Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane Ani

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nishane Ani

    Click image for larger version  Name:	Nishane Ani.jpg Views:	1 Size:	98.9 KB ID:	124090

    Çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanan ve en doğru konsantrasyona ulaşana kadar üstünde çok büyük bir emek bulunan ve bu emeği ve çabayı daha kokladığınız ilk an hissettiren bir parfüm Ani.

    Marka olmanın gereksinimlerinden biri trendleri takip edip karşılamaktır. Büyük bir marka olmanın gereksinimi ise trendleri belirlemek ve yön vermektir. Nishane için artık büyük ve global bir marka tanımlaması yaparsak çok da abartı yapmamış oluruz. Çünkü artık trendleri takip eden değil trendleri belirleyen ve onlara yön veren bir marka oldu.

    Tüm parfümseverlerin yakından tanıdığı ve çalışmalarına hayranlıkla baktığımız Cecile Zarokian ismini Nishane ile yanyana görmek ve çıkacak sonucu hayal etmek bile oldukça heyecan verici bir durum iken bunun gerçeğe dönüşmüş halini koklayıp kullanmak benim için boyut değiştirme anlamı çıkartıyor. Bu boyut değiştirme olayını parfümde size her katmanıyla sonsuz yaşatıyor.

    Öncelikle konuya Cecile Zarokian ile başlayalım. Soyisminden de belli olduğu gibi Ermeni asıllı Fransız bir parfümör. Amouage Epic Women ile tanıdığımız, Jovoy Private Label ile sevdiğimiz, Jovoy Remember Me ile aşık olduğumuz bir parfümör. Parfümörlük mesleği ve parfüm sektörü için, henüz daha yolun başında gibi görünse de, bir çok usta parfümörün portfolyosunda olmasını isteyeceği çalışmalarla dolu referansları.

    Nishane ise ülkemizin ve biz Türk parfümseverlerin medar-ı iftiharı Türk parfüm markası. Mert Güzel ve Murat Katran tarafından kurulduğu günden bugüne kadar her geçen sene kendine yenilikler katan ve kendi koyduğu çıtayı daha yükseklere taşıyan, parfüm sektörü içerisinde olan herkesin saygı duyduğu bir marka.


    Click image for larger version  Name:	ani-harabe-620x400.jpg Views:	1 Size:	65.4 KB ID:	124091

    Parfümün ismini aldığı Ani harabeleri, ilk olarak MÖ 10 yy da Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapmış olan daha sonra zamanla Türk ve İslam egemenliğine girmiş olan, ülkemizin en doğu ucunda bulunan kentlerden biri olan Kars ile Ermenistan sınırı arasında kalan tarihi bir bölge. Ermeniler ile Türkler arasında tarihi ve kültürel bir bağ. Ermeni asıllı parfümör ile Türk markadan çıkan bir parfüme verilebilecek en anlamlı isim.

    Şimdi bu güzelliğe yakından bakalım.

    Açılışını taze ve tozlu bir bergamot ile patlarcasına yapıyor. Yeşil ve oldukça enerjik bir açılış. Bu açılışın hemen ardından pembe biber ve taze bir siyah üzüm devreye giriyor. Bu noktaya kadar parfümün meyveli ve yeşil tonda ilerleyeceğini düşünüyorsunuz ama asıl işler bu noktadan sonra değişiyor. Parfümün bana kalırsa ana gövdesini oluşturan zencefil kendini göstermeye başlıyor. Kakule, vanilya ve zenfilden oluşan üçgen parfümü tam anlamıyla gourmand bir havaya sokuyor. Sanki fırından yeni çıkmış zencefilli bisküvi gibi, hem o sıcaklığı hissediyorsunuz hemde o lezzeti alıyorsunuz. Burada parfümü sıktığım yeri ısıra ısıra yemek istedim. Ama yaptıkları bununla da bitmiyor o evrilmeye ve değişmeye sizi şaşırtmaya devam ediyor. Dip notaların ilk kısmına geldiğimizde gül, amber, benzoin ve sandalağacının birleşiminden doğan kremsi ve balzamik bir hissiyat hakim oluyor O kadar pürüzsüz ve o kadar narin ki anlatmak isteyeceğim kelimeleri seçmekte zorlanıyorum. Biraz daha zaman geçince sedir ve miskten gelen ferah ve temiz hissiyat ile kapanışını tamamlıyor. Bu kısım bana tenimde yaşattırdıkları. Parfüm ısındıkça patladı tenimde özelikkle orta notaları beni benden aldı. Kompozisyon nasıl olurmuş diye resmen ders verilmiş. Açılışı yeşil, orta notaları gourmand, dip kısmı kremsi bazlamik daha sonra temiz ve ferah. Böyle bir akışkanlık böyle bir geçiş böyle bir katman yok. Aklıma aşağıdaki replik geldi

