Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Meşhur Alex 2 yi deneyebildik nihayet. 1 günlük deneme ile yorumlamak istemedim bu parfümü ama şunu söyleyebilirim ki parfum merakım sürecinde tenimde(kiyafetde denemedim) ennnnnnn uzun sure kalan parfüm oldu. 40 saat once üst bileğime sıktığım parfüm inanmadi zor ama duş almama rağmen hala yerinde duruyormuş. Muş dedim cunku farkinda değildim yatmak üzereyken bir koku aldim alex mi bu dedim cunku ihtimal vermiyordum bi kokladim evet o. Tuhaf olan şu ki kokuyu ben pek hissedemim bu süreçte. Ya yayilimi iyi değil yada notalarinda burnuma ket vuran birşeyler vardi. 3. İhtimal yanılıyor olmak. Çünkü burnumuz her zaman ayni kapasite ile çalışmıyor 😊

    Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • Asaid
      Asaid Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      üst bilek ve alt bilek kalıcılıkta çok farkediyor bende. kılların deri ile direk temasını kesmesi ile aynı kıyafet gibi uçmayan kısmın deri tarafından emilimi olamadığından diye tahmin ediyorum. kıyafet kadar olmasa da belirgin bir kalıcılık artışı oluyor.

    • ufuk.mercan
      ufuk.mercan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Alexandria II yayılımı da çok iyidir hocam, insan burnu yaradılış olarak belirli bir süre sonra aynı kokuyu duymamaya başlar böyle bir durum olmuş olabilir, şahsen düğünümde kullandım bu parfümü ve sonrasında bazanın altına kaldırdık 2,3 ay sonra damatlığı çıkardığımda kokusu çok net alabiliyordum

  • Dolcelisir L'Erbolario

    Ne kadar güzel bir tarçın kullanımı...Karanfil ve tarçın çok kuvvetli etkiler yaratabiliyor çoğu zaman, bazen katlanılır gibi değil denecek kadar.Dolcelisir de alttan alta ama hiç de silik olmadan mevcut.Tatlılığı biraz yapay geldi fakat çiçeksi/bitkisi aromalar eklenince biraz toparlıyor.Çok aşamalı bir dönüşümü yok benim üzerimde, oldukça beğendim ama performansı çok kötü ilk denememden itibaren.3 saat içinde uçuveriyor, tazelemeye rağmen kalıcılığı fazla arttıramadım.Uyumlu olduğu başka bir parfüm ile katmanlandırılabilir, Ambraliquida ile beraber deneyeceğim bir de.

    Yorum


    • Rasei Fort - Cielito Lindo

      Keskin bir açılış, tekilalı boozy etki açılıştan sonra da bir müddet devam ediyor.Tonka, laden, karamel ve belki bunlara eşlik eden, kestiremediğim bir başka molekül bana kahveye benzer bir akoru da anımsattı. Alkollü içkilerle şerbet verilmiş geleneksel keklere/ekmeklere benzetenler olmuş, gourmandlığı bu tip betimlemelere dayandırılabilir ancak boozylik ve biraz da tuzluluktan ben gerçek bir gourmand örneği diyemem.Benim zevkime göre biraz ağır bir kompozisyon, aynı evden La Whatever ile daha iyi anlaşacağımı düşünüyorum. Bir gün belki bir fırsat...



      Yorum


      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        O kahvemsi şeyi ben de aldım ama hiç sorgulamıyorum. Aksın gitsin parfüm bana ne dedim La Whatever, Lindo'yu araştırırken gözüme çarpmıştı sitede. İçerik çok çekici. Bir gün deneriz umarım.

