Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Ysl - Caftan

    Yorum


    • Bugün Zadig Voltaire This is Him şişemin son damlalarını fıslatttım. Greyfurtlu açılışının ardından uzun saatler boyunca hafif bir tütsü ve güçlü bir karabiber - vanilya birlikteliği ile iyi yayılım gösteren harika bir koku.

      This is Him adete neo-klasik parfüm düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşımla günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal dizaynır ve nöro...

      Bir de eve geldiğimde Suox hocamdan aldığım dekant paketini açtım. Beş yaşındaki oğulcuğum benden heyecanlıydı. Sultan Vetiver şişesini aldı eline, düşürüp kıracak diye aklım gitti. Baba bana bundan sık diyor. O olmaz dedim. Sanki benim Escobar kadar param mı var? Neyse Jovoy Incident Diplomatique'e razı oldu. İlk kez denedik. Bence muhtelem bir topraksılığı var. Bu koku beni yıllar yıllar öncesine, Arko Kırmızı Tıraş Kolonyası'na ışınladı.

      Sonra bir fıs da kendimde Profumum Ambre Aura denedim. Grand Soir ve Ottoman Amber seven biri olarak bu kokuyu da çok sevdim. İkisinden de izler taşıdığını düşünüyorum.

      Gözlerinizdeki ışıltı kaybolmasın. İyi geceler.

      Yorum


      • Myrkur
        Myrkur Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Zadig Voltaire This is Him cidden çok başarılı.

    • Prada Paradoxe kullandım. Aslında kokusunu beğensem de elimde benzer tarz parfümler olduğu için almayı düşünmemiştim ama kızımın aşırı ısrarlarına dayanamadım. Kokladığı günden beri bu parfümü ne zaman alacaksın diye başımın etini yiyordu. Gerçekten çok beğenmişti. Aslında Libre, Libre Intense, My Way ve L’interdit parfümlerini andırıyor ama bana göre onlardan daha güzel. Bol çiçekli, ballı, amberli, kaliteli bir şampuan hissi verdi bana. Çok sevdim. Kızım iyi ki ısrar etmiş diyorum şu an☺️

      Yorum


      • azzaro pour homme

        Yorum


        • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Black Amber

          APLS ve Ambre Fetiche’i (bonuslar da Ambre Loup ve Ambre Orient olsun) keşfettikten sonra “heyecan aramaya gerek yok” diyip amber parfümlerine ara vermiştim. Black Amber’e de geçen haftaya kadar hiç denk gelmemiştim ve denemek amacıyla 10 ml şişesinde sipariş verdim.

          Oldukça çiçeksi ve biraz da reçineli bir açılışa sahip. Orta ve sonlarına doğru ise oud ve gül baskın hale geliyor. Klasik bir amber parfümü değil ve odunsu-çiçeksi yönleriyle farkını belli ediyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama seviyelerde. Kesinlikle denemeye değer bir amber.

          Yorum


          • Masque Milano Montecristo. Parfüm o kadar güçlü ki dün öğlen 2 fıs sıktım, akşam duş aldım, sabah uyandığımda hala kokuyordu.

            Yorum


            • Creed - Green Irish Tweed

              Yorum


              • Tf - Plum Japonais

                Yorum


                • Rebul Sweet Lemon Kolonya

                  Rebul'un 125. yılı için çıkardığı kolonya serisini merak ediyordum, sonunda denk geldim ve Sweet Lemon'u edindim. Bu arada serinin tüm kolonyaları markette erkek traş bakım ürünleri reyonunda duruyordu, alırken "çok mu tııraş kolonyası ama adı da pek öyle değil gibi" diyerek tereddüt etmedim değil.

                  Beklentim, klasik limon kolonyasının biraz daha tatlılaşmış bir versiyonuydu ama Sweet Lemon'un o bilindik limon kolonyası ile pek ilgisi olduğunu söyleyemeyeceğim. Aslında bu benzemezlik durumu benim için hoş bir sürpriz oldu, uzun zamandır en beğendiğim kolonya, hatta koku bu oldu diyebilirim. Kolonyanın üst notaları bergamot, limon ve portakal, orta notaları limon çiçeği ve sucul akorlar, dip notalara gelindiğinde ise misk, sandal ve sedir ağaçları, çam yosunu ve pralinise olarak açıklanmış.

                  Sweet Lemon, özünde 80 derecelik bir kolonya olması nedeniyle tipik alkollü, yakıcı bir açılış yapıyor ama saniyeler içinde alkol uçunca ismi gibi tatlı, ama hafif ve dozunda tatlı, ve ferah, neredeyse hafiften mentollü diyebileceğim bir yöne evriliyor. Narenciye izleri var, baskın değil, ekşi hiç değil. Çok yumuşak ve ferah, ibrenin maslükene doğru kaydığı çok güzel bir kolonya bu. Aromatik odunsuluk ardıç, mazı gibi. ağaçların yeşil minik kozalaklarını ezince gelen kokuyu andırıyor, ama asla tipik erkek tıraş losyonlarındaki gibi sivrilmiyor. İsmindeki tatlılık bu sivri yönleri baştan törpülemiş gibi.

