Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Manda kaymaklı ekmek kadayıfı
Kaymağın manda kaymağı olması gerekiyor. Buda seçenekleri daraltıyor tabi ki. Çünkü bu kaymak başka bir tat anlatması çok zor. Pek çok şehirde meşhur denilen yerlerde önüme gelen normal kaymaklı tatlıyı bir kaşık alıp bırakmama sebep oluyor.
Ülkemiz manda açısından zengin bir ülke bildiğim kadarıyla en yoğun manda nüfusu Karadeniz de ancak ben Karadeniz manda kaymağı hiç yemedim. Tadı hakkında bişey diyemeyeceğim. Çünkü bu lezzet mandanın çok ve yaygın olması ile ilgili değil daha çok mandanın cinsi ve hayvanın beslenme düzeni, endüstriyel bakım yöntemleri içerip içermemesi ve belki de iklim ile alakalı. Benim tercihim Balıkesir ve Kütahya kaymağı. İç Anadolu da da bazı küçük yerlerde çok meşhur diye duydum. Özellikle Kütahya da manda sütünden dondurma ve yoğurtta bulmak mümkün oluyor. Balıkesir dekini bulmak için ise biraz çabalamak gerekmekle beraber bu çabaya değer. Ağzınıza attığınızda aroma genizinize kadar doluyor süper bir deneyim
Bu arada evet Afyon da yedim. Evet meşhur denilen ünlülerin resimleri olan yerlerde de yedim. Benim için hayalkırıklığı oldu. Kesinlikle kötü değil ancak çok çok daha iyilerini yedim. Altındaki ekmeğin ise kızarmış yada kızarmamış olması ise bence tamamen kişinin damak tadı ve tercihi ile alakalı ben ekmeği az kızarmış seviyorum. Biftek misali 😄
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Harun Ustam simit katmeri kendi elleri ile servise hazırlıyor... Sosyal Medya Blog : tuncerc.blogspot.com Instagram : www.instagram.com/tuncercetinkaya Zomat...
Her türlü turşu, ama her türlü.....
Mangalda sucuk ekmek, kızarmış ekmek olmalı ama.
Fındık lahmacun :-)
Islak hamburger
Big Mac
Goralı
Çiğ köfte
İçli köfte
Espresso falan yazmak isterdim ama pek rafine olamadım :-)))))))
Yorum