    • MiN New York | Momento
      naneli şekerli citruslu kompleks yeşil aromatik bir açılış. Vetiver Royal Bourbon ile benzer, limon tarafı baskın ve daha tatlı. bir süre sonra tende şekerli ve hafif isli kalın reçineli limon tarafına çekilirken, kıyafette açılıştaki aromatik patlama kendini muhafaza ediyor. tatlılık ve nota geçişleri tende daha belirgin, kıyafette tekdüze olsa da hoşuma giden çarpıcı bir aromatikliğe sahip. arkadan gelen yeşil kısmı, ona göre daha az olsa da, yer yer Bowling Green'i anımsattı. çok farklı bir iş değil ama kokuyu sevdim.
      Son Düzenleme Asaid; 06-02-21, 20:05. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Molinard Ambre Lumiere, açılışı bir amber parfümü için ferahtı ancak ilerleyen süreçlerde amberi net bir şekilde aldım,koku güzelliği olarak geçer not aldı benden ama performans olarak çok tatmin etmedi ilk denememde

        Yorum


        • Serge Lutens Fumerie Turque

          Sandallı vanilyalı zengin, neredeyse ele bulaşacak yoğunlukta bir bal akoru hatta bal absolute. Zeminde, bir parça misk ve ölmezotu da barındırdığını düşündüğüm, samansı kuru tütün ve Serge Lutens imzası tarçınlı, kimyonlu, tonkalı tatlı baharat kırıntıları ekseninde tozlu, aşınmış, isli, çiğ bir süet. Ve tümünü besleyen; bazen çikolatalı, genelde kireçli formda inanılmaz esnek ve bir o kadar da kaliteli bir paçuli.

          Şerbetli bal akoru ile, üç şekerle ya da tatlandırıcı kapsüllerle şerbetlenmiş açık çaylara; samansı tütünü ile, günde en az bir paket tüketilen ucuz sigaralara ve ceplere dökülen tütün kalıntılarına; gövdeli sandallı vanilyası ile, mahale homojen şekilde dağılmış sigara dumanını tahliye etmeye yetmeyen rengi solmuş pervaneli avizelere, sararmış okey taşlarına ve ıstakalarına, köşeleri kırılmış aslara ve bacaklara; paçulisi ile, kireçli demliklere ve içinde kaynayan kireçli sulara, üzerinde sigara yanıkları bulunan yeşil masa örtülerine; süeti ile, kahvehanenin müdavimi yaşlı amcaların olmazsa olmazı; üzerlerine bol, yıkanmaktan aşınmış suni süet ceketlere dokunan; nargile, puro, pipo, sigara olmak üzere tüm tütünlerden referanslar taşıyan nefis bir kahvehane kokusu Fumerie Turque. Devamında: çakmak görevi gören; sıcak, ekşi oryantal amber ile ısınıyor ve yanan tütününden dökülen küller ile plastik bir kül tablasını dolduruyor. Yani, sararmış dişler, sararmış beyaz bıyıklara bir çay sigara sefası da denebilir. Nescafesini su bardağında sevenlere.

          Sanırım hobinin sonuna geldim. Galiba “Hayatın boyu tek bir koku?” diye bir soru yöneltilse, düşünmeden Fumerie Turque’ nun adını verebilirim. Sınırsız Fumerie Turque teminatı sağlayabileceğim vakit, bu hobiyi bırakacağıma yemin edebilirim. Benim için tartışmasız; kokladığım en iyi bal, en iyi tütün, en iyi paçuli ve en iyi harman olduğunu rahatlıkla söylebilirim. Fumerie Turque’ yu yüzeysel olarak soluduğunuzda gayet tatlı, lezzetli bir tütün kokusu alıyorsunuz; güçlüce soluduğunuzda ise o tütün taneleri yanıyor ve küllere dönüşüyor. Özetle, ciğerleri dolduran bir sigaranın ucundaki ışığını ve yükselen dumanını anlık olarak simüle ediyor Fumerie Turque bizlere. Henüz deneyemedim, ama Borneo paçulisini hep buradaki gibi hayal etmiştim. Umarım öyledir de, Fumerie Turque ve Borneo yanına, LmF, Fougere Bengale gibi birkaç kumarinli tütün örneği daha yakalayıp, buralardan koşarak uzaklaşırım.

