Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
5,6 farklı dekantın içerisinden en sevdiğim oldu 1986 yapımı bu parfüm. Açılışı çok ferah çok güzel bir şekilde nane ve portakalla yapıyor. Ferahlığı nane sağlıyor olmalı. Sonrasında lavanta,bergamot ve çam devreye giriyor. Parfüm hakkında genellikle eski kafa denilmiş ben buna katılmıyorum bence modern zamanlar ve eskinin bir karışımı gibi. Eski kafa parfüm arayanlar acı bergamot nane birlikteliği olan Fath-Green Water’a baksınlar tam bir eski kafa yaz parfümü. Bu parfüm böyle ferah hafif tatlı çok hafif bulaşık deterjanını anımsatan sakinleştirici rahatlatıcı bir parfüm. Ve kesinlikle fiyat performans ürünü fiyatının üstünüde hak ediyor bence. Ferah yeşillimsi naneli limonlu ve rahatlatıcı bir parfüm arıyorsanız Bowling Green size göre. Performansına gelecek olursak kalıcılık baya başarılı ama yayılım orta seviye. Genel olarak 10/8 puan verdim. En büyük sıkıntısı üretimi durmuş ve bulunması zor bir parfüm. Ben çok sevdim. cantona8 Mustafa hocam bir daha ki splittte Bowling Green olursa şişeli lütfen. Bu splitte galiba ali bey aldı şişeli olarak kendisini tebrik ediyorum çok güzel seçim. Herkese selamlar 👋
Sanırım Yazlık En İyi Nişlerden.Koku,Doyuruculuk,Performans Hepsi Var.Aventus Ben Hariç Kokusunu Herkes Alıyor.
Başlangıç Aventus'la Birebir Aynı,Ama Aventus Sonradan Daha Dumansı Daha Kül Tarzı Bir Hâl Alıyor.Hacivatta İse Ilk Yarım Saatten Sonra Aventusa Göre Daha Soft Kokuyor.Ama Şu Bir Gerçekki Aventus Olmasaydı,Hacivat Olurmuydu Acaba?
Bugün Bullfrog Secret Potion No.1 ve Serge Lutens Vetiver Oriental kullandım. İkisi de bana göre mükemmel parfümler. Bullfrog notalarına göre aşırı boozy değil, sanki böyle notalarda görünmeyen çok hafif baharatlar da varmış gibi. Hoş bir koku ve şişeli almayı düşünüyorum. (Bulabilirsem). Serge Lutens Vetiver Oriental'e gelirsek açılışı bana küçüklüğümü hatırlattı. Sanki Sudafed isimli öksürük şurubunun içerisine bir parça çok kaliteli çikolata atılmış gibi. Bu kokuya gerçekten bayıldım. Makyajtrendi indirimleri geçmeden muhtemelen kolleksiyona eklenecek.
Çiçeksi bir koku olmakla beraber hem oldukça ferah hem de oldukça oryantal bir yapıya sahip. Açıkçası dekant bitsin diye evde kullanmaktayım, maalesef çok hoşuma giden bir parfüm olmadı bu arkadaş
Dunhill Icon kullandım. Şaşırtan parfümlerden. Kompozisyon olarak çok güçlü olmasını beklemediğim bu parfüm bugün ki İstanbul sıcağında bana mısın demedi. Bu mevsimlerin parfümü gibi gözükse de aşırı kalıcı ve kendini hissettiren bir karakteri var. Belki sıcaklarda kullananı yorabilir. Tenimin kimyasından mıdır bilmiyorum hafif bir ekşilik de hissediyorum. Sanırım vetiverin etkisi. Fiyatını da göz önünde bulundurunca, güzel ve kalıcı bu parfümün şişesini aldığım için memnunum.
ELdO Secretions Magnifiques kullandım. İlk denememde 2 fıs sıkmak gibi bir hata yapmıştım. Bugün 1 fıs kadar kullandım ve sevmeye başladığımı farkettim. Yakından kokladığım zaman daha çok yosun ile karışık Hindistan cevizi kokusunu hissediyorum. Bu kısmı çiğ yumurtaya benzettim. Biraz daha uzaktan gelen yayılımda ise iris kendini belli ediyor ve yakından koklarken hissettiğim köşeli kısımlar daha törpülü şekilde geliyor. Bu kısmı da günlük kullandığım su bardağının içindeki kokuya benzettim.
Sindirmek için biraz zaman vermek lazım diye düşünüyorum.
Sevdiğim bir abimin dediği gibi “ucu açık bir eser.”
Yorum