Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Split Kurallarında Forum Yararına Olacak Bir Değişikliğe Ne Dersiniz.

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Split Kurallarında Forum Yararına Olacak Bir Değişikliğe Ne Dersiniz.

    Forum kurallarını koyarken özellikle sahte parfümlerin forumdan uzak olması ve forum üyelerini koruma amaçlı olarak kesinlikle Tester parfümlerin splitini yasaklamıştık. Bunda o zaman ki alım gücümüzün yüksek olması en baba parfümde bile ml fiyatında 2-3 tl fiyat farkının olması bizleri bu kuralı koymaya iten sebeplerden biriydi. Fakat geçen zaman içerisinde paramızın değer kaybetmesine paralel olarak alım gücümüz bir hayli düştü ve hobimize ayırabileceğimiz bütçe bir hayli törpülendi.
    Yine bunun yanında forumda aktif olarak split etkinliği düzenleyen 2 üye var biri ben diğeri de cantona8 Her ikimizde bu işin kurtlarıyız sapla samanı ayırabilecek bilgiye ve tecrübeye sahibiz. Öyle durumlar geliyor ki aslında 3 te 1 hatta 4 te 1 fiyatına koyabileceğim bir parfümü sırf kutusu için 4 katı para verip split yapıyoruz. Bu fiyatlarla ben split yapmaya utanır hale geldim yoksa elime geçen fırsatlar ile hem sizleri en ucuz fiyatlarıyla parfüme boğarım hemde forum splitleri yeniden oldukça aktif duruma gelir ve süreklilik arz eder.

    Tabi kural değişikliği için designer parfümleri katmamıza gerek yok sadece Niche segmentinde olan ve gerçekten arada uçurum fark edecek parfümler için en azından alım gücümüzün tekrar yükseleceği (pek sanmıyorum ama) zamana kadar bu kuralın esnetilmesine ne dersiniz.
    69
    Evet Tester Parfümlerin de spliti yapılsın
    57.97%
    40
    Hayır bence kutulu olarak splitlere devam edilsin.
    42.03%
    29
    Son Düzenleme matrai; 30-09-20, 19:46. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Tester olarak yapılacaksa eğer bilindik güvenilir yerden alınsın ve aldığı yerden teyit şartı getirilsin. Gerekiyorsa İnstagram veya whatsapp konuşmalarının görüntüsü ve aldığı yerden teyit. Tester parfüm iki ucu ... değnek. Ben testerdan yana kullanıyorum oyumu, ekonomik yönden çok daha uyguna geldiği için. Fakat bence bu şekilde olacaksa olmalı.

    Yorum


    • #3
      Ben basindan beri guvenilirligi sorgulanmayacak magazalarin tester ismiyle satmakta oldugu kutusuz, kapaksiz veya tester yazili parfumlerinin splitlerde kullanilmasinin uygun olabilecegi yonunde goruse sahiptim. Bahsettiğimiz durum, parfumun yalnizca magazadan alinip, splitten sonra herhangi bir sekilde satışının yasak olmasi durumunda bence olumludur. Ha sahte parfumleri de gercekmis gibi satmaya kalkanlar yok mu? Var tabiki. Ama zaten asil bu isin alim satım kisminda yer alan ve birbirimizin referanslarina sahip oldugumuz kesim kendi arasinda zaten paylasiyor instagram splitleri uzerinden aldiklari tester parfumleri. Burada tester parfumden daha tehlikeli bir sey var ki o da sahtekarlik ve dolandiricilik. Dallandirip budaklandirmayayim. Ben olumlu bakiyorum. Ozellikle de bu fiyatlar yuzunden belimiz hayatin en alaninda bukulmusken. Sonucta onemli olan bir mali "mümkün olan" en uygun fiyata ednmek. Kaynaginin net belirtilmesi kaydiyla tester parfumlerin de splitlerde degerlendirilmesine pozitif yaklasiyorum.

      Zaten mlsine tonla para verdigimiz parfumleri dekant olarak alirken kutu parasini da odemis oluyoruz. En azindan bu sekilde olursa kutu kapak vs gibi gereksiz detaylarin parasini kismen vermemis oluruz. Zaten kutulu full icerik isteyen kisiler de tester olani almaz. Tercih meselesidir.

      Instagram uzerinden yapilan splitlerde bu tur parfumler aliniyor satiliyor iken ve buralardan edinilen parfumlerin de halihazirda elden ele gittigi ortadayken, forumda buna karsi çıkmak cok bir onem arz etmiyor gibi. Sonucta dedigim gibi tercih meselesidir. Tuketim icin aliyorsak zaten kullaniyoruz. Begenmezsem satarim diye dusunenler icin ise sadece splitlerdeki tester parfumlerden alim yapanlar icin ayri bir takas basligi ya da platformu oluşturulur. Parfumu alan a ve b üyleri kendi aralarinda 2. Elden takas yapabilirler. Ama 3. El takas alisverisi yasak olur gibi.... bu konuda daha cok yazacagim sey var da genel görüşün belirmesi neticesinde devam yorumlarimi paylasirim.

      Herkese saygılar sunuyorum.

