Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Dior Homme İntense

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Şu parfümün bu kadar çok konuşulduğunu gördükçe kendime bunu yapmak istiyorum...
    Sadece garçons.

Yorum

Koku çok güzel,ama 2016 batch performans yoksulu olmuş

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Alıp alıp sattıüım parfümlerden seviyor muyum,sevmiyor muyum ben de karar veremedim

Yorum

üzülerek söylüyorum parfüm artık resmen su gibi

Yorum

Ml'si 3 TL'ye çok şık ve güzel bir parfüm...

Yorum

Bu efsanevi parfüm, maalesef performans açısından bitmiş.
              Allah belanı versin Dior.

Yorum

Dhi ile dhp koku olarak aynı mı ? Önceden dhi kullanmıştım, dhp dekant sıktım epey benziyor?

Yorum

• Frozenwings
                  Frozenwings Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Pek benzer denemez, DHİ vanilya ve iris ile tatlımsı, DHP'de sandalağacı ve deri daha ön plande ve daha acı bir hissiyat veriyor. Ben benzetemiyorum.

• ibrahim254
                  ibrahim254 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  O kadar ince anlayamadım ama benzerlik var ya açılışta özellikle ,

DHP'ün açılışı şahane ama beklemiş halini o kadar sevmiyorum. Başlangıçtaki iris kullanımı o kadar doğal ve güzelki. Ama dip nptalarda gitgide acılaşan deri hoşuma gitmiyor. Halbuki daha soft süetimsi bir nota kullanılabilirmiş alt notalarda vanilya ile desteklenip.

Yorum

DHİ maalesef reformüle olduktan sonra eski cazibesini kaybetmiş durumda bende 2010 batch vardı güzeldi geçen bir mağazada sample denedim pek beğenmedim doğrusu

Yorum

çok güzel parfüm ancak gittikçe kolonya formuna doğru ilerliyor.

Yorum

Yabancı bir forumda denk geldim, kutusunun yenilendiğini fakat formülün aynı kaldığını yazmışlar (10950/A kodlu formül). Formül aynı kalmasına rağmen yeni kutudaki şişenin daha çikolatamsı koktuğunu, iris kokusunun daha geri planda kaldığını belirtmiş birkaç kişi. Bu yeni kutuyu Türkiye'de herhangi bir satış noktasında gören var mıdır acaba?
                      Click image for larger version  Name:	DSCF1200.jpg Views:	1 Size:	118.3 KB ID:	135426Click image for larger version  Name:	20190530_044146.jpg Views:	1 Size:	144.8 KB ID:	135427

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xPixa View Post
                        Yabancı bir forumda denk geldim, kutusunun yenilendiğini fakat formülün aynı kaldığını yazmışlar (10950/A kodlu formül). Formül aynı kalmasına rağmen yeni kutudaki şişenin daha çikolatamsı koktuğunu, iris kokusunun daha geri planda kaldığını belirtmiş birkaç kişi. Bu yeni kutuyu Türkiye'de herhangi bir satış noktasında gören var mıdır acaba?
                        Click image for larger version Name:	DSCF1200.jpg Views:	1 Size:	118.3 KB ID:	135426Click image for larger version Name:	20190530_044146.jpg Views:	1 Size:	144.8 KB ID:	135427
                        hocam duyumlarınız doğru ise tam istediğim gibi olmuş diyebilirim o çikolatamsı havasını 2012 üretiminde çok net hissetmiştim.

Yorum

Meşhur ruj kokusu yüzünden kendim için denediğimde içinde boğulduğum parfüm. Ama yakışanda çok güzel duruyor.

Bir süre önce, kimselerin pek uğramadığı bir alışveriş merkezinin marketine girdiğimde şahane bir koku beni karşıladı. Etrafta pek kimse yok, telefonla konuşarak alışveriş yapan bir bey var, koku ondan geliyor. Alışverişi bıraktım, sinsi sinsi beyefendiyi takibe aldım. Telefon konuşması devam ediyor, etmese de cesaret edebilecek miyim, rahatsız etmekten de çekiniyorum. Neyse ki kasaya geldiğinde konuşması da bitti, ben de etrafta başka insanların da olmasından cesaret alıp sordum. Bir an şaşırdı ama hoşuna da gitti sorulması. Dior Homme dedi, tatlı bir kokuydu DHI idi belki de.

Daha sonra DH ve DHI'yi yeniden denedim, sanıyorum klasiğini bir tık fazla seviyorum.
                          Son Düzenleme Rayiha; 18-11-19, 22:56. Tarafından yapıldı.

