Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bir Parfüme Harcayacağınız Maksimum Miktar Nedir?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #31
    1500 tl

    Yorum


    • #32
      Çarpılma durumum ile orantılı. Rakam vermeye hiç uygun değilim. Ne büyük sözler yendi bu uğurda.

      Yorum


      • denondj
        denondj Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        hahahaah ben de bunu yazacaktım

      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme

    • #33
      Tamamen harcanabilir gelir ve onceliklere gore degisebilen bir kavram. Zira bu tuketim surdirek luks, banyo yapmak ve temiz giyinmek, kisiel hijyene dikkat etmek disinda yapmamiz gereken bir sey tabi ki yok aslinda. Temeli yok yani bunun, parfum dedigin sey aslen kraliyet eglencesi.
      Fiyatlama tamamen arz talebe kalmis bir sey fakat iste sivinin&formulun maliyeti ancak %10'u vs. konulari icin, e kardesim Halep ordaysa arsin burada? Buyur sen yap? Is modeli, organizasyonu, dagitim agi, uretim planlama, tedarik, aracilar, bunlar masrafli ve maddi manevi risk alinan konular. (bunu tabi ki kutuya vs.ye para verilen House of Sillage, kutulu Kilian vs.ler icin soylemiyorum)
      Bu bana biraz 'avukata gittik 5 dk konustu 500 liramizi aldi' gibi geliyor.

      He rakam vereceksem benim icin 200 euro cok buyuk psikolojik sinir. Cunku zaten bu sinir icinde onlarca sahane parfum var.
      Son Düzenleme Leto; 25-01-17, 15:29. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Leto
        Leto Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        hahah Bugun bi gunubirlik Milano'ya gidecegim, isten magaza bakmaya vakit olmuyor ama umarim havaalaninda vardir, denerim. Bizim Ataturk'te bi' dunya sey var valla, bir cok evropa baskentinin duty freesi cok zayif buna bisey yapsinlar

      • ibrhm
        ibrhm Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Coromandel edp deneyip buraya yazıverin size zahmet😬 Sospirolari da es geçmeyin😉

      • Leto
        Leto Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        nokta bile olsa yorum yapin mi oldu ne oldu. bende birsey gozukmuyor Ibrahim hocam

    • #34
      Tauer bu konuda Turin'e karşı atar yaptı zaten. Tauer'in dediğine göre distribütör aracılığı ile satılan parfümlerde üretici perakende fiyatının dörtte biri ila beşte birini alıyor. Kendi sitemden satış yapmıyor olsam bu fiyatlara satmam mümkün değil diyor Tauer. Distribütör tarafında da stoğu envanterine sokup risk alma, lojistik, personel masrafları gibi bir sürü dert var. Çetrefilli bir konu.

      Yorum


      • #35
        Yani burda firsat maliyeti cok guzel bir kavram. 2500 tl vermiyorum cunku o paranin cok daha asagisina zaten bayildigim bir cok parfum var.

        Yorum


        • #36
          100 ml şişe için max 1000 lira verebilirim. Çok iyi performansı olması şartıyla tabi ki


          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

          Yorum


          • #37
            standart bir designer yada niche için parfüm içeriğinin toplam bedeli %3 , ambalaj ve şişe maliyeti ise %6 lar civarında , yani özünde 100 usd ödediğinizde bir parfüme , 10 dolarını ürün karşılığı , kalan 90 doların 45-60 usd sini distribütör / mağaza karı , kalan yaklaşık 30-45 doları ise üretici karı , reklamda oynayan güzelin kaşesi , reklam ve pazarlama giderler için ödüyorsunuz. Turin bir anlamda doğru söylemiş , ödediğiniz rakam 300 - 500 dolarlara çıktığında bunu ürün kalitesi , içerik vs kısmına yansıyan bölümü çok düşük , nadirlik , prestij kısmına daha fazla ödemiş oluyorsunuz. bir ara içerik rakamlarına bakmıştım , en basitinden 100 ml lik bir şişe edt deki %85 alcohol denat yarım dolar bile etmiyor. bir çok molekül laboratuvar şartlarında çok küçük maliyetler ile üretilebiliyor , egzotik içerikler zaten ifra dolayısı ile yer bulamıyor. ben 120 usd rakamını makul bir buluyorum.

