Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Laurent Mazzione, O de Soupirs

    Arada farklı ailelerden parfümler kullansam da içinde kendimi en rahat hissettiklerim pudralı parfümler, özellikle kozmetik kokuları oldu hep. Uzun zamandır peşinde olduğum bir rujun kokusu nedeniyle bu türde de epey parfüm biriktirdim. Koleksiyonumda olmasını çok istediğim ama türlü nedenlerle kavuşamadığımız (ve şu anda satışı olmayan) FM Lipstick Rose'a benzerliğinden bahsedilen O de Soupirs hayli dikkatimi çekti. Düşük puanlarına rağmen "ne kadar kötü olabilir ki" diyerek gözümü kararttım.

    O de Soupirs galiba "Ah o iç çekişler" gibi çevirebilecepimiz bir söz öbeği. Bir yorumda bu ismin ruj sürmüş bir kadının nefesinden esinlenilmiş olabileceği gibi bir cümleye rastlamıştım ki, parfüm elime ulaşınca "haklıymış" diye düşündüm.

    Parfümün ilk anları mavi teneke kutulu Nivea krem gibi. Sanki hafiften bir aldehitli hava var nota açılımında yer almayan. Bu ilk anlar biraz sentetik ve düşük puanların sebebi gibi görünüyor. Baskın notalar gül, sümbül, heliotrop. Nivea etkisi geçtikten sonra Cire Aseptin yani nostaljik "çiçek özlü krem" safhası başlıyor, hayli keyifli. Sonrasında ise koyu pembe ruj... Uzun zamandır aradığım gibi. İlk sıkıldığında kuvvetli, sonra yatışıyor. Kalıcılık iyi. En çok benzettiğim parfüm, altın şişeli JCB Ombre Rose EdP ama ondaki aldehit ve sandalağacından gelen kesinlik O de Soupirs'te yok.

    Bir not daha, 2011 tarihli parfüm Mona di Orio'nun muhtemelen son eserlerinden. Daha önce değil neden bilinmez ama 2015 yılında firma bunu açıklamış. Üretimi de durmuş maalesef.
    Son Düzenleme Rayiha; 01-12-22, 23:58. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Uzun zaman oldu site öldu saniyodum 😂
      Hugo Boss The Scent Le Parfum kullandim. Soft, kis kokusu. Yogun ama bi’romantikligi var.

      Yorum


      • Nishane tempfluo
        Beni rahatsız eden parfumlerden birisi daha maalesef çok sentetik. Eskiden nishane kaliteli ve özgün parfümler çıkarırdı. Ama nedense artık tekrara düştü ve klonlama işine girdi. Kredo yu da kapaktan kokladım bugün o da bildiğimiz TF oud wood. Bakalım ilerleyen zamanlarda kredo yu kullandığımda nasıl hissettirecek ve oud woodla ne derecede benzerler.

        SM-N985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • azzaro pour homme

          yaş ilerledikçe kıymeti daha çok biliniyo

          Yorum


          • Le Labo-Patchouli 24. İsli, plastiğimsi ama aynı zamanda neredeyse lezzetli sayılabilecek bir vanilya parfümü bana göre. Hatta Hypnotic Poison’daki vanilyaya da benzetiyorum ki parfümörleri de aynı kişi(Annick Menardo).
            Son Düzenleme caliban; 05-12-22, 12:17. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • boş geçtim bugünü bayadır böyle bi ara vermemiştim bir şey kullanmadan da olabiliyormuş, mis gibi duşumu aldım takıldım parfümsüz, azıcık özleyeyim

              Yorum


              • Öğlen sıktığım Insolence EDP, hala buram buram saçlarımdan yayılıyor. Mükemmel bir menekşe parfümü. Bugün kızım da bu parfümü odama koy dedi. Sanırım ortak olacak☺️ Bileğime de Samsara EDP sıkmıştım. O da hala çok güçlü. Eski kırmızı şişe..Beni geçmişe, üniversite yıllarıma götüren bir koku. Guerlain parfümlerini çok seviyorum. Her biri farklı bir masal.

                Yorum


                • gucci pour homme iki

                  Yorum


                  • Chanel Misia, EdP

                    Birkaç yıl önce tam da bu zamanlarda kendime doğumgünü hediyesi olarak almıştım. Kokuyu beğenmeme rağmen aldehitli kısmı deyim yerindeyse burnumu ısırıyor ve diğer akorların üzerinde baskınlık kuruyordu. Bu anlamda yorucu geliyordu ve konforlu değildi.