    Click image for larger version  Name:	ben iptal.jpg Views:	1 Size:	42.4 KB ID:	124092



    Sadece şu üstteki paragrafı yazmak tam 5 saatimi aldı çünkü parfüm o kadar değişken ve katmanları o kadar net ki not aldığım şeyleri bile tekrar tekrar gözden geçirmek durumunda kaldım. O da yetmedi farklı zaman aralıklarında 3 farklı yere sıkıp kendi yazdıklarımı tekrar sorguladım. En nihayetinde yakaladığım noktaları sizlere anlatmaya çalıştım. Ama şunu özellikle belirteyim bu parfüm anlatılabilecek değil yaşanacak bir koku. O anı kendiniz yaşamanız ve güzelliğe kendinizi kaptırmanız gerekir. Kısaca kontrastların parfümü olmuş. Bir gövde gösterisi bir ders niteliğinde.

    Her zaman yaptığım bir şey vardır, parfümü tarz ve koku olarak, kafanızda belirli bir kalıba oturtacak tanımlamar ve benzetmeler yaparım. Bu parfüm için aklınızda belirleyeceğiniz tanımlama; Feve Delicieuse ile Remember Me arasında bir tarz ve koku olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Ani, kış ve bahara uygun olmuş. Yaz aylarında gece kullanımı içinde uygun olabilir. Genel beğeniye son derece uyan bir yapısı var. Hem kadın hem erkek kullanımına son derece uygun tam bir unisex.

    Kalıcılığı Extrait yapısıyla doğru orantılı olarak son derece iyi farkedilirliği de yine bu anlamda oldukça başarılı.


    Parfüm önümüzdeki günlerde satışa sunulacak. Ülkemizde distribütörlüğünü Te-Ha kozmetiğin yaptığı markanın parfümlerine Home Of Scents ve Beymen de 50 ve 100 ml şişelerinde ulaşabileceğiz.

    Küçük ama önemli bir ekleme yapayım. Murat ve Mert’in kardeşleri kadar çok sevdikleri ve elim bir kaza sonucu geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Cem Karabacak’a adamışlar parfümü. Kutunun arkasında da Cem Karabacak anısına diye duygu yüklü bir not düşmüşler. Bizde buradan kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı dileriz 😔
    Son Düzenleme matrai; 04-05-19, 23:38. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Kalemine Sağlık Altuğ hocam. Nishane firmasınıda ayrıca tebrik etmek lazım Cecile Zarokian gibi yükselen bir parfümörle çalılmaları gerçekten başarılı bir iş. Sanatsal parfüm çalışmalarını hep bazı hikayelere veya anıtlara bağlayıp yapan Cecile in bu seferde bu geleneği sürdürdüğünü görmek beni ayrıca etkiledi. Excence bir katılımcılarınında aşırı beğendiği bir parfüm olmuş. Merak uyandırdı


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • #3
      Abi ellerine ve burnuna sağlık çok güzel yorumlamışsın Cecile abla son zamanlarda Gurmand parfüm olayını sevmişe benziyor ve hakkınıda veriyor umarım çok uçuk kaçık fiyatları olmazda tüm parfümseverler ve forumca deneyip kullanabiliriz

      Yorum


      • #4
        50-100 ml şişe boyutlama anlamında güzel bir gelişme
        Abi su parfumlerin splitini yapsan diyorum artık 😂

        Yorum


        • #5
          Tatlılık oranı çok yüksek bir parfüm galiba.

