Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bu ay Hangi Parfümü Aldım? Alacağım?
Çökme
X
-
Horizon, Guy Laroche (Vintage): 90’lar aquatik yaz parfümlerine baktığım bir dönemde pomak İsmail hocamın koleksiyonunda gördüğüm, dikkatimi çeken bir parça olmuştu. İlk izlenim olarak gerçekten özgün bir 90’lar aquatiği gibi duruyor.
Cool Water, Davidoff (Vintage): Normalde bu parfümü almayı düşünmüyordum ama vintage’ını bulunca bu efsaneyi dolabıma katıp tecrübe etmek istedim.
Kenzo pour Homme, Kenzo: "Bir 90’lar yaz klasiği" kontenjanından dolabıma girdi. Vintage’ı, bu diğer 4 parfümün toplam fiyatından fazla olunca artık bunu kullanıp çok seversem vintage’ını kovalarım diye düşündüm.
Insense Ultramarine, Givenchy: 2020 yılında bile halen piyasada hatıra sayılır bir yeri olmasıyla saygımı kazanan bir 90’lar aquatiği. Bu olmazsa olmazdı.
Nautica Voyage, Nautica: O kadar tavsiye verilen, adı geçen bir aquatik yaz parfümüydü ki fiyatı malum uygun olunca, bir 90'lar parfümü olmasa da açıkçası sırf merak ettiğim için aldım.Son Düzenleme Aryan; 17-10-20, 17:30. Tarafından yapıldı.
- 17 beğenme
Yorum
-
Aslinda uzun zamandir listemde olan fakat bir turlu duses yakalayamadigim (cunku bence fiyatini hak eden bir kokusu yok firmanin) Penhaligon's Opus 1870'i Makyajtrendi sitesindeki akil almaz fiyatlari gorunce sonunda aldim.
Biraz daha performansi olsa rotasyonumun degismez uyelerinden biri olabilir, gene de kokusunu cok seviyorum, keyifle kullanacagim
- 6 beğenme
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Leto View PostAslinda uzun zamandir listemde olan fakat bir turlu duses yakalayamadigim (cunku bence fiyatini hak eden bir kokusu yok firmanin) Penhaligon's Opus 1870'i Makyajtrendi sitesindeki akil almaz fiyatlari gorunce sonunda aldim.
Biraz daha performansi olsa rotasyonumun degismez uyelerinden biri olabilir, gene de kokusunu cok seviyorum, keyifle kullanacagim
Yorum
-
Yoo ben hep buralardayim. Opus 1870 temel olarak karabiberli bir sandal kokusu, fakat gül ve tarcin gibi bazi nuanslar o kadar ustalikla yedilrilmis ki elementleri ayirdetmek gercekten ustalik istiyor, muthis harmanlanmis bir bitmis urun bence. Yani biraz daha kalici ve farkedilir olsa zaten daha fazla konusulurdu. Kokusu bence muthis. Tam sonbaharlik guvenilir efendi adam kokusu
- 3 beğenme
Yorum
-
Bu arada Side Effect ile ilgili şunu söylemem gerekiyor. Koku bir kere banyo yaptığınızda kesinlikle çıkmıyor teninizden. Ertesi gün de hissediyorsunuz. Anormal bir kalıcılığı var. Bir elbiseye sıkıp dolaba atın. 1 ay sonra dahi açtığınızda kokuyu net şekilde alabilirsiniz. Yayılımı da aynı şekilde anormal. 3 sprey koca bir odayı bütün gün boğabiliyor. İlginç bir parfüm. Bir şişesi çok rahat 2-3 sene götürür insanı.
Kokusu ise inanılmaz. Parfums de Marly Herod kokladıysanız o büyüleyici kokuya tarçın ve viski eklediğinizde ortaya Side Effect çıkıyor. Kokusu net şekilde etkiliyor insanları. Bir şekilde anlıyorsunuz bunu. Parfümün adını soramayan kokunun keyfini çıkarıyor.
Yabancıların deyimiyle one hundred percent unisex. Hem erkek, hem kadın rahatlıkla kullanabilir.
- 5 beğenme
Yorum
-
- 19 beğenme
Yorum
-
eğer daha çok kişiye ulaşmak amacı ile törpüleme yapılmışsa çok ilginç olmuş, parfümün ismi zaten Sert Deri, alıcı beklentisi zaten "Sert" olması yönünde. formül aynı olsa bile daha ucuza mal edilmesi için muhtemelen hammadde kaynak değişikliğine gidilmiştir, üretici firmadan firmaya aynı molekül bile çok değişiyor.
-
Teşekkürler Sefa hocam. Yeni şişelerin tasarımı da aslında hoşuma gidiyor. Burnuna ve bilgisine güvendiğim bir hocam koku olarak yeni şişe daha kullanılabilir demişti (açılışından dolayı sanırım) ama benim Hard Leather ile olan bağım eski şişe ile başladı.
-
- 15 beğenme
Yorum
-
Tesekkur ederim, benim icin kullanimi gayet rahat olan bir paculi yorumu. Daha fazla animalic ve civet havasi iceren floral tonlar beklerken, bunlarin yaninda adeta chypre ambiyansinin hakim oldugu odunsu bir paculi kullanimiyla karsilastim. Parfum, yogun olmasa da agir ve misk karisimli ciceksi havasi fazlasiyla hissediliyor. Iste bu yuzden bence ayni zamanda oldukca da feminen. Paculi seven de sevmeyen de bu parfumu begenip kendinden bir seyler bulabilir. Soguk ya da serin havada kullanilirsa kendini daha cok gosterecegini dusunuyorum.
Yorum