          Yorum


          • teafortwo
            teafortwo Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Betimlemeye ayırdığınız zaman için teşekkür ederim kendi adıma.Koku tasvirinin ötesine geçebilmesi fazladan keyif almamızı sağlıyor.

          • PPBurn
            PPBurn Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            teafortwo asıl ben teşekkür ederim pozitif geri dönüşünüz için.

        • Poivre Samarcande Hermèssence;

          İnternette çok karışık yorumları olsa da Hermèssence serisinin tepesindeki parfümlerden biri olur benim için.

          Yorum


          • Oliver & Co. | Gincense
            açılış ve sonrasındaki 15 dk. deniz yosunu tadında hafif akuatik yağlı reçineli bir yosun. parfüm gittikçe yosun hissini kaybettirmeden biraz daha tuzlanıp ekşiyor. bu aşamada galbanum ve zencefilin rolü anlaşılıyor. tatlılıkta ambergris hissetmedim. aslında ekstra bir tatlılık eklenmemiş gibi. yeşil elementler tuzlu ekşi akuatik arkaplanda kendi doğal hallerinde bulunuyorlar. üzerinde çalışıldığı belli.
            genel hissiyatı taze ot, saman, defne/kafur, sedir, zencefil tarzı elementler ile oluşturulmuş her yönüyle ultra gerçekçi bir deniz yosunu.

            Yorum


            • Heeley | Vetiver Veritas
              açılış profili Fumidus ile epey benzer olmakla birlikte, sonrasında Fumidus daha kuru köksü yanık bir vetivere bürünürken, V.Veritas daha ekşi, yeşil ve ölmez otu tarzı hafif baharatlı, Fumidus kadar olmasa da yine yanık fakat daha aromatik bir vetiver ile devam ediyor. Athunis'in tam anlamıyla kurumlu tarzı Fumidus'ta da hafifçe varken, V.Veritas vetiverin çiğ yeşil ve ezilmiş hissiyatı ile onlardan ayrılıyor. onlar kadar yanık olmasa da yine oldukça sıcak. vetiver'i saf şekilde sevmeyenlerin hoşuna gitmeyecektir. tarz olarak sonradan ayrılsalar da beğeni olarak benim için Athunis ve Fumidus'un hemen arkasında. Mate hissi açılıştan ziyade durdukça ekşiyen vetiver üstünde hissedilebiliyor.

              Yorum


              • Asaid
                Asaid Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                vetiverus da listemde fakat henüz denk gelemedik kendisiyle.

              • Kadir.tbk
                Kadir.tbk Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bir türlü deneme imkani bulamadim , merak ettigim bi parfüm . Buna ek olarak Caron Aimez Moi de ayni sekilde .Bu ikiliyi özellikle merak ediyorum.

              • Asaid
                Asaid Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                fiyatına değer mi bilmiyorum ama koku olarak sizin beğeneceğinizi düşünüyorum. bu arada kalıcılığı Athunis ve Fumidus'tan çok daha fazla. Carven Vetiver'e benzetmisler ama ondan daha pişmiş ve koyu yeşil bir vetiver bu. Carven bana oldukça çiğ gelmişti, aynı ondaki yapının bir farklı türünü Spade of Vetiver'de de kokladım. Regalien'ın iyi işlerinden bence bu. bunu da denemenizi tavsiye ederim.