          Yorum


          • #6
            İnsan Cecile Zarokian ismini görünce bir gururlanmıyor değil hani Tebrikler Nishane. Bana göre Jovoy - Remember Me 2018 yılında çıkmış olan en iyi gourmand tarzında ki parfümdü. Özellikle notalar arasında ki geçişler, gerçekçilik ve belki de en önemlisi gourmand bir parfüm olmasına rağmen içinizi baymayan, sizi daha çok içine çeken bir parfüm yaratmıştı Cecile. Bunları düşününce de Ani'yi merak etmemek mümkün değil. Özellikle tozlu bir bergamotla başlayıp daha sonra vanilya ile birlikte hem balzamik hemde kremsi bir dokunuşu tam olarak nasıl yaptığını gerçekten merak ediyorum Cecile'nin. Şimdiden en merak ettiğim parfümler listesine tepeden giriş yaptı

            Yorum


            • #7
              Elinize sağlık Altuğ hocam koklamış kadar oldum Eski serilerde de 100 ml olacak mı acaba bilen var mı

              Yorum


              • UmutAras
                UmutAras Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hacivat ve Hundred Silent Ways 100 lük şişelerde olacak galiba

              • Drekoo
                Drekoo Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hacivat 100 lük çıkacaksa çok iyi haber bence

            • #8
              İşte bu heycanlandırdı beni hem koku profili hem parfümörü hem de sizin yorumlarınıza bakınca

              Yorum


              • #9
                Merak ediyorum, ama Remember me'ye çok benzer mi diye korkuyorum da.

                Yorum


                • matrai
                  matrai Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Alakasız diyebilirim ☺️

                • Frozenwings
                  Frozenwings Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  matrai, sevindim o zaman, Remember me bende bulunduğu için çok benzemesinden çekiniyordum.

              • #10
                En çok merak uyandıran parfüm oldu koleksiyondaki en kısa zamanda deneme şansım olur umarım

                Yorum


                • #11
                  Ne zaman deneyebileceğiz valla sabırsızlanıyor insan

                  Yorum


                  • #12
                    Nishane Ani parfümü, Kars şehrimizdeki eski Ani şehrinine hitaben yapılmış bir parfüm bildiğim kadarıyla, Nishanenin geçen sene başlatmış olduğu yeni uygulamayla parfüm hangi şehre anlatıyorsa şişede o şehrin adı yazılmaya başlanmıştı. Herhalde parfümü tasarlayanlar Ani şehrini Kars yerine Parisde zannediyor

                    Yorum


                    • UmutAras
                      UmutAras Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Abi Mevlana’ya atıfta bulundukları Fan Your Flames dediklerine tamamen katılıyorum

                    • protectedsugar
                      protectedsugar Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      ..doğru Fan Your Flames'ti.

                    • Medea
                      Medea Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      İkinizin dediği de doğru İki parfümde de Mevlana'ya atıf vardı, sadece birinde değil.

                  • #13
                    Ani'yi öğle arası buluştuğumuz, forumdan Ugur arkadaşımın sayesinde denedim.. (arkadaş bile yaptım kendime forumdan..)

                    Merakla beklediğim bir kokuydu ama sanırım beni aştı..

                    Çok orjinal, bilinmedik tarzda farklı ama ben sevemedim..

                    Yorum


                    • #14
                      Abartmış olmayayım ama ben daha önce böyle bir şey kokladığımı hatırlamıyorum. O kadar mükemmel o kadar pürüzsüz ki sürekli bileklerim burnumda geziyorum diyebilirim Neredeyse her saat farklı bir notayla karşılaşıyor gibiyim. Şu an gerçekten Cecile Zarokian'a ve Nishane ekibine sarılmak istiyorum

                      Yorum


                      • #15
                        İkinci bir şans verilmesi gereken kokulardan. İnanılmaz sınırda bir vanilya parfümü ülkemizden çıkması ayrı bir şans.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X