                    Yine yılın bu günlerinde aklıma düştü Misia. Durdukça yumuşamaya başlamıştı zaten; şimdi ise zaman, keskin köşeleri iyice törpülemiş ve deyim yerindeyse parfüm tam kıvamına gelmiş.

                    Her ne kadar çeşitli forumlarda "ruj kokusu", "pudra kokusu" olarak tariflense de, ne ruj kadar yumuşak ve tatlı, ne de pudra gibi tozlu dokuda. Benim için Misia tam bir fondöten kokusu. Hatta lisede mezuniyet fotoğrafı için hayatımda ilk kez makyaj yapma hevesiyle (ne gerek vardıysa o taze ciltte) aldığım ağır, yuvarlak, aynalı kutulu Max Factor krem pudra (ya da adı her ne idiyse) kokusuna çok yakın. Dolayısı ile kokladığımda beni lise mezuniyeti ve üniversite sınavında istediğim okulu kazanma heyecanlarını yaşadığım 90'lı yıllara götürüyor.

                    Misia temelde irisin meyve, aldehitler ve bir miktar çiçek ile harmanlandığı bir koku. Bir arkadaşım bu parfümüm için "ilaçsı bir yanı var" demişti, ki hak veriyorum, sanırım aldehit bu etkiyi veriyor. İris çoğu parfümün aksine kuru ve köksü gelmiyor, meyve ve aldehitlerle daha kremsi, nemli bir yapıda hissediliyor.

                    Netice itibariyle üç gündür mutlu mutlu Misia'mı kullanıyorum. Hatta "keşke zamanında 200'lük alsaymışım" dedirtti. Yayılımı orta, kalıcılığı daha iyi. Dört yıl içinde yarıya yaklaşmışım, bir sonraki şişe için şimdiden kumbaraya para atmaya başlasam iyi olacak...

                    Yorum


                    • Sabah kalktım ve 2 fıs Insolence EDP sıktım. Gökyüzünün yavaş yavaş mavileşmesini ve aydınlanmasını onun büyülü kokusunu içime çekerek izledim. Asla vazgeçemeyeceğim bir parfüm.

                      Yorum


                      • Tekrardan şişesine kavuştuğum Jubilation XXV. Yeni şişede JUBİLATİON XXV yazısı şişenin ortasındaki Amouage yazısının altına yerleştirilmiş. Eski şişemde sadece kapakta yazıyordu. Kokuda herhangi bir değişikliğe rastlamadım.
                        Tatlı, ekşi, bitter kıvamındaki reçinelerin, meyveler,baharatlar ve udla muhteşem bir uyumu var. Her geçen gün daha fazla seviyorum.
                        Son Düzenleme caliban; 30-12-22, 14:31. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • 2022 yılını Guerlain L'homme ideal extreme ile bitirelim. L'homme serisinin en iyisi L'homme cologne dan sonra tabi.

                          SM-N985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                          Yorum


                          • Atelier cologne grand neroli bugün ferah yazlık bir parfumden yana kullandım.

                            SM-N985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                            Yorum


                            • Yıllara yayılan bir maceradan sonra nihayet edindiğim FM Lipstick Rose.

                              Lipstick Rose bu yılki doğumgünü hediyemdi ve ilk kez yılın ilk günü kullanmak istedim. Mağaza koku kartı ve başka bir parfümün şişeciğine doldurdukları ve bu yüzden kokunun doğruluğundan emin olamadığım minik bir nümune de göndermişti. Karttaki kokuyu ilk anda beğendim.

                              Ancak şişemi açıp kullanmaya başladığımda umduğumdan ve ilk algımdan farklı bir kokuyla karşılaştım.

                              Parfüm çok yoğun bir menekşe. Yoğun ve tozlu. Ne rujdan beklediğim kremsiliği, ne de gülü alabiliyorum. Yardley April Violets veya HdP Blanc Violette çizgisinde. Gülkurusu bir ton beklerken eflatun.

                              Bunlar tabii ki ilk izlenimlerim. Menekşe akorları da ilk anda yanıltıcı olabiliyor. Sanırım iris ve kırmızı meyvelerin varlığını arıyorum ruj kokularında. Bakalım yarın tam gün kullandığımda nasıl hissettirecek.

                              Yorum


                              • vers le sud,,en sevdiklerimden...inanılmaz huzur veriyor

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X