            • Kilian Single Malt: Ilk 10 dakikasi gercekten cok kaliteli viski kokuyor.Keske daha uzun surseydi diyebilirim.Devaminda hafif tatlimsi havaya burunuyor(saniyorum erikten dolayi).Genelde yabanci forumlarda apple brandy ile kiyaslamislar ama ben cok benzedigini dusunmuyorum tarzlari disinda.Performansi ise malesef max 4-5 saat oldu tenimde.
              Mona di Orio Vanille: Cok fazla soylenecek bir sey yok aslinda,gercekten kendine has tarziyla guzel bir vanilya yorumu.Denedigim versiyon yeni siseninde malesef eski dolgunlugu bulamadim karanfili baya azaltmislar ve notalar biraz daha silik geldi bana.
              Roja Enigma EDP: Tek kelimeyle muazzam.Evet herkesin bahsettigi coca cola kokusu belli oluyor ama o kadar basite indirgemek bence haksizlik olur bu parfume.Parfum versiyonuna kiyasla asiri farklar dikkatimi cekmedi.Yanlis hatirlamiyorsam parfum versiyonunda o acilisindaki konyak notasi(neredeyse gercek konyak gibi kokuyor) biraz daha uzun suruyor gibi geldi bana.Sanirim edpler discontinued oldugundan geriye 2 secenek kaliyor ya parfum ya cologne versiyonu.Uretimi devam ediyor olsaydi tercihim edpden yana olurdu.
              Roja Enigma Cologne: Fiyat performans olarak baktigimda(parfum ve edp nin fiyatina gore),gunluk kullanima en uygun olanlardan diyebilirim.Parfum versiyonundaki gibi notalar daha belirgin degil ve kalite eksikligi bariz belli ama yinede ml/fiyat olarak degerlendirdigimde ve genel anlamda ayni havada olmasindan dolayi alip kullanilabilecek bir koku.
              Tauer Vanilla Flash:Iyi ki siseli almisim dedigim bir parfum oldu.Cok elegant ve kullanilabilir koku.Acilisinda baya bir gul kokusu alinca acaba ismini yanlis mi koymuslar dedim kendi kendime.Ama parfum acildikca ipeksi bir yapiya burunuyor.Gercekten vanilya kuru tutun kullanimi sahane olmus devaminda.Tobacco vanille e benzetenler olmus fragranticada,bence yakindan uzaktan alakasi yok.

              Yorum


              • MDCİ- Le Barbier de Tanger
                Hiç mandalina yerken gözünüze suyu kaçtımı ?
                Hem yemeye devam edersin kokusunu ve tadını çıkartırsın hemde o acıyı hissedersin ya hani , parfüm ilk açılışı bana bu duyguyu anımsattı limon ve mandalina birlikteliği bu keskinliği sağlamıştır belkide, şimdi baktım fesleğende belki bunu yükseltebilir..
                Lavanta var içerikte lavantanın canlı hali, pastel mat değil. Alttan biraz yeşil elma ve vetiver almakta mümkün.
                Koku bana berber dükkanını anımsatmadı açıkcası , diğer ürün olan Invasion barbare daha yakın geliyordu o ambiyansa bu arada ilk denememde barbareyi beğenmediğimi düşünmüştüm yanıldım onunla birlikte bu barbierde bende artık özel biryere sahip.. ikiside başarılı benim gözümde..

                Parfümör: Anne-Sophie geçen splitte de Typewriterın tasarımcısından birisi , bu ablayıda takip edeceğim..

                Yorum


                • cantona8
                  cantona8 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Genelde Amelie Bourgeois ile çalışıyorlar. Ikisini de takip et hocam

              • Roja Scandal Pour Homme Parfum Cologne, açılışı temiz ve maskülen lavanta net şekilde hissediliyor, yeşil bir koku italian cypress ile new york intense karışımı gibi bir kokuyu hissettirdi bana, ilerleyen zamanlarda biraz daha sakin bir hal alıyor danger cologneda da aynı bu şekilde bir değişim olmuştu

                Yorum


                • MiN New York | Old School Bench
                  parlak ama kirli bir paçuli başlangıcının ardından damla sakızsı bir doku ile birleşip 15-20 dk. geçirdikten sonra sakızın yerini sedir ve yabani otlar alıyor. paçuli her aşamada en önde. başta paçulinin kendine has topraksı kirli dokusu önde iken, sonra melek otu ile otsu bir kirlilik kazanıyor. baştaki damla sakızı andıran kısım daha uzun sürse güzel olurmuş. genel hissiyatı temelde paçuli olmak üzere onu besleyen kust kökü, havuç ve kereviz tohumu, sedir tarzı kirli aromatik yeşil odunsu akorlar içeriyor. miktarı az da olsa ilginç bir tatlılığı da var, bir kısmı balmumunu andırsa da tek başına sorumlu olamaz. vanilya-çikolata-kakao tarzı notalar hissedemedim. her kısmı oldukça doğal hissettiriyor.

