiğim bu yanma işlemini güzel bir laden temelinde gerçekleştirerek, lezzetli bir Interlude amberi bırakıyor tende. Hem herbal çiğ yeşil tütün, hem de koyu puro, pipo tütünü olayı ile, tütün olarak; katılaşmış jel tabaka arkasındaki donuk, durağan ahşap hissi ile, odunsu olarak; dönüştüğü oryantal amberi ile, direkt bir amber olarak deneyimlenebilir, okunabilir. Laden yönü ile benzeştiğini düşündüğüm; Hdp 1740, Laudano Nero, Hard Leather ile birlikte galonlarca kullansam sıkılmayacağım bir koku olduğunu da söyleyebilirim Les Jeux Sont Faits’ in. Hatta karlı, yağmurlu soğuk havalarda boozy yönü ile direkt olarak Laudano Neroya dönüşebiliyor.



                      Blues antolojisi olabilecek nitelikteki soundtrackları ve bu soundtrackları sunuş şekli ile seneler geçse de aklımdan çıkmayan bir dizi Quarry. Çok yazık ettin bu diziye Cinemax.

                      Yorum


                      • PPBurn
                        PPBurn Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        cantona8 biraz yüksek giriş olmuş Mustafa Hocam ahah “Yeşil Misk” tanımı çok isabetli bu arada, en azından LJSF için. Ben ilk olarak Angeliques sous la pluie ve Cdg Blue Cedrat ile deneyimlemiştim. Blue Cedrat hatıram çok eski, deniz yosunu gibi bir angelica yapısı anımsıyorum. Angeliques için ise daha farklı, beyaz misk akoru da anımsıyorum onda, yağmurlu hava ve ıslanan çimler ve hafif pus olarak aklımda kalmış. Velhasıl nedir, ne şekilde bir araya getirilip kullanılır bilmiyorum ama, içinde bulunan işlere atlıyorum genelde.

                      • cantona8
                        cantona8 Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ya işte yüksek bir giriş ama yine Amelie Bougeois imzası var bunda da. Bazı parfümörlere takıntım oluştu zamanla Bu melekotunun en güzel kullanımı French Lover da sanki. Hatta Royal Oud da yeşil ve burnumu tırmalayan şeyin sonradan bu melekotu notası olabileceğine kafa yormuştum. Bildiğim hatta sevdiğim birçok kokuda olması da benim için ayrı enteresan tabi. Les Jeux Sont Faits'i biraz ağır bulmuşumdur. Fazla cüretkar ve yırtıcı başlıyor bana göre. O yüzden favorim ve önerim de French Lover'dır. Melekotunu burnunuzun her zerresinde hissedersiniz O miskimsi ve kökümsü, rutubetimsi havayı net veriyor bence.

                      • PPBurn
                        PPBurn Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        cantona8 hobide bilmem kaçıncı senem, henüz ne French Lover ne de Royal Oud deneyebildim maalesef. French Lover ‘ ı aslında uzun zamandır denemek istiyorum da, birim fiyatına biraz gözüm takılıyor olabilir. Neyse, bu infolarla birlikte görmezden geleceğiz artık

                    • Amouage Opus IV
                      Kırmızı şarap, karanfil, tarçın , portakal kabukları kaynatınca güzel oluyor tamda havası..

                      Koku bana yukarıdaki tarifi anımsattı , sıcak baharatlar ve reçine ve daha fazla reçine , çekici bir aurası var bana göre, pek birşey seçemedim açıkçası biraz ahşap havasıda aldım.
                      Opus serisinden XI ve IV deneyebildim henüz, şuana kadar 2 de 2..

                      Yorum


                      • Hermessence Vetiver Tonka...

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X