Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Tom Ford Lost Cherry

    Ancak fırsatım olabildi, epeydir merak ediyordum. Açılışta vişne aroması ve acıbadem birbirlerini bastırmadan yayılıyorlar. Çocukluğumun vişne sularını iki kategoriye ayırıyorum; Dimes, meysu, aroma gibi markaların vişne suları yapay bir aromadan daha uzak, kutunun üzerindeki 'doğala özdeş aromalı' tabirinin hakkını veren tatlar sunuyordu. Bir de Capri Sun, v.i.p gibi markalarınsa daha yapay ama bana kimi zaman daha cezbedici gelen bir tadı vardı. Lost Cherry deki vişne ikinci gruba giriyor. Bademle birleşimi biraz sentetik evet fakat maalesef en rahatsız edici yanı sabunsu bir hava oluşturmuş olması. Bu sabunsuluğun bir soğukluğu olduğunu düşünüyorum. Alkollü içecek, tonka ve vanilya temelli tatlılık ile hoş olmayan bir kontrast oluşturuyor. Kapanışa kadar da çok fazla bir dönüşüm olmuyor, sabunsu,floral vişne-badem teması sürüp gidiyor. Yayılım ve kalıcılık için de çok olumlu şeyler söyleyemeyeceğim. Son bir not, Jo Malone Scarlet Poppy Intense tasarlanırken bir miktar Lost Cherry'den esinlenildiğini düşünüyorum.
    Son Düzenleme teafortwo; 11-05-21, 20:43. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Chabaud | Île Mythique
      genel manâda çiğ otsu yeşillik ile, başta lavanta-fesleğen ferahlığı ile çevrelenmiş, sonrasında ambersi yumuşak gül tınılarının arkadan hissedildiği ve zaman geçtikçe çiğ ot ve tatlı çiçek saplı yapısını koruyarak meyveli tozlu tonka yapısını da belirginleştiren değişken yapılı bir parfüm. ara ara ıslak dem akoru da almam hoşuma gitti. parfüm genelinde ambroksan çok belirgin ve bence dozu da biraz kaçık olmasına rağmen özgün ve zengin bir kompozisyon denmeye yetecek kadar farklı nüans barındıran bir koku. fakat bu tarz bir çiğ otsu yeşillik bulunduran yapılardan çoğunlukla haz etmediğim için beğendim diyemem. baharat akoru yakından çok daha belirgin. hafiften ölmez otu ve kereviz tohumu hissi verdiği söylenebilir.
      Son Düzenleme Asaid; 17-05-21, 02:35. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Narciso Rodriguez Musc Noir ı denedim. Uzun zamandır gelmesini beklediğim bir parfümdü. Sevil in sitesinde kapanmadan hemen önce geldiğini gördüm ama bugün deneyebildim. Daha önce okuduğum yorumlarda olduğu gibi gerçekten klasik Poison havası var. Tatlı erik, çiçek kokuları hakim ilk sıkışta. Ama tabi ki Poison a göre çok daha hafif, modern bir kokusu var. İlk başta yoğun gibi gelse de, kısa sürede koku iyice hafifliyor. Kremsi, miskli yapı ön plana çıkmaya başlıyor. Gömleğimin koluna sıktırmıştım parfümü. Şu anda koklayınca tatlı ama aynı zamanda kremsi, yumuşatıcı gibi çok hoş bir koku alıyorum. Ben çok beğendim ama kalıcılık ve farkedilirlikle ilgili şüphelerim var.

        Yorum


        • Penhaligon's | Belgravia Chypre
          Sentetik tatlı meyvemsi yosunlu, paçulili aromatik hafif tozlu yeşil-lila bir chypre. çok bezerine denk gelmedim. temizlik hissi veren sentetik bir dokusu da mevcut. Koku olarak değil ama tarz olarak benzer ve bence malzeme kalitesi daha iyi hissettirmekle birlikte tatlılık tarzı da benim için daha uygun olan MinNewYork'un Old School Bench'ini tercih ederim. yine de ikisi de bence farklı ve nitelikli kokular. Kalıcılık ve Yayılım ise Old School Bench'den çok daha başarılı.

          Yorum


          • XerJoff | XJ 1861 Zefiro
            yeni baharlı, zencefilli ve hafif limonlu Bois d'Encens. tarçın ve kakule varsa bile çok kuru şekilde. baharat yapısında kuru karanfil hissediliyor, bütünde ise yeni bahar'a oldukça yakın bir akor mevcut. hissettiğim zencefil-limon tarzı nüanslar elemi-bergamot kaynaklı olması muhtemel. Bois d'Encens gibi oldukça kuru bir odun tütsü yapısı olsa da baharat tarafında kuru yapıyı bozmadan kullanılmış sade aromatik öğeleri ile bir farklılık vadediyor. bolca kilise tütsüsü barındırması ile Avignon tayfasına rahatlıkla eklenebilir.

            Yorum


            • D&G Light Blue Forever acilisi cok canli sulu greyfurtla basliyor.Eski light bluelardan farkli bir is olmus sonlara dogru biraz tatlilasiyor ama cok degisim gostermiyor.Performans olarak yayilimi gayet iyi ancak omru cok uzun degil cok etkilenmedim.

              RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum


              • Soivohle Meerschaum


                Markadan ilk parfüm deneyişim. Öncelikle çok net betimlemeler yapamayacağımı belirtmek istiyorum karmaşık bir koku..(benim için)




                Açılış, ezilmiş çimen efektli sulu papatyalar ekşi ve acı bir taraf sergiliyor (beyaz çiçekler olduğu söylenmiş hangi çiçekler bilmiyorum bu efekti onlarda veriyordur belki)kısa sürede papatyaların meşeyosunu ile birleşmesiyle daha koyu yeşil bir renge-kokuya bürünüyor.

