MfK APOM
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Mayis 2018
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Tendre Poison EDT ve Midnight Poison EDP
- 8 beğenme
Yorum
-
Keiko Mecheri İris d'Argent. Unisex olarak sınıflandırılmış.mükemmel bir iris kokusu. Bazı yerlerde Her ne kadar Masculine dense de bayan kullanımına da gayet uygun.
Notalar
Citrus (narenciye meyveleri)
Amber
Oakmos (meşe likeni)
Paçuli
Vetiver
Çedar
Siyah iris
Beyaz iris
- 8 beğenme
Yorum
-
Etro Shaal Nur... Hafif tatlı ve yumuşak odunsu - reçineli - tütsülü fon üzerindeki turunçgilli - otsu yoğun aromatik yapı, açılışı ve ilk bölümleri oldukça keyifli hale getiriyor. Orta notalarda aromatik meyveli, otsu yapı biraz sakinleşip geri çekilirken önce temiz bir sedir, ardından aydınlık bir vetiver ve tütsü kendini daha çok hissettiriyor. Giderek kuru, odunsu vetiver ve beyaz yumuşak dumanlı tütsü yalnız kalıyor. Mütevazı yayılımına karşılık kalıcılığı şaşırtıcı derecede uzun. Pozitif aurası olan, kadın kullanımına da gayet uygun, dengelerin iyi ayarlandığı, incelikli nüanslarıyla gönlümü kazanmayı başaran bir parfüm.
- 9 beğenme
Yorum
-
Etro’da genel olarak hakettiği muameleyi göremeyenlerden Sensei...
Belli bir çıtanın altına inen işine rastlamadım; spekülatif değiller belki ancak yılların getirisi bir referans olma durumları var çoğunda. Galiba bu da ülkemizden gözü yaşlı ayrılanlardan🙂
-
Kullandıklarımdan kendime yakın bulduklarım da var, uzak bulduklarım da ancak ana akım bir marka olmasına rağmen parfümleri hiç vasat piyasa işleri gibi değil. Dediğin gibi nitelik olarak belli bir çıtanın altına pek düşmüyorlar ve kendilerine özgü sofistike/naif diyebileceğim bir tarzları var. Hatta bazıları ciddi risk alan parfümler. Genel beğeniye en kolay yoldan seslenme peşinde olmamaları, trendlere uyup parsayı toplama adına "beni farkedin" diye görgüsüzce bağıran ağdalı, vıcık vıcık, boğucu, avam kompozisyonlara hiç bulaşmamaları, gülünç ama işe yarayan pazarlama taktiklerine tenezzül etmemeleri, astronomik fiyatlarla gösteri yapmamaları, vs nedeniyle elbette biraz gölgede kalıyorlar. Bunun bilinçli ve gayet anlaşılabilir bir tercih olduğu açık. Hal böyleyken ülkemizde tutunmasını beklemek zaten fazla iyimser bir hayal olurdu.
-
- 10 beğenme
Yorum
Yorum