                  Sweet Lemon daha önce denediğim hiçbir kolonyaya benzemese de, yine de tanıdık. Hafızamı biraz zorlayınca Dior Eau Sauvage (hatta belki parfüm) ile bir benzerlik farkediyorum. Eau Sauvage'ın daha hafif ve tatlı, daha unisex, yazlık bir flankeri gibi tasarlanmış sanki. (Eau Sauvage benim çok sevdiğim ama almakta hep kararsız kaldığım bir kokuydu. Sweet Lemon yumuşaklığında bir yazlığı olsa hiç tereddüt etmezdim açıkçası.) Yayılım çok güçlü değil doğal olarak, kalıcılık fena sayılmaz. Elimi yıkasam da kokuyu almaya devam ediyorum.

                  Özetle, kendime göre bir Eau Sauvage bulduğum için mutluyum Bir yandan da hiç denemediğim Acqua di Parma klasiklerine benzerliğini merak etmiyor değilim. Özel seri olduğu için devamı gelir mi bilmiyorum, o yüzden çok kullandığım kolonyaları Sweet Lemon olarak stoklamak iyi bir fikir olabilir.
                  Son Düzenleme Rayiha; 16-10-22, 18:04. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Amouage Opus V

                    Yorum


                    • xeryus rouge

                      Yorum


                      • Serge Lutens - Chergui

                        Yorum


                        • eski şişe ysl body kouros

                          Yorum


                          • Orjinal yazı sahibi: ANDY DUFRESNE View Post
                            gucci envy..mihenk taşı,materpıece şaheser...bunu kullandım ama guccinin böylesine önemli ve beğenilen bir parfümü hangi akla hizmet ile üretimini durdurarak piyasadan sildiğini düşünüyorum ve bir türlü anlam veremiyorum...mantık kuramıyorum..düşünün bir markanız var değer gören potansiyeli olan ,çokça satılan bir ürününüz var ve bunu satmayı bırakıyorsunuz...

                            zaten şu parfüm dunyasında yaşanan bu tip saçmalık ve ahmaklıkları anlamak mümkün değil..çok örnek var..yine aynı markanın rush parfümü gibi..sonra bu tip kokular karaborsaya düşüyor ,astronomik rakamlara satılmaya başlıyor yada kullanıcı devamı olmadığı için kullanmaya kıyamıyor ,tıpkı ben gibi...geçen bir sitede gördüm 100 ml e 4000 lira yazmış vatandaş..ha parfüm kaliteli ve bir dısıgner markaya göre üst düzey kabul ama 4 bin edermi bilemiyorum..yani ne gerek var şimdi buna? bi sürü efsane koku var artık bulunmuyor..sonra kokudan kokuya gibi sitelerde acayip rakamlara satılıyor..eee herkesinde bütçesi kaldırmıyor bunu..elbet alabilen parayı sorun etmeyen insanlarda vardır..ama param olsa bile 2 kere düşünürüm bir disigner için bu rakamları ödemeyi...

                            neyse bu gerizekalı gucciye yeterince sövdükten sonra koku ile ilgili övgülere geçeyim..

                            gerçekten oryantal baharatlı dediğimiz klasmanda bir mihenk taşı envy..sevmeyen olabilir belki içeriğinde bulunan zencefil gibi baharatlardan ve keskinliğinden ötürü ama envy için kötü parfüm diyenin parfümün p sinden anlamadığına eminim..
                            bu kadar geniş bir harmanı birbirine yediripi ortaya böyle oryantal güzel kokan bir parfüm yapmakta her babayiğidin işi değildir zannımca..tasarımcısı kim bilmiyorum ama şapka çıkarıyorum ve alkışlıyorum..böylesine yoğun bir harmanı bir şahesere dönüştürdüğü için..açıklanan notaları verseler bu hale getirmek için baya uğraşırız sanırım...

                            çok detaya girmicem çünkü çıkamam ve yazı çok uzayacak fakat şunu söyleyebilirim özetle....oryantal parfümlerde ELEGANT kelimesinin karşılığıdır ENVY..
                            Envy çok çok klas bir parfüm. Şimdi benzeri çıksa adı Maison İbrahim olsa 300 dolardan şişesi alıcı bulur. Niş kalitesinde bir parfümden bahsediyoruz. Ha sadece Envy değil Rush pour homme da çok klas kokuydu. Pour homme II tam bir ofis parfumuydu. 4 mevsim kullanılabilecek nadir parfumlerden biriydi. Pour homme tam bir date parfumuydu. Viski şişesine benziyordu. Bu saydığım 4 parfüm efsanevi parfumlerdir ama maalesef üretimden kalktılar.

                            Yorum


                            • layering olayını seviyorum ben..birbirine yakınkokular uzak zıt kokular ..derya deniz...100 e yakın şişeli 20-30 da dekantım var..herhalde hergün 1 layer yapsam 1 yılda bitiremem...
                              neyse boynumun sol tarafına dior homme intense (2014) diğer tarafına cartier declaration l'eau sıktım...çok hoş yaaa..şöyleki ara ara bi declaration bi dior geliyor burnuma..layeringde burnun alışması olayınıda bir nebze engelliyor..hani belli süre sonra burun alışıp kokuyu alamama durumu varya..üzerimde iki ayrı koku olduğundan ikisinide güzel alıyorum..aslına bakarsanız iki kokununda ortak özeliiği vurucu ve performanslı olmaları...declaration zaten konuşmaya bile gerek yok terrenin atası ve şaheser..dior ise malumunuz...efsane mihenk taşı masterpiece falan filan...bayıldım...

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X