                Meşe yosunu papatyalarla irtibatı kestikten sonra tatlı olmayan bir tütün ile alttan buruk karabibere benzeyen baharatlarla çok kalın bir hale geçip mat,olgun,donuk bir aura çıkarıyor. Meşeyosunu kullanımı harika çok gerçekçi parfümde hep ön planda kendisi.. Lületaşından bahsediliyor nasıl kokar bir fikrim yok..

                Olabildiğince net açıklamaya çalıştım yarın öbür gün tekrar denediğimde farklı yorumlarda yapabilirim ama temel taşlar algıladağım papatya meşeyosunu ve tütün.

                Çok keyifliydi..



                Yorum


                • vakko W collection ; vakko spor bir parfüm yapmış.clasic versiyonun daha güncellenmiş hali sanki. hafif sabunsu, biraz tatlı güzel bir parfüm. turunçgillerle açılıyor portakal çiçeği,beyaz çiçekler ve odunsuluk orta notalarda belirgin.Diplerde miskte ekleniyor.Benzeri çok olsada, uzun vadede sıkılacağımı bilsemde fiyatına göre çok iyi parfüm .Sanırım satın alıcam.internette daha uygun ama bununda sahtesi varmıdır acaba

                  Yorum


                  • bu gün davidoff horizon denedim ön yargıyla yaklaştığım bu koku oldukça hoşuma gitti tozlu kirli tütünlü kavunlu bir açılışı var (bu arada saydıklarımın hiçbiri parfümün açıklanan notalarında yok ) parfümün sonları ganymede inanımaz benziyor..şaka maka baya baya şişeli düşünüyorum .en azından kokunun karakteristik tavrı hoşuma gitti..içi boş para tuzağı çoğu nişten iyidir,deneyen yada kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum..

                    Yorum


                    • Orjinal yazı sahibi: ssselçuk View Post
                      bu gün davidoff horizon denedim ön yargıyla yaklaştığım bu koku oldukça hoşuma gitti tozlu kirli tütünlü kavunlu bir açılışı var (bu arada saydıklarımın hiçbiri parfümün açıklanan notalarında yok ) parfümün sonları ganymede inanımaz benziyor..şaka maka baya baya şişeli düşünüyorum .en azından kokunun karakteristik tavrı hoşuma gitti..içi boş para tuzağı çoğu nişten iyidir,deneyen yada kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum..
                      Terre hermese cok benzetmistim ben

                      RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                      Yorum


                      • Terenzi Halley=kirke=andromeda=Cossiopea=Tabit bence hepsi ayni kokuyor.Halleyin performansi baya zayif. Terenzi ayni kokuyu sisesini degistirip satiyor.

                        RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                        Yorum


                        • Bacarrat rouge 540 muadili Atalier Rebul no.94 ü denedim.

                          BR540 ı mağazada denemiştim öncelikle benim için feminen tarafa kayıyor ve aynı zamanda da koku güzelliği bu şöhreti hak edecek bir güzellikte olmadı. no.94ü denediğimde benzerlik herkesin anlattığı gibi ortada ama ama ama.

                          Videolarda izlerken hep bir medikal kokudan bahsedilmişti ne olduğunu anlayamamıştım ve ilk kokladığımda o medikal kokuyu bende aldım. Beni direkt çocukluğuma, düşüp dizlerimin yara bere olduğu zamanlara götürdü. Revirde hastanede vs. batikon sürerlerdi ve o koku bu koku. Medikal diye bahsedilen o. Parfüm buram buram batikon kokuyor arkadaşlar. Ben 12ml travel size şişesini aldım ve şahsen beğenmedim.

                          Yorum


                          • Nicolai | Cuir Cuba Intense
                            klasik beyaz sabun akoru ile başlıyor. ortaya doğru sabunsuluk halâ baskın olmak üzere kimyon-ölmez otu ile kalın baharatlar da belirgin. uzun süre bu şekilde devam ettikten sonra arkadan hissedilen saman ve tütün de en nihayet ön planda kendini gösteriyor.
                            Son kısımda daha arka planda olmak üzere her aşamada sabun hissiyatı belirgin. tek başına da hissedilebilen Meyan kökü, yıldız anason, manolya, lavanta hepsi bu sabun akoruna hizmet ediyorlar. Tütün harmanına ilginç bir bakış açısı. Yine de en azından Meyan kökü, kimyon ve tütünün daha koyu sunulmasını beklerdim. kıyafette yayılım orta, kalıcılık iyi.
                            Son Düzenleme Asaid; 09-06-21, 16:38. Tarafından yapıldı.

                            Yorum


                            • Masque Milano Tango. Tatlı tuzlu yapısı çok hoşuma gitti benzerleri amber ve gül parfümlerinden ayrıldığını düşünüyorum bu hususta. Burnuma pudralı, irisli kokular geliyor ufaktan ama notalarında yok imiş belki zambaktır kokan bilemedim... Konseptini de ayrıca beğendim... Evden denemek istediğim L’attesa ise radarımda...

                              Yorum


                              • İsmail Efendi Anka Kuş. Maalesef Topkapı kadar özgün bulmadım tıpkı Jezebel’i bulamadığım gibi... Safran ile beraber kullanılmış gül. Çok az lavanta ve kekik seçebiliyorum ayrıca. Şişesini edinmem fakat dekantımı zevkle kullanacağım🙂
                                Niş bir gül parfümü seçecek olsa idim kuşkusuz bu poal olurdu sanırım gül-tütsü uyumunu sevenlerdenim...

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X