Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Tatlı bir ananasla patlayarak giriş yapıyor. Orta kısıma hızlı geçiyor. Bu kısımda parfüm kaşmir ve vanilyanın eklenmesiyle daha tatlı bir hal alıyor; bu tatlılık parfüm tenden ayrılana kadar parfümde hissediliyor. Parfüm Dior Sauvage benziyor; daha tatlı hali diyebilirim. Bu arada yeni farkettim parfümörü büyük yetenek Bruno Jovanovic bu parfümü çok daha güzel ve iyi yapabilirdi tabi burada markanın istekleride önemli olduğu için böyle bir sonuç çıkmış olabilir. Herkese Selamlar 👋
Bu parfümden, kokularda naneyi ana nota olarak değil yardımcı bir enstrüman olarak sevdiğimi mi anlamalıyım tam emin değilim ama bence sorun daha çok şu gibi: Buradaki nane, endüstriyel bir koku olarak hissediliyor. Yani, ağız sularında, diş macunlarında, temizlik ürünlerinde, içeceklerde, sakızlarda kullanılan nane gibi.
Bu kokuda topraktan kopuş var. Bana hiç retro bir koku gibi gelmiyor. Parfümün ruhu yok! Ya da parfümün ruhu ölmüş demek daha doğru olabilir. Çünkü, bir önceki kullandığımda Green Water’ın vintage olanından bahsetmiş, kağıt üzerindeki göze çarpan farklarını biraz da olsa yazmıştım. Daha sonrasında güncel olanının kullanıcı yorumlarına da bakınca şaşırmadım; bazı kullanıcılar eski Green Water’ın orijinal formülünün harika olduğunu, bu güncel olan yeni yorumunun ise gereksiz ve kötü olduğundan bahsetmişler. Buna şaşırmadım… Ben zaten çoktan dislike'ını verdim bu parfümün.
Vintage kullanıcılarına göre orjinal formülasyondan farklı olarak güncel kokuda neroli çok daha ön planda. Yani sanırım güncel olanı daha temiz koktuğundan dolayı nane notasıyla birleşerek güvenli-endüstriyel bir koku hissiyatını veriyor. Vintage olanı ise daha zengin yeşil aromatik ve diğer eşsiz notaları ile birlikte daha doğadan bir koku gibi gözüküyor… Gerçek yeşil bir su kokusu hissiyatını veriyor olmalı. O yüzden eğer bu parfümü almayı düşünen arkadaşlar varsa bu 2015 çıkışlı Cecile Zarokian yorumunu değil:
1993 çıkışlı ve sonrası orjinal Vincent Roubert formülasyonu, vintage olanlarını tavsiye ederim:
Son Düzenleme Aryan; 22-07-20, 20:17. Tarafından yapıldı.
Histoires de Parfums - 1725, ferah centilmen bir koku, Invasion Barbare ve Sartorial benzeri olması sebebiyle denedim ama bu ikilinin gerisinde kaldı benim için
Hocam 1725 afedersiniz ama popolin tarzı pudralı ıslak mendil gibi kokmuyor mu sizcede, bende sırf invasion barbera muadili için alıp denedim ama yaklaşamaz bile
Yorum