Memo italian leather.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Subat 2019
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Bugun Kilian A Taste of Heaven - Absinthe Verte kullandim.
Elimdeki ve daha onceki kullandigim parfumler arasindan 10/10 diyebileceklerimden.
Lavanta parfumleri arasinda Caron'unki elbette bir referans ve bu da ondan 'etkilenmis' dersek abarti olmaz. Ancak Caron'dan cok daha kaliteli malzemelerle yapildigi apacik, burundan yag gibi kayiyor.
Sicak gunler harici de 3 mevsim kullanilir, ama bence tam bir iyi giyimli ofis parfumu, biraz guzel giyin diye insani sarsmasi da var.
Kaliciligi gayet iyi, farkedilirligi de tam olmasi gerektigi gibi. Bu kokuyu koruyarak daha atak olmasi bence pek mumkun olmazdi. Illa vanilyasi daha cok bagirirdi ve kokunun karakteri degisir, herbal bir burukluktan ziyade tatli vanilya ele gecirirdi. Bu herbal/tatli dengesi muthis bir ustalikla kurulmus, yani cok kaliteli bir Caron pour un Homme'a vintage Azzarro pour Homme yedirilmis gibi. Brava Calice Becker. Rahatlikla en iyi 3 Kilian parfumunden biri diyebilirim
Performansinda su sekilde begendigim bir ustalik da var. Sabah uygulanan birkac sprey, hemen hemen ayni kuvvetini koruyarak 8 saat net bir sekilde kokuyor. Klasik, bogucu bir sekilde baslayip gucunu kaybettikce guzellesip sonra siliklesen bir performans degil yani.
Elimdeki siseyi 2014 yilinda almistim, bitmek uzere, umarim firma satildiktan sonra formulu degismemistir, bu beni oldukca uzer
Sozu bu parfumun ilham kaynaklarindan, absintsever Charles Baudelaire'in siirinden serbest çevirim bir parcayla bitirmek istiyorum
Enivrez-Vous
Il faut être toujours ivre.
Tout est là:
c'est l'unique question.
Pour ne pas sentir
l'horrible fardeau du Temps
qui brise vos épaules
et vous penche vers la terre,
il faut vous enivrer sans trêve.
Mais de quoi?
De vin, de poésie, ou de vertu, à votre guise.
Mais enivrez-vous.
--
Hep sarhoş olmalı.
Her şey bundan ibaret, tek mesele bu.
Omuzlarınızdan bastirip
Sizi toprağa doğru ezen Zaman'ın korkunç kasvetini duymamak için
durmadan sarhoş olmalı
Ama neyle?
Şarapla,
şiirle,
ya da Erdem'le,
keyfiniz bilir
Ama sarhoş olun
ve lütfen buraya parfüm ismi yazıp gecmeyinSon Düzenleme Leto; 21-01-19, 09:55. Tarafından yapıldı.
- 14 beğenme
Yorum
-
xeroff 1888 2-3 yıl önce forumlarda patlamış bir parfümdü.Gidip denemiş elimde benzeri çok parfüm olduğundan ve çoğunun 1888'den iyi olduğunu düşündüğümden almamıştım.Son siplitten deneme amaçlı aldım.Kokuyu sert bir koku olarak hatırlıyorum bu nedenle dekanttan 3 fıs attım.Parfümü sıkalı bir buçuk saat olmasına rağmen tene çekildi bile.Ben yanlışmı hatırlıyorum? azmı sıktım? reformülasyonmu oldu? bilemiyorum ama performansını beğenmedim.Kokuya gelecek olursak.Açılışı klasik arap parfümü açılışında. çiçeksi, sert ve acı.Orta notlarını alamadım diyebilirim parfüm direk buram buram amber kokusuna döndü.Amber sevenler için güzel bir parfüm olabilir benim için daha iyi seçenekler var.İlk izlenimlerim kokunun tek düze ve sıradan olduğu şeklinde ama fikrim değişebilir
- 10 beğenme
Yorum
Yorum