Yorum

Top 10 a girebilecek kaliteli bir designer fakat benimde sürekli gidip geldiğim bir koku hakkında yorumları görünce bende mi sorun var diye düşündüğüm oluyor bazen

Yorum

Parfümlere ilgimin artmasında önemli bir yeri olan, parfümlerin üzerine daha derin düşünmemi sağlayan parfümlerden biri. 2005 yılında Olivier Polge, kadınların makyaj çantalarındaki iris çiçeği kokusunu çalarak bir erkek parfümünün içine koyması parfüm dünyasında büyük ses getirdi. DH, bu yaratıcı hareket ile parfümseverleri şaşırtarak çok fazla ilgi çekti ve hemen çok geçmeden de kendini sevdirmeyi başardı. Polge burada, doğada olmayan ama tüketim kültüründe olan yapay ayrımları yıkarken, geçilmemesi gereken sınırları da aştı. Erkekleri özgürleştiren bu koku, kadınların da hoşuna gitmiş olacak ki hep en çekici erkek parfümleri listesinde ya 1 numarada ya da başlarda yerini aldı. O zamanın öncü, bu zamanın kült parfümü haline geldi.

Tabii 2011 yılının üzerinden çok sular aktı. DHİ de formülasyonlar geçirdi, değişiklikler yaşadı. Ben o eski güzel yılları yakalayamadım. Mesela, eskiden koku ilerledikçe (notalarda belirtilmese de) çok baskın hissedildiği söylenen o kakao fenomenini çok hissedemedim. Elimdeki 2018 üretimi DHİ, yine imzası olan ruj efektini vererek açılıyor. Çok uzun sürmeden giden o efektin ardından -ki gitmesi kötü bir durum değil, dry down bölümünde kakao yerine kalp notaları arasında belirtilen “armut”umsu meyveli bir hale evriliyor –ki bu ise gerçekten pek hoş bir durum değil. Ben daha çok genelde meyvelerin, parfümlerin açılışlarındaki o ilk notalarında yer alan canlı, renkli hallerini seviyorum. Sahi armutun orda ne işi vardı ki!? Bence bu parfümün en zayıf karnı burası. DHİ’nin kalp notasındaki armut yerine parfümü daha çekici hale getirebilecek, mutluluk verebilecek, kullanımına göre de parfümü daha karanlık hale sokabilecek olan daha baskın bir kakao kokusunu tercih ederdim. Tıpkı eski günlerdeki gibi... O yüzden daha karanlık ve derin olduğu söylenen (kalp notasında armut yerine deri yer alan) parfüm versiyonu alınacaklar listemde yerini alıyor.

Standartın çok dışında gerçekten farklı bir ürün olan, bazı binlerce liralık niche parfümlerden bile daha kaliteli olan bu parfüm, bugün cebini gereğinden fazla düşünen marka yöneticileri yüzünden yok olma tehlikesi yaşasa da her şeye rağmen halen farkını ortaya koymayı başarabiliyor! Her şeye rağmen piyasadaki diğer designer kokularına göre kalıcılığı, yayılımı iyi! Özellikle parfüm hobisine yeni başlayanlara çok şey katacak, okul gibi bir parfüm.

Son Düzenleme Aryan; 28-01-21, 15:26. Tarafından yapıldı.

Yorum

• Frozenwings
                                Frozenwings Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                Güzel yorumunuz için çok teşekkürler, yalnız bir yeri düzeltmek isterim. İris'i Dior homme serisinde özgün biçimde ilk kullanan Chanel'in şu anki baş parfümörü Olivier Polge'dur. Kısacası temel kompozisyon kendisine aittir. Sonrasında Dior'un baş parfümörü Francois Demachy, Intense flankerı ve çeşitli reformülasyonlarıyla seriyi devam ettirmiştir.

• Aryan
                                Aryan Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                Dior Homme İntense'i yapan kişi Demarchy olduğu yazılıp, söylenince isimler üzerine daha gitmemiştim. Halbuki atlanmaması gereken bir konu, arada bir parfürmör nüansı varmış: Polge'un Dior Homme'u (2005), Demarchy'nin Dior Homme İntense'i (2011). Yorumumu bu referanslar doğrultusunda editleyeceğim. İyi ki yazdınız, ben teşekkür ederim.

• Frozenwings
                                Frozenwings Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                Rica ederim
                            İşleniyor...
                            X