Orjinal yazı sahibi: matrai
View Post
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Dekant Alma Yöntemi
Çökme
X
-
İğne ucu sadece ve sadece enjektörü orada sabit tutmak için işe yarıyor. Uzunluğu sadece parfümün spreyleme düzeneğine zarar verir. Onun dışında 0,1 mm bile kesseniz yeterli olacaktır. Zaten iğne girmeyen düzenekler karşımıza çıktığında yine aynı mantık ile dekant alacağımız için, bu sefer iğneyi kullanmıyoruz, enjektörün plastik ucunu kullanıyoruz. Alt ve üst kısımları birbirine sıfırlayıp, minik bir kaydırma bile yapmadan 90 derecelik dik açıyla baskı uyguladığınız zaman, enjektörün pompasını çekip dekant alabilirsiniz. Videoda pompalama yöntemi kullanılıyor. Ama çoğu parfümde enjektörü bastırdıktan sonra, elinizi kaldırmadan enjektörün pompasını yukarı çekerek istediğiniz kadar dekant alabilirsiniz. Kelimelerle aktarmak biraz zor oluyor ama müsait olduğum bir vakitte video ile kendi yöntemlerimi paylaşmaya çalışacağım.
- 5 beğenme
-
Ben de ilk denememde enjektoru bastirip basili tuttuktan sonra pompasini yukari cekerek dekant almistim ama ne yalan soyleyeyim pompalama yontemi hic aklima gelmemisti.Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post
İğne ucu sadece ve sadece enjektörü orada sabit tutmak için işe yarıyor. Uzunluğu sadece parfümün spreyleme düzeneğine zarar verir. Onun dışında 0,1 mm bile kesseniz yeterli olacaktır. Zaten iğne girmeyen düzenekler karşımıza çıktığında yine aynı mantık ile dekant alacağımız için, bu sefer iğneyi kullanmıyoruz, enjektörün plastik ucunu kullanıyoruz. Alt ve üst kısımları birbirine sıfırlayıp, minik bir kaydırma bile yapmadan 90 derecelik dik açıyla baskı uyguladığınız zaman, enjektörün pompasını çekip dekant alabilirsiniz. Videoda pompalama yöntemi kullanılıyor. Ama çoğu parfümde enjektörü bastırdıktan sonra, elinizi kaldırmadan enjektörün pompasını yukarı çekerek istediğiniz kadar dekant alabilirsiniz. Kelimelerle aktarmak biraz zor oluyor ama müsait olduğum bir vakitte video ile kendi yöntemlerimi paylaşmaya çalışacağım.
- 1 Beğen
Yorum
-
Çok işe yarıyor o yöntem de.. Özellikle indie parfümlerde bastır-çek olmuyordu. Videodaki gibi pompalayarak alıyordum. Şişeye enjekte ederken, parfümü köpürtmemek lazım bir de (yani basınçlı püskürtmemek gerek). Malum, başta konuştuğumuz şeylere geliyor yine söz. Havayla minimum temas ilkesi : ))Orjinal yazı sahibi: connoisseur View Post
Ben de ilk denememde enjektoru bastirip basili tuttuktan sonra pompasini yukari cekerek dekant almistim ama ne yalan soyleyeyim pompalama yontemi hic aklima gelmemisti.
- 1 Beğen
Yorum
-
-
-
Enjektörle çekim yapmak için evet fısfısın uzunluguna göre 0,5 veya 1 cm olması yeterli .
İgnenin ucunuda o boyuta indirgemek için makasla kesebilirsiniz ,ben hep makas kullanarak bunu yapıyorum .
Makasla kestikden sonra ignenin ucu baskıya maruz kaldıgı için , ucu yapışıyo. Böyle durumlarda dişimle açıyorum
tabi bunu tavsiye etmem .
- 1 Beğen
Yorum
-
1 cm çok Kadir hocam. Mümkünse 0,5 cm yi geçmemekte fayda var. Ayrıca falçata vb kullanıyorsanız, onunla çizip sonra kırarak devam edebilirsiniz. Temiz bir yöntem. İğneyi takın, sert bir yüzeye yatırın ve kesmek istediğiniz noktadan maket bıçağı ile baskı uygulayın, enjektörü yuvarlayın kaydırmadan. Bir süre sonra ince bir halka oluşacak. Kaldırıp kırın sonra. Öneri
-
Bu konuda özellikle ilgili meslek grubu arkadaşlardan uzman görüşü bekliyoruzz : ))Orjinal yazı sahibi: Kadir.tbk View PostFıslatarak dekant yapmak hiç hoş degil Cantona Mustafa Hoca açıklamış zaten .Bende bi Kimyacı olarak bunu tavsiye etmiyorum .
Herkes şişeden dekant çekebilir zor görünüyo ama bikaç denemeden sonra alışılıyo.
Yorum
-
Şiseden aldığınız parfümü nereye aktarıyorsunuz, eşantiyon olarak verilenler gibi minik sprey şişelerine mi? Plastik veya cam malzeme farkediyor mu?
Yorum
Yorum