      Yorum


      • #4
        Aynı talebi dile getirmeyi uzun zamandır düşünüyordum, tepki çekme korkusuyla yazmamıştım. Testerları kullanmak ciddi manada fiyat avantajı sağlayacak. Zaten splitleri düzenleyen kişiler de tecrübeli insanlar olunca sahte olma riski yok gibi bir şey. Bu şartlar altında mutlaka testerlara da yer verilmelidir.

        Yorum


        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Tecrubeden ziyade alacağımız yer belli olduktan sonra bence hicbir sakincasi yok. A firmasindan alinan tester sahte ise bunu kendisi dusunsun... isim vermeyeyim simdiden ama zaten 3 4 tane guvenebilecegimiz parfumeri var ki hemen hepimizin bir cirpida aklina gelen yerler zaten...

        • Myrkur
          Myrkur Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Kesinlikle katılıyorum size hocam

      • #5
        Destekliyorum bu ekonomi uzunca bir süre düzelmek yerine daha da kötüye gidecek yarı fiyatına uygun fiyatlı parfümler olursa tabi orjinal olmak şartıyla ki bu forumda denildiği gibi iki üye split yapıyor onlarda işin kompetanı olmuşlar bence son derece isabetli bir karar olmuş olur. Ml fiyatı 20 liraya almak yerine kim 10 liraya alıp kullanmak istemez ki ben hobi peşinde olduğum için sonuna kadar destekliyorum.

        Yorum


        • #6
          Ben instagramdan gerçekten çok uygun fiyatlara şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadığım ve sıkıntı yaşattığını duymadığım güvenilir ve bilindik bir iki satıcıdan 3 4 kere bazen kutusuz bazen kapaksız tester aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım böyle bulabileceksek gerçekten çok iyi olur.

          Yorum


          • #7

            Tester parfümün originalinden farki var mi ?( koku .. sekil... sise)
            Daha uygun fiyata neden tester a hyr densin?
            Peki bu tester satis onayi kimler icin gecerli olacak?
            Zaten kutusuzlar tester degilmi?

            Ben sahteye denk gelirsem... parami kaybetmis olur gunahini karşımdakine yuklerim...
            Satan kisi şerefsizse gururu icin yasamiyorsa cok para kazanir ama onursuz ahlaksiz ve gunahkardir( inancima gore) fiyati aldigim parfum kadardir ve onu her zaman o fiyata satin alirim.. kaybeden ben olmam yani alt tarafi parfum..
            Ben daha az paraya daha cok parfum denemek daha ucuz siseli almak zevkimi yasamak keyfimi surmek isterim... yani bana uyar...
            Guvenip guvenmemek te benim sorunum..
            dunya kucuk...cekirge artik 3 kere ziplayamiyo.... 👍

            Not: tester yazilir secenekli olur.. kutulu kutusuz seklinde... isteyen kutulu alir isteyen kutusuz... almayanda almaz..

            SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • #8
              Tester parfümlerdeki sorun istismar edilmeye çok açık bir konu olması ve bu özelliğinden dolayı maalesef kötücül, art niyetli kişilerin iştahlarını kabartması; bu hobiye zarar verecek şekilde dolandırıcılığın aracı haline gelmeleri... Çünkü, bu art niyetli kişilerin elindekiler; orjinal parfüm başlığının küçük bir alt kategorisi olan tester parfümler değil, başka bir kategori olan sahte parfümler başlığının içerisinde yer alan parfümler.

              Bence konu, güven ve iyi niyet meselesi... Ben burada iyi niyetlerinden şüphe etmediğim matrai ve cantona8'nın güvenirliğinden dolayı bu konuya olumlu bakıyorum.

              Geçmişte bu malum konunun yarattığı sorunların önüne geçmenin zorluğundan dolayı forumda radikal karar ve düzenlemelere gidilmiş olabilir ama kurallar da statik değil, dinamiktir; bir evrim içindedir, güzelliği de buradadır. En azından bence öyle olmalı; konjektöre göre kuralları düzenleyip değiştirebiliriz. Şuan mevcut ekonomik konjektör, bu hobiyi sevenler için son derece yıkıcı bir hal aldı ve maalesef önümüzde de karamsar bir tablo var. Bu durumda rasyonel davranış biçimi, kokulara uygun fiyatlı ulaşmanın tüm yollarını kullanmamız yönünde olmalı değil midir? Bence, bunu uygulayabileceğimiz bir platformu oluşturmak/oluşturamamak da bizim elimizde. Güzelliği, daha az yıkıcı olacak şekilde yaşatma, sürdürmek adına bu yapıcı öneri denenebilir...
              Son Düzenleme Aryan; 17-10-20, 17:30. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                İyi niyetten ziyade alacağımız yerleri de belirtirsek aracı olarak biz sorumluluğu da paylaşır bir ihtilaf çıkmasının da önüne geçeriz diye düşünüyorum. Kimsenin iyi niyetinden şüphe yok tabi ama en çok da suistimal edilen şey iyi niyet... O yüzden alınacak yerler sağlam olursa gerisi kolay. Tercih eden alır faydalanır. Şimdi "aa ne tester'ı ben hiç kullanmıyorum o sahte şeyleri" diyecek bir tebaa ortaya çıkar mı bilmiyorum tabi. Sahte ile tester'ın farkını da iyi anlatmak gerekebilir neticede.

