Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bir Parfüme Harcayacağınız Maksimum Miktar Nedir?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #46
    Leto çok güzel açıklamış, valla şahane..

    Lisede en büyük yatırımım L'eau d'Issey'di 100lira civarıydı, üninin sonlarına doğru 5'er ml aldığım dekantlarda Creedlerde aklım oynardı ki o zamanlar 120mllik creedler 250-300tL civarında fragrancenet vs sitelerden gönderilebiliyordu.. İlk çalışma yıllarımda pırlanta indirimi denk getirdim Harvey'den iki Amouage patlattım 450-500TL civarı (ciel ve reflection)..

    Sonra farklı bir iş sahibi oldum, gelirim arttı. O kadar para saçma dediğim Frederic Malle ve MDCI'ları falan almaya başladım.. İşimden ayrıldım, iş kurmaya çalışıyorum hepsi saçma geliyor şu an parfümlerimin, evden kendi projemi yapıyorum çünkü, parfüm sıkacak alan da daraldı, sosyal çevre daraldıkça daha az parfüm sıkıyorsunuz bunu da gözlemlemiş oldum..

    Ama bakarsın projem patlar, yarın gelirim ve refahım artar, dolap Roja Dova, Vintage Extraitler, Clive Christian, Puredistance serisi ve Amouage Attarlar ile dolar.. Letonun harcanabilir gelir'e güzel bir somut örnek oldu sanırım. Benden önce yapmayın lütfen ama, işyerimde koku barı olan bir köşe planlıyorum, çalışanların koku deneyip sıkabilecekleri keyifli bir köşe..

    Yorum


    • #47
      denondj Yazından anladığım refah seviyem artarsa öncelikli yatırırım parfüm olur. İşte parfüm aşkı parfüm hobisi böyle bir şey. Normal insanların para eline geldiği zaman öncelikle düşündüğü spor araba, güzel bir ev vs iken bizim düşündüğümüz ulaşmakta maddi sıkıntı çektiğimiz pahalı parfümler

      Yorum


      • #48
        Açıkçası bendeki bıraktığı hissiyata göre değişebilir rakam belirleyemem ucu açık yani

        Yorum


        • #49
          Eskiden olsa 2000-3000 derdim ama şimdi 750 TL yi geçmemeye çalışışıyorum. Zaten dekant olsun splitten olsun bir sürü deneyimleyebildiğim parfüm oluyor, zaten deneyimler sonucu çok bayıldığım bir koku olursa yine de bir çılgınlık yapabilirim her an

          Yorum


          • #50
            Şu an için 1000 tl den fazla bir ödeme yapmam bir parfüme.o meblağı ödeyeceğim parfüm sayısı da 10 u geçmez


            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

            Yorum


            • #51
              Artik sifir parfum hic almiyorum, evladimin rizkini yemis gibi hissediyorum. Sadece ikinci el ve onlar da vinyage, cok merak ettigim/istedigim ve duses fiyata yakalanmis olmasi. Ozetle cocuk, parfum dahil pek cok tuketim ve yasam aliskanligimi kokten degistirdi diyebilirim

              Yorum


              • cctaymaz
                cctaymaz Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hocam ben de aynen o durumdayım şu an. 2 ay sonra çocuğum olacak ve sanki onun rızkını yiyormuşum gibi geliyor. Bir yandan bu senin özel alanın hobin diyorum. Diğer yandan da çocuğun giderleri vs. vicdan azabı çekiyorum. Çok fazla ikilemde kalıyorum.

              • Leto
                Leto Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Allh anali babali buyutsun simdiden dileyim. Elimde hali hazirda kuvvetli bir koleksiyon mevcut oldugu icin de artik yeter diyorum. Belirttigim gibi sadece ikinci el ve pesinde oldugum parcalar duserse

              • cctaymaz
                cctaymaz Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Teşekkür ederim hocam. İşte benim sıkıntın ben daha yeni başladım ve kendimi durduramıyorum Çok enteresan bir şeymiş bu sürekli daha fazlası daha fazlası. Cebimde para olmasa bile alım yapıyorum dayanamıyorum. Ben de bir koleksiyona ulaşınca bırakmayı düşünüyorum. Ya da kendime kota koymayı düşünüyorum.

            • #52
              En fazla 2000

              Yorum


              • #53
                Benim için üst sınır 1000₺. Zaten o bütçeye erişmem de biraz zaman alıyor. Gerçi sigarayı bıraktıktan sonra baya bir rahatladım her konuda.

                Yorum


                • #54
                  Şişeli alma takıntım bitmediği sürece her an her şey olabilir benim adıma Allah sonumuzu hayır etsin

                  Yorum


                  • #55
                    Bu tamamen kişilerin aylık geliri ile alakalıdır. Bugün için aylık 8000 TL geliri olan bir kimse kolay kolay niche tarzı parfüm alamaz. Mancera Tiziana Montale niche parfüm markaları görüldüğü gibi daha üst segment grubunda olan Xerjoff, Maison Francis Kurkdjian, Clive Christian, ve Roja Parfums gibi markalarda niche grubundadır. 3 sene önce sözün gelimi 5 TL olan parfüm 10-15 TL arasında bir yere oturduğu ve temel aylık giderler oldukça yükseldiği için şişeli almak bir aileyi geçim manasında oldukça zora sokar. Bu nedenle forumlarda bölüştürme şeklinde bir miktar edinmek akıllı bir şeçenek olacaktır. Parfümlerin gerçekten o parayı hak edip etmediği kişisel beğeniye göre değişir kaldı ki tasarruf zengini Avrupa ülkeleri bile fiyat artışından dolayı tepkisini bir çok platformda dile getirmektedir. Kör alış devri bizim ülkemizde artık bitmiştir.

                    Yorum


                    • Leto
                      Leto Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      8000 kazanan mi alamaz?! Ben TRdeyken 8000 iyi maasti, demek artik boyle durumlar
                  İşleniyor...
                  X