            Yorum


            • #38
              Orjinal yazı sahibi: camorr View Post
              Tauer bu konuda Turin'e karşı atar yaptı zaten. Tauer'in dediğine göre distribütör aracılığı ile satılan parfümlerde üretici perakende fiyatının dörtte biri ila beşte birini alıyor. Kendi sitemden satış yapmıyor olsam bu fiyatlara satmam mümkün değil diyor Tauer. Distribütör tarafında da stoğu envanterine sokup risk alma, lojistik, personel masrafları gibi bir sürü dert var. Çetrefilli bir konu.
              Ana akım bir markanın yeni bir parfüm oluşturmaya karar verme aşamasından itibaren, ön pazar araştırmaları, bunun lansmanı, piyasada tutundurma için yapacağı her türlü faaliyet ve bahsedilen diğer tüm unsurlar için harcadığı paranın 30 milyon dolar civarı olduğunu anlatıyordu Vedat Ozan. Böyle bir yatırıma girişirkenki zihniyetin niş parfüm oluştururkenki zihniyetten tamamen ayrı bir dünya olduğu aşikar. Zaten o yüzden ana akım parfümler genel beğeniye hitap etmek zorunda, risksiz birbirine benzer bir sürü ürün cirit atmak durumunda, sadece parfümle sınırlı kalan bir faaliyet yok ortada. Niş parfüm mantığında nispeten çok daha bağımsız hareket edilebilmesi, o çarkın dışında kalmakla mümkün olabilir elbette. Sadece parfüme odaklanan, küçük üretim, yüksek kalite, fark yaratan koku tasarımı ve bunun getirdiği anlaşılabilir oranda yüksek bir fiyat. Ancak, niş parfümün de artık ana akım mantığına doğru kaymakta olması, kaygıların değişmeye başlamasına ve sanatçı/yaratıcı gibi davranmaktan ziyade işadamı gibi davranan markaların çıkmasına neden oluyor. Ya da dev perakende / kozmetik firmaları niş parfümevlerini satın alarak diğer gerçek küçük niş üreticilere karşı pazar ekonomisinin şartlarını dayatıp bu alanı bir bakıma giderek ortadan kaldırıyor. Tauer de Turin de aynı sıkıntıyı dillendirmiş oluyor aslında. Konuyu pazar şartlarıyla açıklamanın pek bir mantığı yok çünkü zaten "niş" zihniyetinin de bu çarka yavaş yavaş kurban gitmesi durumunun altı çiziliyor. O yüzden kendi ayağına sıkma gibi bir benzetme yapılıyor.

              Yorum


              • #39
                Bir parfüm için odedigim en yüksek fiyat 500 tl oldu. Mona di orio vanille.
                Bu fiyati tekrar etmem yada asmam biraz zor.
                POAL,CHYPRE PALATİN çok istediğim parfumler ama onlar +1000 olduğundan şu an için hayal benim için

                SM-N7505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • #40
                  Özel günlerde sıkacağım ve günlük sıkacağım olarak değişiyor. Gündeliklerde 300 e kadar çıkarım özel günlerde kullanacağım parfüme ise 600 700 tl verebilirim 👍


                  Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                  Yorum


                  • #41
                    Ülkemizde maalesef niş ve ana akımlar fiyat olarak yarıştıkları için neye ne kadar verebileceğimi kestiremiyorum artık.

                    Atarım bi' şeyler ortaya...

                    - Stop the car...
                    - What ?!
                    - Stop the fuckin' car!

                    Yorum


                    • #42
                      Ben bu olaya dekant bazında yaklaşıp 1ml - 17 tl'yi aşmamalı olarak kendime limit koymuştum. Bu oranla yola çıkıp 100ml bir parfüm için 1700 TL vermek istemem Sanırım şişeli psikolojik limitim 900 TL gibidir.

                      Yorum


                      • #43
                        bugüne kadar maksimum ormonde man ve bond no 9 scent of peace için 600 er vermiştim. 1000 lirayı geçmem muhtemelen

                        Yorum


                        • #44
                          Bu konuda bende buyuk olcude fergus gibi dusunuyorum, istenilen fiyatin yaklasik 10 da birinin aslinda urunun gercek degeri oldugunu dusunursek 120 dolar bile fazla aslinda...

                          Yorum


                          • #45
                            Ben bunu nakit olarak düşünmek yerine işyerinde geçen vakit olarak ele alıyorum.
                            Maaşımın dörtte biri benim için en üst limittir.
                            Zira, hiçbir parfüm için bir haftadan fazla çalışmayı göze almazdım.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X