            • #9
              Ben çok olumlu buluyorum bu düşünceyi.

              VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum


              • #10
                matrai hocam, somut bir örnek verebilirmisiniz ? Mesela X parfümünün kutlu normal şişe fiyatı şu kadar tester fiyatı şu kadar diye bence konu böyle daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum saygılar 🙃

                Yorum


                • Selective44
                  Selective44 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Ben ufak bir örnek vereyim hocam.

                  Hermessence Epic Marine orjinal fiyatını bulamadım fakat ambre narguile 1800-2200 arasında değişiyor. Güvenilir , hepimizin aklına gelebilecek bir kaynaktan 900 lira gibi bir rakam verilmişti.

              • #11
                Şahsen ben çok fazla tester ürün kullanmayan ama bunu sahte olma riskinden dolayı değilde kapaksız kutusuz şekilde koleksiyona yakıştıramadığım için mecbur kalmadıkça tercih etmeyen bir parfümseverim ama aynı zamanda avrupada amerikada olduğu gibi internet üzerinden de tester satışının yapılabilmesini yeterki sahte parfümün önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama benim burada iki sorum olacak;
                1.Tester parfümün uygun olmasının sebeplerinden biri zaten açıkca satılamıyor olması değil mi birazda. Şimdi forumda da testerın önü açılırsa bununda bir rekabeti ve talepten kaynaklı fiyat artışı olacağını öngörüyorum umarım yanılırım.
                2.ve daha önemli olduğunu düşündüğüm soru şu, burda herkesin mutabık olduğu iki yer var güvenilirlik konusunda bir nokta biri uzay. Ama bunun dışında ayrı ayrı Altug beyin güvendiği ama Mustafa beyin güvenmediği yerlerde mevcut olabilir veyahut tam tersi de. Burda güvenilir magazayı kim nasıl belirleyecek önemli olan o diye düşünüyorum.Parfümden soğuduğum elimizi kolumuzu kıpırdatamayacak hale geldiğimiz şu günlerde benim için farketmez herkese iyi günler.

                Yorum


                • #12
                  Ben bir de bir şey sormak istiyorum müsadeniz olursa firma kaç tane parfümde tester veriyor 10 da 1 mi 20 de 1 mi bunu bayadır merak ediyordum

                  Yorum


                  • #13
                    Bundan birkaç ay önce kuaförüm bana 200 TL'ye Aventus testeri satmak istedi.. Hayır dedim..

                    Yorum


                    • Guest's Avatar
                      Misafir Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Sonunda ortaya çıktı demek... Biliyordum!!!
                      Muaz abi; bana özelden o kuaförün adresini yazmanı istiyorum çünkü o kuaförün sana o fiyattan satmaya çalıştığı Aventus; aslında yaşlı bilgelerin efsanelerde sözünü ettiği ve yasak parşömenlerde adı geçen Dumanlı Aventus..!
                      O’nun böylesi bir zamanda ve böylesi bir kavmin eline düşmesini, sözde yarar sağlayacak miktarlarda bedeninin paramparça edilip her bir uzvunun ortamlarda sergilenmesini ve arta kalan kısmının yani “şişeli” benliğinin de O’na aşağılık bir değer yada herhangi bir sözde parametre biçilerek o sözde değeri O’na layık gören herhangi bir tenekenin eline geçmesini İSTEMİYORUM!!!

                    • protectedsugar
                      protectedsugar Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Ben de pişman oldum şimdi edinmediğime..belki de "sahte" tester değildi.."gerçek" testerdi :-)

                  • #14
                    Ben de hayır diyenlerdenim yani etik olarak o şişeler müşterinin kokuyu ‘test’ etmesi amaçlı değil mi? Mesela geçen boyner’e gittim birkaç kokuya bakma şansım oldu ancak bazı kokuların testerı yok denildi. Belki koklasam değişecekti fikrim zaten çok çok az verilen tester ürünün deneme amaçlı kullanılmayıp satışa sunulmasını hiçbir platformda uygun bulmamakla beraber instagramda da özellikle kutulu şişelere katılmaya çalışıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar..

                    Yorum


                    • #15
                      Bu gün yaşanan ,aslında parfüm sektöründe ise bir süredir olan ekonomik krizlerle ,yapılan splitlere katılımın,çoşkunun eskiye göre azaldığını görüyoruz.
                      Fiyat farkı, erişilebilirlik açısından ve cüzdanlar tarafından büyük kabul görecektir diye düşünüyorum.
                      Ama bu forumun derinliğinin artmasında büyük emekleri olan matrai ve cantona8 nın geçmişte yaşanan tatsız olaylarla karşı karşıya kalmasından da korkarım..
                      Zor bir soru ama gönlüm yapılmasından yana
                      Splitleri yapan dostları biliyorum ve tanıyorum..
                      O yüzden kendi adıma diyorum ki
                      Oyum EVET...

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X