Beni en rahat hissettiren parfümlerimden Balenciaga Paris, süet yumuşaklığında orman menekşeleri.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Stéphane Humbert Lucas 777 - Une Nuit à Doha
Bolca çiçek balı karıştırılmış karamelli, pudramsı vanilyalı sütün içine aromatik otlu, meyanköklü, ekşi-tatlı asidik turunçgilli bir karışımın eklenmesiyle ortaya çıkan tatlı ve bana baygınlık veren gourmand hava, tatlılığın birkaç saat içinde giderek sakinleşmesi sonrasında nemli, acımtırak ve otsu bir vetiverin sarıp sarmaladığı tütün yapraklarının da giderek öne çıkmasıyla beraber sıcak, aromatik ve lezzetli bir esintiye dönüşüyor. Bu bölüm dengelerin en başarılı olduğu ve parfümün kendime yakın bulabildiğim tek yeri oldu. Yayılım başlarda yüksekken bu kısımlarda ortalama. Parfümün tene yaklaştığı daha sonraki bölümlerde, lezzetli ve aromatik nüanslar oldukça sönüyor. Pudralı vanilyanın kendisi kaybolup geriye solgun pudrası kalırken, vetiverin de kendisi iyice geri çekiliyor ve geriye biraz burun büken acı suyu kalıyor. Bu solgun pudrayla kaplı ve acı suyla ıslanmış tütün yaprakları, parfümün boğuk ve karanlık hale gelmesine yol açıyor. Kapanışta ise biraz eski tarz kokan soluk, yorgun pudra neredeyse tek başına finali yapıyor. Kısa bir bölüm dışında bana pek hitap etmese de katmanlı ve değişken yapısı olan bir parfüm. Özellikle son kısımlar bana oldukça yavan ve sıkıcı geldi. İlk bölümdeki dinamizm, parfümün ikinci yarısında kayboluyor. Nota listesindeki ölmezotunu ancak en sonlarda belli belirsiz hissedebildim, tatlılığı alınmış, kuru ve karanlık bir karakterdeydi.
1 PhotoSon Düzenleme Medea; 16-02-20, 16:15. Tarafından yapıldı.
- 14 beğenme
Yorum
-
Raflarda yeniden yerini alan old spice orginal. Migros’ta görünce tebessüm edip baya bi sevindim. Hemen after shave ve edt sini denedim. Tebessümüm hüzüne dönüştü. Evet isim aynı şişe de nerdeyse aynı ama koku... değişmiş.. nerede o eski tarçınlı çiçekler , nerede şimdi ki versiyon. Daha çok meşe yosunu baskın hale gelmiş. First class i bilen bilir. Neredeyse onunla aynı diyebilirim kokusu. Neden özüne sahip çıkmazlar ki. Tamam belki yıllar önce gençliğimde çıkan bir kokuyu tamamen aynı yapamazsın ama en azından o dna ya sahip çıkıp ortaya bir şey sunabilseydin.
- 11 beğenme
Yorum
-
Merhaba yeni üye oldum. Konunun yeri burası değil ama size bir sorum olacak BOSS The Scent Absolutefor Him eau de parfum tavsiye edermisiniz?
- 2 beğenme
Yorum
-
Creed Original Santal. Yayılım ve kalıcılık konusunda tatminkar düzeyde, soğuk kış günleri için ideal tatlılıkta bir parfüm.
VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- 9 beğenme
Yorum
-
Sandal notası yüzünden radarıma girmişti. Sandal notası daha hissedilebilir olabilirdi ama ilk izlenim olarak genel anlamda hoşuma gitmişti. Sonbahar kullanımında performans konusunda daha verimli olabilir. Individuel, Mont Blanc almıyorsam C. Original Santal’a bilendiğimden dolayıdır.Son Düzenleme Aryan; 13-02-20, 09:46. Tarafından yapıldı.
-
MertCanTekeler Sahi bu arada "Individuel, Mont Blanc" kullandınız mı hiç? Kullandıysanız kısa bir karşılaştırma yorumu yapabilir misiniz?
-
Günaydın bugün more than words e benzerliği ile dikkat çeken Alghabra poem of damas kullandım .. Nasıl böyle bir şey yaptım ben de bilmiyorum Bu parfümü ilk kokladığım zaman bildiğiniz hacı yağı kokusu almıştım be çok ağır gelmişti.. bugün ona ikinci bir şans vermek istedim sadece iki fıs sanırım gece 12’ye kadar beni götürecek ( hatta belki yarın gün boyu bile bu parfümden kokabilirim ) adeta üzerinize yapışıyor extrait bir parfüm olduğu için yaka silktiriyor resmen bakalım gün boyu onunla nasıl anlaşacağız
- 11 beğenme
Yorum
Yorum