                  Yorum


                  • Santal Massoïa Hermèssence; yabancı forumlarda okuduklarım gibi benim yorumumda... Tatlı beklenilecek içerik ama tatlı değil, daha yeşilimsi ve sakin bir koku... Sandal ağacı çok hafif bir tatlılıkta güzel kullanılmış. Kokuyu çok beğenmiş olsamda performans olarak ciddi bir şekilde sınıfta kaldı... 3-4 saat sonrasında tamamen yok oldu diyebilirim...

                    Yorum


                    • Orjinal yazı sahibi: Asaid View Post
                      MiN New York | Old School Bench
                      parlak ama kirli bir paçuli başlangıcının ardından damla sakızsı bir doku ile birleşip 15-20 dk. geçirdikten sonra sakızın yerini sedir ve yabani otlar alıyor. paçuli her aşamada en önde. başta paçulinin kendine has topraksı kirli dokusu önde iken, sonra melek otu ile otsu bir kirlilik kazanıyor. baştaki damla sakızı andıran kısım daha uzun sürse güzel olurmuş. genel hissiyatı temelde paçuli olmak üzere onu besleyen kust kökü, havuç ve kereviz tohumu, sedir tarzı kirli aromatik yeşil odunsu akorlar içeriyor. miktarı az da olsa ilginç bir tatlılığı da var, bir kısmı balmumunu andırsa da tek başına sorumlu olamaz. vanilya-çikolata-kakao tarzı notalar hissedemedim. her kısmı oldukça doğal hissettiriyor.
                      Bu arkadaslar full tematik calisiyor. Gercekten saygi duyuyorum buna. Ama denediklerim icinde 4 5 tanesi haric gerisi pek elle tutulur gibi degil. Yani hep bi yanlari eksik. Ya performanstan ya kokudan.... Dune Road, Momento, Dahab, Moon Dust, Barrel sayabilirim degecek kokularina. Old School Bench bende cok sakin kalmisti. Performansina senin yorumun nedir hocam?

                      Yorum


                      • Asaid
                        Asaid Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        tende denedim. performans zayıf gerçekten, koku güzelliği çok güzel ama 3 saatte bir tazelemek gerek. ama bu 3 saat içinde yayılım ideal seviyede seyrediyor. sonra kokuyu almak zorlaşıyor.
                        splitlerin faydasından biri de, siz veya diğer split yaoan tecrübeli arkadaşlar muhtemelen önceden koklayıp veya tecrübeye dayalı bir sezgi ile öyle karar veriyorsunuz splite koyup koymamaya, böylelikle çok da ıska çekmiyoruz kaliteli kokuları ararken. alfarom'un da sizin dediğinize benzer bir eleştirisini okumuştum markaya karşı.
                        Son Düzenleme Asaid; 09-02-21, 20:40. Tarafından yapıldı.

                      • cantona8
                        cantona8 Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Genelde denemek ilk tercihim ama deneyemediğim parfümlerde güvendiğim yorumlara ve bunca zamanın tecrübesine güvenerek, aşağı yukarı nasıl bir parfümün bizi beklediğini tahmin ederek bir yol izliyorum diyebilirim. Min New York'lar konusunda da bende oluşan algı parfümlerini denedikçe doğru çıktı ve oturdu. Mekanizma zaman ve tecrübe ile gelişiyor yani
                    İşleniyor...
                    X