Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Dior Homme Intense kullandım bugün. Kokudan bahsetmeye gerek yok. Başyapıt.

    Şişenin bitmek üzere olduğunu görmek üzdü tabi. 100 ml şişede en fazla 10 ml kullanmışımdır. Çünkü kıyamıyorum sıkmaya. Kalanı eşim kullandı. Erkek parfümü bu kullanma diyorum ama laf anlatamıyorum Amouage Reflection Man ve Dior Homme Intense'ye bayılıyor.

    Bugün yeni şişe için fiyatlara bakayım dedim, bakmaz olaydım. 1000 liraya yaklaşmış döviz kurundan dolayı. Çok pahalı. Türkiye şartlarında ultra lüks bir şey oldu parfüm hobisi. Umarım bunu devam ettirebiliriz ama her geçen gün işler zorlaşıyor.

    Yorum


    • OğuzBey
      OğuzBey Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Üretim Yılı Kaç Hocam? Güncel Batch Performans Nasıl?

    • stormwinder
      stormwinder Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      OğuzBey Benim şişe 2017 üretim. Kalıcılığı, yayılımı çok iyi. Buram buram kokuyor. Pandemiden hemen önce güncel batchlerden birini denemiştim. Koku hâlâ çok güzel ama maalesef kalıcılık yerlerde. 3-4 saati görmüyor. Eski şişelerde hafif bir tatlılık var. Tok. Kuru. Böyle kakao, kahve karışımı bir şey. Parfüme farklı bir hava katıyor. Onu maalesef koklayamadım. Üzücü. Şişem bittiğinde muhtemelen yeni bir şişe alacağım çünkü çok seviyorum bu parfümü. Keşke bu kadar reformülasyon kurbanı olmasaydı.

  • Tiziana Terenzi Adhil , parasını haketmeyen yoğun anason kokulu gereksiz bir parfüm.

    Yorum


    • Siyahulan
      Siyahulan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ama bu hiç haketmiyor Beymen’de 7240 tl fiyat etiketi var 🙃

    • pomak
      pomak Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hay maşallah 😀

    • Selective44
      Selective44 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      O kadar mı kötü hocam. Fiyatına bakınca insan bir şeyler bekliyor.

  • Philosykos, Diptyque

    Click image for larger version

Name:	statue-of-david-marble-blood-statue-wallpaper.jpg
Views:	300
Size:	148.0 KB
ID:	178615

    Adını Yunancada “İncir ağacının dostu” anlamında gelen “Philosykos”tan alan ve Pelion Dağı’ndaki bir Yunan yaz hatırasına ithaf edilen çok gerçekçi bir incir kokusu.

    Koku tasarımı Olivia Giacobetti’ye ait olan 1996 çıkışlı bu parfüm, yaprakların yeşil ferahlığı, meyvelerinin baştan çıkarıcı tatlı tadı, sütü ve ağacın odunsuluğuyla incir ağaçlarına baştan sona bir övgüdür...

    Yeşil yapraklarına sarılmış bir inciri taşıyan bu kokunun açılışı; yeşil-ferah ve meyveli-tatlı bir şekilde gerçekleşiyor. Yeşil bir zeminin üzerine oturan bu incir meyvesi tatlı, canlı, sulu ve çok gerçekçi!

    Orta kısımlarında yine yeşil notalar taşıyan kokunun burada en dikkat çeken yönü ise Hindistan cevizi ile incir meyvesinin sütsü yönüne öykünmesi. Bu özellik, kokuyu; kremsi, sütlü, tropikal ve güneşli kılıyor.

    Gerçekten bir yaz hatırasını anımsatacak havayı taşıyan bu koku, yolculuğunu ise ağacın farklı bir yönü olan odunsu bölümünde tamamlıyor. Yeşil-meyveli bir şekilde başlayan bu koku, kremsi-odunsu bir şekilde teninizden ayrılıyor…

    Sanat bir öykünme, bir taklittir diyen Platon’un öğrencisi olan Aristo’nun Poetika’sında yazdığı gibi: “Doğadaki görünüşleriyle tiksinmeden bakamayacağımız şeylerden, onları sanatsal kopyalarında gördüğümüz zaman, hele mümkün olduğunca gerçekçi bir biçimde betimlenmişlerse, hoşlanırız.” İncire karşı mesafeli ve şüpheci yaklaşmama rağmen ben, bu açıdan Philosykos için barındırdığı sanatsal öykünmesi ile hoş bir koku olduğunu söyleyebilirim.


    Buradaki hazzın nedeni nesne değildir. Taklidin bu nesneyi gerçekliğin aşılmasını gözden uzak tutmayan bir şekilde tam olarak yansıttığı düşünüldüğü için haz duyulur. Bu koku, mimetik obje olan incir ağacının gerçekçiliği ile eser olarak yaratan sanatçı ve onu alımlayan kişinin öznelliğini, kişiselliğini de içinde barındırarak realite ile idealitenin sentezi haline dönüşür.

    Yorum


    • Xerjoff mefisto

      Yorum


      • Etro İo myself..Tatlılığın hissedilmediği, kuru ve deri hissiyatlı ud-gül yorumunun bol safranla desteklenmiş hali.

        Yorum


        • Nicolai New York Intense. Çok arada kaldığım bir koku. Başlangıcı küçükken bayramlarda gittiğim eski evlerin kokusunu andırıyor. Açılışından dolayı bu parfümü pek sevemeyeceğim sanırım.

          Yorum


          • Bond no 9 fire İsland

            Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • lalique encre noire sport

              Yorum


              • Roja Diaghilev

                beymende denemek için gidip resmen üzerime boca ettim. New York intense mi Diaghilev mi deseler kesinlikle roja derim. New York intense çok güzel bir koku orası kesin fakat rojada farklı bir kalite var. Mitsoukoya benzetmişler. Evet gerçekten benziyor. Fakat mitsouko daha feminen ve şeftali ya da kayısı notası çok ön plandayken , roja da son kısımlarda kendini net belli ediyor. İlk başta da hafif benZerliği var fakat mitsouko ile.

                Yorum


                • Davidoff Coolwater

                  Yorum


                  • Bulgari Pour Homme Soir


                    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                    Yorum


                    • Chanel Sycomore kullandım. Bir kaç gündür bunu sıkıyorum. Çok beğendiğimi söylemeliyim. Kullandığım en iyi vetiverlerden. Tazeliğin sıfır olduğu, kökümsü bir vetiver bu. Yanına dumansı bir hissiyat eklensin diye tütün eklenmiş. Selvinin yeşilliğini de göz ardı etmemek lazım. Parfümün kokusu bir süre sonra kremsi floral bir hissiyata bürünüyor. Aldehit de sabunsu bir temizlik vermiş. Karanlık bir o kadar da aydınlık. Odunsu, koyu yeşil ve kremsi bir parfüm diyebiliriz genel anlamda. Kalıcılığı ve yayılımı ortalama.

                      Yorum


                      • Ralph Lauren Safari

                        Yorum


                        • LArtisan timbuktu

                          Yorum


                          • YSL Rive Gauche

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X